- 20 Haziran 2010
- 459
- 554
- 303
Ben 2 tanesini bursa eurofertilde,sonuncusunu istanbul tup bebek merkezinde yaptirdim. 4.icin yine istanbul olacak sanirim.
Menogonu ve gonali ben de kullanmistim. Femara kullammadim hic. Son tedavide klomen kullandim.
Gunluk kac unite vurunuyosun?
Menogon 1, gonal 150 ml / günde 2 iğnem var.
Doktorum burcak erzik canım.
Menogon 1, gonal 150 ml / günde 2 iğnem var.
Doktorum burcak erzik canım.
Vitamin falan verdi mi doktor ya da takviye edici baska bir ilac falan?
Memorial' da semra kahraman' ın çok methini duydum, yurtdışı geçmişi de var baya meşgul biriymiş tabi. Başarı oranının yüksek olduğunu söylüyorlar.
Ayrıyetten bi tanıdığım, ünlü bir işadamıyla tanışmış ve adam istanbulda tam 9 kere tüp bebek denediklerini ve artık doktorların imkansız demesinin üzerine ingilterede tek denemeyle eşinin hamile kaldığını söylemiş. Bunun üzerine gönüllü bir dernek kuracakmış. türkiyede tüp bebeğin çok yanlış yapıldığı ve aslında hiç bilinmediği üzerine :/ enteresan geldi bana anlatmak istedim.
günaydın söylediğiniz şey çok ilginç geldi bana Türkiye sanırım en yoğun tüp bebek yapılan ülkelerden biriymiş, bu kadar çok yapıldığı halde gidip ingiltere de tutması ilginç, acaba nasıl bir yöntem izliyorlar, benim düşüncem bizde doğru zamanda başlanmadığı yönünde, ay ay takip edilip nispeten en iyi yumilerin olduğu ay başlanmalı tedaviye ama benim ikisinde de hemen uygun denildi ve başlandı, haziran ayında 5 adet yumi, ocakta 3 adet yumi, nisanda 2 adet çok küçük yumi vardı, ben de iyice azaldı diye korkumdan hemen o ay tabii doktorun da olur demesi ile yaptırdım ama bir altı ay takip edilmeli yumurtalar rahim diye düşünüyorum şimdi..
Evet bana da enteresan geldi, o bayan da zamanlama konusunda yanlışlık yapıldığını, tedavide doğru bilinen yanlışlar olduğunu söylemiş. Yakın zamanda tanışacağım kendisiyle. Bakalım neler anlatacak.. 9 başarısız tüp bebek geçirmiş hiç az değil..
Bir de ilginç şekilde doktorlar farklı şeyler söyleyebiliyor, mesela bir jinokolog da fsh yüksekliğinin zannettiğiniz gibi imkansız bir değer olmadığını söyledi, yumurta rezerv azlığını gösterir, yumurtaların kalitesiz olduğunu göstermez bu değer dedi. Yani panik yapılacak bir durum olmadığını, adet görüldüğü ve her ay en az 1 kaliteli yumurta olduğu sürece hamile kalınabileceğini söyledi,
Kime inanacağımı şaşırdım.
Sende durumlar nasıl? Şuan sonuç mu bekliyordun?
günaydın kızlarrrrdün dönemedim ama okudum hepsini,
moyaalitu neyin var tatlım ya? aklıma takıldı yazdığın, inşallah kötü bir şey yoktur, üzüldüm canının sıkkın olmasına....
ben aynen devam, dün tüm gün gezip tozdum bu gün de ev işleri
fshe2 geçmiş olsun tatlım bak demiştik dış gebelik değildir diye, boşa evhamlandın, geçmiş olsun bir daha yaşama inşallah, sıkıntılı bi süreç kimyasal da olsa...
kızlar öpüyorum hepiniziii
ah bebeğim ya ben de bilmiyorum okuduğum her şeyi deniyorum..dvit ve b12 eksikliği kimyasala çok neden oluyormuş, ben vitaminlere yüklendim gidiyorum bakalım..bi daha baktır istersen... ben de vaktini tutturamadım diye düşünüyorum, yumi ya da sperm tam sönerken birleşme oluyor gibi düşünüyorum bi beceremedik o doğru zamanı yakalamayı sankigünaydın canım ne güzel geziyorsun zaten memleketiniz de çok güzel şekerim kıskanıyorum bak söyliyim. kimyasala şükür ettim ben :) o kadar kasık ağrısı oldu ki korkmamak mümkün değildi, şimdide karnım ağrıyor iki gündür regliyim, kanamam az, eskiden böyle ağrıyarak olurdu o günler geldi aklıma :)
napıcaz monte kimyasal olmasın diye yaaaaaaaaaaaa
diyordum ki biz ilişkiyi tutturamıyoruz tüple kontrollü bir şekilde olur ama olmooooooor
günaydın söylediğiniz şey çok ilginç geldi bana Türkiye sanırım en yoğun tüp bebek yapılan ülkelerden biriymiş, bu kadar çok yapıldığı halde gidip ingiltere de tutması ilginç, acaba nasıl bir yöntem izliyorlar, benim düşüncem bizde doğru zamanda başlanmadığı yönünde, ay ay takip edilip nispeten en iyi yumilerin olduğu ay başlanmalı tedaviye ama benim ikisinde de hemen uygun denildi ve başlandı, haziran ayında 5 adet yumi, ocakta 3 adet yumi, nisanda 2 adet çok küçük yumi vardı, ben de iyice azaldı diye korkumdan hemen o ay tabii doktorun da olur demesi ile yaptırdım ama bir altı ay takip edilmeli yumurtalar rahim diye düşünüyorum şimdi..
Evet canım, solgar quenzim, EFA balıkyağı omega, folikasit, bebe aspirini.. bunun dışında doğal olarak kuru incir, ceviz, kabak çekirdeği, avakado, bal, polen yiyebileceğimi söyledi.
Ama en önemlisi quenzim olduğunu söylüyor,
sen neler kullanıyorsun?
ben de buna inanıyorum aslında topiklerde yurt dışında yaşayıp orada doktorların ilgisizliğinden ve yetersiz olmasından dolayı yıllık izinlerinde türkiyede tüp bebek yaptıran çokkk kişi okudum, tabi ülkeye ve merkeze göre değişiyordur elbet ama, hep türkiyede yapıyor onlar daYurtdisindan tup bebek yaptirmaya gelenler var. Ben neye inanacagiz sasirdim.
Evet bana da enteresan geldi, o bayan da zamanlama konusunda yanlışlık yapıldığını, tedavide doğru bilinen yanlışlar olduğunu söylemiş. Yakın zamanda tanışacağım kendisiyle. Bakalım neler anlatacak.. 9 başarısız tüp bebek geçirmiş hiç az değil..
Bir de ilginç şekilde doktorlar farklı şeyler söyleyebiliyor, mesela bir jinokolog da fsh yüksekliğinin zannettiğiniz gibi imkansız bir değer olmadığını söyledi, yumurta rezerv azlığını gösterir, yumurtaların kalitesiz olduğunu göstermez bu değer dedi. Yani panik yapılacak bir durum olmadığını, adet görüldüğü ve her ay en az 1 kaliteli yumurta olduğu sürece hamile kalınabileceğini söyledi,
Kime inanacağımı şaşırdım.
Sende durumlar nasıl? Şuan sonuç mu bekliyordun?
günaydın canım ne güzel geziyorsun zaten memleketiniz de çok güzel şekerim kıskanıyorum bak söyliyim. kimyasala şükür ettim ben :) o kadar kasık ağrısı oldu ki korkmamak mümkün değildi, şimdide karnım ağrıyor iki gündür regliyim, kanamam az, eskiden böyle ağrıyarak olurdu o günler geldi aklıma :)
napıcaz monte kimyasal olmasın diye yaaaaaaaaaaaa
diyordum ki biz ilişkiyi tutturamıyoruz tüple kontrollü bir şekilde olur ama olmooooooor
ben de buna inanıyorum aslında topiklerde yurt dışında yaşayıp orada doktorların ilgisizliğinden ve yetersiz olmasından dolayı yıllık izinlerinde türkiyede tüp bebek yaptıran çokkk kişi okudum, tabi ülkeye ve merkeze göre değişiyordur elbet ama, hep türkiyede yapıyor onlar da
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?