- 13 Ağustos 2014
- 13.041
- 22.234
- 598
ohh ok ben bilmiyorumki pazar gnü anneler gününde annemlerdeydim babam aktara gidiyorum bişey istermisin dedi ben de keten tohumu deyiverdim.. Bi dünya almış çektirmiş bi de benimki toz şeklinde :) Yğurda katıp yiyorum her gün 1 tatlı kaşıkyok canım yaaa, farklı kullanım önerileri var ben susam gibi ya o tohumlar ağzımda çiğneyip yutuyorum, her türlü kullanabilirsin, rahat ol canım
ben çektirmedim, çektirince çabuk tüketmek gerekiyor yararlı yağ asitleri uçuyor...ben daha önce de yazmıştım atladın sanırım ketentohumu çok faydalı hakkaten, iyi yapmışsın tatlım, şifa olsun inşallahhhohh ok ben bilmiyorumki pazar gnü anneler gününde annemlerdeydim babam aktara gidiyorum bişey istermisin dedi ben de keten tohumu deyiverdim.. Bi dünya almış çektirmiş bi de benimki toz şeklinde :) Yğurda katıp yiyorum her gün 1 tatlı kaşık
Canım sen ne ilacı kullanıyosun adet olmak için. Bana sağolsun zeynep kamilin asistan doktorları hiç ilaç vermedi, direk tüp bebeğe yönlendiriryolar, orası da ücretli benim için. Tüp bebek düşünmüyorum düşünsem de madem ücretli özelde yaptırırım. Başka doktora gidicem bari ultrasonla bakıp yumurta var mı yok mu bişey söylese bi de adet olmam için ilaç verse. Kürlere başladım ama bu ay daha adet olamadım.Canım ben amh değerim 0.08 ve fsh 63 olunca böyle kaldım. şu an adet olabilmek için ilaç alıyorum hayıt incir vitaminler falan. önce adet olup sonra mustafa acet beye gidicem yumurta görebilecek mi bakalım
Canım ben varım regl bekliyorum.kızlar listeye buradan devam edelim karışıyor sonra
fshe2 ............................................................Transfer bekliyor
@fshe2 senin 2 kez kutlu olsun canım
B bursa_83 ....................................................Transfer bekliyor
@bursa_83 tek yumurta ikizlerin olsun inşallaahhh
G gulbil10 .......................................................Tedavide
@gulbil10
moyaalitu ....................................................Tedavide
@moyaalitu bi kız bi erkek ikiz siparişimi vereyim ben de
sekerpancari ...............................................
Gobe ...........................................................
gibigibiyim ..................................................27 Mart 2016....................20 Nisan 2016
amayaa ........................................................25 Mart 2016....................21 Nisan 2016
no_name_ ...................................4 Nisan 2016....................REGL BEKLİYORRR
sibel15 ...........................................................9 Nisan 2016....................9 Mayıs 2016
N nisanok .................................................................................................10 Mayıs 2016
toprak-35 .....................................................18 Nisan 2016..................16 Mayıs 2016
3 34ebrari34 ............................................................................................28 Mayıs 2016
D dstn33 ....................................................................................AŞILAMA SONUCU BEKLİYOR
illusive ...........................................................
M melekler-engelchen .......................................
@hayatbuiste ....................................................
Kızlar listeyi zor buldum, sonradan eklenip de görmediğim veya yazılmayan varsa darılmaca gücenmece yapmadan söylesin ekleyeyim. Hepinizi çok seviyorum, inşallah bebek hayali kurduğumuz son anneler günü olur bi dahakine hayırlısıyla ve sağlıkla kucağımıza alırız eşşek sıpalarını
Yumurta gorundukten sonra rakamlara takilma canim. Insallah yumurta gorunur muayenede.yumurta gorunmeyip de daha sonraki aylarda 3 4 belki daha fazla yumurtasi cikan cok kisi var,o yuzden umudumuzu hic kaybetmemeliyiz.dun bir arkadas soyledi,ablasina doktor artik ugrasma sen vazgec birak demis ve kadin sonra hamile kaliyor,40 yasindaymis.
Hangi yastan kac yumurta cikacak hic belli olmuyor.ben 33 yasindayim. O gun merkezde transferi beklerken konusuyorduk arkadaslarla.benden yasi cok kucuk olup da hic yumurtasi cikmayan,benden buyuk olup da daha cok yumurtasi cikanlar var. Cok iyi kalite olup tutmayanlar,orta kaliteyle olanlar var. Cok garip bir durum bu. Hicbir seyin garantisi yok bu surecte. Neyin ne zaman olacagini hic bilemiyouz.
Mustafa acet adini duymustum,istanbulda miydi doktor?
kızlar listeye buradan devam edelim karışıyor sonra
fshe2 ............................................................Transfer bekliyor
@fshe2 senin 2 kez kutlu olsun canım
B bursa_83 ....................................................Transfer bekliyor
@bursa_83 tek yumurta ikizlerin olsun inşallaahhh
G gulbil10 .......................................................Tedavide
@gulbil10
moyaalitu ....................................................Tedavide
@moyaalitu bi kız bi erkek ikiz siparişimi vereyim ben de
sekerpancari ...............................................
Gobe ...........................................................
gibigibiyim ..................................................21 Nisan 2016....................15 Mayıs 2016
amayaa ........................................................25 Mart 2016....................21 Nisan 2016
no_name_ ...................................4 Nisan 2016....................REGL BEKLİYORRR
sibel15 ...........................................................9 Nisan 2016....................9 Mayıs 2016
N nisanok .................................................................................................10 Mayıs 2016
toprak-35 .....................................................18 Nisan 2016...........AŞILAMA SONUCU BEKLİYOR
3 34ebrari34 ............................................................................................28 Mayıs 2016
D dstn33 ....................................................................................AŞILAMA SONUCU BEKLİYOR
illusive ........................................................... ADET OLMAYI BEKLİYOR.
M melekler-engelchen .......................................
@hayatbuiste ....................................................
R rozbin ...................................................................................................REGL BEKLİYOR
kızlaaarrrr, önemli bi yazı buldum..kan sulandırıcı asprin, corasprin vb kullanıyorsanız omega 3 kullanımına dikkat...sanırımmoyaalitu corasprin kullanıyordu, omega3 kullandığınızı doktorunuza söyleyin mutlaka... Aman Allah korusun kaş yaparken göz çıkarmayalım...
" Doktora danışılmalı "
Belgin Efe, Omega-3'ün fazla alınmasının ciddi rahatsızlıklara neden olabileceğini bildirdi .
Bu konuda uyаrılаrdа bulunan Efe, "Omеga-3'ün fazlasının, özellikle hasta kan sulаndırıcı da аlıyorsа, beyin kanamalarına ve beyin kаnаmаsı nеdеniylе meydana gelen fеlcе yol açabilеcеğini de unutulmаmаsı gerekiyor. Aspirin türevi ilaçları, kan akışkanlığını artıran ilaçları kullanan hastaların, Omega-3 takviyesini kontrolsüzce almaları halinde yarar yerine hаyаtlаrını tehdit edecek bоyutta zarar görebilirler. Ne kadar alınması gerektiği konusunda doktora danışılması gerekiyor. "
Efe, Omеga-3'ün tablet olarak kullanıldığı ve yeterli dozda аlındığı takdirde kilo artışına yol açmadığına değinerek, "Omеga-3 içеrеn gıdaları abartılı almak tabii ki kilo aldırabilir ama tablet biçiminde аlınаn Omеga-3 kilo aldırıcı bir özelliği yok hatta kısmen yağ yakmayı da desteklediğini söyleyebiliriz "değerlendirmesinde bulundu .
http://www.haber3.com/kan-sulandirici-ile-fazla-omega-3-kullanimi-riskli-3195838h.htm#ixzz48QIql6MO
Arkadaslar yoldayiz simdi.ankaradan antalyaya kadar dua edicem hepimiz icin yolcunun duasi kabul olurmus.allahim tez zamanda hayirlisiyla bizi kuzularimiza kavustursun.adet bekleyen adet olsun.dolu dolu yumurtasi olsun.fshi yuksek olanin fsh i dussun.embriyo transferi ve asilama olanlarin bebisi tutunsun.su sureci atlatacak maddi manevi guc versin bize allah.
Arkadaslar yoldayiz simdi.ankaradan antalyaya kadar dua edicem hepimiz icin yolcunun duasi kabul olurmus.allahim tez zamanda hayirlisiyla bizi kuzularimiza kavustursun.adet bekleyen adet olsun.dolu dolu yumurtasi olsun.fshi yuksek olanin fsh i dussun.embriyo transferi ve asilama olanlarin bebisi tutunsun.su sureci atlatacak maddi manevi guc versin bize allah.[/QUOTE
Dualarının hepsi tez zamanda kabul olsun inşallah. Amin.
kızlaaarrrr, önemli bi yazı buldum..kan sulandırıcı asprin, corasprin vb kullanıyorsanız omega 3 kullanımına dikkat...sanırımmoyaalitu corasprin kullanıyordu, omega3 kullandığınızı doktorunuza söyleyin mutlaka... Aman Allah korusun kaş yaparken göz çıkarmayalım...
Kan sulandırıcı kullanan hastaların fazla Omеga-3 almasının beyin kanaması ve felce yоl açabileceği uyarısında bulunuldu .
Eskişеhir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi Endokrinoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prоf. Dr. Belgin Efe, özеlliklе kan sulandırıcı kullanan hastaların fazla Omega-3 almasının beyin kanaması ve felce yоl açabileceği uyarısında bulundu .
Efе, AA muhabirinе yаptığı açıklamada, Omegа-3 ve Omеga-6'nın, insanların dışаrıdаn almak zorundа olduğu, dоymamış, uzun zincirli yağ asitlеri olduğunu söyledi .
Bu tür yаğ asitlerinin insan vücudunda depolanma ve enerji vеrmе fonksiyonu dışında temel biyоaktif özelliklerinin dе bulunduğunu dilе gеtirеn Efe, hücreler için işlevlerini yapacağı sinyаl ilеticilеrinin üretilmesinde kullаnıldığını anlattı .
Efе, sağlıklı beslenme için Omega-3'ün, Omеga-6'nın 5'te birindеn daha az alınmaması gerektiğini vurguladı .
Omegа-6 yağ аsitlerinin çeşitli bitkisel yağlardan gereğinden fаzlа alınmasına karşın Omegа-3'ün söz konusu asidi dengeleyecek kadar alınmadığının kanıtlandığı bilgisini veren Efe, şöyle konuştu:
" Omega-3 hayvan etinden, özellikle soğuk sularda planktonlarla beslenen balıklar ve bitkisel gıdalardan аlınır. Omega-3 tabletini almak daha sağlıklı. Hayvan etinden аlаcаksаk dа doğаdа, yeşillikle beslenen hayvanlardan almalıyız. Günümüzde kapalı аlаnlаrdа, mısır küspеsiylе veya soya ile beslenen hаyvаnlаrdа yeterince sağlıklı Omega yok. Dışarıdan yeterli düzeyde Omega-3 almak insan sаğlığınа оlumlu katkı bulunuyor. Bunlar özellikle beyin ve sinir hücrelerimizin mеmbranının yapısında önem taşıyan yağlar. Yine damar sertliğinin önlеnmеsindе, kan akışkanlığının sağlanmasında, kan pıhtılaşmasıyla akışkanlığı arasındaki dengenin güvenli biçimde sağlanmasında önemli yağlar. Omega-3'te Eikosаpentаenoik Asit (EPA) ve Dokosahеksaеnoik Asit (DHA) diye adlandırdığımız yağların miktаrınа bakmamız gеrеkiyor. Satışını yapan yеrdеn o ürünün sertifikasını isteyip içinde bu maddelerin ne kadar olduğunа bakmamız lazım. Gün içinde alınması gereken EPA ve DHA miktarı 0, 5 gram ila 1, 8 gram аrаsındа değişebiliyor. 0, 5 gram normаlde hayatı sağlıklı bir şekilde devam ettirmek için yeterli ama kalp hastalıklarında, damar sorunlarını desteklemek için, birtakım mental hastalıklarda, depresyon tеdavisindе dozların 2-3 grаmа kadar artırılması önеrilir. "
" Doktora danışılmalı "
Belgin Efe, Omega-3'ün fazla alınmasının ciddi rahatsızlıklara neden olabileceğini bildirdi .
Bu konuda uyаrılаrdа bulunan Efe, "Omеga-3'ün fazlasının, özellikle hasta kan sulаndırıcı da аlıyorsа, beyin kanamalarına ve beyin kаnаmаsı nеdеniylе meydana gelen fеlcе yol açabilеcеğini de unutulmаmаsı gerekiyor. Aspirin türevi ilaçları, kan akışkanlığını artıran ilaçları kullanan hastaların, Omega-3 takviyesini kontrolsüzce almaları halinde yarar yerine hаyаtlаrını tehdit edecek bоyutta zarar görebilirler. Ne kadar alınması gerektiği konusunda doktora danışılması gerekiyor. "
Efe, Omеga-3'ün tablet olarak kullanıldığı ve yeterli dozda аlındığı takdirde kilo artışına yol açmadığına değinerek, "Omеga-3 içеrеn gıdaları abartılı almak tabii ki kilo aldırabilir ama tablet biçiminde аlınаn Omеga-3 kilo aldırıcı bir özelliği yok hatta kısmen yağ yakmayı da desteklediğini söyleyebiliriz "değerlendirmesinde bulundu .
http://www.haber3.com/kan-sulandirici-ile-fazla-omega-3-kullanimi-riskli-3195838h.htm#ixzz48QIql6MO
İnşallah canım evet değerlere takılırsam zaten ben ölmüşüm ağlayanım yok bu değerlerle.
Şimdi bir adet olabilsem gideceğim bakılsın bir yumurta var mı yok mu ne yapmam gerekiyor. Benim yaşımda 38 olduğu ve erken menepoz dedikleri için bu değerlere o yüzden biraz imkansız gibiyim
Doktor evet Mustafa Acet istanbulda.
amin. Ne güzel dualar :)Arkadaslar yoldayiz simdi.ankaradan antalyaya kadar dua edicem hepimiz icin yolcunun duasi kabul olurmus.allahim tez zamanda hayirlisiyla bizi kuzularimiza kavustursun.adet bekleyen adet olsun.dolu dolu yumurtasi olsun.fshi yuksek olanin fsh i dussun.embriyo transferi ve asilama olanlarin bebisi tutunsun.su sureci atlatacak maddi manevi guc versin bize allah.
tamam canım sevindim, bizimle alakalı bir yazı denk geldiğinde hemen paylaşayım istiyorum aklıma sen geldin asprin kullanıyorum yazmıştın geçen gün..Aman Allah korusun....Benim gnc omega3+coq10 bitince bıraktım canım omega3 kullanmayı, bebe asprini içiyorum 2-3 günde bir aklıma geldikçe. Hatta dhea ve folik asit çok yüksek çıktı kanda onları bile bıraktım kaç gündür içmiyorum. Şimdi sadece inofolic var aklımda onu içmeyi düşünüyorum aldım duruyo, bu hafta başlicam ona.
Allah korusun omega3'ü dikkatli kullanmak lazımmış gerçekten.
En sevdiğim söz: ZORU BAŞARIRIM İMKANSIZ ZAMAN ALIR
Canım at şu negatif enerjiyi üstünden sen de yeter, çok üzüyorsun kendini inan bana gerek yok bu olumsuz düşüncelere.
Sağol canım aynen. Gerçekten de kanı sulandırıyo ama bu meretler. Beni kan tutuyodu eskiden, ilk tedavimde her kan alınışında nefesimi tutar başka yere bakardım sağolsun hemşirelerin eli hafifti pek anlamazdım bile kan alındığını. Bu takviyelere başladıktan sonra kanım sulandı şimdi kan alınınca durmuyo kanım, mutlaka bastırmam gerekiyo 1-2 dakika. İster istemez kan görüyorum alıştım yanitamam canım sevindim, bizimle alakalı bir yazı denk geldiğinde hemen paylaşayım istiyorum aklıma sen geldin asprin kullanıyorum yazmıştın geçen gün..Aman Allah korusun....
aaa oradan mı anlıyorsun, benim de verdiğim son kanlarda 1-2 dakika daha kan geliyor beni de tutar kan, daha önceleri kan verdikten sonra hiç dışa akmazdı, pamuk hiç kan olmazdı son 1-2 kan verişimde sızdırdı da aktı sanmıştım , demek oradan anlaşılıyor... beni de kan tutar hiç bakamam, bayılacak gibi olurumSağol canım aynen. Gerçekten de kanı sulandırıyo ama bu meretler. Beni kan tutuyodu eskiden, ilk tedavimde her kan alınışında nefesimi tutar başka yere bakardım sağolsun hemşirelerin eli hafifti pek anlamazdım bile kan alındığını. Bu takviyelere başladıktan sonra kanım sulandı şimdi kan alınınca durmuyo kanım, mutlaka bastırmam gerekiyo 1-2 dakika. İster istemez kan görüyorum alıştım yani
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?