Yüksek FSH a inat, buradayım, savaşa başladım, takılın peşime!

yoksa bu bir işaret miii
bakın ben tam hamıle kaldıgım sıralarda ve sonrasnda salak sacma ruyalar gördumm ve ılk hafta ruyamı hıc hatrlamadım normalde hep hatrlarm ve sabahdan ınternette arasttrrmm o bır hafta ruya gördgmden emındım fakat ne gördugumu hatrlamıodum üst üste böyle oldu 1 hafta sasırmıstım

ayyy kızlar yaaa, vallahi azıcık bi his olsa içimde yine başlardım hamişim diye gezmeye ama bu ay hiç yok vallahi,keşke olsa da bitse şu doktor çilesi, belirsizlikler,,inşallah hep birlikte biran önce hamiş kalırızzz

sekerpancari G gulbil10 canııım, bu melatonini ne diyerek alıyorduk? doktor yazmasa da alabiliyor muyuz?

Ayyy gerçekten miiiiiii Sen öyle diyosan kesin hamileyimm (Bu arada bi şeyi 40 kere söylersen olur taktiğini uyguluyorum kızlarrr delirdim zannetmeyin hahahaha )

BU ARADA HEMEN ARAŞTIRDIIMMM :

Melatonin beyinimizde epifiz (pineal gland) tarafından salgılanır ve bir çok hormonumuzun dengelenmesi için çok önemlidir. Önemli görevlerinden bir taneside uyku düzenimizi kontrol etmesidir. 24 saat lik süre içersinde uyumamızı ve uyanmamızı sağlıyan bir zaman düzenleyicisidir. Karanlık, vücudumuzdaki melatonin üretimini tetikler ışık ise tam tersine baskılar. Gece çok miktarda ışığa maruz kaldığımızda ya da gündüz az miktarda ışık olursa normal melatonin döngüleri sekteye uğrar.Hormon düzenleme görevlerine ek olarak, araştırmalar bağışıklık sisteminide desteklediğini göstermiştir.

Antioksidant olarak melatonin

Melatonin çok önemli bir antioksidantdır. Serbest radikaller eşlenmemiş elektronlara sahip olan kimyasal yapılardır. Bir elektron O2 (oksijen) e eklendiğinde süperoksit olan eksi yüklü O2 (OKSİJEN ) oluşur. O2 Bu süperoksit dismutaz (Oksidasyon ya da fosforilasyon reaksiyonlarını katalize eden bir enzim ) tarafından yüksek seviyelerde toksik olan ve OH a dönüştürülebilen H2O2 ye dönüştürülür. Hidroksil radikal ( OH ) hücre hasarlarına neden olur. Melatonin etkili bir OH nötirize edicidir.

Yaşlanmaya bağlı beyin dejenerasyonu hayat kalitesi açısından çok yıkıcı bir durumdur.Yaşlanmaya bağlı potansiyel neronal doku (sinir dokusu) dejenerasyonu sebeplerden birisi aerobik metabolizmanın bir sonucu olan serbest radikallerdir. Beyin serbest radikal saldırılarına hassas bir organdır.

Vitamin antioksidantları vitamin E ve vitamin C beyini serbest radikalleri temizliyerek oksidatif stresten beyni korur.Pineal hormon beyin tarafından süratle abzorbe edilir ve bir hayli toksik olan OH radikalini ortadan kaldırır. Melatonin peroksil radikalinin nötürilizasyonunda E vitamininden çok daha etkilidir.Aynı zamanda beynimizin başlıca antioksidantı olan glutathione peroxidase ı stimule etmektedir. Melatonin güçlü bir antioksidantdır.

vayyyyyy, almak gerek sankiiii

Ayyy gerçekten miiiiiii Sen öyle diyosan kesin hamileyimm (Bu arada bi şeyi 40 kere söylersen olur taktiğini uyguluyorum kızlarrr delirdim zannetmeyin hahahaha )
evett cnm ılk ruyalar bu sekılde oldu sonra tam adetın 20. gunu beyaz akıntım gelmeye basladı dedımkı hahh adet gelıyor ufakdan sonraları midem bulandıı dedımkı bu kadar erken belırtı olamaz bısey dokundu dedımm amaa oluyomuss demekki ıkı gun basım catladı yururken beynnım sallanıodu ama ıslak yattım dedm malum gün aşırı gun aşırı kafayı üşüttmüştüm en sonunda belım agrır dıye onu hıc takmadım ztn her zaman olan bısey iştahım cok acıldı hayvan gbı yedım enn belırgın iseee bat a yakın tatlı krizine girerimm hiç canım ıstmedı gözum görmedı bılee kasıklarmdaa cok agrı oldu ama onuda takmıoduk hsg ye yormustuk

yaaa kızlar işte bu hormon canan hocanın söylediği hormon, kitabında yazan sadece gece 11:00-03:00 arası uykudayken salgılanan hormon ve mutlaka karanlık bir odada uyumak gerekiyor salgılanması için..o saatlerde uykuda değilsen salgılanmıyor...hatta yıllardır saat 11 de uyuyor olmaya,sırf bu hormonu öğrendikten sonra aşırı gayret ediyorum..yazıyorum ya hep!

şekerpancari izmir deki dr kaan bey bir de saizen diye bir iğne veriyormuş , çocuklarda büyümeyi sağlayan bir ilaç, duydun mu sen onu?
saizen i valla Kaan bozkurt'tan ilk burada duydum...öyle çok takviyem var ki,inanki dr a onu sormayı unuttum aslında aklımdaydı...

tabii tabiii eczanede olmuyor azıcık pahalı ama getirtiyor benimki hemen :) dr yazmasına gerek yok.

Kızlar ben kafayı yedim galiba çok komiğim yaaaa Dizi filan seyrediyorum ya,o dizide hamile biri olursa içimden düşünüyorum,vay be tüpleri açık demek ki,fsh ı düşük diye
Bende öyleyim sadece film değil yasak aşk yaşayan tecavüze uğrayanlar filan oluyor hemen hamile kalıyorlar ya vay beee diyorum tam ovulasyonuna denk gelmiş erken menopozu da yok pko filan kadın ne sağlıklıymış diyorum bana gülüyorlar.
Uçtum bennn

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…