Ne kadar suruyor adetin onceden nasildi miktari vs nasil anlayirmisin bide yasin kacben varım bir yıldan biraz fazla zaman önce azaldı, 7 ay önce tahlil yaptırdım fsh 18 idi.
evet tatlım bana da doğru yola girmişiz gibi geliyor,brnh bernuşum aynen dediğin gibi bence reglin 25.günü falan başlayıp bu kürlere, bir sonraki reglin 3.4. gününe kadar devam edip ovulasyona kadar bırakmalıyız gibi, şu an çıkardığım sonuç..siz ne dersiniz kızlar?
evet canım çörekotu karışımı devam da edebiliyoruz sanırım ama ovulsayona kadar denmesinin sebebi yumiler için olduğundan dolayı artık yumi gelişmiş çatlamış olunca bir işe yaramaz diye,ben geçen ay 1 ay boyunca yemiştim alışkanlık yapmıştı sanırımçörekotu çünkü çok önemli bi bitki, günlerdir araştırıyorum hayatınızın sonuna kadar bile tüketebilirsiniz yazmışlar, bağışıklık sistemini çok güçlendiriyor,ben şimdi yağını içiyorum sabahları,bal-tarçın zaten faydalı gıdalar... çörekotu ile ilgili sadece gebelikte doktora danışıp kullanılmalı çünkü rahim kaslarını kastığı için sakıncalı olabilir demişler ama annelikte de sütü inanılmaz artırdığı için de kullanın demişler
yolundan ilerliyoruz tatlım bu ay, hadi inşallah bu ay tutsun da benim minik mercimek akrep olsunHesapladımda ben doktordan gelince yani 8 inde hayıta başladım arada aksattım bıraktım ama çörek otu bal tarçını hiç aksatmadan 10 gün yedim doktor folikül görünce çatlamaya yakın bıraktım onuda yani şu ki çörekotu,bal,tarçın çok ama çok faydalı yumurta büyümesi ve çatlaması için.Başka birşey kullanmadım çünkü.Demekki bendede oluşuyordu fazla büyümüyordu yada büyüsede sağlıklı deildi etkili oldu.Haa birde ben ovulasyon gününmü yanlış biliyordum hepsi bir arada beni 10 ay bekletti.
hadı ınsallah kız bızde peşinden gelırız bugun bnm adetın 3 gun aldıHesapladımda ben doktordan gelince yani 8 inde hayıta başladım arada aksattım bıraktım ama çörek otu bal tarçını hiç aksatmadan 10 gün yedim doktor folikül görünce çatlamaya yakın bıraktım onuda yani şu ki çörekotu,bal,tarçın çok ama çok faydalı yumurta büyümesi ve çatlaması için.Başka birşey kullanmadım çünkü.Demekki bendede oluşuyordu fazla büyümüyordu yada büyüsede sağlıklı deildi etkili oldu.Haa birde ben ovulasyon gününmü yanlı. gunu bakalım ş biliyordum hepsi bir arada beni 10 ay bekletti.
yolundan ilerliyoruz tatlım bu ay, hadi inşallah bu ay tutsun da benim minik mercimek akrep olsun
tamam canım Allahın izni ile gelecek bu ay mercimeklerrrr,hadi inşallah, ovulasyon testim de geliyor,ohhh misssHaaaayyydi bakalım gelsin şu mercimekler...Yeter yahuuu beklemekten pc başında doğurucam yada telefon elimdeyken geçen yoğurt çorbası ( yayla çorbası) yaparken tel elimde bir taraftanda çorba karıştırıyorum eşimde güldü ne gülüyosun beeeeeee dur çok önemli diyorum :))))
daha erkenkızlar şimdi ben bu ovulasyon testine ne zaman başlayayım? bugün adetin 7.günügibigibiyim
tamam canım Allahın izni ile gelecek bu ay mercimeklerrrr,hadi inşallah, ovulasyon testim de geliyor,ohhh misss
kaçıncı gün başlayayım?daha erken
inşallah kuzumm,sen de minik mercimeğimizi büyüt annesi, bize fotolarını koy vakti zamanı gelince,yeğenimizi görelim bi an öncehadi inşallah canlarım sabırsızlıkla bekliyorum haberlerinizi
sen garantı olsun 10. gun basla bn mesela 12. gun basladımmkaçıncı gün başlayayım?
inşallah kuzumm,sen de minik mercimeğimizi büyüt annesi, bize fotolarını koy vakti zamanı gelince,yeğenimizi görelim bi an önce
ahh ah gelsin artık o günler tatlım inşallahtabiki bende paylaşcam sizlerde paylaşıcaksınız bu günleri hatırlıcaz gülücez hatta :))) herkesin buraya panikle girişi aklına gelicek benim geliyor mesela :))) gülmek için bir sebebi olucak herkesin....
haklısın canım. ilk duyduğumda üzülmüştüm. ama bunda da bir hayır vardır diyorum. yarın kontrol günüm var. sabah hastaneyi aradım. hava muhalefeti dolayısıyla pazartesi gelsem olur mu dedim. ama dr ilaç kullandığım için cuma yada cumartesi görmek istiyormuş. gitmeyi hiç istemiyorum. iptal lafını duymak o kadar yolu gideceğim.çok üzüldüm canım... ama başlayıp negatif almaktansa baştan iptal daha iyi.... bunu söylememin faydası olacağını düşünmüyorum ama yine de belirtmek istedim.
kullanılan kürlerin 3 ay kullanımından sonra net sonuç vereceğine inanıyorum ben... 3 ay kür kullanımı sonrasında da tedavi.....
hurmanın fazlası düşük sebebidir bu arada... o da aklınızda olsun da kızlar....
neden kullanmak istemiyorsun??? kullan gelsin ki önüne bakabilesin....böyle olması sorun... belki de kiste sebep olacak, bir de üstüne kür yapıyosun üstelik....
aynen öyle tatlım, doktor ilaç kür tedavi hepsi vesiledir.... vakti saati, bide bizim nasibimiz kısmetimiz vardır.... olmayacak sa da dualar vardır, dualarla kader bile değişirmiş ya... o....
ayyyynenn öyle oluyor tatlım...
fsh 2.3. günlerde en düşük seviyesinde olur, bizimkiler yüksek çıkınca bir dengesizlik olduğuna delalet ediliyor... eğer rezerv tükenirse zaten hiç bir kür yeniden vücudu yumurtlatamaz, ha olmaz mıııı olabilir ama işte o milyonda birdir.... fsh yüksek bide folikül az ise muayenede, rezerv azlığından bahsedilir.... evet tek başına fsh yüksek olması menopozu göstermez, yada yüksek fsh hamile kalmaya engel de değildir.... hatta bazı bünyelerde buna göre işleyebilir...
bu yüzden önce kürlerle fshı düşürelim sonra tedavi olalım diyorum...
musmutluuu günlerrrr
tüp bebek tedavilerinde önce fsh baskılanır, sonra fsh ile desteklenir en sonda da çatlatma iğnesi ile lh hormonu verilir....bir kaç ay kürlerle dengelemek ve kalitelerini arttırmak sonra da kürleri bırakmak gerekiyor... ömrü billah kürle yaşanmaz zaten dimi
fsh sadece tek başına anlam ifade etmez... ama öyle aylarca gözlem de yapmak gerekmez.... vajinal muayenede görülen folikül sayısından yada amh desteğinden anlaşılabilir durum. ultrason da 5-6 veya 8 e kadar folikül varsa muhtemel rezervin azaldığı kanısı oluşur. sorunsuz insanlarda 10 üzeri folikül bulunmaktadır.
sende iyiki varsınnnn
belki bi umut farklı bir sonuç çıkar be tatlım....haklısın canım. ilk duyduğumda üzülmüştüm. ama bunda da bir hayır vardır diyorum. yarın kontrol günüm var. sabah hastaneyi aradım. hava muhalefeti dolayısıyla pazartesi gelsem olur mu dedim. ama dr ilaç kullandığım için cuma yada cumartesi görmek istiyormuş. gitmeyi hiç istemiyorum. iptal lafını duymak o kadar yolu gideceğim.
montecim msj ını şimdi gördüm. öğleden önce toplantı dolayısıyla nete giremedim. yapılan kürler fsh ı baskılıyor olabilir. ama bu tüm kürler içibn geçerli değil bence. hayıt mesela. hayıt tüm ay baskılıyor olsa idi adetleri düzenlemez idi bence. yumurtlamayı düzenleyici özelliği var ki adetleri düzenliyor.kızlarrr bu konu hakkında fikirleriniz nedir? yeni bir durum çıktı şu an ortaya ve bence gerçekten önemli, durum buysa o sebeple biz 3-4 aydır hamiş kalamıyor olabiliriz, çünkü hep ve sürekli kullandığımız kürler,ilaçlar vs derken biz tüm ay fsh ı baskılıyoruz,oysa fsh ın baskılanması yumilerin gelişmesine engelmiş? gerçekten böyleyse çok saçma bi çabanın içindeyiz hemen yeni bir yol izlemeli?
fikirleri almak isterim,haydi kızlar?
@nisanok @34ebrari34gibigibiyim @amayaa @sekerpancari brnh G gulbil10 EGE ASYA @ebrukkkk @zeynepzumra @arkadasimes ve etiketleuemediğim herkes,şu konuya bi el atalım lütfennn
canım sağolasın ama bir iki günde mi büyüyecek? ben kendimi iptale alıştırdım. dr iptal dediğinde üzülmeyeceğim. işin güzel tarafı bu.belki bi umut farklı bir sonuç çıkar be tatlım....
yok canım yumi büyümesini düşünmemiştim farklı bi tedavi, bilemedim ki, bi farklı moral, belki bi umut...hayırlısı olsun kuzum,dualarım seninlecanım sağolasın ama bir iki günde mi büyüyecek? ben kendimi iptale alıştırdım. dr iptal dediğinde üzülmeyeceğim. işin güzel tarafı bu.
her fikre her duyulana,her tecrübeye ihtiyaç duyduğumuz bi dönemdeyiz canım,bir de böyle deneyelim dedik ne kaybederiz ki???montecim msj ını şimdi gördüm. öğleden önce toplantı dolayısıyla nete giremedim. yapılan kürler fsh ı baskılıyor olabilir. ama bu tüm kürler içibn geçerli değil bence. hayıt mesela. hayıt tüm ay baskılıyor olsa idi adetleri düzenlemez idi bence. yumurtlamayı düzenleyici özelliği var ki adetleri düzenliyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?