Yüksek FSH a inat, buradayım, savaşa başladım, takılın peşime!

Dünya tüp bebek derneği yönetim kurulu üyesi falan olan ünlü bi doktor var Ankarada merkezi de var.. Sitesinde mesela o gebelik aşısı uygulamasının maliyete ek 400-500 TL olduğunu söylüyolar çok da büyük paralar değil.. ama herkese uygulamıyolar işte ben ona takılıyorum.. Bi kişi 3 kere deneme yapıyo tutmuyo 4.sünde uyguluyo.. Bunun nedeninin anlamış değilim.. ve tamamen duygusal(!) olduğunu düşünür oldum artık.. Başta ihtimalleri yükseltmek varken neden sona bırakılıyo bu uygulamalar onu kafam gerçekten almıyo artık.. Ve gerçekten sinirleniyorum.. Mesela senin sayın azsa havuz uygulamasını önermeleri gerekirdi.. Sen maddi durumum yok mu dedin ki başta oraya.. Benim arkadaşıma 2 kez tüp yapıldı.. Kızın her seferinde tek yumurtasını toplayabildiler.. 40 Yaşında olmasına rağmen tek transferle yetindiler -ki bahsini bile etmediler havuzun.. İkinci başarısız denemeden sonra arkadaşım kendisi sormuş sizde havuz yöntemi yok mu neden bana uygulanmadı diye.. Var aslında uygulayabilirdik falan demişler.. Daha bugün yanımdaydı merkezden muyeneden geldi sabah yanıma anlattı.. sinirim bozuldu yani niye başta yapmadılar bunları.. Belki 2-3 fazla verilicekti ama belki ihtimal yükselecek şimdiye tutmuş olacaktı.. Belki hazırda embriyoları olacaktı şimdi bi daha opu yapılmayacaktı.. Bunlar her deneme de para değil mi, neden hepsini başta yapıp bu ruhsal ve maddi yıpranmaya engel olmaya çalışmıyolarki ben gerçekten çok sinirlendim bu olaya..

aslında öyle havuz rezervi az olanlarda mantıklı, ben ister miydim bilmiyorum...

aslında öyle havuz rezervi az olanlarda mantıklı, ben ister miydim bilmiyorum...
İşte demek istiyorum ki isterdin veya istemezdin sana bunu sormaları gerek.. Böyle bir yöntem var, ek olarak maliyeti şu kadar, ama başarı oranını yüzde bilmemkaç artırır.. isterseniz böyle yapalım isterseniz şöyle diye detaylıca anlatmaları gerekir.. Biz mecburmuyuz yaa didik didik araştırıp herşeyi başka biyerlerden öğrenmeye.. Neden bu kadar ketumlar bu konuda.. Dediğim gibi sadece havuz da değil işte bi dünya başka yöntemler var.. ama lafta sözde var.. Kime uygulanıyo bu yöntemler bilmiyorum bizlere uygulanmadığına göre.. anlamıyorum ..

Canim ben de merak ediyorum bu farkli ve yeni uygulamalar hangi hastalar icin.

Canim ben de merak ediyorum bu farkli ve yeni uygulamalar hangi hastalar icin.
Ben söyliyim canım kimin için aynen başta tarif ettiğim gibi 5 aşılama 10 tüp bebek yaptırmış başarısız olmuş artık madden varını yoğunu bu işlere yatırmış.. malını mülkünü satıp savıp çöküntüye uğramış, deneyecek başka şansı kalmamış.. Artık nerdeyse menapoza girmek üzere olan, bu uğurda psikolojisi bitmiş tükenmiş kişilere uygulanıyo sanırım.. Gerçekten sinirliyim bu konuda.. ben yaşamadım ama görüyorum duyuyorum gerçekten gözüm çok korktu ne yapmam gerektiğini bilemiyorum artık nasıl bi yok izlerim kime güvenicem onu da bilemiyorum.. Ki benim eşim tüp bebek yaparsak tek bir deneme yaparız diye beni sınırlandırmış birisiyken bu stresi nasıl kaldırırım hiç bilemiyorum

Embriyoskop,co-kultur,yapay rahim vs. vs.
Bir suru uygulamalari yaziyor merkezler sitelerinde. Ama ben daha bunlarla tup bebek yaptiran birini duymadim. Kime yapiliyor bunlar bilemedim

Canim o zaman ben yaklastim 2asilama 3 tuple

Bu da bi stres nedeni,tek tup yaptiririz. Niye boyle dusunuyor erkekler?

Bu da bi stres nedeni,tek tup yaptiririz. Niye boyle dusunuyor erkekler?
Valla kadere inanan birisi eşim.. Bi de öyle çok çocuk diye ölen bi insan değil.. Onu da anlamaya çalışıyorum.. Ona göre hani olsa da olur olmasa da olur, o yüzden çok kendimizi yıpratmanın anlamı olmadığına inanıyo bu uğurda.. Allah vericekse bi şekilde olur diyo.. Ne diyebilirim ki ben de bişey diyemiyorum bu durumda, bu işler tek taraflı olmaz haliyle.. Ama tamamen büyük stres sebebi.. Bunu söylediğinde biraz tartışmıştık.. Böyle düşünsen bile bana niye böyle söyledin beni strese sokuyosun? sence yeterince stresli bi durumum yok mu falan demiştim.. Haklısın özür dilerim falan demişti.. Ama malum laf ağızdan bi kere çıkar.. ben artık onun düşüncesini biliyorum ve de bu da o zaman geldiğinde strese girmem için büyük sebep ne yazıkki ama yapıcak bişey yok :)

hahahah Ay gülüyoruz ağlanacak halimize.. Bizi niye kanımızın son damlasına kadar sömürüyolar bu doktorlar yaa.. Yazık değil mi ! Gerçekten içim daralıyo canım sıkılıyo

Bazen agliyoruz,bazen de guluyoruz boyle halimize. Sinirlerimiz bozuldu herhalde artik
Daralmaz miyiz hem de nasil daraliyoruz.
Benim merkezde iki arkadas var.ikisi de 12.denemelerini yaptilar. Malesef negatif oldu onlarin da.biri kalkmis vandan gelmis istambula yerlesmis,biri ordudan gelmis yerlesmis tedavi icin. 14 yildir gitmedikleri doktor ve merkez kalmamis. Ne ankarasi kalmis ne izmiri ne istanbulu. Memoriala da gitmisler,eurofertile de acibademe de. En unlu doktorlara da gitmisler. Yine yok yine yok. Son 3 4 defadir da bizim merkeze devam ediyorlar. E dedim niye geliyosunuz baska yere gidin. "Yillardir gezmedigimiz doktor ve merkez kalmadi. Hep ayni uygulama ve ayni ilaclar. Farkli bir tedavi sekli yok. E artik farkli doktorlara gidip surekli kendimizi anlatmaktan yorulduk. Burasi bizi taniyor,biliyor,o yuzden devam ediyoruz.olursa burda da olur" diyorlar.

Kesinlikle tek tarafli bir durum degil. Iki tarafin da ayni istekte olmasi lazim. Ama boyle bi kere deneyelim deyip sonra fikri degisen bir kere daha mi denesek acaba diyen insanlar var. Cunku insaniz ve degisiyoruz. 1 sene onceki dusuncelerle 1 sene sonraki ayni olmayabiliyor.
Maneviyat kismi ayri tabiki. Rabbim nasip etmediyse istersek 10 defa yaptiralim yine olmaz ama iste sonradan da keske demek var. Biz bunu demek istemiyoruz. Biz elimizden geleni yapalim,cunku cok istiyoruz,hayirlisi da rabbimden.

12 mii Allah'ım ne sabır varmış insanlarda Kimseye bu zorlukları yaşatmadan evlat sahibi yap Yarabbimm

Doğru söylüyosun canım insanın inşallah o fikirlerin değişmesi gereken aşamalara kadar bekletmez Allah bizi.. Bekletirse de napalım.. kısmet ten ötesi yok.. Herşeyin hayırlısı hakkımızda..

Merkezin psikologu aradi az once. Gecmis olsun,nasilsiniz,konusmaya ihtiyaciniz var mi diye aramis. Konustuk. Ne zaman konusmak isterseniz arayabilirsiniz veya gelebilirsiniz dedi. Her ay yeni bir umut demek,moralinizin bir an once yukselmesi onemli dedi.

Ya sağolsunlar böyle psikologlar falan bi destek vermeler ama bilmiyorum yaa ne kadar samimiler gerçekten bilmiyorum

Ya sağolsunlar böyle psikologlar falan bi destek vermeler ama bilmiyorum yaa ne kadar samimiler gerçekten bilmiyorum

:))
Canim bircok merkezle gorustum. Hepsi de laboratuvarlarinin son teknoloji oldugunu,zaten netten arasrirdiysak bunu bilecegimizi,en dogru merkezin kendi merkezleri oldugunu,bizler icin en iyi tedavinin uygulanacagini soylediler. Kimse malim kotu demez. Herkes iyi oldugunu savunur.Canim beni bebisime kavusturacak merkez en iyi ve en samimi merkez,doktor da en iyi doktor olacak valla:))
Yine aradilar sagolsunlar:))))

Akadaslar merhaba.Çok yogun bir gundu.sabah adetin 2.gunu oldugu icin kan verdim.tup bebege kesin geciyoruz.oglen 2 de is gorusmem vardi.sonra sonuclari almaya hastaneye gittik.gecen ay 14.5 olan fsh 9.54 cikti.aslinda hep bu civardaydi.aylara gore hep9.85 ;10.30 ;10.40;14.5 oldu gecen ay.bunu da olasi bir kisti atmam icin kullandirdiklari desolete bagliyorum.daha once de dokundugunu hissettigimi soylemistim. hicbir kür uygulamadim klomenle asilama safhasinda oldugum icin.cok sukur 9.54 cikti.gecen ayin yanlis bi ölcum olmasini temenni ederek yoluma devam etmek istiyorumsonucta gecen ay olcturmeseydim 14.5 gormeyecektim dimi
Yarin histeroskopi olacakmisim.ay cok korkuyorum.uyutacaklarmis falan..sonrasinda bir tup bebek merkezi secicez bakalim hayirlisi..

Hic korkma. Misil misil uyurken her sey bitmis olacak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…