wayy be hayır olsun ben sade sabah gördüğüm rüyayı anlatayım evımde yabancı erkek ve kadın tanıdık simalar ama konsuyoruz sohbet muhabbet hep hamılelıkten acılıyor hamıle gbısın dıolar bana tam kapıdan cıkacakken karnıma tepeden bakıodm şiş haha guluyoruz kılo aldm falan gıbıısınden hayır olsn ınsallajhkızlar dün geceki saçma rüyamı yazmaya fırsat bulamadım, rüyamda diş doktoruna gidiyorum diyorum ki hamile kalmadan bi temizletip baktırayım falan,çıkıyorum dişçiden adam bana telefon açıyor diyor ki sen hamilesin dişine işlem yapamayız,annen yanımda (dişçi annemin dişçisi bu arada) biz diyor keseyi gördük,anaaammm bi şaşırıyorum ben bunlar keseyi bile görmüş demek ki 6 haftalık falan hamileyim diye pek bi mutlu oluyorumbilinçaltı feci bir şeyyyy
duymamıştım daha önce ama aklıma yazdım tatlım..... ankaralı arkadaşlardan sorup soruştururuz.... bakalım ne tip torumlar alcaz....
bi hulusi beyi biliyorum tatlım.... gerçekten meşhur :)
bi de bir şey söyleyeyim... beni biraz acımasız bulabilirsin, realist olduğumu düşünüyorum ama ben.... tüp bebekte şans %30-35 civarındadır... yani her yıl 100 hasta tüp bebek yaptırmışsa 30-35 kişisi pozitif sonuç alır... bu yüzdelik oran bizim grupta yani yüksek fsh düşüh amh grubunda %15-20 lerdedir. bunun üzerinde rakam verenlerin doğruyu yansıtmadığını düşünüyorum (ilk denememde %80 şansım olduğu söylenmiştişimdi buna sadece gülebiliyorum)
yumi kalitesi ise öyle ultrasonla falan anlaşılmaz yumurta döllenir sonrasında ki gözlemler ile ancak kalitesi hakkında birşeyler söylenebilir.... zaten fsh yüksek ise kalite düşer....
çok iyi yaparsın... gerçi tüp bebeğe karşıymışsın ama....
işte aslında mevzu bu... yumurtanın büyümesi veya çatlaması yeterli değil... fsh yüksekse zaten olgunlaşmadan çatlıyor, olgunlaşmadığı için spermlerle karşılaşsa bile döllenemiyor... o ilaçlar ile yeterli olgunluğa eriştirilip çatlaması sağlanıyor. bir de bir yanlışı düzeltmek istiyorum ibrahim saraçoğlu katıldığı her programda tüp bebek ile örneğin 5 yumurta büyüyorsa sanki 5 ay regl olmuşcasına yumurtaların tüketildiğini söylüyor ve 5 ay erken yaşlanıldığını falan söylüyor ya; siz şu anda da doktora gittiğinizde 5 folikül 6 folikül görünüyo der... yani biz kadınların her ay birden fazla yumurtası (folikük adı verilir içinde yumurta olup olmadığı tam belli değildir) kanallara iner zaten... tüp bebek tedavisinde o kanala inen foliküllerin hepsinin büyümesi sağlanır, normalde bir veya en fazla ikisi büyürken... ama tüp bebek rezervlerden fazla kullanıma neden olup da erken tüketime sebebiyet vermez....
alınan hormon ilaçlarına gelince yaniiiii hani yumurtalarımız büyüsün diye, aynı etkiyi bitkilerle yapmaya çalışıyoruz zaten... dengeyi bozmaksa inanın bana o da dengeyi bozmaktır..... böyle bir konuyla savaşıyorsanız yüzünüzde çıkacak bir kaç kıla veya alacağınız kilolara göz yumuyorsunuz bir şekilde... veya şöyle söyliyim N nisanok arkadaşımızdı sanırım hayıt ve aslan pençesi ile kıl çıktığını söyleyen... kullandığımız bitkisellerde hormonlarımızla oynuyor zaten... verilen ilaçların sadece bitkisel etkileri hızlandırılmışı ve kolay kullanışlısı ve kontrol edilebilir olanı diye düşünüyorum.
bu arada seni çok seviyorum ve pozitifliğini de çok seviyorum, inşallahhhh hiç hiç gerek kalmaz hatta bu ay senin sizin ayınız olur... ben senin nezninde ufak bi bilgilendirme yapmak istedim.... umarım kırmamışımdır canımcımmm
bakılabiliyor tatlım, sıkıntı yok... hatta fsh reglin 2.-3. günü bakılırken amh herhangi bir zaman diliminde bakılabilir
verdiği örnek yanlış olmuş ancak aynen klomen yeterli olmuyor birçok hastada....
valla ben bizim devlet hastanesinde b vitamini yaptırdım ama d vitaminine bakamıyormuş... sağlık ocağı değil heeee devletimin hastanesiii
ben hiç yumi takibi yaptırmadım canım. bir ara bi kadın doğumcu 10 folikül görünce sana kim tüp bebek dedi diye bi çıkıştı anlatmaya çalıştım benim yumiler büyümüyo falan filan ama illaki vercem dedi klomen verdi 5 gün sonra gel dedi... gittim.... sen tüp bebek doktoruna git kızım hiç büyümemişler özür dilerim zaman kaybettirdim dedi banaşimdiye dek hiç yumurta takibi yaptırmadım... ama ovulasyon testleri ile takip yaptım.... 14. gün çatlıyo gibi geldi testler ile.... tüp tedavilerinde de doktorum normal düzeni içerisinde olsun diye aynı dönemlerde çatlatıp normal olaydı sistem nasıl işleyecekse ona göre tedavi yapmaya çalışıyor
ayyyyneeeeennnn.... ne acelesi varsaaa
kızduymamıştım daha önce ama aklıma yazdım tatlım..... ankaralı arkadaşlardan sorup soruştururuz.... bakalım ne tip torumlar alcaz....
bi hulusi beyi biliyorum tatlım.... gerçekten meşhur :)
bi de bir şey söyleyeyim... beni biraz acımasız bulabilirsin, realist olduğumu düşünüyorum ama ben.... tüp bebekte şans %30-35 civarındadır... yani her yıl 100 hasta tüp bebek yaptırmışsa 30-35 kişisi pozitif sonuç alır... bu yüzdelik oran bizim grupta yani yüksek fsh düşüh amh grubunda %15-20 lerdedir. bunun üzerinde rakam verenlerin doğruyu yansıtmadığını düşünüyorum (ilk denememde %80 şansım olduğu söylenmiştişimdi buna sadece gülebiliyorum)
yumi kalitesi ise öyle ultrasonla falan anlaşılmaz yumurta döllenir sonrasında ki gözlemler ile ancak kalitesi hakkında birşeyler söylenebilir.... zaten fsh yüksek ise kalite düşer....
çok iyi yaparsın... gerçi tüp bebeğe karşıymışsın ama....
işte aslında mevzu bu... yumurtanın büyümesi veya çatlaması yeterli değil... fsh yüksekse zaten olgunlaşmadan çatlıyor, olgunlaşmadığı için spermlerle karşılaşsa bile döllenemiyor... o ilaçlar ile yeterli olgunluğa eriştirilip çatlaması sağlanıyor. bir de bir yanlışı düzeltmek istiyorum ibrahim saraçoğlu katıldığı her programda tüp bebek ile örneğin 5 yumurta büyüyorsa sanki 5 ay regl olmuşcasına yumurtaların tüketildiğini söylüyor ve 5 ay erken yaşlanıldığını falan söylüyor ya; siz şu anda da doktora gittiğinizde 5 folikül 6 folikül görünüyo der... yani biz kadınların her ay birden fazla yumurtası (folikük adı verilir içinde yumurta olup olmadığı tam belli değildir) kanallara iner zaten... tüp bebek tedavisinde o kanala inen foliküllerin hepsinin büyümesi sağlanır, normalde bir veya en fazla ikisi büyürken... ama tüp bebek rezervlerden fazla kullanıma neden olup da erken tüketime sebebiyet vermez....
alınan hormon ilaçlarına gelince yaniiiii hani yumurtalarımız büyüsün diye, aynı etkiyi bitkilerle yapmaya çalışıyoruz zaten... dengeyi bozmaksa inanın bana o da dengeyi bozmaktır..... böyle bir konuyla savaşıyorsanız yüzünüzde çıkacak bir kaç kıla veya alacağınız kilolara göz yumuyorsunuz bir şekilde... veya şöyle söyliyim N nisanok arkadaşımızdı sanırım hayıt ve aslan pençesi ile kıl çıktığını söyleyen... kullandığımız bitkisellerde hormonlarımızla oynuyor zaten... verilen ilaçların sadece bitkisel etkileri hızlandırılmışı ve kolay kullanışlısı ve kontrol edilebilir olanı diye düşünüyorum.
bu arada seni çok seviyorum ve pozitifliğini de çok seviyorum, inşallahhhh hiç hiç gerek kalmaz hatta bu ay senin sizin ayınız olur... ben senin nezninde ufak bi bilgilendirme yapmak istedim.... umarım kırmamışımdır canımcımmm
bakılabiliyor tatlım, sıkıntı yok... hatta fsh reglin 2.-3. günü bakılırken amh herhangi bir zaman diliminde bakılabilir
verdiği örnek yanlış olmuş ancak aynen klomen yeterli olmuyor birçok hastada....
valla ben bizim devlet hastanesinde b vitamini yaptırdım ama d vitaminine bakamıyormuş... sağlık ocağı değil heeee devletimin hastanesiii
ben hiç yumi takibi yaptırmadım canım. bir ara bi kadın doğumcu 10 folikül görünce sana kim tüp bebek dedi diye bi çıkıştı anlatmaya çalıştım benim yumiler büyümüyo falan filan ama illaki vercem dedi klomen verdi 5 gün sonra gel dedi... gittim.... sen tüp bebek doktoruna git kızım hiç büyümemişler özür dilerim zaman kaybettirdim dedi banaşimdiye dek hiç yumurta takibi yaptırmadım... ama ovulasyon testleri ile takip yaptım.... 14. gün çatlıyo gibi geldi testler ile.... tüp tedavilerinde de doktorum normal düzeni içerisinde olsun diye aynı dönemlerde çatlatıp normal olaydı sistem nasıl işleyecekse ona göre tedavi yapmaya çalışıyor
ayyyyneeeeennnn.... ne acelesi varsaaa
ayy canım ya,hadi hayır olsun, son 4 gün,belli mi olur bu işlerwayy be hayır olsun ben sade sabah gördüğüm rüyayı anlatayım evımde yabancı erkek ve kadın tanıdık simalar ama konsuyoruz sohbet muhabbet hep hamılelıkten acılıyor hamıle gbısın dıolar bana tam kapıdan cıkacakken karnıma tepeden bakıodm şiş haha guluyoruz kılo aldm falan gıbıısınden hayır olsn ınsallajh
ben bi ayrılayım şu iş yerinden hayırlısıyla bak nasıl doktor doktor geziyorumevet cnm haklıısn senınişide zor artık doktora gtme fıktıne de sevndmm ınadını kırdın sonunda
ben de anlatıyım miiiiii.......kızlar dün geceki saçma rüyamı yazmaya fırsat bulamadım, rüyamda diş doktoruna gidiyorum diyorum ki hamile kalmadan bi temizletip baktırayım falan,çıkıyorum dişçiden adam bana telefon açıyor diyor ki sen hamilesin dişine işlem yapamayız,annen yanımda (dişçi annemin dişçisi bu arada) biz diyor keseyi gördük,anaaammm bi şaşırıyorum ben bunlar keseyi bile görmüş demek ki 6 haftalık falan hamileyim diye pek bi mutlu oluyorumbilinçaltı feci bir şeyyyy
canım yaaa hayır olsun...hepimiz bu yolda kırdık kafayı,inşallah hamişsindirrr....ben de anlatıyım miiiiii.......
iş yerinde bi arkadaşın eşi doğum yaptı (iş arkadaşım erkek yani) neyse ben rüyamda bu arkadaşla imam nikahı kıyıyorum... bayaaa hoca falan var.... sonra işte hani mihir isteme olayı varya, hoca bana onu soruyo "boşanma hakkı istiyorum" diyorum güya hamileymişim de gerçek eşimden onla niye nikah kıyıyomuşum anlamadım....
sonra işte saçma sapan kalktım uyandım ben... öğlen arası ablam pazarcılık yapıyo onun yanına gittim tezgahının yanındaki abla akşam rüyasında güya benim kızımı görmüş küt saçlı kumral bi kız çocuğuymuş... ablamın tezgahta hep şeker vardır çocuklar falan istediğinde verir... rüyasında kızım o şekerleri verdirmiyomuş ben yiycem diye....
sonra işe geldim meb de çalışıyorum ben, öğretmenlerle ilgileniyorum, bi çift geldi işlemlerini yaptım birazdan danışmada ki abla aradı... amayaaa sen hamile misin dedi... töbe bismillah hayırdır inşallah dedimgelen çift konuşuyomuş amayaaa hanım da hamileymiş diye.... öyleyse bile benim haberim yok dedim
yok yavrum yaa,neden kırılayım ben daha çok başındayım bu aşamaların ne zaman ne yapacağımı bilemediğim için tecrübelerinizden faydalanmaya çalışıyorum, doktorum yumi takibi ve ilaç vermediği,kendin dene dediği için de çaresiz hissediyorum kendimi, ve 2 aydır ovulasyonu tutturamıyorum, anca kendimce çareler üretip doktora yumileri gösterip bi fikir edinmeye çalışıyorum,bu ay bu taktikle başarılı olamazsam eğer yumi takibi yapacak bi uzman arayışına mecbur gireceğim
aynenn napcaz bılmıyorum valla kış dıye işe tekrar grmıyorum yoksa dırek biyere grırıcemm kafam dagılsın yoksa olmck böyle yanı hayatım ın merkezı oldu bunlar eglenmeyı düşünmemeyı özledmayy canım ya,hadi hayır olsun, son 4 gün,belli mi olur bu işlerbu arada kafayı feci taktık biz bu durumlara,sonumuz hayr'ola
10.gün pazara geliyor 12 si salı için randevu alayım o halde ben
ay hadi bakalım.... eğer gideceksen ve yumi kontrolü yaptıracaksan 10 -12. günler git bence bu arada
aynenn ya bı gıt artık doktora bnmde kudurkluguma hıc belli olmaz bugun doktora gtmemm bu ay belkı bıırdahakı aya giderm derim hooo bi bakmışsın yarın doktordayımben bi ayrılayım şu iş yerinden hayırlısıyla bak nasıl doktor doktor geziyorum
bi sen bi ben zaten koca topikte kudurganaynenn ya bı gıt artık doktora bnmde kudurkluguma hıc belli olmaz bugun doktora gtmemm bu ay belkı bıırdahakı aya giderm derim hooo bi bakmışsın yarın doktordayım
ay sanmıyorum ya, regl olcam gibi... hafif hafif kasıklarımda ve belimde bi şeyler var, hep olur.... memişlerim de şişmedi, genelde bi yarım beden kadar büyüyolardı, varmış gibi yapıyolardı ben mutlu oluyodum.... hani memeliyim de ben, varla yok arasıııcanım yaaa hayır olsun...hepimiz bu yolda kırdık kafayı,inşallah hamişsindirrr....
eee 2 gün kalmış kuzum senin regle, durumlar nedir? var mı bi belirti???
ay hadi bakalım.... eğer gideceksen ve yumi kontrolü yaptıracaksan 10 -12. günler git bence bu arada
her zaman giremiyorum ya öğle aramı değerlendiriyorum, pc den olunca toplu okuyum topluca yazıyorummmm
tam da sormuştum aynı anda yazmışız, 2 gün kalmış hadi hayırlısı,inşallah vardır bebişinay sanmıyorum ya, regl olcam gibi... hafif hafif kasıklarımda ve belimde bi şeyler var, hep olur.... memişlerim de şişmedi, genelde bi yarım beden kadar büyüyolardı, varmış gibi yapıyolardı ben mutlu oluyodum.... hani memeliyim de ben, varla yok arasıııbi de zaten 15 gün önce de kanama yaşadığımdan napcağımı da bilmiyorum gelse mi iyiii gelmese miii.... şu kar kış bi geçse de adam gibi bi doktora gitsem ya ben
aynen ya son haftaya gırınce bıı kuduruyoruzzzbi sen bi ben zaten koca topikte kudurganbi de farkındaysan sadece ikimiz her ay regl öncesi hamişlik belirtisi aramaktayız, topik topik gezerek,herkes rahat senle ben kudurukkk
en iyisini yapıosnher zaman giremiyorum ya öğle aramı değerlendiriyorum, pc den olunca toplu okuyum topluca yazıyorummmm
ama tel de mümkün değil tabi böylesi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?