- 12 Ağustos 2014
- 5.223
- 9.015
- 248
- 43
bizde yenimahalledeyiz..burdada başladı karEvet ankaradayim benim oturdugum yer dikmen hiçbir yere yagmazken buraya yağar annemde yagmiyor dedi
normal değerler 9,4-59.1 yazmış. benimkide işte 10,8 yazıyor.sınırın az üstü.Allah Allah ben 30 un altı düşük diye biliyorum hastanede çalışıyorum ara sıra baktırıyorum D vit yüzünden genç yaşta kireçleme ile tanıştım...
yok bebişim gobeye dedim yumurtalar içimde patlayacak yazmış da, senin durumun için de inşallah her şey yolundadır dedim şimdi :)benim durumumdan için mi dedin canım?
Dvitamini bende yaptırmıştım..normal değerler 9,4-59.1 yazmış. benimkide işte 10,8 yazıyor.sınırın az üstü.
gerçektenmi.. o da zor..Allah şifa versin...
yazılanların bazısı gelmiyor tatlım.yok bebişim gobeye dedim yumurtalar içimde patlayacak yazmış da, senin durumun için de inşallah her şey yolundadır dedim şimdi :)
ÇÖREK OTU BİLEŞİMİ
Bin derde deva olan bir ilaç düşünün. Mantık olarak, eğer bu ilaç şifa ise vücudun ihtiyaç duyduğu moleküllerin çoğunu içerecek olmalıdır. Bu nedenle çörek otu da, çeşitli çeşitli sihirli molekülleri ihtiva etmektedir. Bilim insanları, çörek otunun bileşiminde yaklaşık 120 kadar etken madde olduğunu bildirilmektedirler. Tabi ki bunların hepsini buraya sığdırmamız mümkün değildir. Çörek otunda %21 protein, %35 şeker ve türevleri, %35-38 yağ ve %6-9 madensel tuzlar ve diğer maddeler bulunmaktadır. Çörek otunun yağı da günümüzde sağlık alanlında ağırlığını koymaya başlamıştır. Bilindiği gibi bitkisel yağların alternatif tedavide kıymeti gittikçe artmaktadır. Çörek otu yağının faydalarını da aşağıda sıralayacağız. Çörek otu yağında %18 doymuş, %24 tekli doymamış(omega-9) ve %58 çoklu doymamış yağ asitleri (omega-3 ve omega-6) içermektedir. Omega türü yağ asitlerinin ne kadar yararlı olduğu zaten bilinen bir gerçek. Ayrıca etken maddelerden en önemlileri “nigellon ve thymoquinon”dur. Günümüz ilaçlarında, nigellon ve thymoquinon isimli bileşikler bağışıklık sistemini kuvvetlendiren ilaçların yapımında kullanılmaktadır. Bu şu anlama geliyor; çörek otu, vücudun hastalıklara karşı olan direncini artırıyor. Bunlara ilaveten vitamin, mineral ve diğer etken maddeler olarak oleik ve palmitik asit, niasin, kalsiyum, sodyum, potasyum, demir, çinko, bakır, magnezyum, selenyum, fosfor, A, B1, B2, B6, A, E, C vitaminleri içermektedir.
KIZLAR HER SABAH 1 ÇAY KAŞIĞI ÇÖREKOTU YAĞI SOĞUK SIKIM- İÇİYORUM, OLDUKÇA FAYDALI GİBİ....
moyaalitu Ankarada mısınız akapunktur için soruyorumda
şifa olsun canım ben de soğana başladım bugün hayırlısıyla...senin reglin ne oldu be kuzum geldi mi????Benimde Cuma günü Soğan kürüm bitiyor.. Bugün Saraçoğlunu aradım siparişi verdim.. Yarın elimde olacak.. Çörekotuyağıda koyacaklarmış
eksik çıkmış o halde...ne yaptın canım,ne kullandın?Dvitamini bende yaptırmıştım..
<10 Ağır Eksiklik
10-30 Eksiklik
30-150 Yeterlilik
>150 Toksik Etki
Benimde 16,4 çıktı bu arada
bi ara gıdıym baktrayımmm ölee bodozlama gıdebılıomuyum ılla muayenemı olmam lazmHerhangi bir gün aç tok farketmez.sadece d vitaminine de baktırabilirsin tabiki..
amann bana kalsa bodozlama ampulü alıp yemeli,zaten Türkiyede yaşayan herkeste eksik bu vitaminbi ara gıdıym baktrayımmm ölee bodozlama gıdebılıomuyum ılla muayenemı olmam lazm
yınede bır kontrol şart cnm yaa ne olur ne olmaz bn hayatım boyunca agrı kesıcı bıle ıcmemeye calıstım toplasan 4 kere ıcmısım dır o kadr karısıyım ek takvıyeye ondnn cekımserım seker gbı alamamm her seyı korkarım en azndan hemm ne var ne yok görmus olurmamann bana kalsa bodozlama ampulü alıp yemeli,zaten Türkiyede yaşayan herkeste eksik bu vitamin
şifa olsun canım ben de soğana başladım bugün hayırlısıyla...senin reglin ne oldu be kuzum geldi mi????
eksik çıkmış o halde...ne yaptın canım,ne kullandın?
şifa olsun canım ben de soğana başladım bugün hayırlısıyla...senin reglin ne oldu be kuzum geldi mi????
bodozlama git, bebiş istiyorum de...eksik gedik ne varsa bileyim de...bi ara gıdıym baktrayımmm ölee bodozlama gıdebılıomuyum ılla muayenemı olmam lazm
canım normal doktorlar bunları ya bilmiyor ya da söylemiyor illaki tüp bebek uzmanlarına gitmek gerekiyor bu bilgilere sahip olmak içinbodozlama git, bebiş istiyorum de...eksik gedik ne varsa bileyim de...
bence de kuzum, bi de çörekotu yağı içiyorum o soğandan da beterSanada şifa olsun canım.. İçmesi çok zor walla...
aile hekimleri çok bilmiyor,sen yönlendirirsen yapmam da demiyor...d vitamini mesela sizden duydum.dr cum sağolsun demeden yaptı.demekki etkili gerçekten...sen randevunu aldın mı 12 yada 13. güne..canım normal doktorlar bunları ya bilmiyor ya da söylemiyor illaki tüp bebek uzmanlarına gitmek gerekiyor bu bilgilere sahip olmak için
daha almadım canım var daha diye,alırım bir kaç gün içinde, benimki uzman doktor ama hiç git d vit baktır demedi...aile hekimleri çok bilmiyor,sen yönlendirirsen yapmam da demiyor...d vitamini mesela sizden duydum.dr cum sağolsun demeden yaptı.demekki etkili gerçekten...sen randevunu aldın mı 12 yada 13. güne..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?