Yüksek FSH a inat, buradayım, savaşa başladım, takılın peşime!

Arkadaşlar hepinize merhaba.rabbim hepinizin gönlüne göre versin inşallah.sizlere birşey sormak istiyorum.6 ay önce doğum yaptım bebeğimi kaybettim.sonra kilo vermek için diyetisyene başladım.bu sırada tahlil de tsh hormonum 5 çıktı.diyetisyen beni dahiliye yönlendirdi.ultrosonda troid bezi iltihaplanmasi çıktı.doktor ilaca gerek yok 3 ayda bir kan tahlili yaptır dedi. 3 ay geçti bu arada da şuan 8 haftalik hamileyim.yine test yaptırdım sağlık ocaginda tsh değeri 9 çıktı.kadın doğum doktoruna gösterdim.kendiside tekrardan tahlil istedi bu seferde 5.21 çıktı 3 gün ara ile.kadın doğum doktoru ilaca gerek yok dedi.ama dahili doktoru ilaç kullanman gerek dedi.bebegin gelişimi için tsh değeri 2 olmalıymış.çok kafam karıştı.aranız da bu durumu yasayan oldumu.cvp yazarsanız sevinirim.

Canım aynı sorun apartmandan arkadaşım yaşadı ve onada levetron sanırım öyle bir ilaç verdi doktor beyin gelişimini etkiler demişti ama bildiğim kadarıyla arkadaşım hiç içmedi hamileyken yükselmesi normal demiş başka doktor şuan doğumuna 20 gün var ve bebis sağlıklı bide tosuncuk gibi olacakmış maşallah :)

Tsk ederim cevap için.evet banada dahili doktoru beyin gelişimi için önemli değer dedi.bilmiyorum inş sağlıklı olur.Umarım arkadasınız da sağlıklı doğum.yapar inşallah.

bendede aynısından var ve ben gebelik testi diye yaptım tek cıkmıstı ama bir hafta oldu yalnıs test mi yaptım acaba suan kafam karıstı foto çekeyimmi bende

Zaten gebelik testinde hcg yazar bu testte yani ovulasyon testinde lh yazar oradan anlayabilirsin canım

Canım Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin.İlk gebeliğindeki sorun neydi yine bu troidlemi alakalıydı bende 7. Haftaya giricem o yüzden sordum sebep tsh mıydı?

Sen ne zamandır istiyorsun ilk ayınmı kaç yaşındasın ne zamandır evlisin anlatırmısın
3.5 yıllık evliyim, yasım 27 ve ilk kez denedik, daha önce prezervatifle korunduk ve 1 kere bile korumasız ilişkimiz olmadı. 2016 girişincen itibaren 2 gunde 1 ilişki oluyor düzenli. (sırf cocuk amaçlı :)) yoksa normalde düzen haftada 2-3 şeklindeydi) bende merak ediyorum işte hamile kalır mıyım kalamaz mıyım diye. Reglime 3-4 gun kaldı, 10 gun önce test yaptım tek çizgi çıkmıstı ama yumurtlama günümdü test yaptıgımda. idrar testi gibi ovülasyon testi oldugunuda burda öğtendim

Zaten gebelik testinde hcg yazar bu testte yani ovulasyon testinde lh yazar oradan anlayabilirsin canım
bendeki gebelik testi o zaman eminim hcg yazıyor, aynı testten 3-4 tane daha var, kutunun üzerindede gebelik yazıyor zaten ama ovülasyon testide varsa bu şekilde alırım bende p.tesi

fsh hormonu ne demek, ben gebelik düşünmeye baslamadan önce muayene olmustum butun hormonlarım optimal çıktı o dediğinizde 7.20 mIU/mL çıkmıs. Bu hamile kalmak icin önemli bir hormon mu

canım cok erken yapmıssın ben nette bir aydır baya sey araştırdım senin suan pozitifse bile asla çıkmaz. Suan tek çizgi cıkar en erken regle 3 gun kala çıkıyormus oda kesin sonuc değil yani. Suan ümitsizliğe kapılma hiç çok erken yapmıssın..

Canım Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin.İlk gebeliğindeki sorun neydi yine bu troidlemi alakalıydı bende 7. Haftaya giricem o yüzden sordum sebep tsh mıydı?
Hayır o zaman tsh sorunum yoktu doğumdan sonra ortaya çıktı.ilk hamileligim de 13 haftalıkken bebeğim de böbrek genişlemesi tespit edilmişti.doktor takib edeceğiz dedi. Sıkıntı yoktu amniyosentez testi yaptırdık ida temiz çıkmıştı sevinmiştik ama kısa sürdü.doktor kontrolde suyum un azaldığını farketti.2 hafta sonra tekrar çağırdı.gittiğimizde suyum un kalmadığını öğrendim.2 gün sonra prof a göründük oda doğumun sonlandirilmasi gerekiyor bebek patolojik böbrek hastası dedi.9 ayı tamamlamaz tamamlasa bile diyalize bağlanır ve fazla yaşamaz dedi.ve kalbi durduruldu suni şancı ile normal doğum yaptım gerçekten zor günlerdi rabbim yasatmasin bir daha.

Geçen ay 13. Gün yaptım tertemiz tek çizgi gördüm ve negatif .
7 gün var bata

Amin cnm çok geçmiş olsun . Rabbim bir daha yaşatmasın bize

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…