Yüksek FSH a inat, buradayım, savaşa başladım, takılın peşime!

Okudum canim okudum ama o mucizeler bizi niye bulmuyor
Herkesin rezerv azligi farkli. Merkezdeyken konusuyoruz ordakilerle,herkes yumurtam az diyor. Ama azin da bir tanimi yok. 6 tane yumurtam cikti,cok az deyip uzulenleri gorunce ben vah benim halime diyorum tek yumurtayla:)

Canim benim bir tanidik 10 yil tup tedavisi gormus. Olmamis. Ne paralar harcamis. Bir ev parasi harcamis. Ama yillar once.ilk tup yapildigi yillarda. Tedaviyle olmayinca birakiyor. Sonra arka arkaya 3 tane normal yolla cocugu oluyor. Iste rabbimin mucizesi degil de nedir bu.

embriyo kalitesini anlamak için 5. gün embriyosuna pgt cgh gibi testler yapılması lazım, bizim az diye 2. gün transfer edildi...
Canımcım pgt için hiç olmazsa birden fazla embriyonun 5. Gün de değil 5. Günü az geçip öyle pgt ye yolluyorlarmış ama dedigim gibi o da bir kesinlik değil sonuçta

Estagfrullah kusur olur mu onca yazi icinde kacirmis olman normal.esim takmis memorial e..etlik zubeyd hn da ablamin arkadasi bir doktor sagolsun ilgileniyor benle..o illa hakan yarali diyor..esimle gerildik..memorial benim de icime sinmiyor ama takmis memorial marka die..erkekler nie boyle

canım bana da embriyolog embriyoların çok güzel demişti belki rahatlatmak için bilemiyorum... Ben şimdilerde iğnenin bozmadığını baştan kalitesi ne ise ona göre büyüttüğü fikrine kapıldım, mesela benimkiler çok küçüktü, bir doz daha fazla kullandım diğer kişilerden...

Canımcım pgt için hiç olmazsa birden fazla embriyonun 5. Gün de değil 5. Günü az geçip öyle pgt ye yolluyorlarmış ama dedigim gibi o da bir kesinlik değil sonuçta
tatlım tutmayabilir ama kaliteli oldukları belli olur, tutmamasının başka sebepleri olur bu durumda, ben kendiminkilere tuttu ama embriyo özürlüydü diyorum mesela

Lütfen marka hiç takılmayın bu gerçekten iyi takip edilmesi gereken bir süreç eşinizede okuyun mutlaka netteki olumlu ve olumsuz eleştirileri,onlar opu da işleri bitiyor, bizim için çileli ve yorucu bir süreç, siz karar verin

Zaten bu adet donemi gecsin. Ondan sonraki adete bakalim kismet. Bende vitiligo var. Bu da bagisiklik sistemiyle ilgili sorun olusturabilirmis ve vucut embriyoyu yabanci madde zannedip mucadele ederek vucuttan atarmis. Bunlari konusacagim bakalim doktorla cuma gunu. Dedigin gibi tek yumurta cikior benden de,orta kalite dendigi halde yine de koydurduk 2.tedavide. birinci tedavide cok guzel bolundu demislerdi ama yine tutmadi.
Orta da olsa iyi de olsa,4hucreli de olsa koyduruyoruz,nasreddin hoca misali,YA TUTARSA?

İş ve azda olsa evdeki stresin sende çok etkili olduğunu düşünmeye başladım, mutlaka az çok bir çözüm bulsbilsen keşke

Canım bu teselli işi değil ki,demekki gerçekten kaliteli idi embriyo ların,ama içerde noluyor bilmiyoruz ki, en başta kalite ne ise o zaten bencede,yoksa bu ilaçların kaliteye etkisi yok bence... Sadece şans çoğalsın diye birden fazla yumurta elde etmek amaç,o da zaten bende ters tepiyor

tatlım tutmayabilir ama kaliteli oldukları belli olur, tutmamasının başka sebepleri olur bu durumda, ben kendiminkilere tuttu ama embriyo özürlüydü diyorum mesela
Yalnız embriyonun 2. 3. Yada 5. Güne gitmesinde yumi kalitesi kadar sperm de etkili, özellikle tutunmada sadece çok kalın iyi bir rahimle olmayabiliyor

Öyle tatlım yani yüzüp yüzüp kuyruğuna geliyoruz aaa bu embriyo çöp embriyo olmuş koymayalım diyemiyorum olmaz yani. Ya tutarsa dediğin gibi, zaten elde başka yok eee haliyle insanız denemek istiyoruz

Kızlar şu öğlen güneşini kaçırmayayım, kaç gündür hasretiz güneşe,çıkayım şu çarşı pazar işlerini göreyim, gelirim inşallah yine,öperim çokk

çoğumuzun bağışıklığı zayıf zaten, bağışıklığı zayıf ya da alerjik kişiler de daha fazla mı infertilite acaba?

Canım Kutluk Oktay hangi hastaneye geliyormuş acaba? ne zaman geliyormuş?
istanbul yeniyüzyıl yani özel gaziosmanpaşa hastanesinde hasta bakacak sadece 28 mayısta muaynesi var polikilinik günü o gün şimdiden randevu almanız gerek önceki eski tahlil tetkik tedavilerinizi maille verdikleri adrese göndermenizi istiyorlar sonra randevu muayne ücreti ücretli 1000 tl ssk lı 750 bilginiz olsun iyi günler

çoğumuzun bağışıklığı zayıf zaten, bağışıklığı zayıf ya da alerjik kişiler de daha fazla mı infertilite acaba?

Bagisiklik sistemi zararli maddelerle cisimlerle savasiyor ya,embriyoyu oyle algilayip atiyormus vücuttan. Daha fazla mi infertiliz bilmiyorum ama vitiligodan dolayi vucudum atabilir mi embriyoyu,bu kafama takilmiyor degil.

Öyle tatlım yani yüzüp yüzüp kuyruğuna geliyoruz aaa bu embriyo çöp embriyo olmuş koymayalım diyemiyorum olmaz yani. Ya tutarsa dediğin gibi, zaten elde başka yok eee haliyle insanız denemek istiyoruz

Cok kotu oldugu halde yine de transfer ediyorlarsa onu da bilemeyecegiz. zaten o kadar derin dusunmek istemiyorum. Iyi ve tutabilecek embriyoyu koyduklarini dusunmek istiyorum. Cok fazla derinlere girip dusunmeye baslayinca ordan cikmasi zor.

Arkadaşlar forumlarda gezinirken bülent hocanın tekrarlayan tüp bebek başarısızlıklarında birine yazdığı cevabı buldum
Embrıo kalıtesını %80 oranda yumurta ,%20 oranda sperm kalıtesınin belırlediğini, ıgne tedavısı ıle yumurta buyutme asamasının yumurta kalıtesını etkilediğini, embrıoların embrıoskop a konularak ızlenmesı ıle %60 oranında genetık anomalılı embrıoları ayırt etme fırsatını yakalanabildiğini, 5. güne gidılerek blastokıst asamasını görmenin faydalı olacağını söylemiş, cgh gibi testler önermiş.

Canım o kadar konuşuyolar yazıyolar biz de okuyoruz ama sanırım bu doktorlardan hiçbiri bu uygulamaları harfiyen yapmıyo.. Ben çok anlamıyorum bu terimleri ama mesela gebelik aşısı vs. yardımcı uygulamaları yaptığını iddia eden gazetelere dergilere boy boy foto röportaj veren, merkezinin sitesinde sayfalarca yazılar yayınlayan doktorlar bile iş uygulamaya gelince yapmıyolar işte hastanın uygunluğu falan.. Neye göre uygun oluyoruz anlamadım ki?? Yani bu detaylardan bi hastanın faydalanabilmesi için illaki 5 aşılama 10 tüp bebek yaptırmış ama başarısız olmuş akabinde amhı yerlere yapışmış artık yumurta üretimi nerdeyse durmuş olması mı gerekiyo vücudumuzda ben anlamadımki?? Gerçekten artık kimseye güvenim kalmadı.. Sanırım herşey maddi bu piyasa(!) da !! İnsanları da para için hırpalayıp duruyolar

haklısın canım ama belki bunlar da maliyeti arttırdığı için yapmıyorlardır, benim yumi çok çok az kalitesi düşük olabilir ama eşiminde sperm sayısı sınırdaydı sperm dna hasar testi yapılsaydı fark yaratır mıydı, onlar biz en iyisini seçiyoruz diyorlar ama .....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…