Yüksek FSH a inat, buradayım, savaşa başladım, takılın peşime!

Ben 2 tanesini bursa eurofertilde,sonuncusunu istanbul tup bebek merkezinde yaptirdim. 4.icin yine istanbul olacak sanirim.
Menogonu ve gonali ben de kullanmistim. Femara kullammadim hic. Son tedavide klomen kullandim.
Gunluk kac unite vurunuyosun?

Menogon 1, gonal 150 ml / günde 2 iğnem var.
Doktorum burcak erzik canım.

Menogon 1, gonal 150 ml / günde 2 iğnem var.
Doktorum burcak erzik canım.

Bana ilk tedavide 300 unite gonsl ile baslayip 375e cikarmislardi.
2.tedavide menopur 375 vurunmustum.
Bir arkadas da 5.denemede erbil yagmurla hamilelik elde etmis. Cok methemisti erbil beyi.
Zaten hepimiz ismi olan iyi merkezlere ve doktorlara gidiyoruz,herseyi yapiyoruz,gerisi rabbimden.

Vitamin falan verdi mi doktor ya da takviye edici baska bir ilac falan?

Evet canım, solgar quenzim, EFA balıkyağı omega, folikasit, bebe aspirini.. bunun dışında doğal olarak kuru incir, ceviz, kabak çekirdeği, avakado, bal, polen yiyebileceğimi söyledi.
Ama en önemlisi quenzim olduğunu söylüyor,
sen neler kullanıyorsun?

günaydın söylediğiniz şey çok ilginç geldi bana Türkiye sanırım en yoğun tüp bebek yapılan ülkelerden biriymiş, bu kadar çok yapıldığı halde gidip ingiltere de tutması ilginç, acaba nasıl bir yöntem izliyorlar, benim düşüncem bizde doğru zamanda başlanmadığı yönünde, ay ay takip edilip nispeten en iyi yumilerin olduğu ay başlanmalı tedaviye ama benim ikisinde de hemen uygun denildi ve başlandı, haziran ayında 5 adet yumi, ocakta 3 adet yumi, nisanda 2 adet çok küçük yumi vardı, ben de iyice azaldı diye korkumdan hemen o ay tabii doktorun da olur demesi ile yaptırdım ama bir altı ay takip edilmeli yumurtalar rahim diye düşünüyorum şimdi..

Evet bana da enteresan geldi, o bayan da zamanlama konusunda yanlışlık yapıldığını, tedavide doğru bilinen yanlışlar olduğunu söylemiş. Yakın zamanda tanışacağım kendisiyle. Bakalım neler anlatacak.. 9 başarısız tüp bebek geçirmiş hiç az değil..

Bir de ilginç şekilde doktorlar farklı şeyler söyleyebiliyor, mesela bir jinokolog da fsh yüksekliğinin zannettiğiniz gibi imkansız bir değer olmadığını söyledi, yumurta rezerv azlığını gösterir, yumurtaların kalitesiz olduğunu göstermez bu değer dedi. Yani panik yapılacak bir durum olmadığını, adet görüldüğü ve her ay en az 1 kaliteli yumurta olduğu sürece hamile kalınabileceğini söyledi,
Kime inanacağımı şaşırdım.

Sende durumlar nasıl? Şuan sonuç mu bekliyordun?

sonucum yeni çıktı 5.5 kimyasal oldu sanırım şimdi düşük yaptığım için karın ağrım var sağdan soldan giriyor, fsh yüksek olunca yumurtalar kalitesiz olabiliyor bence ya da o bozuyor kalitelerini bilemiyorum, benim iki taneydi ve çok küçükler dedi ısrarla ben de doktor bey bu ay uygun değil mi dedim uygun dedi, nasip kısmet ama keşke daha büyük oldukları bir ay deneseydik şimdi tüp sürecinden de korkuyorum dış gebelik mi diye bayağı endişe ettim çünkü....
hani vakit kaybetmeden tüp yapın diyorlar ya, ben de insanlara vakit kaybetmeden en azından ilk istediklerinde 3 aylık bir yumi takibi yaptırmalarını öneriyorum artık, geçen sene ile bu sene arasında çok fark benim için ki o kadar kaliteli beslenme ve takviye almama rağmen, bundan sonrasında ne yapıcam hiç bilmiyorum içimden bir ses bir doktorun kontrolüne gir diyor ama gideceğim doktorun da size tüpten başka birşey olmaz demesinden ve taleplerimi işlerine karışmak gibi bulmasından çekiniyorum...

moyaalitu sende hiç tedaviler sonrası kist olmuş muydu? benim sağ tüpüm ağrıyo hala hafiften, değerim düştü ama kalan küçük bir yumi vardı içeride

günaydın kızlarrrr dün dönemedim ama okudum hepsini,

moyaalitu neyin var tatlım ya? aklıma takıldı yazdığın, inşallah kötü bir şey yoktur, üzüldüm canının sıkkın olmasına....

ben aynen devam, dün tüm gün gezip tozdum bu gün de ev işleri

fshe2 geçmiş olsun tatlım bak demiştik dış gebelik değildir diye, boşa evhamlandın, geçmiş olsun bir daha yaşama inşallah, sıkıntılı bi süreç kimyasal da olsa...

kızlar öpüyorum hepiniziii

günaydın canım ne güzel geziyorsun zaten memleketiniz de çok güzel şekerim kıskanıyorum bak söyliyim. kimyasala şükür ettim ben :) o kadar kasık ağrısı oldu ki korkmamak mümkün değildi, şimdide karnım ağrıyor iki gündür regliyim, kanamam az, eskiden böyle ağrıyarak olurdu o günler geldi aklıma :)
napıcaz monte kimyasal olmasın diye yaaaaaaaaaaaa
diyordum ki biz ilişkiyi tutturamıyoruz tüple kontrollü bir şekilde olur ama olmooooooor

bugünde doktorun başka bir yazısını buldum embrio kalıtesınden %70 yumurta %30 sperm sorumludur demiş...

ah bebeğim ya ben de bilmiyorum okuduğum her şeyi deniyorum..dvit ve b12 eksikliği kimyasala çok neden oluyormuş, ben vitaminlere yüklendim gidiyorum bakalım..bi daha baktır istersen... ben de vaktini tutturamadım diye düşünüyorum, yumi ya da sperm tam sönerken birleşme oluyor gibi düşünüyorum bi beceremedik o doğru zamanı yakalamayı sanki

Yurtdisindan tup bebek yaptirmaya gelenler var. Ben neye inanacagiz sasirdim.

Bana 2 doktorum da vitamon vermedi canim. Ikinci doktorum coraspin vermisti sadece tedavi oncesi.
Bu yiyecekleri tukettim ama ben de.

Yurtdisindan tup bebek yaptirmaya gelenler var. Ben neye inanacagiz sasirdim.
ben de buna inanıyorum aslında topiklerde yurt dışında yaşayıp orada doktorların ilgisizliğinden ve yetersiz olmasından dolayı yıllık izinlerinde türkiyede tüp bebek yaptıran çokkk kişi okudum, tabi ülkeye ve merkeze göre değişiyordur elbet ama, hep türkiyede yapıyor onlar da

Canim degisik bilgiler ogrenirsen bize de yazar misin,merak ettim neler yapilmis o bayana.

Canim keske bebisin olsaydi o embriyo ama demekki hayirlisi buymus.
Ama dis gebeliktense kimyasal olmasi daha iyi. Benim de kanamanin bir aninda cok fena bir agrim oldu,o anda dustugunu anladim.
Bir an oncr sifirlansin insallah. Ondan sonra yine takviye vitamin beslenme devam canim. Elbet bir gun faydasi olacak.
Ben bu ay burda bir doktora gidip sadece yumurtalarim kac mm e kadar buyuyor ve kac mm ken catliyor ona baktiracagim. Merak ediyorum kac mm oluyorlar ve hangi gun catliyorlar.
Canim cocuk istemiyorum artik vazgectim yoruldum dusuncesi yoksa birakmadan yilmadan devam edecegiz. Elbet bir gun rabbim dualarimizi kabul edecek.

Topiklerde de cok okudum. Tv de de gordum. Turkiyede saglik turizmi gelisiyor,buna onem veriliyor,tup bebek icin insanlar geliyor diye izlemistim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…