canım ama özellikle hayıt için sürkli kullanım öneriliyor suyunu bulamazsan kapsülünü kullan ama hep devam et diyorlar? nasıl iş şimdi bu? demek ki hemen yeni bi strateji geliştirilecek ve ovulasyondan sonra başlanarak regl bitimine kadar içilip bırakılacak....Canım bence doğru söylüyorsun. Bu kürleri zaten sürekli kullanmsmak lazım.. İstenilen düzeye getirildikten sonra bırakmak lazım ki otu çöpü sonraki aylar ne durumda oluyoruz görelim.. Hormonlar düzene girmişmi yoksa tekrar bozulmuşmu.. Adı üzzerinde zaten kür.. Yapılır bırakılır 1-2 ay sonra duruma bakılır gerekiyorsa tekrar başlanır...
canım ben de aslında buna yakın düşünüyorum,yani vücudun hazırlaması önemli sanırım,doktor bana demiştiki 10 küsur yıldır evlisin ve 1 kez bile yumurtan döllenmemmiş, vucut buna alışmış sürekli korunduğun için, ilişki var ama döllenme yok,vucudun yeni sürece alışması ve yumurtanın tembelliğini atması için zamana ihtiyaç var demişti...inşallah artık beynen ve vücuden hazırımdır...Diyorlar canım haklisin ama ben gün aşırı esimle beraber olurum ve yumurta takibine takilmiyorum 34 haftalık bebeğim tek gecelik iliski eseri çünkü ben o ay vertigo olmuştum değil esimle birlikte olmak yuruyemiyordum bile canım mutlu olduğunuz ve takmadiginiz zaman inş hamile kalırsınız ayrıca @monte sen bu ay hamile olabilirsiniz senin vücudun hazırladı kendini takip ettiğim kadarı ile canim
Cnm daha yeni fsh 2,99 çıktığında doktor aradıya beni gördünüzmü sonucu falan dedi ben de gördüm dedim biraz fazla mı düşük ne bu sefer de dedimkızlarrr bu konu hakkında fikirleriniz nedir? yeni bir durum çıktı şu an ortaya ve bence gerçekten önemli, durum buysa o sebeple biz 3-4 aydır hamiş kalamıyor olabiliriz, çünkü hep ve sürekli kullandığımız kürler,ilaçlar vs derken biz tüm ay fsh ı baskılıyoruz,oysa fsh ın baskılanması yumilerin gelişmesine engelmiş? gerçekten böyleyse çok saçma bi çabanın içindeyiz hemen yeni bir yol izlemeli?
fikirleri almak isterim,haydi kızlar?
N nisanok @34ebrari34gibigibiyim @amayaa @sekerpancari @brnh @gulbil10 @canegeasya @ebrukkkk zeynepzumra @arkadasimes ve etiketleuemediğim herkes,şu konuya bi el atalım lütfennn
Fsh yumurtanın büyümesi lh çatlaması içinmiş. Doktorum bana fsh ve lh dengesinin önemli olduğunu söylemişti ama yüksek fsh ile de hamilelik mümkün dedi. Strese bağlı olarak da değişebiliyor dedi stres tetikleyebilir. Ve kür kullanma taraftarı değil. Ben özel hastane oluşuna bağladım bunu. Çünkü ilaç veriyor sürekli kontrole çağırıyor vs. Bunun haricinde bir şey demedi. Her gittiğimde hamile olmak için önce stres bırakılmalı diyor. Nasıl olacaksa bu.kızlarrr bu konu hakkında fikirleriniz nedir? yeni bir durum çıktı şu an ortaya ve bence gerçekten önemli, durum buysa o sebeple biz 3-4 aydır hamiş kalamıyor olabiliriz, çünkü hep ve sürekli kullandığımız kürler,ilaçlar vs derken biz tüm ay fsh ı baskılıyoruz,oysa fsh ın baskılanması yumilerin gelişmesine engelmiş? gerçekten böyleyse çok saçma bi çabanın içindeyiz hemen yeni bir yol izlemeli?
N nisanok @34ebrari34gibigibiyim @amayaa @sekerpancari @brnh @gulbil10 @canegeasya @ebrukkkk zeynepzumra @arkadasimes ve etiketleuemediğim herkes,şu konuya bi el atalım lütfennn
hımm bak canım bu da mantıklı,zaten amaç burada bilgileri ve deneyimleri paylaşarak doğru yolu bulmak,yani kendi elimizle yanlışa alet olmamak...Cnm daha yeni fsh 2,99 çıktığında doktor aradıya beni gördünüzmü sonucu falan dedi ben de gördüm dedim biraz fazla mı düşük ne bu sefer de dedimO da dediki düşük olması hiçbişey ifade etmez hiçbişeye engel olmaz yüksek olması sıkıntı dedi.. Bu da benim doktorun fikri.. Bi de hayıt ve aslan pençesi içerken hamile kalan çok insan var öyle bişey olsa bence 30 gün en az 2 kür yapın diye üstüne basa basa söylemezler adette bırakın sonra devam edin falan derler tıpkı soğan gibi
adetin son günü başladım ben...ama her yerde adetliyken de içilebilir yazıyor...ayrıca saraçoğlunun katıldığı programları izledim o da biraz saçmalamış bu konuda,bi programda adet bitimi demiş,birinde bittikten 2 gün sonra,başkasında 7 gün sonra,kafamı karıştırdı adam benimSoğanı adetliyken içmiyosunuz dimi kızlar?? Soğan krü yapanlarr????
Canım zaten adetin 7. günü başlıyosun yani biterken başlamış oluyosun 15 gün içiyosun.. Sonra diğer adete 10 gün kala başlayıp 7 gün içip 3 gün önce bırakıyosun.. 3. Kür yine aynı şekilde adete 10 gün kala başlayıp 3 gün kala bırakıyosun.. Saraçoğlunun anlatımı bu şekilde.. Hiçbirinde adet günlerine denk gelmiyo..adetin son günü başladım ben...ama her yerde adetliyken de içilebilir yazıyor
kızlarrr bu konu hakkında fikirleriniz nedir? yeni bir durum çıktı şu an ortaya ve bence gerçekten önemli, durum buysa o sebeple biz 3-4 aydır hamiş kalamıyor olabiliriz, çünkü hep ve sürekli kullandığımız kürler,ilaçlar vs derken biz tüm ay fsh ı baskılıyoruz,oysa fsh ın baskılanması yumilerin gelişmesine engelmiş? gerçekten böyleyse çok saçma bi çabanın içindeyiz hemen yeni bir yol izlemeli?
adetin son günü başladım ben...ama her yerde adetliyken de içilebilir yazıyor...ayrıca saraçoğlunun katıldığı programları izledim o da biraz saçmalamış bu konuda,bi programda adet bitimi demiş,birinde bittikten 2 gün sonra,başkasında 7 gün sonra,kafamı karıştırdı adam benim
demekki yumurta gelişiminde fsh alçak olmamalı mı demek istemiş ki? benim doktor da fsh a bakarak menopoz teşhisi konulamaz,fsh strese bağlı olarak da yükselebilir, aylarca ölçüm yapılması gerekir ve yanında başka bulgulara da bakmalı sonuçta fsh 1 kere yüksek çıktı onu baz alalım ya da direkt menopoz denilemez, bu aylar sürecek gözlemlerle tanı konulur demişti...Fsh yumurtanın büyümesi lh çatlaması içinmiş. Doktorum bana fsh ve lh dengesinin önemli olduğunu söylemişti ama yüksek fsh ile de hamilelik mümkün dedi. Strese bağlı olarak da değişebiliyor dedi stres tetikleyebilir. Ve kür kullanma taraftarı değil. Ben özel hastane oluşuna bağladım bunu. Çünkü ilaç veriyor sürekli kontrole çağırıyor vs. Bunun haricinde bir şey demedi. Her gittiğimde hamile olmak için önce stres bırakılmalı diyor. Nasıl olacaksa bu.
İlk kürden sonra bi adet de mola gibi bişey vermiş Zaten 15 günlük kür bittiğinde adete 1 hafta kalmış olduğu için o adeti es geçip diğer adete 10 gün kala başlıyosun..Canım zaten adetin 7. günü başlıyosun yani biterken başlamış oluyosun 15 gün içiyosun.. Sonra diğer adete 10 gün kala başlayıp 7 gün içip 3 gün önce bırakıyosun.. 3. Kür yine aynı şekilde adete 10 gün kala başlayıp 3 gün kala bırakıyosun.. Saraçoğlunun anlatımı bu şekilde.. Hiçbirinde adet günlerine denk gelmiyo..
ben 2.adette 10 gün kala başlayıp 10 gün içilecek diye biliyordum... aman şekerim ya bi dahaki adeti görmeden hamiş kalayım inşallah,zira bu soğanın içilecek yanı yokCanım zaten adetin 7. günü başlıyosun yani biterken başlamış oluyosun 15 gün içiyosun.. Sonra diğer adete 10 gün kala başlayıp 7 gün içip 3 gün önce bırakıyosun.. 3. Kür yine aynı şekilde adete 10 gün kala başlayıp 3 gün kala bırakıyosun.. Saraçoğlunun anlatımı bu şekilde.. Hiçbirinde adet günlerine denk gelmiyo..
Aynen soğan çok kötü ben de çok zor içiyorumben 2.adette 10 gün kala başlayıp 10 gün içilecek diye biliyordum... aman şekerim ya bi dahaki adeti görmeden hamiş kalayım inşallah,zira bu soğanın içilecek yanı yok
şu an ben kuru incir yesem yumilerin gelişme aşamasında? olur muAynen soğan çok kötü ben de çok zor içiyorumadete 10 gün kala başlayıp 7 gün iç canım.. ama zaten şimdi sen bu kürü bitirince adetine 7 gün falan kalıcak.. Ara verip diğer adete 10 gün kala başlarsın
Kadında FSH hormonu (Follicle stimulating hormone, Folikül uyarıcı hormon) beyinde hipofizden salgılanır ve adından da anlaşıldığı gibi yumurtalıklardaki folikülleri uyarır, büyümesini sağlar. Yumurtalıklardaki foliküller yumurtayı taşıyan ufak keseciklerdir. FSH hormonu etkisiyle foliküller büyür ve adetin orta döneminde LH (Luteinizan hormon) hormonun etkisiyle çatlama sonucunda yumurtlama (ovulasyon) gerçekleşir. FSH hormon ölçümü özellikle adet düzensizliği ve kısırlık (infertilite) problemi olan hastalarda önemlidir. Kanda FSH hormonu değeri adetin 3. günü (2-5 günler civarında) yapılır.Yaş ilerledikçe yumurtalık (over) rezervi azalır ve FSH hormonu yükselir. Özellikle 35 yaşından sonra FSH hormonunda yavaş yavaş yükselme izlenir ve 40 yaşından sonra bu yükselme daha da hızlanır. Yaş ilerlemesi dışında yumurtalıkların birinin veya bir kısmının ameliyatla alınması veya kist ameliyatında yumurtalığın hasar görmesi gibi durumlar da FSH'nın artmasına neden olur. Kullanılan ilaçlar veya korunma yöntemleri (doğum kontol hapları ve diğer..) FSH'nın yükselmesine neden olmazlar.demekki yumurta gelişiminde fsh alçak olmamalı mı demek istemiş ki? benim doktor da fsh a bakarak menopoz teşhisi konulamaz,fsh strese bağlı olarak da yükselebilir, aylarca ölçüm yapılması gerekir ve yanında başka bulgulara da bakmalı sonuçta fsh 1 kere yüksek çıktı onu baz alalım ya da direkt menopoz denilemez, bu aylar sürecek gözlemlerle tanı konulur demişti...
Soğanla olmaz canım.. Soğan kürüyle beraber başka bişey yapma.. Soğan bitince adet olursan ki inşallah olmazsın.. Adetten sonra incir kürünü yap sonra zaten tekrar soğana başlarsın??şu an ben kuru incir yesem yumilerin gelişme aşamasında? olur mu
desene gitti 2 ay dahaSoğanla olmaz canım.. Soğan kürüyle beraber başka bişey yapma.. Soğan bitince adet olursan ki inşallah olmazsın.. Adetten sonra incir kürünü yap sonra zaten tekrar soğana başlarsın??
aylardır savunduğum şeyyyy,stresten uzak durunnnHormon beyinden salgılanır işte o yüzden stresten uzak durun :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?