evet cnm bnm arkımde gıdıyor hatta ıl k cocuk devletten sadece ılac parası ödüosun yanı kendın alıosunkızlarr, tüp bebek için uğraşanlar neden o kadar para ödüyor,devlet ödüyormuş bu tüp bebek ücretini????
ben kendi açımdan sebebini söyleyeyim. canım şartları var. yaş sınırlaması var. belli bir süre emin değilim ama 1 yada 2 yıl evli olma şartı var. en basitinden bu şartı bana ters. çünkü benim rezerv zaten dibe vurmuş durumda. 1-2 yıl daha beklemem dezavantaj. birde benim çevremde hiç kimse bilmiyor benim tüp bebek tedavisi gördüğümü. bilinmesini de istemiyorum. çünkü duyulduğu zaman sürekli soracaklar. noldu olmadı mı olmayacak mı...... ardı arkası kesilmeyen sorular. zaten yıpratıcı bi süreç bu. birde insanların saçma sapan meraklı sorularının da beni bunaltmasını istemiyorum.kızlarr, tüp bebek için uğraşanlar neden o kadar para ödüyor,devlet ödüyormuş bu tüp bebek ücretini????
aynenn cnm yaza kadar dene yıne olmazsa düşün bunu40 yaşından gün almamak gerkmiş, daha vakit var ama az kalmış,tüp bebek düşünmüyorum ama aklımın bir köşesinde kalsın,yaza kadar alternatif doktor ve yöntemlerle denemeye devam edeceğim yazın belki başka kararlar alabilirim
tedavin hayırlı olsun canım. inşallah rabbim emeklerini boşa çıkarmaz.canlarımmm
ben geldimmm...eşimi yolcu ettim pazar günü...bu sefer bayağı uzağa gitti.inşallah bende nisan ayının başında yanına gidicem.hem iş hem özel zor zamanlar benim için..üstüne birde tüp bebek olunca katmerli ekmek kadayıfı oldu
bu kadar stres ve yoğunluğa şaşmayan reglim kendini şaştı ve leke leke saçma sapan kahverengi falan gelmeye başladı.bir türlü sökülemedi.daha önce başıma gelmemişti. beni endişeye sürükledi resmen.tam da tedaviye başlayacakken olacak iş miydi...
ama hayırlısıydı... neyse gece birazcık sökülünce kendimi dr a attım sabahdr da daha tam sökülme olmamış dedi.anlıyor adam rahme bakınca. neyse solda 4 sağda 2-3 folikül görüldü başlangıç olarak.progesteron ve fsh bakıldı.sonuca göre ya bu akşam ya da yarın akşam iğnelerimi yazdılar. (Gonal f, merional ve choriomon)
0,3 çıkınca progesteron az önce hemşire aradı bu akşam iğneler başlayın dedi.ben çooktan sipariş vermiştim.
bir kere daha 3 .kere Bismillah diyip başlıyorum.Allah yüzümüze baksın bu sefer inşallah...artık yavrular bizide seçsin anne baba olarak inşallah
merkeze göre değişiyor fiyatlar, bildiğim kadarıyla çocuğu olmayanlar rapor çıkartıyor devletten 3 defa tüp yapma hakkı var, sonrası yine ücretli. Mesela bana 5500 tl ilaçlar size ait dediler, 6 günlük ilaç 1000 tl idi, bi 6 gün daha kullanmak gerekiyordu, en iyi ihtimal 7500 tl idi, yeterli yumi olmaz havuzlama yapılırsa 9800 tl + ilaçlar size ait dediler. Aynı merkeze giden raporu olan biri ilaçların yarı fiyatını ödediğini toplamda ona 3500 tl ye falan geldiğini belirtmişti bana.kızlarr, tüp bebek için uğraşanlar neden o kadar para ödüyor,devlet ödüyormuş bu tüp bebek ücretini????
Yaş sınırı var canım daha önce bahsetmiştim test aşamasında bu konuyla ilgili yaşadıklarımı 40 yaş üstünü hasta olarak kayıt bile yapmıyorlar.kızlarr, tüp bebek için uğraşanlar neden o kadar para ödüyor,devlet ödüyormuş bu tüp bebek ücretini????
canım iş durumlarına çook çok sevindim..bu mevzu çok önemli çünkü hani ne bileyim hayatımızın çoğu işte geçiyor...ben çalışmasam bu bebek olayı beni daha çok yorardı eminim..esnek çalışma saatlerine sahip home ofis bir iş yenilmez yanında yatılır ancak.hakkınızda en hayırlısını dilerim40 yaşından gün almamak gerkmiş, daha vakit var ama az kalmış,tüp bebek düşünmüyorum ama aklımın bir köşesinde kalsın,yaza kadar alternatif doktor ve yöntemlerle denemeye devam edeceğim yazın belki başka kararlar alabilirim
özledik seni, folikül sayısı iyiymiş, hormonlarla daha da fazlalaşabilir, hayırlısı inşallah bu defa bebişler gelsin artık yahucanlarımmm
ben geldimmm...eşimi yolcu ettim pazar günü...bu sefer bayağı uzağa gitti.inşallah bende nisan ayının başında yanına gidicem.hem iş hem özel zor zamanlar benim için..üstüne birde tüp bebek olunca katmerli ekmek kadayıfı oldu
bu kadar stres ve yoğunluğa şaşmayan reglim kendini şaştı ve leke leke saçma sapan kahverengi falan gelmeye başladı.bir türlü sökülemedi.daha önce başıma gelmemişti. beni endişeye sürükledi resmen.tam da tedaviye başlayacakken olacak iş miydi...
ama hayırlısıydı... neyse gece birazcık sökülünce kendimi dr a attım sabahdr da daha tam sökülme olmamış dedi.anlıyor adam rahme bakınca. neyse solda 4 sağda 2-3 folikül görüldü başlangıç olarak.progesteron ve fsh bakıldı.sonuca göre ya bu akşam ya da yarın akşam iğnelerimi yazdılar. (Gonal f, merional ve choriomon)
0,3 çıkınca progesteron az önce hemşire aradı bu akşam iğneler başlayın dedi.ben çooktan sipariş vermiştim.
bir kere daha 3 .kere Bismillah diyip başlıyorum.Allah yüzümüze baksın bu sefer inşallah...artık yavrular bizide seçsin anne baba olarak inşallah
Bu arada bana devlet hastanesi ilaçlar dahil 6000 demişti sanırımmerkeze göre değişiyor fiyatlar, bildiğim kadarıyla çocuğu olmayanlar rapor çıkartıyor devletten 3 defa tüp yapma hakkı var, sonrası yine ücretli. Mesela bana 5500 tl ilaçlar size ait dediler, 6 günlük ilaç 1000 tl idi, bi 6 gün daha kullanmak gerekiyordu, en iyi ihtimal 7500 tl idi, yeterli yumi olmaz havuzlama yapılırsa 9800 tl + ilaçlar size ait dediler. Aynı merkeze giden raporu olan biri ilaçların yarı fiyatını ödediğini toplamda ona 3500 tl ye falan geldiğini belirtmişti bana.
Allah razı olsun.aminnn cümlemizin inşallah..tedavin hayırlı olsun canım. inşallah rabbim emeklerini boşa çıkarmaz.
gelsin dimi...bende öyle düşünüyorumda işte..kısmetten öte köy yok..biz gene çabalayalım Allah görür inşallahh..özledik seni, folikül sayısı iyiymiş, hormonlarla daha da fazlalaşabilir, hayırlısı inşallah bu defa bebişler gelsin artık yahu
folikül sayın çok iyi. bu defa olacak canım . benim içime doğuyor.Allah razı olsun.aminnn cümlemizin inşallah..
iğnelere başlamadan duygusala bağladım
haklısın canım, doğru olanı yapıyorsun..hem en az 3 yıl evlilik şartı varmışben kendi açımdan sebebini söyleyeyim. canım şartları var. yaş sınırlaması var. belli bir süre emin değilim ama 1 yada 2 yıl evli olma şartı var. en basitinden bu şartı bana ters. çünkü benim rezerv zaten dibe vurmuş durumda. 1-2 yıl daha beklemem dezavantaj. birde benim çevremde hiç kimse bilmiyor benim tüp bebek tedavisi gördüğümü. bilinmesini de istemiyorum. çünkü duyulduğu zaman sürekli soracaklar. noldu olmadı mı olmayacak mı...... ardı arkası kesilmeyen sorular. zaten yıpratıcı bi süreç bu. birde insanların saçma sapan meraklı sorularının da beni bunaltmasını istemiyorum.
14. gün eşinin de olması gerekmeyecek mi?gelsin dimi...bende öyle düşünüyorumda işte..kısmetten öte köy yok..biz gene çabalayalım Allah görür inşallahh..
bende sizi özledimkii
tam emin olmamak ile birlikte amh 1 in altındaysa o şartın aranmadığını duymuştum sanırım....haklısın canım, doğru olanı yapıyorsun..hem en az 3 yıl evlilik şartı varmış
3 yıl benim için çok uzun bir süre. ben evleneli daha 6 ay oldu. 2.5 yıl daha beklemem demek bu işi unutmam demekhaklısın canım, doğru olanı yapıyorsun..hem en az 3 yıl evlilik şartı varmış
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?