Yüksek FSH a inat, buradayım, savaşa başladım, takılın peşime!

bu arada endişelenme test bozuktur....
canım sen oldukça bilgi sahibisin bu konularda adetin 7.günü yumurta çatlamış olabilir mi,dün akşam üstü 7 gibi yaptığım o koyu testten sonra çatlama gerçekleşmiş olabilir mi?

gibigibiyim ve kızlar az önceki test durunca hafif silik çizgi çıkmış ama 1 saat bekledi, bu da gebelik gibi ilk 5 dk dan sonra geçersiz mi?
Aynen canım ilk 15 dk falan geçerli sonra değişebiliyo.. Ama bence senin testte bi sorun var bernuşunki de öyle olmuştu sonra tekrar çizgi çıkmuştı.. akşam tekrar yap canım

çookkk yakında...stresli iş hayatı büyük etken..yoksa huzurlu olsam üretmek çalışmak üstüne maaş gibisi yok

canım sen oldukça bilgi sahibisin bu konularda adetin 7.günü yumurta çatlamış olabilir mi,dün akşam üstü 7 gibi yaptığım o koyu testten sonra çatlama gerçekleşmiş olabilir mi?
ya o konu muallak... işte tıp dünyasına göre pek mümkün değil; yengeme ve bu konuda birkaç kişide var tanıdığım... yengem reglin ertesi günü ilişki ile 2 kez gebe kalmış.... o yumurta çatlamamış olsa gebe kalamazlar... ya kadınlar yalan söylüyo yada tıp yanılıyo

garip bi durum desene... hayırlısı artık testlere devam o halde

Aynen canım ilk 15 dk falan geçerli sonra değişebiliyo.. Ama bence senin testte bi sorun var bernuşunki de öyle olmuştu sonra tekrar çizgi çıkmuştı.. akşam tekrar yap canım
tamam tatlım yapacam akşama tekrar, yanımda testim var ama 3 saat sıvı almadan zor oluyor bir de iş yerinde dikkat çekiyor hoş olmuyor..olmadı 3-4 gibi tekrar bi denerim?

Canım şimdi ben BAT ı nasıl hesaplamalıyım sence.. Bu ay ın 14ünde tam 29. günde oldum regl aralarım uzamış olabilirmi? Ona göre hesaplarsam ocak da 31 çektiğine göre 12 Şubatta regl olmam lazım.. Ama eski düzenime göre hesaplarsam 9 Şubat ya da çatlamayı bekleyip üstüne 14 gün sayarım?? Hangisini yapalım

Genellikle çiftler yumurtlama dönemlerinin adet döneminden önce ya ada sonra gerçekleşmeyeceğini düşünerek bu dönemlerde korunmasız cinsel ilişkiye girmektedirler ve istenmeyen gebelik yaşama ihtimaline sahip olmaktadırlar. Çünkü kadının yumurtlama dönemi genel olarak iki adet arasındaki döneme denk gelse de kimi zaman oldukça ender de olsa bir ay içerisinde iki kez yumurtlama ya da regli döneminde yumurtlama imkanı da olmaktadır.

Bu nedenle genellikle adet kanamasından hemen sonra hamile kalınır mı diye düşünenlere bu durumun oldukça nadir olarak görülmesine rağmen imkansız olmadığını da belirtmemiz gerekmektedir. Bu nedenle bebek sahibi olmak istemeyen çiftlerin geri çekilme, takvim yöntemi gibi yöntemler yerine prezervatif, rahim içi araç ya da doğum kontrol hapı gibi yöntemleri tercih etmeleri tavsiye edilmektedir. Bir kadının oldukça ufak bir ihtimal de olsa adet dönemi sırasında ya da hemen sonrasında hamile kalma ihtimali bulunmaktadır.

diyollaaarrrr

şimdilik bu şekilde dursun istersen çatlamadan 14 gün sayıp günü yazalım ne dersin?

olabiliyor demekki, benim 14.gün olmadığını kesin biliyorum çünkü 3 aydır 14.günde tutmadı, ay sonuna kadar testlerle çıkar inşallah ortaya

ay bu arada şu spermin ve yumurtanın sağlam kalma süresi ile ilgili olarak da şöyle bir şey var.... benim bildiğimde budur :

Yumurta ve sperm hücresi:
Kadın yumurtlama gününde olmadan gebelik olabilir mi sorusunun cevabı "evet"tir. Çünkü kadının yumurtlaması ile yumurtalığından salınan yumurta hücresi 24 saat yaşayabilir. Yani yumurtlama olan günden bir gün sonra gerçekleşen cinsel ilişki ile de gebelik meydana gelebilir. Ayrıca sperm hücresi ortalama 3 gün yaşayabilir yani canlı kalabilir. Bu nedenle yumurtlamadan bir, iki hatta üç gün önce gerçekleşen bir cinsel ilişki neticesinde spermler kadının vücudunda 3 güne kadar (nadiren 5 gün) canlı kalabileceği için ilişkiden 3 gün sonra bile yumurtlama olsa gebelik meydana gelebilecektir. Ancak yumurtlamadan 1 hafta önce veya 3 gün sonrası gibi yumurtlamaya uzak günlerde gebelik oluşamaz.

bir de şunu söylemek istiyorum.... hani bazen şey diyosunuz ya bir ayda birden fazla yumurtlama olması, arkadan gelenlerin çatlaması.... öyle bi şey yok... bir yumurta çatlayınca diğer ufaklıklar heba oluyo.... çöp oluyo.... büyümeleri duruyo.... ve regl ile atılıyolar... yani bir regl döneminde bir defa yumurta çatlar arkadaşlar... arkadan gelenler büyüdü gibi bi şey yok.... çatlama gerçekleştiyse diğerleri devam edemez... hatta tüp bebekte bile öyledir... çatlama iğnesi vurulduktan 36 saat sonra toplama yapılır, foliküller çatlamadan... 38. saatin sonra lab da çatlama gerçekleşir.... eğer çatlama işlemi gerçekleşmişse, tek bir folikül çatladıysa opu yani yumurta toplama işlemi iptal edilir çünkü diğerleri de çöp olmuştur..
tabi bu tıbben.... yada bilmediğim bir şeyler var.... olsa bile sürekli olacağını zannetmiyorum.... amaaannn yine karıştım iyimi

Son düzenleme:
ahahaa bunu paylaşmak istedimmmm :)

"""""Kadınlar, yumurtlamadan hemen önce güzelleşiyor! Bu s araştırma, Newcastle Üniversitesi’ndeki araştırmacılar tarafından yapılan bir tespit. 48 kadının yumurtlamadan hemen önce ve yumurtlamadan yaklaşık 1 hafta sonra vesikalık fotoğrafları çekildi. Bu fotoğraflar, 260 kadın ve erkeğe gösterildi. Deneklere kadınların hangi fotoğraflarının daha çekici olduğu soruldu. Denekler, yumurtlamadan hemen önce çekilen fotoğraflardaki kadınları daha güzel buldular. Güzel bulmalarına neden olan etkenleri ise dudakların kalınlığı ve rengi, göz bebeğinin büyüklüğü ve cilt rengi olarak belirttiler.""""""

tamam tatlım yapacam akşama tekrar, yanımda testim var ama 3 saat sıvı almadan zor oluyor bir de iş yerinde dikkat çekiyor hoş olmuyor..olmadı 3-4 gibi tekrar bi denerim?
ben sabah 11 gbı yapıodum o zamana kadar sıvı almıodum tabı ama çişimi 3,4 saat fln tutmuodm en fazla 1 saat aksamlarıda cnm ısterse yapıodmm gece

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…