çörekotuuuuuuuuuuuuu mahvettin beni. az önce bir topikte okudum.ÇÖREK OTU BİLEŞİMİ
Bin derde deva olan bir ilaç düşünün. Mantık olarak, eğer bu ilaç şifa ise vücudun ihtiyaç duyduğu moleküllerin çoğunu içerecek olmalıdır. Bu nedenle çörek otu da, çeşitli çeşitli sihirli molekülleri ihtiva etmektedir. Bilim insanları, çörek otunun bileşiminde yaklaşık 120 kadar etken madde olduğunu bildirilmektedirler. Tabi ki bunların hepsini buraya sığdırmamız mümkün değildir. Çörek otunda %21 protein, %35 şeker ve türevleri, %35-38 yağ ve %6-9 madensel tuzlar ve diğer maddeler bulunmaktadır. Çörek otunun yağı da günümüzde sağlık alanlında ağırlığını koymaya başlamıştır. Bilindiği gibi bitkisel yağların alternatif tedavide kıymeti gittikçe artmaktadır. Çörek otu yağının faydalarını da aşağıda sıralayacağız. Çörek otu yağında %18 doymuş, %24 tekli doymamış(omega-9) ve %58 çoklu doymamış yağ asitleri (omega-3 ve omega-6) içermektedir. Omega türü yağ asitlerinin ne kadar yararlı olduğu zaten bilinen bir gerçek. Ayrıca etken maddelerden en önemlileri “nigellon ve thymoquinon”dur. Günümüz ilaçlarında, nigellon ve thymoquinon isimli bileşikler bağışıklık sistemini kuvvetlendiren ilaçların yapımında kullanılmaktadır. Bu şu anlama geliyor; çörek otu, vücudun hastalıklara karşı olan direncini artırıyor. Bunlara ilaveten vitamin, mineral ve diğer etken maddeler olarak oleik ve palmitik asit, niasin, kalsiyum, sodyum, potasyum, demir, çinko, bakır, magnezyum, selenyum, fosfor, A, B1, B2, B6, A, E, C vitaminleri içermektedir.
KIZLAR HER SABAH 1 ÇAY KAŞIĞI ÇÖREKOTU YAĞI SOĞUK SIKIM- İÇİYORUM, OLDUKÇA FAYDALI GİBİ....
AHAAA eee ben her sabah yağını içiyorum, kocaman olmasın sakın yumilerçörekotuuuuuuuuuuuuu mahvettin beni. az önce bir topikte okudum.birisi 2 gün çörekotunu ağzında çiğnemiş. büyümeyen yumurtası 3 günde 10 mm den 21 mm ye ulaşmış.
yağından ziyade çinemek daha etkili sanırım. bu ayki tedavim güme gitti galiba.AHAAA eee ben her sabah yağını içiyorum, kocaman olmasın sakın yumiler
Siz ankara damısınız...bizim burda hiç yok yaw..bende ankaradayım ama :)Ankaraya ne güzel kar yağıyor kar kadar beyaz güzel bereketli olsun hayatımız sağlıklı evlatlarimiz olsun ay çok mutlu oldum kar yağınca ya
Evet ankaradayim benim oturdugum yer dikmen hiçbir yere yagmazken buraya yağar annemde yagmiyor dediSiz ankara damısınız...bizim burda hiç yok yaw..bende ankaradayım ama :)
yağındaki vitaminlere baksana kuzum ....say say bitmedi :)yağından ziyade çinemek daha etkili sanırım. bu ayki tedavim güme gitti galiba.
canım ilk başlarda sabah akşam aç karna yiyordum,sonra sadece sabahları yedim bu ara yemiyorum çörekotu yağı içiyorum sadeceBirşey sorabilirmiyim bu bal çörekotu tarçın karışımını ne zaman yiyorsunuz acmi tokmu
ben yarın muayenemi olayım. içim huzursuz oldu.yağındaki vitaminlere baksana kuzum ....say say bitmedi :)
Sağol canım ben çörekotu sevmem onun için bu şekilde yemeyi tercih edeceğim sanırım ah bu bebek istemek neler yaptırıyor sevmediğim şeyleri yediriyor banacanım ilk başlarda sabah akşam aç karna yiyordum,sonra sadece sabahları yedim bu ara yemiyorum çörekotu yağı içiyorum sadece
hımm tmm cnm saol en kısa zamanda yaptrmalıyım erhangı bır gunde yaptırabılırım dımı ayrıca d vıtamınıne bakmıolarmı ?evet canım tam kan ve vitaminlerime baktırıcam dersin,bek istiyoruz o yüzden dersin.bakarlar sorun çıkarmazlar.....üstelik ücretsiz..ben özel hastanede sadece d vitamini için fark ödedim..
Uyyyy bende yiyorum 3 gündür çörekotunu,hakikaten birşey olmasıncanım ilk başlarda sabah akşam aç karna yiyordum,sonra sadece sabahları yedim bu ara yemiyorum çörekotu yağı içiyorum sadece
Eeee ne edicuuuk şimdi :)yağından ziyade çinemek daha etkili sanırım. bu ayki tedavim güme gitti galiba.
bir şey olmaz Rabbimin izmiyle,patlamazlar da çatlasınlar inşallah,amacımız oUyyyy bende yiyorum 3 gündür çörekotunu,hakikaten birşey olmasınöyle bir takviye ki zaten yaptıklarımızın hepsi,içeride yumurtalar havai fişek gibi patlayacak valla
moyaalitu Ankarada mısınız akapunktur için soruyorumdaArkadaşım önce iyi bir doktor araştır hatta iki, rahim filmi hsg çektir çektirmediysen, seçtiğin doktor iyiyse zaten önce histeroskopi yapmayı düşünecektir, ayrıca kan pıhtılaşma testlerini yaptır ( trombofili paneli ) , bir yandan da vitaminlerine vs baktırıp d vitamini vs ne eksiğin varsa tamamla ve hiç değilse her ay yumurta takibine git fsh falan düşünmeden. Beslenmeni düzenle zita west in doğurganlık ve gebe kalma rehberi adlı kitabını al oku. Ben akupunktura gidiyorum çok fayda gören olmuş umutluyum. Hepsinden önce de mucizelere inan. Yaptığın bildiğin çok şey vardır bunlar içinde elbet ama bunlarla mucizesine ulaşan çok insan var. Biz de neden onlardan biri olmayalım ki? Bol şans dilerim.
benim durumumdan için mi dedin canım?bir şey olmaz Rabbimin izmiyle,patlamazlar da çatlasınlar inşallah,amacımız o
Allah Allah ben 30 un altı düşük diye biliyorum hastanede çalışıyorum ara sıra baktırıyorum D vit yüzünden genç yaşta kireçleme ile tanıştım...benimkide d vitamini sınırın az üzeri çıkmış 10,8 gibi bişey,haftaya sorucam artık,zaten söyler dr um kullan yada kullanma diye...
Herhangi bir gün aç tok farketmez.sadece d vitaminine de baktırabilirsin tabiki..hımm tmm cnm saol en kısa zamanda yaptrmalıyım erhangı bır gunde yaptırabılırım dımı ayrıca d vıtamınıne bakmıolarmı ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?