hadı bakalım ınsallah yalızz bunu tam ayın basında çözmekle cok ıyı ettın tam vaktın de müdahale etmıs olcaz bu arada hurma polenı dıye bısy buldmm dünn onu arıcam heryerde faydalarını okudum yumurta gelısımı ve yumurtlamada yardımcıymı s etkılıymısyessss, ne güzel yaa,daha bi umutlandım şimdi,demekki biz fsh ı baskılarken yumi gelişimini engellemişiz aslında, o zaman ne diyoruz,bu ay gelsin bebişlerrrr :)
vallahi yavrum vardığımız sonuç o, baksana bile bile lades yapmışız,bırak bu ara fshın yükselip yumileri geliştirsin zaten yeterince düşük..ee ben de soğan kürüne başladım diye bırakmıştım zaten, evet bence bu ay ve önümüzdeki ay bu metodu uygulayalım derim...Ben bırakıyorum o zaman şimdi adetimin 8. günü şu an 14 Ocakta olmuştu ?? Baırakıyımmı aslan pençesiyle hayıtı??
süpper bence de zamanlama şahane oldu, zaten arı sütü-bal-polen-hurma-incir bunlar her zaman yenilebilir,gebelikte bile, çok faydalı gıdalar bunlar, bunlara devam sadece hayıt ve aslanpençesi doğru zamanlarda içeceğiz...hadı bakalım ınsallah yalızz bunu tam ayın basında çözmekle cok ıyı ettın tam vaktın de müdahale etmıs olcaz bu arada hurma polenı dıye bısy buldmm dünn onu arıcam heryerde faydalarını okudum yumurta gelısımı ve yumurtlamada yardımcıymı s etkılıymıs
aynenn kac şişe içtk yahu bencede az ara verelım en ıyısı sımdı bal tarcın arı süütü hurma polen bunları yapcz ınssüpper bence de zamanlama şahane oldu, zaten arı sütü-bal-polen-hurma-incir bunlar her zaman yenilebilir,gebelikte bile, çok faydalı gıdalar bunlar, bunlara devam sadece hayıt ve aslanpençesi doğru zamanlarda içeceğiz...
süpperrrr, inşallah doğru yolu bulmuşuzduraynenn kac şişe içtk yahu bencede az ara verelım en ıyısı sımdı bal tarcın arı süütü hurma polen bunları yapcz ıns
çok üzüldüm canım... ama başlayıp negatif almaktansa baştan iptal daha iyi.... bunu söylememin faydası olacağını düşünmüyorum ama yine de belirtmek istedim.dr bu ayki tedavimi iptal eder.
kullanılan kürlerin 3 ay kullanımından sonra net sonuç vereceğine inanıyorum ben... 3 ay kür kullanımı sonrasında da tedavi.....Peki bizim sorunumuz ne?
Bence yumurta kalitesizligi. Yumurta oluşuyor catlıyor döllenmiyor.. bunun tek nedeni kalitesiz yumurta. Bunun için kür uyguluyoruz ama nazlı yumoslar da hemen işe yaramıyor malesef.
Bu bebekler pek nazlı :)
hurmanın fazlası düşük sebebidir bu arada... o da aklınızda olsun da kızlar....yahu ne yiyeceğimizi şaşırdık bu yumiler için,kızlar hurma da işe yarıyormuş,artık çörekotu,bal-polen -arı sütü,hurma,incir ne bulduysak yiyelim bari,ne halt edeceğimizi şaşırdık yaaa
neden kullanmak istemiyorsun??? kullan gelsin ki önüne bakabilesin....böyle olması sorun... belki de kiste sebep olacak, bir de üstüne kür yapıyosun üstelik....Hee buna sevindim :) doktora gittim tarlusal verdi postaladı adetin 2 ila 5 günler arası gel testlerini tekrarlayalım dedi bende söktürücü kullanmak istemiyorum
aynen öyle tatlım, doktor ilaç kür tedavi hepsi vesiledir.... vakti saati, bide bizim nasibimiz kısmetimiz vardır.... olmayacak sa da dualar vardır, dualarla kader bile değişirmiş ya... o....İnan bilmiyorum FSH 23 tu canım mevlam ol dedi oldu işte sonra ben test sonucumu alıp doktora gittim bak hamileyim diye oda bana sen mucizeysen benim diyeceğim yok dedi sonrada hiç unutamadığını cümleleri söyledi biz doktoru sadece vesileyiz Allahin takdiri dedi
ayyyynenn öyle oluyor tatlım...Canım bunu birde şu şekilde düşünelim.. Bu arada sadece fikrimi söylüyorum biley bildiğimden değil
1- Reglinin 2.veya 3. Günü FSH a bakılır.. Çünkü o dönemlerde en düşük yani gerçek değeri verir..
2- Yumurtalar büyümeye başladığında anladığım kadarı ile FSH yükselir.. Çünkü Tüp bebek tedavisinde kullandığım iğnelerin üzerinde FSH hormonu yazıyordu.
3-Bunlardan da anlaşıldığı gibi evet FSH yüksekken hamile kalınıyor ama en baştan FSH düşük olcakki yumurtalar büyümeye meyilli olsun.
Yoksa benim gibi yüksrk FSH ile tedaviye başlanırsa yumurtalar büyümez..
musmutluuu günlerrrrGünaydın tatile son 2 gün :)
Mutlu musmutlu günler diliyorum herkese :)
tüp bebek tedavilerinde önce fsh baskılanır, sonra fsh ile desteklenir en sonda da çatlatma iğnesi ile lh hormonu verilir....bir kaç ay kürlerle dengelemek ve kalitelerini arttırmak sonra da kürleri bırakmak gerekiyor... ömrü billah kürle yaşanmaz zaten dimikızlarrr bu konu hakkında fikirleriniz nedir? yeni bir durum çıktı şu an ortaya ve bence gerçekten önemli, durum buysa o sebeple biz 3-4 aydır hamiş kalamıyor olabiliriz, çünkü hep ve sürekli kullandığımız kürler,ilaçlar vs derken biz tüm ay fsh ı baskılıyoruz,oysa fsh ın baskılanması yumilerin gelişmesine engelmiş? gerçekten böyleyse çok saçma bi çabanın içindeyiz hemen yeni bir yol izlemeli?
fikirleri almak isterim,haydi kızlar?
@nisanok @34ebrari34gibigibiyim amayaa @sekerpancari brnh @gulbil10 @canegeasya @ebrukkkk @zeynepzumra A arkadasimes ve etiketleuemediğim herkes,şu konuya bi el atalım lütfennn
fsh sadece tek başına anlam ifade etmez... ama öyle aylarca gözlem de yapmak gerekmez.... vajinal muayenede görülen folikül sayısından yada amh desteğinden anlaşılabilir durum. ultrason da 5-6 veya 8 e kadar folikül varsa muhtemel rezervin azaldığı kanısı oluşur. sorunsuz insanlarda 10 üzeri folikül bulunmaktadır.demekki yumurta gelişiminde fsh alçak olmamalı mı demek istemiş ki? benim doktor da fsh a bakarak menopoz teşhisi konulamaz,fsh strese bağlı olarak da yükselebilir, aylarca ölçüm yapılması gerekir ve yanında başka bulgulara da bakmalı sonuçta fsh 1 kere yüksek çıktı onu baz alalım ya da direkt menopoz denilemez, bu aylar sürecek gözlemlerle tanı konulur demişti...
sende iyiki varsınnnncanımsın,tabiki ümit çok önemli,biz burada fikir alış verişi ile de çok katkı sağlıyoruz birbirimize,yeni şeyler öğreniyoruz,varsa hatamız düzeltiyoruz, acayip geliştiğimi hissediyorum ben bu topik sayesinde,bu sabah tüm bu fsh yazışmaları bana daha da bi umut oldu,demekki yanlış bi yol izliyorum ve hemen değiştirerek belki hemen bebiş sahibi olabilirim,bitmek bilmeyen umudum bir kez daha coşkuyla şaha kalktı,çok sevinçliyim an itibariyle,iyi ki varsınız hepiniz...
ınsallah cnm emınım dogruu yolda oldugumuzdan suaann bu hormonların da bir döngüde oldugunu hesaplamadkk haterlayalım fsh sı yuksekken hamıle kalanlarıı buda onun gı karsık bısy ztn kac aydr içioruzz bunları bısey olmadı bırde öle deneyelım hiçbirsey kaybetmeyızsüpperrrr, inşallah doğru yolu bulmuşuzdur
aynen kuzum hiç bir şey kayvbetmeyiz,haydi gazamız mübarek olaaa, gelsin bebişlerrrınsallah cnm emınım dogruu yolda oldugumuzdan suaann bu hormonların da bir döngüde oldugunu hesaplamadkk haterlayalım fsh sı yuksekken hamıle kalanlarıı buda onun gı karsık bısy ztn kac aydr içioruzz bunları bısey olmadı bırde öle deneyelım hiçbirsey kaybetmeyız
haydı bakalımm cnmmm görelımmaynen kuzum hiç bir şey kayvbetmeyiz,haydi gazamız mübarek olaaa, gelsin bebişlerrr
fsh sadece tek başına anlam ifade etmez... ama öyle aylarca gözlem de yapmak gerekmez.... vajinal muayenede görülen folikül sayısından yada amh desteğinden anlaşılabilir durum. ultrason da 5-6 veya 8 e kadar folikül varsa muhtemel rezervin azaldığı kanısı oluşur. sorunsuz insanlarda 10 üzeri folikül bulunmaktadır.
sende iyiki varsınnnn
Tmm canım bıraktım gitti o zaman :) zaten 1 hafta 10 gün sonra 3. soğan kürümü yapıp tamamlıycam.. 1 hafta bişey içmiyorum.. Çörek otu+bal mı yesem?? 3 yumurtam gelişir belki 3üzüm olurrrvallahi yavrum vardığımız sonuç o, baksana bile bile lades yapmışız,bırak bu ara fshın yükselip yumileri geliştirsin zaten yeterince düşük..ee ben de soğan kürüne başladım diye bırakmıştım zaten, evet bence bu ay ve önümüzdeki ay bu metodu uygulayalım derim...
başlayabilirsin kuzum ona ben gözkararı karıştırıp macun yapmıştım belki ölçü verir diğer arkadaşlar,tarçın-çörekotu -balı macun kıcamında karıştırıp bir cam kavanoza koydunm sabahları aç karna 1 çay kaşığı yedim benTmm canım bıraktım gitti o zaman :) zaten 1 hafta 10 gün sonra 3. soğan kürümü yapıp tamamlıycam.. 1 hafta bişey içmiyorum.. Çörek otu+bal mı yesem?? 3 yumurtam gelişir belki 3üzüm olurrr??? O nasıl yapılıyodu ne zaman başlanıyodu??
bizlere söylenen "menopoz" değil aslında erken menopoz riski.... fsh yüksek amh düşükse ultrason görüntüsü de az ise, rezerv azalmıştır...canım burada şunu düzeltmek isterim, aylarca gözlemi menopoz teşhisi koymak için söyledi doktor bi ay çıkan fsh sonucuna göre kimse sana menopoz diyemez,aylarca adet gözlenir, farklı testler yapılır,ultrason kontrolleri vs en az 6 ay adet düzeni vs takip edilir ona göre menopoz teşhisi konur dedi doktorum, ki ben de açıkcası bunu mantıklı buluyorum....
Tmm canım hemen yarın başlıyorum o zamanbaşlayabilirsin kuzum ona ben gözkararı karıştırıp macun yapmıştım belki ölçü verir diğer arkadaşlar,tarçın-çörekotu -balı macun kıcamında karıştırıp bir cam kavanoza koydunm sabahları aç karna 1 çay kaşığı yedim ben
Yok be güzelim,olur mu öyle şey...Zaten hep bildiğim ve üzüldüğüm şeyler bunlar.Şu keşke lafı var ya nefret ediyorum gerçekten.Umarım bundan sonra keşkelerimiz olmaz.Gobe istemeden hüzünlendirdim galiba seni
evet cnm cok dogru anlamıssınO zaman kızlar şöyle bir toplamak gerekirse;
- Hayıt ve aslan pençesine BAT a 2-3 kala başlayacak adet bitiminde bırakacağız...10 gün filan kullanacağız yani en fazla.
- Arı sütü bal polen,keçi boynuzu pekmezi hep tüketebiliriz
- Sadece soğan kürü yaptığımızda başka hiç birşey yapmıyoruz.
- Bal tarçın çörek otunuda adetin 2. günü başlayıp 12. günü bırakıyoruz...
Doğrumu anlamışım?
evet canım çörekotu karışımı devam da edebiliyoruz sanırım ama ovulsayona kadar denmesinin sebebi yumiler için olduğundan dolayı artık yumi gelişmiş çatlamış olunca bir işe yaramaz diye,ben geçen ay 1 ay boyunca yemiştim alışkanlık yapmıştı sanırımO zaman kızlar şöyle bir toplamak gerekirse;
- Hayıt ve aslan pençesine BAT a 2-3 kala başlayacak adet bitiminde bırakacağız...10 gün filan kullanacağız yani en fazla.
- Arı sütü bal polen,keçi boynuzu pekmezi hep tüketebiliriz
- Sadece soğan kürü yaptığımızda başka hiç birşey yapmıyoruz.
- Bal tarçın çörek otunuda adetin 2. günü başlayıp 12. günü bırakıyoruz...
Doğrumu anlamışım?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?