Yüksek FSH a inat, buradayım, savaşa başladım, takılın peşime!

valla haklısın canım bukadar araştırma yapıp öğrendikten sonra , kalem kağıt alır reçeteyi kendi kendime yazsam daha iyi olurmuş demekki... en azından zamandan kar yapmış olurdum..

Günaydın, peki çatlamayan yumi bir dahaki aya mı devroluyor? sanırım bu ay puregon iğnesi ile bende de böyle bir durum oldu ya.. 14. günde saat 20 gibi sarımtırak yuvarlak birşey atıldı, tüh dedim erken çatladı gitti yumi, 16. günde bir daha sağ overimde ağrım oldu ama ben atıldı yumi diye çalışmadım ve bu ayı da kaçırmış oldum, hayırlısı...

valla Gülbilcim Ankaradaki en meşhur ve bilgisine güvenilen doktorlardan birine gittim, devlet hastanesindeki de aynı şeyi söylemişti bana zaten, doğrudur, çok vaka görüyorlar, ama bu doktorun söylediği birşey beni çok mutlu etmişti, amh sonucumun yanlış olabileceği daha iyi bir tablo gördüğünü söylemişti, aslına bakarsan ben bu doktora gittiğimde takviyelerin bir kısmına başlamış, beslenmemi değiştirmiştim, bir de beni çok üzen bir durumdan mutlu bir haber ile çıkmıştım, bu da tabloyu düzeltmişti bence.......

belki kist değildir belki sadece geriden gelen bir yumidir, daha çatlamamıştır, poyrazlı günler diye blogu olan hamiş kalan birinde sanırım böyle geriden gelen bir yumi ile tüp yaptırmıştı.

canım benim sağda ve solda yumim vardı. her ay sadece tek taraftaki overden yumurtlama işlemi olur. aynı adet döngüsünde her iki overden de yumurtlama olmaz. benim muhtemelen sağ overden yumurtlama oldu. sol overdeki yumurtam duruyor. belli bir büyüklüğe geldiğinde çatlayamayan yumurta yumurtlamadan sonra adet zamanına yakın bir zamanda çatlayamadığı için kiste dönüşüyor. geçtiğimiz cuma ve cumartesi sol kasığımda ağrı oldu. o yüzden kist oluşmuş olabilir mi dedim. dün progesteron ölçtürdüm. progesteronum düşük çıktı. bu sabah kahverengi lekelenmem geldi. kistten de olabilir, progesteron düşüklüğünden de olabilir, enfeksiyondan da olabilir. ama inşallah kistten değildir.

canım o zaman takviyelerin faydası oluyor bence.

günaydın canım. hoşgeldin. nasılsın?
Hoşbuldum tatlım iyiyim sen de iyisindir umarım :) Korkuyosun ama yumurtanın dönüşmesiyle oluşan kistler önemli bi sıkıntıya sebep olmuyo ve geneli adetle birlikte atılıp gidiyo geçici kist deniliyo onlara canını sıkma hiç kafana takma.. Kadınların bikaç adet döngüsünde böyle geçici kistler oluşuyo.. Problem olacak bişey değil merak etme :)

iyiyim canım. oluştuysa bu adette atılmaz. sonraki adette atılır. evet haklısın canım. kist oluştuysada bu adetimle olmazsa diğer adetimle illla ki atılır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…