10,12 gbi git senın erken catlıo yumıe ben de reglin 3.günü gitmedim mi hep canım benim!bu sefer amaç farklı ya, yumi gelişmiş mi gelişmemiş mi diye baktıracam ya, ben yine 8.günden ilişkiye başlarım, bugün 6.gün zaten bu sabah bitti reglim bugün temizlendim daha... 2 gün sonra ilişki başlatacağım yine...
kuzum geç çatlıyor benim galiba 2 aydır 2 günle kaçırmış oldum , bilemedim ki ben de :810,12 gbi git senın erken catlıo yumı
senin ki daha iyidir benden yahu hem çok pozitifsin hem de kapı gibi kimyasalın var:)doktor istemediği sürece o psikolojiye sokmayacağım kendimi, göreceğimi az çok tahmin ediyorum benim de mutlaka 0 lı değerlerdir,ne diye strese sokayım kendimi durduk yerde :)
Umarım :)canım umarım iyi sonuçlar alırsın doktordan memnun kalırsın
en azndan o gunlerde gıdersen tahmınıı bı gun verebılır şöyleki ben kasım ayında 11. gun gttım 11mm mıydı neydı 3 gun sonra bırden catladı anıden olabılıo ya erken gt 10 12 gbı zaten 16 veya 18 gune kdr catlama oluo genlde herksde bazı ıstısna 20 lerde oluokuzum geç çatlıyor benim galiba 2 aydır 2 günle kaçırmış oldum , bilemedim ki ben de :8
sağlık ocağında sanmıyorum kadın doğum devlet hast. bile yakın zamana kadar yoktu bu test özelde yapılıyordu ben devlette baktırdımsaglık ocagnda yapıolarmı vıtameınlere baktrcaktmm bı ara onada baktraym
bunuda dıkkate almak lazmm eevetfsh yüksek olunca istenilen olgunluğa gelmeden erken çatlama oluyormuş, niye çatlatıyorsun bırak olgunlaşsın di mi:)
valla bende üşenmezsem baktrcm yolum işim düşerse yanı yoksa testlere karsı bı alerjım olustusağlık ocağında sanmıyorum kadın doğum devlet hast. bile yakın zamana kadar yoktu bu test özelde yapılıyordu ben devlette baktırdım
canım 8 ve 10.gün ilişki olacak çatladıysa yakalamışım demektir ama çatlama 16-18-20 de oluyorsa bu sefer 10.gün gitmem bi işe yaramaz, 14 de bırakıyorum ben 2 aydır, en azından ovulasyona yakın bi tarih daha verimli olur gibi geliyoren azndan o gunlerde gıdersen tahmınıı bı gun verebılır şöyleki ben kasım ayında 11. gun gttım 11mm mıydı neydı 3 gun sonra bırden catladı anıden olabılıo ya erken gt 10 12 gbı zaten 16 veya 18 gune kdr catlama oluo genlde herksde bazı ıstısna 20 lerde oluo
ne zaman ıstersen o zaman gıt o zamancanım 8 ve 10.gün ilişki olacak çatladıysa yakalamışım demektir ama çatlama 16-18-20 de oluyorsa bu sefer 10.gün gitmem bi işe yaramaz, 14 de bırakıyorum ben 2 aydır, en azından ovulasyona yakın bi tarih daha verimli olur gibi geliyor
ne oldu küstün mü şekerim? fikir yürütmeye çalışıyorum ne diye trip attın şimdi sen banane zaman ıstersen o zaman gıt o zaman
yok cnm küsmedımde karar veremedım ne dıyeceggımı şimdi 10.12 tarıhlerınde gt dedım sende zaten ilşki olcak dedın yaa belkı yakalamıs olurum dıye tahmın etmek ayrı sey emın olmak ayrı sey yanı gitmeden bilemezsın catlamıssa şayet 8.10 gbı en azndann bunu bılmıs olacaksn ona göre davrncaksn ondnn dedımm fikir ayrılıgıa düştüğümüz için sana bıraktım bakbu yumurta cok anı büyüyor catlıo bazen anlamıosun 3 ay takp yaptm hıc doktorum kestıremedı gercı bnm m kının salalıgydı ama o 10.12 gtmek iyi diye düşüyorum catladysa zaten ilşki olmus olck en azndan emın olcak catlamadysa adet mm olarkda bılcksn ilk 4 gun önmelı olck senın için en azndan o gunlerı kacırmamaya özen göstercksnne oldu küstün mü şekerim? fikir yürütmeye çalışıyorum ne diye trip attın şimdi sen bana
tamam 10-12 gideyim o halde, çünkü tek sefer gitme şansım var adam bana daha çok erken 1 hafta sonra gel bile dese artık gidemem de o yüzden iş yerimde sıkıntılar var izin almakta sorun yaşıyorum, tekilden gelip tüme varıp en uygun anı yakalamaya çalışıp her türlü sonucu göz önünde bulundurarak en doğru zamanı yakalamaya çalışıyorum da ondan canım,yoksa laf ola beri gele diye yazmıyorum ya da takıldım bi doğruya illa onu savunuyor değilim,sadece iş yerimdeki zaman sorunu yüzünden yaşadığım çaresizliği en iyi şekilde değerlendirmeye çalışıyorumyok cnm küsmedımde karar veremedım ne dıyeceggımı şimdi 10.12 tarıhlerınde gt dedım sende zaten ilşki olcak dedın yaa belkı yakalamıs olurum dıye tahmın etmek ayrı sey emın olmak ayrı sey yanı gitmeden bilemezsın catlamıssa şayet 8.10 gbı en azndann bunu bılmıs olacaksn ona göre davrncaksn ondnn dedımm fikir ayrılıgıa düştüğümüz için sana bıraktım bakbu yumurta cok anı büyüyor catlıo bazen anlamıosun 3 ay takp yaptm hıc doktorum kestıremedı gercı bnm m kının salalıgydı ama o 10.12 gtmek iyi diye düşüyorum catladysa zaten ilşki olmus olck en azndan emın olcak catlamadysa adet mm olarkda bılcksn ilk 4 gun önmelı olck senın için en azndan o gunlerı kacırmamaya özen göstercksn
tabı anlıyorum tam ortalara dogru gt senın adet döngün 28 tahmını 12,14 gimeye calıs zaten gt bır hafta sonra gel deme sansı yok cagırırsa hemen ıkı uc gun ıcınde gel der cunku dedgm gbı anı gelısen bısey ama tabı sen gıdemıcksn 12,14 gbi ayarla kendınıtamam 10-12 gideyim o halde, çünkü tek sefer gitme şansım var adam bana daha çok erken 1 hafta sonra gel bile dese artık gidemem de o yüzden iş yerimde sıkıntılar var izin almakta sorun yaşıyorum, tekilden gelip tüme varıp en uygun anı yakalamaya çalışıp her türlü sonucu göz önünde bulundurarak en doğru zamanı yakalamaya çalışıyorum da ondan canım,yoksa laf ola beri gele diye yazmıyorum ya da takıldım bi doğruya illa onu savunuyor değilim,sadece iş yerimdeki zaman sorunu yüzünden yaşadığım çaresizliği en iyi şekilde değerlendirmeye çalışıyorum
tamam canım öyle yapayım çok saol, çaresizlik işte, bi de çok ters yerde hastane yarım günüm gidiyor...taksilerle falan ulaşım sağlamak zorunda kalıyorum...tabı anlıyorum tam ortalara dogru gt senın adet döngün 28 tahmını 12,14 gimeye calıs zaten gt bır hafta sonra gel deme sansı yok cagırırsa hemen ıkı uc gun ıcınde gel der cunku dedgm gbı anı gelısen bısey ama tabı sen gıdemıcksn 12,14 gbi ayarla kendını
duymamıştım daha önce ama aklıma yazdım tatlım..... ankaralı arkadaşlardan sorup soruştururuz.... bakalım ne tip torumlar alcaz....Benim söylediklerim infertilite uzmanı gazi de proff.lar aynı zamanda çok kapsamlı bi tüp bebek merkezleri var.. Arkadaşım tek yumurtayla ilk denemesinde gebelik oluşturdu fakat kalbi atmadı aldılar.. Şimdi 2.yi deniycek yine tek yumurtayla.. Ama çok memnun hem bu merkezin maddi kaygısı yokmuş tüm tetkikler falan herşey ücretsiz yapılıyo.. Sadece işlem ücreti alınıyo..Anlaşmalı eczaneleri varmış dışardan 5'e aldıklarını ordan 3'e alıyolarmış .. Merkezde psikolog varmış diyelimki moraliniz bozuk ücretsiz terapiler falan çok beğendim ben eğer şu klomenle falan yakalayamazsam sonraki adresim orası valla
bi hulusi beyi biliyorum tatlım.... gerçekten meşhur :)Ben de Ankarada dr arıyorum, kayınvalidemin tavsiyesi recai pabuçcuya randevu aldım şimdilik, murat sönmezer dedi bir arkadaşım, netten okuduğum hulusi bey varmış başkent üniv. Bunlar popüler olanlar :) Gittikten sonra yorumlarımı yazarım, ben folikül sayımı, endometrium kalınlığımı, kalitelerini, tüp bebek ile yüzde kaç şansım olduğunu soracağım.
çok iyi yaparsın... gerçi tüp bebeğe karşıymışsın ama....hiç sorma kuzum ben de soğan ve çörekotuyla uğraşmaktayım, bu ay da eski doktoruma gidip bu aydan sonra ben de infertilite uzmanı bulacağım kendime,yeter artık, tam teşhis koyup tedavi uygulayacak birini bulmaya kararlıyım,her ay her ay ne bu böyle
işte aslında mevzu bu... yumurtanın büyümesi veya çatlaması yeterli değil... fsh yüksekse zaten olgunlaşmadan çatlıyor, olgunlaşmadığı için spermlerle karşılaşsa bile döllenemiyor... o ilaçlar ile yeterli olgunluğa eriştirilip çatlaması sağlanıyor. bir de bir yanlışı düzeltmek istiyorum ibrahim saraçoğlu katıldığı her programda tüp bebek ile örneğin 5 yumurta büyüyorsa sanki 5 ay regl olmuşcasına yumurtaların tüketildiğini söylüyor ve 5 ay erken yaşlanıldığını falan söylüyor ya; siz şu anda da doktora gittiğinizde 5 folikül 6 folikül görünüyo der... yani biz kadınların her ay birden fazla yumurtası (folikük adı verilir içinde yumurta olup olmadığı tam belli değildir) kanallara iner zaten... tüp bebek tedavisinde o kanala inen foliküllerin hepsinin büyümesi sağlanır, normalde bir veya en fazla ikisi büyürken... ama tüp bebek rezervlerden fazla kullanıma neden olup da erken tüketime sebebiyet vermez....yumurtam gelişiyor ve de çatlıyorsa bu hormonları vücuduma sokmak istemiyorum canım, yeterki bana şu kadar mm olmuş 2-3 gün sonra dene desin ya da çatlamıyorsa iğne falan yapar belki bilemiyorum ki...ama alınan her hormon hapının da ciddi sıkıntı yarattığını biliyorum, şayet her şey yolundaysa denemeye devam ederim tabiki,tek bilmek istediğim yumi gelişiyor mu ve kendiliğinden çatlıyor mu? yok olmuyorsa tabiki ilaç alınması gerekiyorsa alacağım
bakılabiliyor tatlım, sıkıntı yok... hatta fsh reglin 2.-3. günü bakılırken amh herhangi bir zaman diliminde bakılabiliralttan muayene ederken amh bakılabılıomu ? bnmde bır karıstırmadıgım amh kaldı bırde ona bakm
verdiği örnek yanlış olmuş ancak aynen klomen yeterli olmuyor birçok hastada....doktora dedim ki klomen ya da başka bir ilaç yumurtalıkları uyarmak için önerir misiniz dedim, bana 'kanserli hastaya serum taksan işe yarar mı' dedi, benim canımı sıktığını anlayınca, yanlış anlamayın örnek verdim sadece dedi, sizin durumunuzda bu ilaçlar çok basit kalır ve hiç işe yaramaz dedi.
valla ben bizim devlet hastanesinde b vitamini yaptırdım ama d vitaminine bakamıyormuş... sağlık ocağı değil heeee devletimin hastanesiiisaglık ocagnda yapıolarmı vıtameınlere baktrcaktmm bı ara onada baktraym
ben hiç yumi takibi yaptırmadım canım. bir ara bi kadın doğumcu 10 folikül görünce sana kim tüp bebek dedi diye bi çıkıştı anlatmaya çalıştım benim yumiler büyümüyo falan filan ama illaki vercem dedi klomen verdi 5 gün sonra gel dedi... gittim.... sen tüp bebek doktoruna git kızım hiç büyümemişler özür dilerim zaman kaybettirdim dedi banakızlar randevu alacağım şimdi sizce 12. güne mi? 13.güne mi alayım hangisi daha sağlıklı sonuç verir bi el atıverin banaaaa
@gibigibiyimamayaa brnh @gulbil10 @sekerpancari sizler yumi takibi yaptırdınız hangi gün daha iyi olur canlar?
ayyyyneeeeennnn.... ne acelesi varsaaafsh yüksek olunca istenilen olgunluğa gelmeden erken çatlama oluyormuş, niye çatlatıyorsun bırak olgunlaşsın di mi:)
evet cnm haklıısn senınişide zor artık doktora gtme fıktıne de sevndmm ınadını kırdın sonundatamam canım öyle yapayım çok saol, çaresizlik işte, bi de çok ters yerde hastane yarım günüm gidiyor...taksilerle falan ulaşım sağlamak zorunda kalıyorum...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?