Yüksek FSH a inat, buradayım, savaşa başladım, takılın peşime!

Cok tesekku ederim canim benim,valla ben de bekliyorum canim guzel haberleri insallah
Sen suan hangi asamadasin canim,belki yazmissindir ama bazen kim hangi asamadaydi unutabiliyorum

Birbirimize bol bol dua edelim insallah da hepimiz kavusalim artik bu bebislere,cok beklettiler,gelsinler ama artik degil mi

Cok tesekku ederim canim benim,valla ben de bekliyorum canim guzel haberleri insallah
Sen suan hangi asamadasin canim,belki yazmissindir ama bazen kim hangi asamadaydi unutabiliyorum

Birbirimize bol bol dua edelim insallah da hepimiz kavusalim artik bu bebislere,cok beklettiler,gelsinler ama artik degil mi

Canım ben amh değerim 0.08 ve fsh 63 olunca böyle kaldım. şu an adet olabilmek için ilaç alıyorum hayıt incir vitaminler falan. önce adet olup sonra mustafa acet beye gidicem yumurta görebilecek mi bakalım

Insallah gelmez hic,bebis gelir:)
Adet gelirse eger yeni gorustugun doktorla mi devam edeceksin,eski doktorunla gorusmus muydun bir daha?
canım bu ay regl gelmeli, inşallah gelir diyelim çünkü bu ay kesin korunma verdi doktor rahmin toparlanması gerek düşük sonrasında dedi, hem az ilişki oldu hem de korunduk bu ay bebiş ihtimali yok o yüzden... zaten yine aynı şey olacağı için rahmin toparlanması gerekiyordu gerçekten. Yalnız bu ay çok sıkı hazırlandığımı düşünüyorum. inocolic ve q10 takviyesi ve devam eden kürlerle bence bu sefer olacak gibi... ama regl gelip 3. gün doktora gitmemle... canım reglin 3. günü sabah bu doktora gideyim diyorum, yani yeni dr a, baktım klomen falan vermiyor bekle bir ay daha falan diyor hemen eski dr a gidip farklı bi yöntem belki aşılama falan düşünebilirim, şu an her şey muallakta. ama önce yeni dr a görüneceğim

yaz modu iyidir tatlımm, ohh bol bol gez, tatilin tadını çıkar...inşallah aşılaman da tutar, güzel haberlerini alırız

kızlar 10 gündür falan ketentohumu tüketiyorum her gün düzenli bir şekilde...sizinle de paylaşmıştım. Bugün faydaları ile de ilgili bir yazı paylaşmak isterim belki faydası olur...Ama hamileler kullanamaz, bilginiz olsun

"""""""""""""Keten tohumları birçok açıdan sağlığa faydalıdır. Keten tohumlarının içerdiği birçok mineral ve vitaminler vardır. Keten tohumunun şekli oval, yassı ve serttir.

Keten tohumu C, E ve K vitaminleri içermektedir. Ayrıca, kalsiyum, bakır, demir açısından zengindir. Keten tohumu tam bir magnezyum deposudur. Bunun dışında Omega 3 yağları açısından çok zengindir. Bu yüzden keten tohumu özellikle kilo vermek isteyen kişilerin ve vejetaryenların başlıca tükettiği besinlerden bir tanesidir.

Keten Tohumunun Sağlığa Faydaları
Keten tohumu diğer yağlı tohumlar gibi yüksek kalori içermektedir. 100 gramlık keten tohumu tüketim günlük ihtiyacın ortalama %27’sini karşılamaktadır. Bunun dışında keten tohumlarının sağlık açısından çok fazla faydası olan diyet lifi içermektedir. Keten tohumunun ayrıca bol miktarda içerdiği diğer vitaminler ve mineraller vücudu başta kanser olmak üzere birçok hastalıktan korur.

Keten Tohumu Sindirim Sistemi Sağlığına Faydalıdır: Keten tohumu içerdiği diyet lifleri sindirim sitemi için çok faydalıdır. Keten tohumu bol miktarda içerdiği diyet lifleri sindirilmesi zor olan besinlerin daha kolay sindirilmesini sağlar ve bu sindirim sistemin aşırı yorulmasına engel olur. Bu özelliği ile keten tohumu bağırsakların düzenli ve sağlıklı bir şekilde çalışmasına yardımcı olur. Keten tohumunun içerdiği bol miktardaki diyet lifleri ayrıca erkeklerde prostat kanseri kadınlarda ise meme kanserine yakalanma riskini azaltır.

Keten Tohumu Kalp Sağlığını Korur: Keten tohumunun diğer bir özelliği ise iyi bir antioksidan olmasıdır. Bu özelliği ayrıca keten tohumunun kolesterolü sağlıklı bir seviyede tutmasını sağlar. Aynı zamanda kan şekerini düzenler. Bütün bu özelliği sayesinde de dolaylı olarak kalp ve damar sağlığını korur. Ketene tohumu böylece yüksek kolesterolden ve kan şekerinden kaynaklanabilecek kalp hastalıklarını engeller.

Genel anlamda meyve , sebze ve kepekli tahıllar zengin bir diyet depolarıdır. Bu tür besinler kalp hastalıkları ve felç risklerini azaltırlar. Düzenli olarak keten tohumu tüketmek kötü kolesterolü düşürür ve iyi kolesterol seviyesini arttırır.

Metabolizmayı Güçlendirir: Keten tohumu vücudun genel anlamda düzgün çalışması için gerekli ola B vitamini, manganez ve magnezyumu bol miktarda içermektedir. Bu vitamin ve elementler yardımıyla genel anlamda vücudun sağlıklı bir şekilde işlevini yerine getirmesini sağlar. Ayrıca kemik ve iskelet sağlığında keten tohumunun oynadığı rol çok fazaladır.

Kadın Hormonlarını Keten Tohumu Dengeler: Keten tohumu kadın hormonunu dengeleyen bir madde olan lignans maddesini bol miktarda içermektedir. Bunun yanında aynı madde doğurganlığı arttırır ve menopoz semptoplarını azaltır. Ayrıca bu maddenin meme kanserini önleyici özelliği vardır.

Keten Tohumu Menepoz Sorunlarını Ortadan Kaldırır: Son zamanlarda yapılan çalışmalar keten tohumunun menepoz sorunları için şifa olduğunu ortaya koymuştur. Bunun yanında vajinal kuruluk tedavisi için etkili bir şifa kaynağı olabilir. Dolaylı olarak bu sorunlardan kaynaklanan sinir bozukluklarını ortadan kaldırır.

Yüksek Kolesterolü Dengeler: Keten tohumunun içerdiği bol miktardaki Omega 3 ve Omega 6 kolesterol üzerinde olumlu etki kapmaktadır. Keten tohumunun bol miktarda içerdiği bu yağlar sayesinde iyi ve kötü kolesteroller sağlıklı seviyede korunabilir.

Keten Tohumu Kanserle Mücadele Eder: Keten tohumun kansere karşı bir tedavi edici özelliğinin olduğunu söylemek doğru olmaz. Fakat içerdiği liganan adındaki maddenin kanser ve kanser çeşitlerini engelleyici özelliğinin olduğu söylenmektedir. Bu konuyla alakalı hayvanlar üzerinde yapılan bilimsel çalışmalar lignanarın kansere neden olan hücreleri ve tümörleri ortadan kaldırdığını ortaya koymuştur. Fakat bununla alakalı insanlar üzerinde nasıl bir etki yaptığı kesin olarak ortaya konulmamıştır.

Diyabet Sorunları İçin Keten Tohumu: Günlük olarak tüketilen keten tohumu çok ilerlememiş ve şiddetli olmayan diyabet problemlerini ortadan kaldırabilir. Bunun yanında kan şekerini sağlıklı seviyede tutmaya yardımcı olur.

Keten Tohumu Bağışıklık Sistemini Güçlendirir: Keten tohumunun bol miktarda içeridiği Omnega 6 ve Omega 3 yağ asitleri ve ayrıca bol miktardaki alfa-linolenik asit, vücut için ve bağışıklık sisteminin yabancı, zararlı maddelerle mukavemetini güçlendirir. Bu yüzden düzenli olarak keten tohumu tüketimi genel anlamda bütün bünyeyi korumamızı sağlar.

Kabızlık Sorununa Çözüm: Keten tohumu hiçbir yan etkisi olmadan kabızlık sorunu giderebilir. Çok iyi bir müshil görevi icra eder. Bu özelliği sayesinde kilo sorunu olan kişiler için önemli bir şifa kaynağıdır.

Keten Tohumu Kilo Vermeye Yardımcı Olur: Keten tohumu içerdiği maddelerin yardımıyla bünyede bulunan gereksiz yağların eritilmesi yanında bağırsakları çalıştırarak kilo vermeye yardımcı olabilir.

Keten Tohumu Nasıl Tüketilir: Keten tohumunu tüketilir hale getirmek çok kolaydır. Bunun için iki büyük bardak suya havanda iyice ezdiğiniz bir çorba kaşığı keten tohumunu koyun ve iyice ezin. Elde edeceğiniz toz halindeki keten tohumunu suda 8-10 dakika kaynatın ve soğuduktan sonra için.

Canım ben amh değerim 0.08 ve fsh 63 olunca böyle kaldım. şu an adet olabilmek için ilaç alıyorum hayıt incir vitaminler falan. önce adet olup sonra mustafa acet beye gidicem yumurta görebilecek mi bakalım

Yumurta gorundukten sonra rakamlara takilma canim. Insallah yumurta gorunur muayenede.yumurta gorunmeyip de daha sonraki aylarda 3 4 belki daha fazla yumurtasi cikan cok kisi var,o yuzden umudumuzu hic kaybetmemeliyiz.dun bir arkadas soyledi,ablasina doktor artik ugrasma sen vazgec birak demis ve kadin sonra hamile kaliyor,40 yasindaymis.
Hangi yastan kac yumurta cikacak hic belli olmuyor.ben 33 yasindayim. O gun merkezde transferi beklerken konusuyorduk arkadaslarla.benden yasi cok kucuk olup da hic yumurtasi cikmayan,benden buyuk olup da daha cok yumurtasi cikanlar var. Cok iyi kalite olup tutmayanlar,orta kaliteyle olanlar var. Cok garip bir durum bu. Hicbir seyin garantisi yok bu surecte. Neyin ne zaman olacagini hic bilemiyouz.
Mustafa acet adini duymustum,istanbulda miydi doktor?

Himmm o zaman bir an once gelsin:)
Asilamayi dusunuyosun,tüpü dusunmuyordun degil mi,yani fikrin degismediyse?
Daha once hic klomenle veya muadili bir ilacla takip yapilmis miydi?
Bir de su pıhtılasma testini yaptirsaydin keske.kafan rahat ederdi,belki kimyasal olma nedeni budur.
Beslenme ve kafa olarak kendini hazir hissetmen cok onemli canim.tedaviye hazir baslamak seni daha cok motive eder.

canım sadece aşılama düşünmekteyim...daha önce hiç ilaç veya takip yapılmadı..zaten 6 aydır korunmuyorum 3 ay gebelik oluştu, 2 ay korunmak zorunda kaldım 1 i hsg den 1 i de histeroskopiden sonra, 6.ay da bu ay, reglin gelmesini bekliyoruz.henz bir şey uygulama fırsatı bulamadılar...pıhtılaşma testini yapacak bir yer bulamıyorum gittiğim 2 hastane de yapmıyor, üniv hastanesi randevu için bile 1 ay sonraya sıra veriyor... o test kaldı...dr tedaviye başlayınca ona yönelik de bir şey uygulayacağız dedi, bilemiyorum, zaten illaki vardır diye düşünüyorum bende, basit bi corasprin vb ilaçla çözülüyor sanırım o sıkıntı...

bu arada ketentohumu ve koenzimin kan sulandırma özelliği var, şişe suyuma taze limon sıkıyorum ve tarçın atıyorum bunlar hep kan sulandırıcılar.kendimce pıhtılaşmaya çözüm bulmaya çalışıyorum

Canım inofolic ı nasıl kullanıyorsun şasemi tabletmigunde kaç tane içiyorsun bende aldım ama birde tableti var hangisi iyi anlamadım o yüzden kullanmadım duruyor hala ama okuduğum kadarıyla baya etkiliymis :)

Canım inofolic ı nasıl kullanıyorsun şasemi tabletmigunde kaç tane içiyorsun bende aldım ama birde tableti var hangisi iyi anlamadım o yüzden kullanmadım duruyor hala ama okuduğum kadarıyla baya etkiliymis :)
canım evet çok araştırdım ben de öyle başladım...şase de olur, tablet de..ben tablet aldım..drlar tableti pkolularda günde 2 kez vermiş, pko olmayanlarda 1 tablet..ben de sabah aç karna 1 tablet alıyorum..şasede ise pkolular günde 4 şase, sabah 2 akşam 2, pko olmayanlar sabah 1 şase, akşam 1 şase umarım aydınlatıcı olmuştur

Arkadaslar yoldayiz simdi.ankaradan antalyaya kadar dua edicem hepimiz icin yolcunun duasi kabul olurmus.allahim tez zamanda hayirlisiyla bizi kuzularimiza kavustursun.adet bekleyen adet olsun.dolu dolu yumurtasi olsun.fshi yuksek olanin fsh i dussun.embriyo transferi ve asilama olanlarin bebisi tutunsun.su sureci atlatacak maddi manevi guc versin bize allah.

kızlaaarrrr, önemli bi yazı buldum..kan sulandırıcı asprin, corasprin vb kullanıyorsanız omega 3 kullanımına dikkat...sanırım moyaalitu corasprin kullanıyordu, omega3 kullandığınızı doktorunuza söyleyin mutlaka... Aman Allah korusun kaş yaparken göz çıkarmayalım...

Kan sulandırıcı kullanan hastaların fazla Omеga-3 almasının beyin kanaması ve felce yоl açabileceği uyarısında bulunuldu .

Eskişеhir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi Endokrinoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prоf. Dr. Belgin Efe, özеlliklе kan sulandırıcı kullanan hastaların fazla Omega-3 almasının beyin kanaması ve felce yоl açabileceği uyarısında bulundu .

Efе, AA muhabirinе yаptığı açıklamada, Omegа-3 ve Omеga-6'nın, insanların dışаrıdаn almak zorundа olduğu, dоymamış, uzun zincirli yağ asitlеri olduğunu söyledi .

Bu tür yаğ asitlerinin insan vücudunda depolanma ve enerji vеrmе fonksiyonu dışında temel biyоaktif özelliklerinin dе bulunduğunu dilе gеtirеn Efe, hücreler için işlevlerini yapacağı sinyаl ilеticilеrinin üretilmesinde kullаnıldığını anlattı .

Efе, sağlıklı beslenme için Omega-3'ün, Omеga-6'nın 5'te birindеn daha az alınmaması gerektiğini vurguladı .

Omegа-6 yağ аsitlerinin çeşitli bitkisel yağlardan gereğinden fаzlа alınmasına karşın Omegа-3'ün söz konusu asidi dengeleyecek kadar alınmadığının kanıtlandığı bilgisini veren Efe, şöyle konuştu:

" Omega-3 hayvan etinden, özellikle soğuk sularda planktonlarla beslenen balıklar ve bitkisel gıdalardan аlınır. Omega-3 tabletini almak daha sağlıklı. Hayvan etinden аlаcаksаk dа doğаdа, yeşillikle beslenen hayvanlardan almalıyız. Günümüzde kapalı аlаnlаrdа, mısır küspеsiylе veya soya ile beslenen hаyvаnlаrdа yeterince sağlıklı Omega yok. Dışarıdan yeterli düzeyde Omega-3 almak insan sаğlığınа оlumlu katkı bulunuyor. Bunlar özellikle beyin ve sinir hücrelerimizin mеmbranının yapısında önem taşıyan yağlar. Yine damar sertliğinin önlеnmеsindе, kan akışkanlığının sağlanmasında, kan pıhtılaşmasıyla akışkanlığı arasındaki dengenin güvenli biçimde sağlanmasında önemli yağlar. Omega-3'te Eikosаpentаenoik Asit (EPA) ve Dokosahеksaеnoik Asit (DHA) diye adlandırdığımız yağların miktаrınа bakmamız gеrеkiyor. Satışını yapan yеrdеn o ürünün sertifikasını isteyip içinde bu maddelerin ne kadar olduğunа bakmamız lazım. Gün içinde alınması gereken EPA ve DHA miktarı 0, 5 gram ila 1, 8 gram аrаsındа değişebiliyor. 0, 5 gram normаlde hayatı sağlıklı bir şekilde devam ettirmek için yeterli ama kalp hastalıklarında, damar sorunlarını desteklemek için, birtakım mental hastalıklarda, depresyon tеdavisindе dozların 2-3 grаmа kadar artırılması önеrilir. "

" Doktora danışılmalı "

Belgin Efe, Omega-3'ün fazla alınmasının ciddi rahatsızlıklara neden olabileceğini bildirdi .

Bu konuda uyаrılаrdа bulunan Efe, "Omеga-3'ün fazlasının, özellikle hasta kan sulаndırıcı da аlıyorsа, beyin kanamalarına ve beyin kаnаmаsı nеdеniylе meydana gelen fеlcе yol açabilеcеğini de unutulmаmаsı gerekiyor. Aspirin türevi ilaçları, kan akışkanlığını artıran ilaçları kullanan hastaların, Omega-3 takviyesini kontrolsüzce almaları halinde yarar yerine hаyаtlаrını tehdit edecek bоyutta zarar görebilirler. Ne kadar alınması gerektiği konusunda doktora danışılması gerekiyor. "

Efe, Omеga-3'ün tablet olarak kullanıldığı ve yeterli dozda аlındığı takdirde kilo artışına yol açmadığına değinerek, "Omеga-3 içеrеn gıdaları abartılı almak tabii ki kilo aldırabilir ama tablet biçiminde аlınаn Omеga-3 kilo aldırıcı bir özelliği yok hatta kısmen yağ yakmayı da desteklediğini söyleyebiliriz "değerlendirmesinde bulundu .

http://www.haber3.com/kan-sulandirici-ile-fazla-omega-3-kullanimi-riskli-3195838h.htm#ixzz48QIql6MO

aminnnnnnn inşallah. Allah kabul etsin tatlım

Günaydın kızzlarrrr çok keyifli bi gün olsun inşallahh herkess içinn Kız monte ben de 3 gündür kullanıyorum ama ben yoğurda 1 tatlı kaşığı katığ yiyorum karbonhidratsız beslenmede kabızlık sorununu çözdüğü için kullanmam gerektiğini söylemişti arkadaşım?? Kaynatmamız mı gerekiyomuşş

yok canım yaaa, farklı kullanım önerileri var ben susam gibi ya o tohumlar ağzımda çiğneyip yutuyorum, her türlü kullanabilirsin, rahat ol canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…