- 13 Ağustos 2014
- 13.041
- 22.234
- 598
Bu biraz fazla olmuş bence.. Herkesin kendince nedenleri olabilir.. Bu kadar ağır konuşmamalısın.. Ben de kendi isteğimle 2 kez kürtaj olmuş biriyim.. Pişman da değilim.Ben yaşadığına hicbisey demedim farkındaysan kürtaj olmasına idi tepkim tabi ailesi bilmediği için mecburdu belki buna ama neden ya aklım almıyor işte biz amuda kalkıyoruz ya tutarsa misali o bir ilişkiye bile girmeden hamile kalıp sonrasında onu aldırabiliyor.bu arkadaş için demiyorum geneli için diyorum kürtaj olan bir kadının çocuğunu döverek keserek öldüren bir kadından (mecburi durumlar hariç )farkı yok gözümde
Evet bencede fazla oldu sanki baskasi bakacakti bebegime dogursaydim sanki destek cikacaklardi baskasinin hayatini yargilamak nasilda kolay oyle canim sen neden kurtaj oldun bir sorun mu vardi acaba hormonlarinda bir aksilik yoktur insallahBu biraz fazla olmuş bence.. Herkesin kendince nedenleri olabilir.. Bu kadar ağır konuşmamalısın.. Ben de kendi isteğimle 2 kez kürtaj olmuş biriyim.. Pişman da değilim.
canım klomeni sana dr mu tavsiye etti? burda topiklerde okudum. kisti olan kişilerin klomen kullanması çok riskliymiş. klomen kisti büyütüp patlatabiliyormuş. dikkatli ol canım.Günaydın kızlar
Birisinde eski eşimle nişanlıydım.. Bir diğerinde de boşanma davam açılmıştı öğrendiğimde.. Şiddet gördüğüm insanla çocuk yapıp çocuğumun hayatını karartacak değildim çok doğru bi kararla sonlandırdığımı düşünüyorum.. Ve Her iki gebeliğimde korunurken ve regl dönemimde gerçekleşti.. Ve en son geçen haziranda hamile kaldım bebeğimin kalbi atmadı kürtaj oldum.. Hormonlarımda bazı sorunlar var 4 aydır deniyorum hamile kalamıyorum şu anda.. Sizin olayınızı okumadım ama sebebiniz mutlaka geçerlidir.. Kimse kendinden bi parçanın canına isteyerek gönüllü kıymaz.. ama ona çilelerle dolu bi hayat sunmayı da tercih etmemeli bence.. Biz burda şu an tüm koşullarımız çocuk yapmaya elverişli olduğu için uğraşıyoruz.. elbette ki bu hormon değerlerine bekarken sahip olsaydık önümüze gelenden çocuk yapacak ve onu doğuracak halimiz yoktu.. Bu tarz ağır eleştiriler düşünmeden yapılmış, başka şeylerin öfkesinden kaynaklanmış diye düşünüyorum.. Yoksa hiçbi kadın hiçbi hemcinsini bu kadar ağır eleştiremez böylesi hassas bi konuda..Evet bencede fazla oldu sanki baskasi bakacakti bebegime dogursaydim sanki destek cikacaklardi baskasinin hayatini yargilamak nasilda kolay oyle canim sen neden kurtaj oldun bir sorun mu vardi acaba hormonlarinda bir aksilik yoktur insallah
Bebeğim klomeni 1 ay kullandım kistim ondan sonra oldu zaten klomenden kaynaklandı yani.. ama doktor adetle atılıcağını söyledi sadece 1 tane olmuş ve boyutu küçük sorun yok klomene devam edelim dedi :)canım klomeni sana dr mu tavsiye etti? burda topiklerde okudum. kisti olan kişilerin klomen kullanması çok riskliymiş. klomen kisti büyütüp patlatabiliyormuş. dikkatli ol canım.
dr tavsiye ettiyse bir sıkıntı çıkmaz. bende toipklerde okuduğum için dedim tatlım.Bebeğim klomeni 1 ay kullandım kistim ondan sonra oldu zaten klomenden kaynaklandı yani.. ama doktor adetle atılıcağını söyledi sadece 1 tane olmuş ve boyutu küçük sorun yok klomene devam edelim dedi :)
Çok sağol canım.. doğru diyosun klomeni bilinçsiz kullananlar çok var malesefdr tavsiye ettiyse bir sıkıntı çıkmaz. bende toipklerde okuduğum için dedim tatlım.
Canım hiç bilmiyorum biliyomusun.. ama benim büyüsün diye vermemiş olabilir artsın yumurtalar diye verdi sanırım çünkü benim büyüyüp kendisi çatlıyo yumurtalarklomen yumurtayı bir günde yaklaşık olarak ne kadar büyütüyor?
kuzum her sabah olduğu gibi bu sabah da ayetel kürsi eşliğinde Rabbimden sana ikiz bebekler istedim, şu an tüm dileğim bu ve tüm topikteki arkadaşlarımıza bir an önce sağlıklı gebelikler diledim,Allahım kabul eylesin dualarımızı....klomen yumurtayı bir günde yaklaşık olarak ne kadar büyütüyor?
Ayy bana da ikizzzzzkuzum her sabah olduğu gibi bu sabah da ayetel kürsi eşliğinde Rabbimden sana ikiz bebekler istedim, şu an tüm dileğim bu ve tüm topikteki arkadaşlarımıza bir an önce sağlıklı gebelikler diledim,Allahım kabul eylesin dualarımızı....
Allah senden razı olsun tatlım. hakkın geçiyor bana. hakkını helal et. rabbim gönülünden geçen geçen her ne varsa başta sağlıklı hayırlı hayırlı evlatlar versin.kuzum her sabah olduğu gibi bu sabah da ayetel kürsi eşliğinde Rabbimden sana ikiz bebekler istedim, şu an tüm dileğim bu ve tüm topikteki arkadaşlarımıza bir an önce sağlıklı gebelikler diledim,Allahım kabul eylesin dualarımızı....
ciddi misin, bundan sonra sana da ikiz duası,sözzzz :) muckkksssAyy bana da ikizzzzz
Helali hoş olsun bebeğim ne demek, biz çok güzel ve büyük bir aileyiz, hepiniz benim için inanılmaz kıymetlisiniz, dualarım her zaman sizinle olacak....Allah senden razı olsun tatlım. hakkın geçiyor bana. hakkını helal et. rabbim gönülünden geçen geçen her ne varsa başta sağlıklı hayırlı hayırlı evlatlar versin.
Suan bekarim inan ben kafaya takmiyorrdum ama fun yesim yercok internet uzerinden bu doktora soru sordum yasina gore cok yuksek 9.67 deger diye yorum yapmis kafaya takmaya basladim kurtajdan cok etkilendim ve cidden cok yiprandim bu stresten hormonlarim etkilenmis adetlerime bile etki etmis olabilir nasil bi kur uygulamam gerekgünaydın fıstıklar, hepimiz buralardayız gördüğüm kadarıyla, herkes iyidir umarım
-geçmiş yazıları okudum alıntılamadan genel bir şeyler yazayım istedim,
ebrari seni çok iyi anlıyorum kuzum, kürtaj özellikle şu an içinde bulunduğumuz durumda değerlendirildiğinde bize cinayet gibi gelebiliyor, biz bu kadar çocuk hasreti ile yanarken neden biryerlerde birileri istemediği bebeklere gebe kalıyor diyebiliyoruz lakin hayat enteresan, kimse durduk yere bebek aldırmak istemez, ve ben asla geçmişi sorgulamam, sorgulanmamasından da yanayımdır, o zaman öyle gerekli olmuş ve yapılmış, bunlara takılarak hayatımızı sürdüremeyiz...kürtaj bazı durumlarda doğurmaktan çok daha sağlıklı bi durum olabilir, yasal olarak da bir sakıncası yoktur, bu tamamen annenin o an yaşadıklarına bağlı psikilojik bir süreçtir, asla sorgulanmaz,sorgulanamaz, Rabbim hepimiz için hayırlısını yaşamayı nasip etsin...
tcetveli arkadaşım, daha önce de yazmıştın topiğe hatırlıyorum seni, şu an fsh sınırın normalin üstünde sınırlara yakın duruyor, anladığım kadarıyla bekarsın ve şu an bi çocuk planın yok, şayet böyleyse bu değerler ile şu an çok da meşgul etme kafanı, kürleri uygulayabilirsin fsh ı düşürmek için ama gelecekle ilgili bebeğim olmaz düşüncen varsa bu anlamda ciddi bi doktor kontrolüne girmelisin,yumurta rezervinde azalma varsa da gelecekte değerlendirilmek üzere yumurtalarını dondurabilirsin, fakat şu an bekarsan ve bebek isteğin de yoksa, kürlerle hayatını sürdürebilirsin...
Kızz delimisinnn çocukluk hayalim benim ikizzzciddi misin, bundan sonra sana da ikiz duası,sözzzz :) muckkksss
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?