hayır canım baktırmayacağım,yaş itibariyle zaten rezevr azalmıştır bi de o değerlere takılmayacağım, biz tüp bebek de istemiyoruz,eşim ve benim kesin kararımız gelecekse kendi gelsin,yok gelmeyecekse vardır bunda da bi hayır....Ah bu doktorlar 3 ay yumi takibi yapsalar nolur sanki, aslında o kadar iyi yön çizdirir ki yumi takibi... AMH merak ediyorum baktıracak mısın?
mecburr bende suan delı gbı klomen ıstıyrm :F hanı versnler bısey ıceyım de hersy yoluna gısın diye düşünüorum ne zmn gtceksnyumurtam gelişiyor ve de çatlıyorsa bu hormonları vücuduma sokmak istemiyorum canım, yeterki bana şu kadar mm olmuş 2-3 gün sonra dene desin ya da çatlamıyorsa iğne falan yapar belki bilemiyorum ki...ama alınan her hormon hapının da ciddi sıkıntı yarattığını biliyorum, şayet her şey yolundaysa denemeye devam ederim tabiki,tek bilmek istediğim yumi gelişiyor mu ve kendiliğinden çatlıyor mu? yok olmuyorsa tabiki ilaç alınması gerekiyorsa alacağım
Benim 7 ay önce bakılmıştı ultrason 5 foliküldü, bir ay önce gittim hemen amh istedi, ultrason yapsanız dedim, amh çıksın 1 in altındaysa tüp bebek olacak, eğer değilse o zaman ultrason yaparız folikülleri daha itinayla sayarız dedi ama bence devlet hast. dr u olduğu için canı bakmak istemedi, beni salladı...fshe2 ilk doktorum sadece fsh a bakarak menopoz,bu değerle tüp bebek bile yapamazsın derken 2.doktorum bunu hiç umursamadı fsh düşer yükselir , yumilere bakıp menopozu unut dedi,benim adetim 28 günde gelir mutlaka,menopoz demek için adet düzeni-düzensizliklerine de bakılır,sen aklına getirme menopozu dedi ve sağolsun çok rahatlattı beni, bu arada yaş 38....
alttan muayene ederken amh bakılabılıomu ? bnmde bır karıstırmadıgım amh kaldı bırde ona bakmBenim 7 ay önce bakılmıştı ultrason 5 foliküldü, bir ay önce gittim hemen amh istedi, ultrason yapsanız dedim, amh çıksın 1 in altındaysa tüp bebek olacak, eğer değilse o zaman ultrason yaparız folikülleri daha itinayla sayarız dedi ama bence devlet hast. dr u olduğu için canı bakmak istemedi, beni salladı...
doktora dedim ki klomen ya da başka bir ilaç yumurtalıkları uyarmak için önerir misiniz dedim, bana 'kanserli hastaya serum taksan işe yarar mı' dedi, benim canımı sıktığını anlayınca, yanlış anlamayın örnek verdim sadece dedi, sizin durumunuzda bu ilaçlar çok basit kalır ve hiç işe yaramaz dedi.Benim 7 ay önce bakılmıştı ultrason 5 foliküldü, bir ay önce gittim hemen amh istedi, ultrason yapsanız dedim, amh çıksın 1 in altındaysa tüp bebek olacak, eğer değilse o zaman ultrason yaparız folikülleri daha itinayla sayarız dedi ama bence devlet hast. dr u olduğu için canı bakmak istemedi, beni salladı...
her doktorun tarzı farklı tabi, şu anki doktor bu değerlere hiç takılmıyor, dene dedi olmazsa bundan sonraki aşamada aşılama yapabilirz gibi bir şey çıtlattı ama önce kendi kendime denememi istiyorBenim 7 ay önce bakılmıştı ultrason 5 foliküldü, bir ay önce gittim hemen amh istedi, ultrason yapsanız dedim, amh çıksın 1 in altındaysa tüp bebek olacak, eğer değilse o zaman ultrason yaparız folikülleri daha itinayla sayarız dedi ama bence devlet hast. dr u olduğu için canı bakmak istemedi, beni salladı...
amh kanda bakılıyor, ama yapıldığı laboratuar önemliymiş, yüksek ısı sonucu bozuyormuş meselaalttan muayene ederken amh bakılabılıomu ? bnmde bır karıstırmadıgım amh kaldı bırde ona bakm
hımmmm bı arada ona el atayımamh kanda bakılıyor, ama yapıldığı laboratuar önemliymiş, yüksek ısı sonucu bozuyormuş mesela
Yaptırmakta fayda var bence de... Benim 0,16. Yılda iki birim düşüyormuş galiba.. Ah ah şimdi ki aklım olsa 2 sene önce tembellik etmezdim:)hımmmm bı arada ona el atayım
canım umarım iyi sonuçlar alırsın doktordan memnun kalırsınBen de Ankarada dr arıyorum, kayınvalidemin tavsiyesi recai pabuçcuya randevu aldım şimdilik, murat sönmezer dedi bir arkadaşım, netten okuduğum hulusi bey varmış başkent üniv. Bunlar popüler olanlar :) Gittikten sonra yorumlarımı yazarım, ben folikül sayımı, endometrium kalınlığımı, kalitelerini, tüp bebek ile yüzde kaç şansım olduğunu soracağım.
doktor istemediği sürece o psikolojiye sokmayacağım kendimi, göreceğimi az çok tahmin ediyorum benim de mutlaka 0 lı değerlerdir,ne diye strese sokayım kendimi durduk yerde :)Yaptırmakta fayda var bence de... Benim 0,16. Yılda iki birim düşüyormuş galiba.. Ah ah şimdi ki aklım olsa 2 sene önce tembellik etmezdim:)
Haklısın canım çok özelim valla ama iyi bir doktor bulacağım . umarım doktor bulana kadar hamile kalırım da hamilelik takibi yaptırırım iyi bir doktoraA arkadasimes tatlım özel hastasın derken yaş ve fsha rağmen 5 doğal gebelik geçirmen seni özel kılan.... o sebeple diyorum. normal kadın doğumcular, deneyelim diyecektir.... yada o fsh ve yaşla olmaz diyecektir.... iyi bir infertilite uzmanı bul....
saglık ocagnda yapıolarmı vıtameınlere baktrcaktmm bı ara onada baktraymYaptırmakta fayda var bence de... Benim 0,16. Yılda iki birim düşüyormuş galiba.. Ah ah şimdi ki aklım olsa 2 sene önce tembellik etmezdim:)
yok canım özel laboratuvarlar bakıyor amh yesaglık ocagnda yapıolarmı vıtameınlere baktrcaktmm bı ara onada baktraym
artkk öyle yaparım bende battı balık zaten 4 aydr harcadgm paralara yazık boşa gttı hersey hıc bı haltta olmadı gerıye dönüp baktgmda devlete gıdeyım dıorm ınsana ınsan muamelesı yapmıolar her ay benden kesılen sıgorta parası nereye gıdıo anlamıorm almasnlar o zaman o parayı en kral yere gıdym ben şahsıma aıt sıgortam var ılk defa memlekete gttgmde devlete gttm yanı baskada bısey yokyok canım özel laboratuvarlar bakıyor amh ye
ama senın yumı hangı gunler catlıo erkenmı 12 riskli bak 10u olmazmı eger gec catlıosa 14,16 gbi 12 de gıdebılırsın işte bu işler bellı oladgı ıcın reglın 3.günü gıdıyoruz bız en gec 5kızlar randevu alacağım şimdi sizce 12. güne mi? 13.güne mi alayım hangisi daha sağlıklı sonuç verir bi el atıverin banaaaa
gibigibiyim amayaa brnh G gulbil10 sekerpancari sizler yumi takibi yaptırdınız hangi gün daha iyi olur canlar?
ufak şehirlerde devlet iyi ama büyük şehirlerde kapısından girilmiyor..hakkaten verdiğimiz paralara yazık kimse tam tanı ve teşhis koymuyor,benim de canım çok sıkılıyor,üsteleyemiyorsun çok acelen varsa git tüp bebek yaptır diyorlar,çevremizden hep duyuyoruz, ama ne benim ne eşimin o sürece vaktimiz de sabrımız da yok, sevmiyoruz o tarz işleri.... kendi kendime olabileceksem hem ne diye o kadar para ve vakit harcayayım,kaç kere tüp denemiş başarısız olmuş arkadaş var çevremde, o da garanti değil, acayip bi girdap sürekli içine çekiyor...sıkılmadım değil!!!artkk öyle yaparım bende battı balık zaten 4 aydr harcadgm paralara yazık boşa gttı hersey hıc bı haltta olmadı gerıye dönüp baktgmda devlete gıdeyım dıorm ınsana ınsan muamelesı yapmıolar her ay benden kesılen sıgorta parası nereye gıdıo anlamıorm almasnlar o zaman o parayı en kral yere gıdym ben şahsıma aıt sıgortam var ılk defa memlekete gttgmde devlete gttm yanı baskada bısey yok
e ben de reglin 3.günü gitmedim mi hep canım benim!bu sefer amaç farklı ya, yumi gelişmiş mi gelişmemiş mi diye baktıracam ya, ben yine 8.günden ilişkiye başlarım, bugün 6.gün zaten bu sabah bitti reglim bugün temizlendim daha... 2 gün sonra ilişki başlatacağım yine...ama senın yumı hangı gunler catlıo erkenmı 12 riskli bak 10u olmazmı eger gec catlıosa 14,16 gbi 12 de gıdebılırsın işte bu işler bellı oladgı ıcın reglın 3.günü gıdıyoruz bız en gec 5
bbızım buradakı devlet hastanelerınde bırde uzerıne dayak yemedgn kalıyor emın ol yanı ıkı sene önce ılk defa gıdeyım dedım cocuk ıcın allah bıldıgı gıbı yapsın onları onlar yuzunden daha doktora gıdemedım korkudan doktordan randevu aldm bana doktor bıle mudahale etmedı ne oldugunu bılmedgm bır kadın alttan baktı o aletı bır soktu kı aglıodum yalvardımm duramadım yerımde bin pişman oldum psikolojım bozuldu hatta aynı agrıyı cekıcem dıye gtmedmm bırde arastırma hastansı yanı yaazıkk allah kımseyı bu devletın elıne düşürmesin sankı devlet hastanesıne düşürmesın sankı fakirdsin sefilsin açsın da devlete gelmişssin gbi bakıyolar ınsana hhalbukı ben her ay 380 tl sıgorta parası alınıyor benden versınler bana onu o zaman ben özele gıdeyım dımıufak şehirlerde devlet iyi ama büyük şehirlerde kapısından girilmiyor..hakkaten verdiğimiz paralara yazık kimse tam tanı ve teşhis koymuyor,benim de canım çok sıkılıyor,üsteleyemiyorsun çok acelen varsa git tüp bebek yaptır diyorlar,çevremizden hep duyuyoruz, ama ne benim ne eşimin o sürece vaktimiz de sabrımız da yok, sevmiyoruz o tarz işleri.... kendi kendime olabileceksem hem ne diye o kadar para ve vakit harcayayım,kaç kere tüp denemiş başarısız olmuş arkadaş var çevremde, o da garanti değil, acayip bi girdap sürekli içine çekiyor...sıkılmadım değil!!!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?