Yüksek FSH a inat, buradayım, savaşa başladım, takılın peşime!

bazen böyle bilmeden bodozlama dalınan işler daha hayırlı oluyor, inşallah sizinkide öyle olur...gerçi madden de zorluyor insanı çok iyi biliyorum ama
Şekerpancari çok şekersin, hemşireyi aradım, dedi ki dün verseydiniz daha sağlıklı olurdu, şimdi ilaç yükseltmiştir, bir dozda bu kadar yükselir mi dedim, yükselir dedi, ben 15 in altında başlanıyor diye biliyorum tedaviyi etkiler mi dedim bizim için önemli olan yumurta cumartesi bakacağız dedi. Ben tüp bebeğe başlayacağımı düşünmemiştim, düşünsem kesin dün verirdim kanlarımı, ne oluyor
hımm öyle mi oluyor, yani yanıt verse büyüse de boş olabilir di mi, büyümek dolu anlamına geliyor mu?

bu arada aklıma dun bırsey gelmıstı unutmadan yazayım dedım EGE ASYA agzında devamlı tükürük vardı öle dıodun aynısı bendede cok oldu ama ben ıhtımal vermemıstımm sımdı sımdı farkedıormm

foliküller tedaviye yanıt verdiğinde de boş çıkabiliyor. benim ilk tedavimde o şekilde oldu. tedaviye çok iyi cevap verdi. bir günde 4 mm büyüdü. stres çok etkiliyor. ikinci tedavimde aynı dozda hiç büyümedi. bende tedavim nasılsa iptal diye boşverdim. büyümezse de büyümesin bir daha ki tedavime bakacağım. sağlık olsun. bunda da bir hayır vardır.

Opudan sonra belli oluyor dolu olup olmadığı, iğneyle folikülün içine girip yumurta çekiyorlarmış işte varsa geliyomuş. Şimdi bu e2 değerinin belli oranda yükselmesi gerekiyor işte iğne tedavisinde. Onun için 2 günde 1 falan hem ultrason hem kan değerlerine bakıyorlar.

Yeterli sayı ve büyüklükte yumurta oluşması gerekir?
Yumurtalıkların uyarılma tedavisi sonrasında yeterince yumurta oluşmazsa sonraki basamaklar ve tüp bebek uygulaması iptal edilir. istenilen yumurta (folikül) büyüklüğü 16-20 mm arasıdır. Bu büyüklükte üçten fazla folikül ve her folikül başına 200 pg/mL östrojen hormonu seviyesi istenir. Östrojen hormonu (E2) değerinin yeterince yükselmemesi de iptal nedeni olabilir, genellikle yumurta geliştirici tedavi bittiğinde östrojen seviyesinin 500'ün üzerinde olması istenir. Ancak çok yüksek östrojen düzeyleri de tedavi iptalini gerektirir. Çünkü yüksek östrojen değerlerinde OHSS oluşma riski artmaktadır. Yani her tüp bebek uygulamasında yumurtalıkların uyarılması tedavisi sonrası yumurta elde edilemez. Yaklaşık %20 hastada yumurta elde edilemez ve döllenme oluşturulamaz.
Çok sayıda yumurta oluşturulmak istenmesinde amaç çok yumurta ile çok embriyo oluşturmak ve iyi embriyoların seçilerek rahme konulmasıdır. Bu nedenle bir değil birden fazla yumurta oluşturulmak istenir.
http://www.jinekolojivegebelik.com/2012/06/tup-bebekte-yumurtaliklarin-uyarilmasi.html

Orası öyle tabi, benim amh nin yerlerde olması dışında biraz benzer durumdayız sanırım. Önce kist var diye iptal edildi, sonra fsh yükseldi diye, sonra folikül yoktu. Tüp bebek merkezine kalsa yüzümüze bakmıyolar adet olunca gel diye yolladılar. E yapacak başka şey yok mu şimdi doktorum femara verdi düzenli kontrole gittim, olur mu olur dedim çıktı işte folikül. Bi de büyüseler

ah canım o senin şekerliğin... karamsarlıktan birşey görmedim bugüne kadar, elbette polyanna olmayada gerek yok ama iyimserlik iyidir...sizin randevu azıcık geç olunca aslında bunu tabiki onların söylemesi lazım...insan tecrübe ede ede öğreniyor...

mümkün değil özellikle iş yaşamı falan çok zorluyor....bir dönemeçteyim bu konuda..her an ev hanımı mode on olabilir bende
ben ilkinde 300 lük 2. de 600 lük falan kullandım..şimdiki dr.um bunlara çok yüksek dedi..ama kendisi ne uygulayacak inan bilmiyorum

yok büyümek dolu olduğu anlamına gelmiyor ne yazıkki...e2 ye bağlı olarak dolu olup olmadığı anlaşılır...o yüzden sürekli kan alınır tahlil yapılır...yumurta başına 150-200 e2 değeri dolu olduklarını gösterir. mesela 3 yumi varsa opuya yakın bu değer 600 e yaklaşmalıymış diyollar dr.lar :)))

canım benim de amh dibe vurmuş durumda. erken yumurta yetmezliğim var. yumurtalarım küçük. ikinci tedavimdeyim. ama yumurtalarım hiç büyümüyor. bende ayrıca iğnelerin yanında serophene kullanıyorum. stres çok etkiliyor. yumurtalarımın büyümemesine üzülüyordum ama artık hiç üzülmüyorum. geçen tedavimde iki yumurtam da çok güzel gelişti ama ikisi de boş çıktı. bu tedavimdekilerin büyümemesinde de bi hayır vardır. yine boş çıkacaktı belki de. yumurta döllenmediği sürece kaliteli olup olmadığı anlaşılamıyor. tedavim iptal edilince yeni kürlere başlayacağım.

büyüyecek inşallah..enseyi karartmamak lazım

kızlar napıosnzz

Evet canım öyle 15 gün falan devam etti.Hala var ama ara ara çok sık olmuyor.Şimdi mide bulantıları,aşırı yorgunluk ve uyuşukluk var...Normalde yerimde duramayan bir tipim ama bebiş beni miskinleştirdiiiiiiii :)))))

kızlar benim çok yakın bir arkadaşım var....onunda hiç yumurta görülmüyordu..tüp bebek yapabilmek için her ay dr a taşınıyordu. ama işte malesef sonra kaplıcaya gitti ondan sonrada aşağıda malzemelerini verdiğim macunu 40 yada 41 gün yedi. inanın söktürücü ile adet oluyordu. gene böyle söktürücü kullanmıştı adeti bekliyordu, olmadı çünkü en doğalından gebe kalmıştı...Allah kısmet ederse şubatta doğumu var...birebir şahit olduğum için yazıyorum.birine birimize şifa olur ümidiyle...
1 kg bal
50 gr arı sütü
250 gr çörek otu
250 gr ısırgan tohumu
100 gr antep fıstığı
bunların hepsi çekilmiş halde olacak iyice karıştırılacak.
ve üzerine şifa ayetleri okunup yenmeye başlanacak.
Ali İmran suresi 37. ayet 71 defa
Ali İmran Suresi 38. Ayet
Enbiya Suresi 89. Ayet
Saffat Suresi 100. ayet
Şura suresi 22. ayet
sabah akşam aç karnına birer tatlı kaşığı
baktım içinde zararlı hiçbirşey yok.... eğer tedaviye başlamasaydım bunu yapacaktım.

bnm bulantı hatrlarsanız taa bır hafta önceden vardı mıdem kalkıodu belırtıye yormuodum cok erken dıodum ama bebıss coktan gelmıs tabı habeım yok suanda mal gbym gözüm agrıo bıde sırtım

mmasallah yer gök duuaa

bnm bulantı hatrlarsanız taa bır hafta önceden vardı mıdem kalkıodu belırtıye yormuodum cok erken dıodum ama bebıss coktan gelmıs tabı habeım yok suanda mal gbym gözüm agrıo bıde sırtım

bel ve sırt ağrısı 5. haftanın sonuna kadar oldu bende.Ya mide doluyken bulanması neysede boşken çok fena zorluyor ya

bel ve sırt ağrısı 5. haftanın sonuna kadar oldu bende.Ya mide doluyken bulanması neysede boşken çok fena zorluyor ya
evet bnmde bosken oluo zaten mıdem kalkıo gbı yanı tam bulantı gbıde degıl devamlı acım suan kazınıo karnım ama cnm hıcbısey ıstemıo tatlı vs hıc gözüm görmuo yanı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…