- 28 Haziran 2007
- 2.135
- 1.288
- 333
Soğan küründen sona hamileliğimi ögrendim . Aralıkta bebeğim öldu ocakta dusuk sonrası ilk adetimi oldum şubat'ta adet olmadım soktucu kullandım martta kürlere başladım soğan arı sutu bal polen (Bebek denemedik soğan kru icin) nisanda hamile kalmis oldumBilgiler için çok teşekkür ederim. "Soğan küründen sonra yeniden adet oldum o son adetim oldu." demişsin canım hamile olduğun için dimi ?
Birde başlangıç ve şu ana kadar ne kadar zaman aldı bunlar?
Günaydın canım çok geçmiş olsun.. Umarım en kısa zamanda toparlanırsın.. Ekinezya çayı iç transfer olmadı daha nasılsa.. Hemen toparlar seni :) İnşallah güzel yumilerin güzel embriyolar oluşturur.. Heycanla senden gelicek güzel haberlere konsantreyim şu anda :)[/QUOTE]Canlarım günaydın çok teşekkür ederim iyi dilekleriniz ve dualarınız için, dün iki yumi alındı çok şükür, iyi geçti ... Dün hava soğuktu merkez de soğuktu montla oturmama rağmen daha işleme girmeden üşümüştüm, işlemden önce de biraz bekledim ameliyathanede keşke yorganın içinde bekleseymişim, merkezde işlemler bittiğinde hala donuyordum doktorum çok ilgiliydi önümden geçerken defalarca iyi misin diye sordu, şimdi nezleyim hafif öksürük te var, dün hep yattım halsizlikten yazamadım sizlere, akşam 7 ye kadar ağrı yoktu, sonra ağrım oldu, parol içtim geçti.. şimdi hemşireye soraraktan dolven içtim inşallah atlatırım, benim kışın tüp istememin bir nedeni de sonradan larenjite bile çevirebilen bu nezle durumlarıydı zaten...
evet canım döllenmişler inşallah yarın belli olacak son durumlar
bursa-83 seni unuttum canım sen de tüp bebek tedavisindesin di mi umarım güzel haberler bekliyoruz.
Öğleden once ve aksam yaptım adet oldum 15itamamlayim diye adetle devam ettim baktım adetim uzadı ve çoğaldı korktum kestim. Adetimi vaktinde olayım derken hiç bitmeyecek sandim. Bayağı içimi temizledi farkettim.amh testini moralim bozulmasın diye yapmadım moralimi bozan amh isteyendoktora da bir daha gitmedim. Hep umutlu yazılar hikayeler aradım ve en önemlisi inandımNe güzel bi haber. Darısı bizlerin başına, amh değerin kaçtı canım. Bize de bi mucize olur mu acaba. Ben 15 günlük soğan kürü yaptım, şimdi hayıta başladım bakalım adet olacak mıyım bu ay. Soğan kürünü nasıl uyguladın canım ne kadar süre ile.
Amin inşallah canm. İdrarının üzerine çamaşır suyu veya çay kaşığı karbonat koyuyorsun hafif çalkaladım da en az idrar kadar kopuk oluşup kopuklar sönmezse hamilesin diyorlar sırf stresten denedim hep bembeyaz (bira köpüğü gibi) kopuk oldu ve hiç azalmadı . Ben kasıklaromda batma başladıktan sonra yaptım öncesi denemedim yapsam ne çıkardı bilmiyorum inşallah Rabbim hepimizin gönlüne göre versinCanım çok sevindim bebeğin sağlıkla doğar büyür inşallah.. ayrıca buraya gelip bizlere yeniden umut olduğun için de teşekkür ederim :) ben en çok karbonat çamaşır suyu testini merak ettim şu an açıkçası o nedirr ???
haa hamilelik testi buuuAmin inşallah canm. İdrarının üzerine çamaşır suyu veya çay kaşığı karbonat koyuyorsun hafif çalkaladım da en az idrar kadar kopuk oluşup kopuklar sönmezse hamilesin diyorlar sırf stresten denedim hep bembeyaz (bira köpüğü gibi) kopuk oldu ve hiç azalmadı . Ben kasıklaromda batma başladıktan sonra yaptım öncesi denemedim yapsam ne çıkardı bilmiyorum inşallah Rabbim hepimizin gönlüne göre versin
tatlım hızır ikimize de uğramıştır inşallah bu arada sen reglin kaçıncı günündesin, ben reglin 14. günde opu olmuş oldumOlsun canim:)
Evet 3. tüp tedavisindeyim. Yarin opu var iste.
Bakalim umarim butun asamalar guzel gecer.cok sagol:)
HIDIRELLEZ GÜNÜ VE OKUNACAK DUALAR
Dünyada 6 Mayıs bereket bolluk sağlık talih kısmet şifa uğur ve mutluluk gibi sayısız dileklerın kabul edildiği gün olarak kabul edildiği gündür.Hızır ve İlyas peygamberler her yıl 5 Mayısı 6 Mayısa bağlayan gece buluşup doğaya can vermek üzere sözleşmişler. Onlar tüm gece boyunca gezerler.
Gül ağaçlarına asılan veya suya bırakılan dilekleri toplarlar.
Hızır; yaşam suyu (ab-ı hayat) içerek ölümsüzlüğe ulaşmış; özellikle de baharda aramızda dolanarak, bolluk ve sağlık dağıtır. Hızır bir kişiye verilen addan çok aslında bir doğasal durumu, baharla vücut bulan yaşamın tazelenmesini imgeler. Türkiye'de Hızır’a atfedilen özelliklerin bazıları:
Kalbi temiz, Allah'a inanan insanlara yardım eder.
Uğradığı yerlere bolluk, bereket, zenginlik sunar.
Dertlilere derman, hastalara şifa verir.
Bitkilerin yeşermesini, hayvanların üremesini, insanların kuvvetlenmesini sağlar.
İnsanların şanslarının açılmasına yardım eder.
Uğur ve kısmet sembolüdür.
Mucize ve keramet sahibidir.
Türkiye'de Hıdrellez Bayramı 6 Mayıs (5 Mayıs Gecesi) tarihinde kutlanır.
GECESİ;
Hıdrellez gecesi Hızır’ın uğradığı yerlere ve dokunduğu şeylere feyiz ve bereket vereceği inancıyla çeşitli uygulamalar yapılır. Yiyecek kaplarının, ambarların ve para keselerinin ağızları açık bırakılır. Ev, bağ-bahçe, araba isteyen kimseler, Hıdrellez gecesi gül ağacının altına istediklerinin küçük bir modelini yaparlarsa Hızır’ın kendilerine yardım edeceğine inanırlar. Aynı zamanda dileklerini kırmızı kurdaleye bağlayıp gül ağacına asarlar. Bir yıl boyunca dileklerinin yerine gelmesini beklerler. Bazı kimseler de ateş yakıp, dilek dilerler. Ondan sonra yaktıkları ateşin üstünden atlarlar.
bunlar bizlerin örf ve adetleri arkadaşlar herşey inanmakta istemekte bitiyor...
HIDIRELLEZDE NELER YAPILABİLİR:
5 mayıs akşam ezanı ile gül dallarına paralar asılır.(Eskiden kese içine para dikilip gül dibine gömülürmüş.) ya da açık cüzdan bırakılır. Böylelikle bolluk ve berekete ulaşmak, varlıklı kişiler olmak düşlenir. Asılan paralar ya da cüzdanlar 6 Mayıs sabah erkenden geri toplanır.Evdeki her kişi için yedi fasulye ya da yedi nohut ekilir, gelebilecek kötülüklerin bunlara gelmesi dilenir.
Dileklerimizin resimleri çizilip bir gül ağacına asılır ve ertesi sabah çizdiğimiz bu resimleri alarak 1 yıl boyunca bekletilir.
2 rekat ALLAH rızası için namaz kılıp Hızır ve İlyas Peygamberlere dua okuyup hediye edilir.
Hıdırellez günü, erkenden kalkılıp kapılar açılır.
Hıdırellez günü, bazıları sabah gün doğarken kırlara, bağlara, bahçelere çıkıp buralarda Hızır’ın ayak izlerine basarak bolluğa ulaşmayı düşler.
Hıdırellez günü, doğa ve insan sevgisi çok önemlidir çünkü Hızır ve İlyas, insanları, doğayı, iyiliği ve cömertliği seven, bereketin simgesi olan, kutsallıklarına inanılan dinsel varlıklardır.
Hıdırellez günü, hiçbir yeşil dalından koparılmaz.
İŞTE DİLEK DİLERKEN VE GÜL AĞACINA DİLEKLERİMİZİ ASTIKTAN SONRA OKUNACAK DUA
Bismillahirahmanirahim
bin bir adım bir adım
allah bir adım adım
kerim kerem allah
başımda bir duman var
yardım eyle ya allah
la ilaha illallah muhammeden resullullah
yetiş imdadıma hızır ile
allah birsin sen kulla mişersin
biz gibi kulların yardımcısı sensin
hızır deryada erdim murada amin
HIDIRELLEZ GÜNÜ BEREKET İÇİN OKUNACAK DUA:
"ALLAHÜMME RABBÜHÜ YA HALKALHALAS MUHAMMEDİN RESULULLAH YETİŞ İMDADIMA YA HIZIR YA İLYAS "
BU DUA 40 DEFA OKUNUYOR.5 MAYIS GÜNÜ 39 DEFA OKUNUYOR.6 MAYIS SABAHIDA 40.OKUNUP DUASI YAPILIYOR...
Ayrıca Hazreti Hızır Aleyhisselam da o gün çok büyük dua ile dua etti, ismi azam ile dua etti Rivayet edildiğine göre yaptığı dua şu idi
(BİSMİLLAH! MAŞAALLAH
LA KUVVETE İLLA BİLLAH,
MAŞAALLAH KÜLLİ NİYME
TİN MİNALLAH MAŞAALLAH
ELHAYRÜ KÜLLİHİ BİYEDİL
LAHİ MAŞAALLAH LA YUS
RİFÜSUUE İLLALLAH)
Allah'ın ismiyle başlarım, Allah neyi dilerse o olur Kuvvet ve kudret ancak Allah'ındır Allah neyi dilerse o olur Her nimet Allah'tandır Allah neyi dilerse o olur Hayrın tamamı Allah'ın kendi kudretindendir Allah neyi dilerse o olur Fenalıkları insanlardan defeden ancak Allahü Teala'dır
Hızır Aleyhisselam yaptığı bu duanın neticesi ile kendisine Abı hayat suyunun yeri gösterildi ve bu sudan içince kıyamete kadar ömrü uzatılmış oldu Böylece Hz Muhammed Sallallahu Aleyhi ve Sellem'ın ümmetinden olma şerefine nail oldu
HIDIRELLEZ İLE İLGİLİ DİĞER İNANÇLAR:
Hıdrellez’de tamamen inançtan kaynaklanan, yapılması uygun veya uygun olmayan davranışları belirtmek gerekir.
-Hıdrellez gece ibadetle geçirilir. Ertesi gün temiz giyimli olarak dolaşmak gerekir. Evde genel temizlik yapılır. Çeşitli yiyecekler hazırlanır. Hıdrellez günü için, yumurta kaynatılır. Ağzı açık bükme, katmer, börek, irmik helvası vb. gibi yemekler hazırlanır.
-Hıdrellez sahabı erken kalkmak uğurlu kabul edilir.
-Sabahleyin dua edilmesi, dilek ve temennilerde bulunulması, toplu olarak ailece yemek yenilmesi, Kuran kıraatı, sabah namazından önce kabir ziyareti yapılması gereken adetler olarak görülmektedir.
-Ellere ve ayaklara kına yakılır. ( kadınlar ) Akarsuya, dilekler bir kağıda yazılarak bırakılır. Mesela İzmir ve çevresinde dilek kağıtları Hıdrellez sabahı denize bırakılmaktadır. -
Nişanlı çiftler arasında karşılıklı hediyeler gönderilir. -
Hıdrellez günü evler ilaçlanmaz. Nasip süpürülür inancı ile bazı bölgeler de evler süpürülmez.
-Kuru baklagiller bir torba içinde bahçede ağaçlara asılır. Hıdır Baba’nın kamçısıyla bunlara dokunması ve bereket getirmesi dileği tutulur. Buna benzer biçimde ev, araba, çocuk ziynet eşyası resimleri de yapılarak bahçeye muhtelif yerlere asılır.
-Evde kalma tehlikesiyle karşı karşıya genç kızların başları üzerinde Hıdrellez günü yeni kullanılmamış kilit açılır.
-Hıdrellez günü, açların doyurulması, dargınların barıştırılması, üzüntülü olanların sevindirilmesine çalışılır.
-Hıdrellez’de içki içilmez, kumar oynanmaz.
-Yoğurt çalınır. Ancak maya kullanılmaz. Yoğurdun tutması halinde eve Hıdır’ın uğradığına inanılır. -
Hıdrellez günü kırlara gidildiğinde Hıdrellez azığını çalma adeti yaygındır.
DİLEK VE NİYETLERİN BOL OLDUĞU BU ZAMANDA
BEDENİNİZİN SAĞLIKLI,
SOFRANIZIN AFİYETLİ,
PARANIZIN BEREKETLİ,
KARARLARINIZIN İSABETLİ,
EVİZİNİZN HUZURLU,
KALBİNİZİN SEVGİ DOLU,
TÜM DİLEKLERİNİZİN SİZİN VE BÜTÜNÜN HAYRINA OLMASI DİLEĞİYLE.
tatlım hızır ikimize de uğramıştır inşallah bu arada sen reglin kaçıncı günündesin, ben reglin 14. günde opu olmuş oldum
amin canımBugun 10. gunum.
11. Gunde opu olmus olacagim nasipse.
Aynen canim ya ikimizin de arka arkaya oldu,2 gun arayla:)
Insallah ikimizin de arka arkaya hamilelik haberi aldigimizi hayal etmek istiyorum.
Sonra da listemiz uzayip gitsin ve hamileler topigine dönüssun
Tedavi olmadığım şu aylarda bende soğan kürü yapayım boş durmayayım dedim, tabiiki bir kaç takviye daha var,stres için işten bile ayrıldım,eşim iş değiştirdi bu da vesile oldu bana,umarım bende de işe yarar bunlar,çünkü öğrenir öğrenmez 2 negatif tedavi oldum sonuncu da yarım kaldı, şimdi de böyle deniyorum en azından çaba göstermemekten iyidir.
Sizde sağlıcakla kavuşun evladınıza,Rabbim bağışlasın...
Yani hani gebelik amaç ama olmasada reglim azıcık çoğalsa fena olmaz, incir kürü değil de zeytinyağına koyup yiyeyim diyorum, geçmişte prolaktin sorunum var birde incir kürü aşırı şekerli birşey oluyor.. Kısmet şimdilik eldeki olanakları değerlendiriyorum işte...Canim cok var sogan kuruyle hamile kalan. Denemekte fayda var. Prolaktini yuksek olanlara incir kürünü onermiyor sanirim saracoglu,ama sorun yoksa ardindan da onu yapabilirsin.
Dun merkezde anlattilar da kadinin hic yumurtasi yokken inciri ve kürünü tukettigi icin 4 yumurtasi olusmus.
incir kürü yapmamıştım ama incir yemiştim ve bir sürü takviye daha aldım son 3 aydır ama benim yumi sayım artmadı azaldı bile denilebilir ama her ay takip yaptırmadığım için tam bilemiyorum gerçi, her ay farklı sayıda yumurtluyor olabiliriz gibi geliyor... Allah büyük...Canim cok var sogan kuruyle hamile kalan. Denemekte fayda var. Prolaktini yuksek olanlara incir kürünü onermiyor sanirim saracoglu,ama sorun yoksa ardindan da onu yapabilirsin.
Dun merkezde anlattilar da kadinin hic yumurtasi yokken inciri ve kürünü tukettigi icin 4 yumurtasi olusmus.
Yani hani gebelik amaç ama olmasada reglim azıcık çoğalsa fena olmaz, incir kürü değil de zeytinyağına koyup yiyeyim diyorum, geçmişte prolaktin sorunum var birde incir kürü aşırı şekerli birşey oluyor.. Kısmet şimdilik eldeki olanakları değerlendiriyorum işte...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?