Yüksek FSH a inat, buradayım, savaşa başladım, takılın peşime!

İnternet çekmiyordu bulunduğumuz yerde kaç gündür, 1-2 kez girebildim o da 4-5 dakika okuyamadım hep merak ettim akşam döndük hemen oturdum 40 sayfa okudum, önce heyecanlandım iyi haberleri alırım diye keyifle okudum, sonlara doğru içime oturdu haberler.
Bu mübarek kandil gecesinde en büyük duam: Yüce Allah, mucizesi için bu kadar uğraşan didinen, doktor doktor soran gezen, o ilaç senin bu ot benim yiyip yutup içen, üzülen sevinen umutlanan hayal kuran inanan, arkadaşının sevincini üzüntüsü paylaşan, pes etmeyen (asla etmiiicez hiçbirimiz) bu melek gibi anne adaylarının hepsine hepimize kısmetindeki bebikleri hayırlısıyla sağlıkla en kısa zamanda göndersin inşallah. Hiçbirimiz yalnız değiliz, hepberaber bu yolun sonuna kadar gidicez el ele, kim düşerse öbürleri elinden tutup kaldıracak ama asla pes etmiicez ona göre

fshe2 Canım inşallah bugün katlanır değerin dualarım seninle.
Dış gebelik olduğunu sanmıyorum Allah korusun, keşke pozitife odaklayabilsen kendini.

B bursa_83 Canım ne diyeceğimi bilemiyorum, neden bilmem ama çok inanmıştım bu tedavinin olumlu sonuçlanacağına sanki zamanı gelmişti o bu seferdi senin için. Allah her şeyin hayırlısını versin senin için de hayırlısı buymuş demek bu kandil gününde. Pes etmek yok, yola devam. Kaan Bey çok doğru bir karar olur bizler için bu arada, tabi en önemlisi içinize kim sinerse orası ayrı.

Canım ben de aynen senin gibi düşünüyorum, Allah sabrı öğretiyor bana, nerde o eski halim, bebekken elinden mendili alındı diye şımarıklıktan katılıp bayılan bi edepsizmişim, her istediğim anında yapılırmış şimdi nerden nereye, kendimi samanlıkta iğne arar gibi hissediyorum bazen ama içimde hep bi umut var, biliyorum iğnem orda ve eğer ararsam bulucam

Kızlar hem iş hem dinlenme 3 gün Kıbrıs'taydım, biliyorsunuz yola çıkacağım sabahın gecesinde adet oldum. Doktoruma utana sıkıla mesaj yazdım gecenin 2sinde sordum böyle böyle napiim diye, iptal et dese gitmeyecektim yansın bilet falan dedim, doktorum gecenin 3ünde cevap yazdı sağolsun git iptal etme ama 2.günü femaraya başla Pazartesi de kontrole gel dedi, zaten 1 hafta önce 1 folikül vardı ama adetle atıldı mı o da bilmiyoruz tabi, ilk gün lekenlenme durdu adet olmadım herhalde dedim ama 2.gün tekrar başladı ama çok çok az oldu kanamam bu kez. Adetin 2 günü değerlerini de kaçırmayayım dedim hastane aradım durdum ama oralar biraz sorunlu bu konuda bulamadım hemen sonuç verebilen bi yer, mecburen tüp bebek merkezi buldum bi tane, kan verdim fsh 37 e2 27 çıktı Kendimi o merkezde çok kötü hissettim, hatırlarsanız oralardan bi embriyolog bana özel mesaj atmış moralimi bozmuştu, sanki gördüğüm her önlüklü o adamdı tedavi için gelen herkes de donasyona yumurta bağışı için gelmişlerdir gibi bi fikre kapıldım nedense, takıntılar bolca işte, neyse sinirle kan verdim kaçar gibi çıktım ordan.
Kötü değerler geri gelmiş, akupunkturu kürleri beslenmeyi aksatınca olacağı buydu tabi.
Pazartesi doktora kontrole gidiyorum ve sonuç iyi kötü ne olursa olsun aynı gün sağlıklı beslenmeye, spora ve doktorun izin verdiği kürleri yapmaya başlıyorum.
Çok saldık kendimizi kızlar toparlanalım hepimiz, bahar depresyonunu her türlü negatif şeyi geride bırakıp samanlığa dalalım herkes kendi iğnesini arasın bulsun sırayla

günaydın bebişlerrr, herkese güzel bir pazar diliyorummm bugün eşim çalışıyor, ben de erkenden kalkıp geçtim dizilerimin başına

fshe2 tatlım bugün test günün yanılmıyorsam, bizi merakta bırakma lütfen, inşallah değerin sağlıklı bir biçimde artmıştır ve bebeğin seninledir...

aynen tatlım samanlığımıza dalalım, sabırla ilerlemeye devam edelim...

Valla canim ya nolacaz biz. Delirecegiz sonunda onu mu icsek bunu mu icsek diye
aynen tatlım bunlar şu an kullandıklarım...ya geçmişte kullanılanlar???? çakşır otuna kadar, ne hayıt ne aslanpençesi ne soğan kürü, ne keçiboynuzu kürü kaldı uygulamadığımız...yediklerimiz saymakla bitmez karı-koca....adamın bir şeyi yok çok şükür oysa ama işte deli ben, illa ona da el atacağım böylesi daha iyi oluyor inanın bana, tek başınıza sırtlanmayın bu yükü, ben eşime de el atarak belki de üstümdeki yükümü paylaşıyorum. Sanki sorunlu olan ben değilmişim de, ikimizde birden sorun varmış da beraber atlatmaya çalışıyormuşuz gibi hissediyorum sanırım, eşleri de dahil edin bu sürece, oyun dışı kalmasın, tek başına oynanmıyor zira

kızlarrrr melatonin hakkında bilgilendireyim isterimmmmm :

mELATONİN; en etkili serbest radikal önleyici özelliği olan bir antioksidandır. Tüm hücrelerin yapı taşı olan DNA’nın kendi kendisini yenilemesine kolaylaştırır. Böylece yaşlılığa bağlı sorunları ve kalp damar hastalıklarının oluşumunu geciktirir. Fakat yaşlılarda bu hormon salgılanması gençlere oranla oldukça düşüktür.

ANTİ-AGİNG AMACIYLA MELATONİN KULLANIMI
İnsanlarda, sabahleyin melatonin düzeyi düşer. Salgılanması sırasında vücut ısısı azalmakta ve vücut daha az enerji kullanmaktadır. Böylece uyku sırasında hücreler kendilerini yenileme imkanı bulmaktadır. Yaşlılarda ise gençlere nazaran gece vücut ısısında yeterli düşme olmaz. Bu yüzden uyku bozuklukları ortaya çıkanların soğuk odada yatmaları tavsiye edilir. Bazı insanlarda geceleri melatonin salgılanması düşük olduğundan uyku süresi kısadır. Bu insanlar geç uykuya dalma ve erken uyanmadan şikayet ederler. Bu durum çoğunlukla yaşlılarda görülür. 50 yaş üstü insanların %80’ inin uyku bozukluğu çektiği bilinmektedir. Melatonin uyku sorunlarını çözen doğal bir uyku ilacıdır. Bu amaçla yatmadan 2 saat önce alınmalıdır.

MELATONİN SALGILANMASINI ETKİLEYENLER

Bir çok hormonda olduğu gibi melatonin düzeyi de yaşlanmaya paralel olarak düşer. Beyindeki epifiz bezi tarafından salgılanan melatonin 45 yaşından başlayarak kısıtlanır. Eğer melatonin yapımı normalin çok altına düşmüşse erken yaşlanma durumu görülür. 75 yaşındaki bir yaşlının vücuttaki melatonin düzeyi genç yaştaki birisinin onda biri kadardır.
Melatonin salgılanması için ortamın karanlık olması gerekir. Bu nedenle yatak odasında televizyon bulunmamalıdır. Zira televizyon kapatılsa bile tüpteki manyetik ışığın yansıması iki saat daha devam eder. Yatak odasında gece lambası bulunmamalıdır.
Ayrıca odayı tam karanlık durumda tutan ışık geçirmeyen perdeler olmalıdır. Üzüntü ve stresin melatoninin salgılanmasını azalttığı unutulmamalıdır.
Depresyon gidericiler, uyku ilaçları, beta blokerler (tansiyon ilacı) melatonin salgılanmasını azaltmaktadırlar. Gece içilen sigara ve alkol melatonin salgılanmasını önler. Geceleri erken yatmak, akşam yemeklerini terk etmek vücutta melatonin yapımını arttırır.Böylece bir nevi hibernasyon (suni kış uykusu) etkisi oluşturarak anti-aging nitelik kazanır.

MELATONİN HORMONUNUN ETKİLERİ

Doğal uykuyu sağlar. Böylece bağışıklık sistemini kuvvetlendirir. Melatonin yüksek tansiyonu düşürürerek geceleri kalbin daha düşük hızla çalışmasını sağlar. Böylece kalbi korumuş olur. Kalp şikayetleri olanlar genellikler geceleri melatonin düzeyleri düşük olan kişilerdir.
Kronik stres altında olan insanlarda stres hormonları (kortizol) aşırı salgılanırlar. İşte bu kortizol bağışıklık sistemini bloke ederek vücudun, mikroplar ve kanserle savaşmasında onu zayıf düşürür.
Melatonin alanlarda stresle mücadele daha kolaylaşır ve dış etkenlere karşı direncimiz yükselmiş olur. Kortizol, yaşlılarda nispeten artar ve enfeksiyonlara karşı direnci düşürür.
60 yaşından itibaren anti-aging amacıyla hergün düşük dozlarda melatonin alınması önerilmektedir. Melatonin uzun uçak yolculuklarında görülen; uyku bozukluğu, yorgunluk, cinsel isteksizlik, depresyon belirtileriyle ortaya çıkan jetlag sendromunda da sihirli ilaçtır.

MELATONİNİN İNSANLARDAKİ ANTİ-AGİNG ETKİSİ

Melatoninin vücudun salgıladığı bir çok hormon üzerinde düzenleyici etkisi vardır. Anti-aging konseptinde büyük önemi olan büyüme hormonu gece derin uykudayken zirveye çıkar. Testesteron ve kortizol sabahın erken saatlerinde en fazla düzeyde salgılanır. Bu yüzden melatonin düzeyinin düşük olması ona bağlı tüm hormonların da dengesini değiştirir.
Görme özürlülerin ışık almadıklarından dolayı melatonin düzeyi oldukça yüksektir. Bu nedenle onlarda kansere yakalanma olasılıkları düşük ve ömür daha uzundur. Yapılan araştırmalarda meme kanseri oluşma olasılığını azalttığı ve cinsel gücü artırdığı saptanmıştır.
İnsanlar hücrelerine zarar veren serbest radikalleri nötralize eden vitamin C, vitamin E ve beta karoten vücut tarafından yapılamaz. Bunlar besinlerle alınmalıdır. Halbuki antioksidan etkili olan melatonin organizma tarafından yapılarak vücudu zararlı serbest radikallere karşı korumaktadır. Melatoninin yaşlanmayı yavaşlatıcı etkisi şöyle özetlenebilir;
1- Salgılanması sırasında vücudun saldığı ısı ve enerjisini düşürmek yoluyla serbest radikal oluşumunu azaltır.
2- Oluşmuş olan serbest radikalleri bizzat zararsız hale getirir. Zira melatonin organizmanın en etkili serbest radikal avcılarından biridir.
3- Ayrıca serbest radikallere karşı vücudu savunan diğer sistemleri de aktive eder.

kızlar yaaa bu arı sütü ne beter bir şeymiş..hep bal ve polen karışımı alıyordum bu sefer saf arı sütü aldım ekşi gibi acayip bi şey bu nasıl içtiniz sizler bunu???? ben mercimek büyüklüğünde dil altı başladım ama o boyut bile pek fena

Canım değerim çok düşük ve sağ kasığımda çok fazla ağrım var dun akşam ağrı kesici aldım kasık ağrısı %95 oluyormuş resmen sağ tupum ağrıyor ve bacağıma vuruyor hayırlısıyla atlatırım inşallah

Canım yarın denildi ama yaptırmıycam galiba katlasa ne olacak delik deşik olmaktan başka birşeye yaramayacak cuma vereyim diyorum ondan sonraki cuma da 1700 lere ulaşır 3000 de tespit edebiliyorlarmış o da 5 haziranı buluyor eğer çok küçük bir ihtimal yanılıyorsam yine aynı şeyler geçerli zaten bursanın dediği değeri düşük olan bayanı okudum benimkinden daha yüksek ve 2.kaliteymiş hayırlısı olsun ama ne bileyim düşük değerle sağlıklı bebek zor ...

Peki tatlim ama bi Dr A Danış sen yine de, değerin farklı artışı acil mudaheleyi gerektirecek bi durum olabiliyor. Bence 48 saat arayla artış gözlemlenmeli. Yine de sen bilirsin.

H
Peki tatlim ama bi Dr A Danış sen yine de, değerin farklı artışı acil mudaheleyi gerektirecek bi durum olabiliyor. Bence 48 saat arayla artış gözlemlenmeli. Yine de sen bilirsin.
Pazartesi arasam mı diyorum ama gün aşırı kan ver diyecek hemşireye dış gebelikten korkuyorum dedim kan ile takip etmeliyiz dedi

Evet canim hayirlisi buymus demekki. Her tedavide olacagina inaniyosun,tamam bu defa diyosun ama olmayinca yıkım oluyor. Ama mecbur yeniden devam edecegiz. Kaan bey izmirde oldugu icin zor. Istanbulda kardesimde kaliyorum gerekirse,esim kardesim oldugu icin gelemedigi zaman yalniz da yolluyor beni ama izmirde kalacak yer yok. Havuz yontemini aret bey benimsemiyor demistin canim. Dogru yontem havuz mu onu da bilmiyorum. Suan kafam karisik.

Ben de sadece kendime degil esime de yediriyorum iciriyorum.

günaydın arkadaşlar bende bugün halsizlik var biraz durumumdan biraz havalardan sizler nasılsınız?

günaydın arkadaşlar bende bugün halsizlik var biraz durumumdan biraz havalardan sizler nasılsınız?
Gunaydin canim..insallah bu sancili surec senin icin guzel sonuclanir..ben de gece regl olmusum..yarin yine doktor yollari..bakalim napicaz nereye gidicez belli degil..senin son durumun ne..degerler yukseliyordu yavas da olsa..

Gunaydin canim..insallah bu sancili surec senin icin guzel sonuclanir..ben de gece regl olmusum..yarin yine doktor yollari..bakalim napicaz nereye gidicez belli degil..senin son durumun ne..degerler yukseliyordu yavas da olsa..
bugün tekrar kan verip sonuca göre doktoru arayacağım en erken ve en az zararla nasıl atlatabilirim diye soracağım, içimdeki his değerimin düzenli katlanacağı yönünde, bu durumu yaşayanlardan düzensiz artan da var düzenli artan da; kendiliğinden düşüren var, bir iğne ile kurtulan var, iki iğne olan var, iğne + kürtaj olan var, ameliyat olan var, tüpü patlayıp tüpü alınan var........................

günaydın tatlım, inşallah düzenli yükselerek sağlıklı bir gebelik olduğunu gösterir bebişimiz. Test yapmakla doğru hareket ediyorsun, hiç aksatma testlerini lütfen, çünkü şu an sadece kan testi ile durumunu değerlendirebiliyorlar. Ultrasonda bakması bile bir şey ifade etmiyor şu aşamada...Sağlıkla güzellikle atlatacaksın bu süreci, ben inanıyorum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…