- 3 Aralık 2015
- 2.626
- 3.304
- 63
aylardır savunduğum şeyyyy,stresten uzak durunnn
Aaa Ben kür sandım canım bilmiyorumki bence onun bi sakıncası olmaz yine de bi araştır istersen.. Soğan kürüyle başka kür yapmamak gerek sadece onu biliyorumdesene gitti 2 ay dahaincir yemenin ne zararı olabilir ki ama şekerim yaaaa? suyunu kaynatmadan sabahları ağzıma yarım incir atıversem???
tatlım olabilir ben de ilk testi yaptırdığımda inanılmaz sıkıntılıydım evde tadilat yaptırıyorduk ve gece gündüz ustalar sinirlerimi zıplatmıştı,hatta bi gece önce sinirden ağlamıştım bitsin artık diye,sabah da kan vermeden önce 6-7 adet sigara ve 4-5 fincan sade nescafe içmiştim,sonradan öğrendim ki onlarda fırlatmış olabiliyormuş değerleriSoğanla olmaz canım.. Soğan kürüyle beraber başka bişey yapma.. Soğan bitince adet olursan ki inşallah olmazsın.. Adetten sonra incir kürünü yap sonra zaten tekrar soğana başlarsın??
günaydınnnnCanım başkente bi arkadaşım yıllarca gitti boşa zaman kaybetti.. Senin moralini bozmak istemem ama orda yeterli ilgi ve alaka yok.. Arkadaşım şu an bi tüp bebek merkezine gidiyo 1 yıl olucak yakında.. Başkentte harcadığım 4 yıla çok pişmanım diyo.. Biraz bugün git yarın gel kafası vardı onlarda diyo.. Yine de sen bilirsin..
Günaydın vücudun FSH ile lh dengelemesi gerekli aslında FSH tek başına hamilelik için değer görülmüyor beraberinde amha da bakılıyor bunu terazi gibi düşün FSH normal değerlerde ve yumurtada yeterli oluşumu gostermis se hamile kalınıyor anladığım kadarı ile ben geçen ay kurtajdan sonra sizin önerdiğiniz aslanpençesi ve hayıt suyunu içtim adettin 2. Günü başladım ve adetten 1 hafta önce bıraktım vücut normal seyrine devam etsin ve canım hamile isem etkilemesin diyekızlarrr bu konu hakkında fikirleriniz nedir? yeni bir durum çıktı şu an ortaya ve bence gerçekten önemli, durum buysa o sebeple biz 3-4 aydır hamiş kalamıyor olabiliriz, çünkü hep ve sürekli kullandığımız kürler,ilaçlar vs derken biz tüm ay fsh ı baskılıyoruz,oysa fsh ın baskılanması yumilerin gelişmesine engelmiş? gerçekten böyleyse çok saçma bi çabanın içindeyiz hemen yeni bir yol izlemeli?
fikirleri almak isterim,haydi kızlar?
@nisanok @34ebrari34gibigibiyim @amayaa sekerpancari brnh @gulbil10 @canegeasya @ebrukkkk zeynepzumra A arkadasimes ve etiketleuemediğim herkes,şu konuya bi el atalım lütfennn
canımcım fsh adı üstünde folikül stimüle eden hormon.yani folikülleri büyüten hormon.adetin 2. yada 3. günü düşük oluyor. çünkü hem folikül var hem de büyütmek için bir çaba sarfetmiyor. ama fsh gibi biz sorunlu kişilerde fsh o yumurtaları büyütmek için atağa geçiyor ve sınırları zorluyor. yani büyütmek için yükseliyor.fsh ister ilaçla ister kürle ister vitaminle düşük olmalı.normal sınırlarda çıkan fsh ile başlanılan tedaviler daha iyi yanıt verdiği gibi eğer erkek faktörü yoksa ancak fsh ta belli değerlerdeyse normal gebelik yakalanabiliyor. o yüzden dr lar 4. yada 5. gündeki değerleride önemselerde aslı 2. yada 3. gündür. çünkü klomen bile 2. yada 3. günden başlanır.en basit infertilite tedavisi olarak.kızlarrr bu konu hakkında fikirleriniz nedir? yeni bir durum çıktı şu an ortaya ve bence gerçekten önemli, durum buysa o sebeple biz 3-4 aydır hamiş kalamıyor olabiliriz, çünkü hep ve sürekli kullandığımız kürler,ilaçlar vs derken biz tüm ay fsh ı baskılıyoruz,oysa fsh ın baskılanması yumilerin gelişmesine engelmiş? gerçekten böyleyse çok saçma bi çabanın içindeyiz hemen yeni bir yol izlemeli?
fikirleri almak isterim,haydi kızlar?
@nisanok @34ebrari34gibigibiyim @amayaa sekerpancari brnh @gulbil10 @canegeasya @ebrukkkk zeynepzumra A arkadasimes ve etiketleuemediğim herkes,şu konuya bi el atalım lütfennn
şimdi hepimizin konu hakkındaki bilgi ve tecrübelerini toplayarak bi sonuca varmaya çalışmaktayım da tatlım, çünkü hepimiz farklı şehirlerde bir çok farklı uzman görüşü alıyoruz, bundan bi sentez oluşturmaya çalışmaktayım,ki doğru olanı bulup uygulayabilelim...Günaydın vücudun FSH ile lh dengelemesi gerekli aslında FSH tek başına hamilelik için değer görülmüyor beraberinde amha da bakılıyor bunu terazi gibi düşün FSH normal değerlerde ve yumurtada yeterli oluşumu gostermis se hamile kalınıyor anladığım kadarı ile ben geçen ay kurtajdan sonra sizin önerdiğiniz aslanpençesi ve hayıt suyunu içtim adettin 2. Günü başladım ve adetten 1 hafta önce bıraktım vücut normal seyrine devam etsin ve canım hamile isem etkilemesin diye
Dogrumu yaptım bilmiyorum ama herşeyin fazlasında azida zarar bence
fsh gerçekten tek başına bişey ifade etmez.buna tedavilerde usg görüntüsü ve amh eşlik eder ki ne yazıkki her zaman o ilk aldığımız sonuç üzerinden değerlendirilir, prolaktin gibi strese bağlı azalır artar.yaşta etkilidir.fsh ovulasyona kadar az az artacak.yumiyi büyüten hormon sonuçta.lh pik yapacak çatlatacak.demekki yumurta gelişiminde fsh alçak olmamalı mı demek istemiş ki? benim doktor da fsh a bakarak menopoz teşhisi konulamaz,fsh strese bağlı olarak da yükselebilir, aylarca ölçüm yapılması gerekir ve yanında başka bulgulara da bakmalı sonuçta fsh 1 kere yüksek çıktı onu baz alalım ya da direkt menopoz denilemez, bu aylar sürecek gözlemlerle tanı konulur demişti...
demekki bu fsh folikül oluşumu yani adet dönemi düşük olmalı,daha sonrasında ovulasyona kadar olan süreçte serbest bırakılarak yumi gelişimi sağlanmalı.doğru mu anladım? o halde hayıt aslan gibi fsh ı düşüren bitkiler bu dönemde kullanılmamalı ki fsh serbest yükselebilsin ve yumiler gelişsin???canımcım fsh adı üstünde folikül stimüle eden hormon.yani folikülleri büyüten hormon.adetin 2. yada 3. günü düşük oluyor. çünkü hem folikül var hem de büyütmek için bir çaba sarfetmiyor. ama fsh gibi biz sorunlu kişilerde fsh o yumurtaları büyütmek için atağa geçiyor ve sınırları zorluyor. yani büyütmek için yükseliyor.fsh ister ilaçla ister kürle ister vitaminle düşük olmalı.normal sınırlarda çıkan fsh ile başlanılan tedaviler daha iyi yanıt verdiği gibi eğer erkek faktörü yoksa ancak fsh ta belli değerlerdeyse normal gebelik yakalanabiliyor. o yüzden dr lar 4. yada 5. gündeki değerleride önemselerde aslı 2. yada 3. gündür. çünkü klomen bile 2. yada 3. günden başlanır.en basit infertilite tedavisi olarak.
gayette olur.kuru incirde faydalı nar da rahim için tavsiye ederim. sonuçta bebiş 9 ay orda kalıyor ve tutunuyor.şu an ben kuru incir yesem yumilerin gelişme aşamasında? olur mu
e2 yok mu canımcım?prolaktin sınırda olmakla birlikte iyi gayet.FreeT4(FT4) 1.36
TSH 1.66
FSH 5.73
LH 8.41
PROLAKTIN 24.30
Bunlar benim 2 ay önceki sonuçlarım şuan nasıl bilmiyorum.
Yok sadece bunları yaptırmıştı doktor sonra lh yüksek ama önemli derecede değil dedi. Evet prolaktin sınırda ama onun için de bir şey vermedi. Daha çok rahime kist vs var mı diye bakmıştı.e2 yok mu canımcım?prolaktin sınırda olmakla birlikte iyi gayet.
Valla canım siz benim tanıdığım doktorlardan daha iyi geldiniz canım ümidim sayenizde yeniden filizlendi iyi ki sizi buldum ve yazdımşimdi hepimizin konu hakkındaki bilgi ve tecrübelerini toplayarak bi sonuca varmaya çalışmaktayım da tatlım, çünkü hepimiz farklı şehirlerde bir çok farklı uzman görüşü alıyoruz, bundan bi sentez oluşturmaya çalışmaktayım,ki doğru olanı bulup uygulayabilelim...
hahah işte yumiyi büyüten hormon fsh ise ve yuminin büyümesi için yükselmesi gerekiyorsa ben yanlış yoldaymışım,demekki ben fsh ı düşük tutmak için uğraşırken belkide yumilerimi büyütüp çatlama aşamasına bile getiremeden kendi kendime boğuşmuşum... bu benim için çok önemlifsh gerçekten tek başına bişey ifade etmez.buna tedavilerde usg görüntüsü ve amh eşlik eder ki ne yazıkki her zaman o ilk aldığımız sonuç üzerinden değerlendirilir, prolaktin gibi strese bağlı azalır artar.yaşta etkilidir.fsh ovulasyona kadar az az artacak.yumiyi büyüten hormon sonuçta.lh pik yapacak çatlatacak.
canımsın,tabiki ümit çok önemli,biz burada fikir alış verişi ile de çok katkı sağlıyoruz birbirimize,yeni şeyler öğreniyoruz,varsa hatamız düzeltiyoruz, acayip geliştiğimi hissediyorum ben bu topik sayesinde,bu sabah tüm bu fsh yazışmaları bana daha da bi umut oldu,demekki yanlış bi yol izliyorum ve hemen değiştirerek belki hemen bebiş sahibi olabilirim,bitmek bilmeyen umudum bir kez daha coşkuyla şaha kalktı,çok sevinçliyim an itibariyle,iyi ki varsınız hepiniz...Valla canım siz benim tanıdığım doktorlardan daha iyi geldiniz canım ümidim sayenizde yeniden filizlendi iyi ki sizi buldum ve yazdım
işte olabilir bu kürler kadınlar için bulunmaz nimetmiş, ibrahim saraçoğlu aslan pençesini normalde de tüketin der.hormon ve regli düzene konduktan sonra sanırım kullanılmamalı,yani hani işte kist için soğan kürü mesela yada hani yumurta kalitesi için bal çörek otu tarçın yada bal arı sütü polen olabilir ama bitkileri tam bilmiyorum.bunlarda zaten ovulasyona kadar tüketilip bırakılmalı.arı sütü hariç.o her zaman faydalı insan vücuduna.dozu aşmamak kaydıyla.demekki bu fsh folikül oluşumu yani adet dönemi düşük olmalı,daha sonrasında ovulasyona kadar olan süreçte serbest bırakılarak yumi gelişimi sağlanmalı.doğru mu anladım? o halde hayıt aslan gibi fsh ı düşüren bitkiler bu dönemde kullanılmamalı ki fsh serbest yükselebilsin ve yumiler gelişsin???
tabiki bu kürler çok öenmli ama nerede coşkuyu verip nerede frenleyeceğimizi bilmemiz gerek,bunu anladım ben bu sabah,rutine bağlayıp her gün içeyim demekle olmuyorişte olabilir bu kürler kadınlar için bulunmaz nimetmiş, ibrahim saraçoğlu aslan pençesini normalde de tüketin der.hormon ve regli düzene konduktan sonra sanırım kullanılmamalı,yani hani işte kist için soğan kürü mesela yada hani yumurta kalitesi için bal çörek otu tarçın yada bal arı sütü polen olabilir ama bitkileri tam bilmiyorum.bunlarda zaten ovulasyona kadar tüketilip bırakılmalı.arı sütü hariç.o her zaman faydalı insan vücuduna.dozu aşmamak kaydıyla.
tedavide olduğum için bitkileri kullanamıyorum,yazdığım takviyeler sadece,çünkü hani sorun zaten var bende bu kürler biraz da çokta sorunu olmayan ve gebe kalmayı hızlandırmak isteyenler için.
e2 değeriylede kist var mı yok mu anlanırda ondan sormuştum.canımcım zaten hani bir gebelik olmuş ya, ama sonrasında kürtajdan dolayı belki tüplerde yapışma veya tıkanma olabilsede ben ihtimal vermiyorum.ya bu buharla ilgili bir arkadaş çokta iyi gelmiyor gibisinden bişey yazmıştı ama.kimdi tam hatırlayamadım.süt ve maydonozmuş galiba.Yok sadece bunları yaptırmıştı doktor sonra lh yüksek ama önemli derecede değil dedi. Evet prolaktin sınırda ama onun için de bir şey vermedi. Daha çok rahime kist vs var mı diye bakmıştı.
Bebeğimi kaybettim deyince kurtajdan sonra rahimde iyi denmişti. Ama tuplerim mi kapalı acaba diyorum . Bu ay da adet olursam bebek olmazsa adetten sonra süt baharını denicem.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?