Yüksek FSH a inat, buradayım, savaşa başladım, takılın peşime!

en güzelini yaparsın...bu şekilde fazla takıyoruz sanırım kafaya...pazartesi dr ile görüşürken dr bana kızdı, ultrason ile bakıp odaya geçince adama dedim ki folikül var mı görebildiniz mi?
o da bana folikül var yumurtan oluşuyor çatlıyor dölleniyor bi sıkıntın yok neden bu kadar strese sokuyorsun kendini, şu an tek sıkıntımız döllenen embriyonun tutunmasını sağlamak, bu kadar kafana takarsan olmaz bu işler, kendini rahat bırakmak zorundasın, tadını çıkarmaya bak dedi, sonuç olarak kaç folikül var bilmiyorum fazla bilgili olmamızı istemiyor bu doktorlar

bende hiç yaptırmadım o yönetimi ama pişman değilim.... donmuş embriyonun tutunma şansı daha fazla da deniliyor. ama ben hep raporlu tedavi gördüğümden 6 ay içerisinde tedavimin tamamlanması gerekiyordu.... tabi ilk tedavimi saymıyorum bile.... saçma bi yerde tecrübesizliğimin bedeli bir tedavi bir miyom ameliyatı (karnımdaki izi de cabası) 8 bin tl olarak ödedim....

Çok haklılar aslında canım evt bilgi sahibi olmalıyız tabiki ama çok da bilince işler karışıyo gibime geliyo.. Üzerinde kıyafet varken hamile kalabileceğini sanan insanlar var mesela inanki onlar daha kolay kalabiliyo.. Biz fazla takıldık bu mevzulara artık en doğrusu biraz rahat kalmak :)

aaa miyom benim de var histeroskopide alacak... sıkıntı mı oldu? karından mı kesyiii? benim alttan yapacak işlemi diye biliyorum

gerçekten öyle ama monte cehalet mutluluktur..... bende bazen bilmesem, vücudumun tepkilerini anlamasam diyorum.... anlıyorum. yumurtlama dönemlerimi de transfer sonralarını da az çok anlıyorum... kimyasalımın olduğu tedavim de 4. günden itibaren idrar testi yaptım.... farklıydı çünkü diğerlerinden.... ve belki inanmazsın ama gittiğini de hissettim.... aşırı akıntı gibi, hatta farkında olmadan çiş kaçırmış gibi bi ıslaklığım oldu.... o andı!!!

Hay Allah canım yaa çok geçmiş olsun işte bilmeyince de böyle aksilikler yaşanabiliyo en iyisi ne çok bilmek ne de bilmemek bişeyleri.. Keşke bi ayarımız olsa

hakkaten bazen cahil olmak daha iyi adamların işine karışınca sanki ukalalık tsalıyormuşuz gibi hissedebiliyorlar...o zaman onların da tavrı değişebiliyor belki.. hep biz dr lara laf ediyoruz ama acaba dıştan nasıl görünüyoruz, onların gözünden bakmak lazım..benim de karşıma biri geçip yok folikül var mı yok inofolic kullanayım mı, klomen , femara vs vermeyecek misin diye sorsa kafasını patlatmak isteyebilirim.. biraz teslimiyet gerekiyor sanırım işin erbabını bulup sessiz kalmak ve akışa bırakmak

aaa miyom benim de var histeroskopide alacak... sıkıntı mı oldu? karından mı kesyiii? benim alttan yapacak işlemi diye biliyorum
alttan alıcak diye girdik karnımdan kesmiş... doktorum "benim bi adım var... bla bla bla" diyerek tüp bebeği orda yaptırdığımızdan 2 bin tl (indirimli hali) ücret istedi. doktoru ben bayılana kadar görmedim. ameliyathanenin önünde bekleyen eşimde görmedi. sadece tasilatta karşılaştık kendisiyle.... muhtemelen ameliyatımı yapan acemi doktordu, asistanı. alamadı ve kesti.... sorduk tabi ki; yeri çok sınırdaydı rahme zarar vermek istemedik falan filan dedi... ama tabi içimdeki şüpheleri atamadım. bi de ertesi regl ile yeni tedavi diyince
kocama kaç kaç kaç soyguncu bunlar dedim!!!!

haklısın canım mutluluğumuz için belki de dr karşısında daha az konuşmalıyız, bu tavırlarımızla ne kadar itici oluyoruzdur kimbilir..böyle düşününce kötü hissettim bir anda

İşte güvenemiyoruzki güvenebilsek kendimizi teslim ederiz niye etmeyelim

bak yaa tırstım şimdi beni de kesmesin sakın..ama kendi yapacak, hsg mi bile kendi çekti benim dr... ama alttan gireceğim dedi, hay Allah...

haklısın canım mutluluğumuz için belki de dr karşısında daha az konuşmalıyız, bu tavırlarımızla ne kadar itici oluyoruzdur kimbilir..böyle düşününce kötü hissettim bir anda
benim hiç sesim çıkmaz, sormam da nedir ne içindir diye.... ama işte sonrasında araştırıp bakıyorum nedir kullanılmış mı alınan sonuçlar nasıl falan filan....

Bana havuz yöntemi uygulanması gerektiğini Bülen Tıraş söylemişti. Nedense sıcak bakmadım o zaman, değerlerimi yeni öğrenmenin şokuyla bir an önce tüp bebek yapmak istedim belki. Sonra Memorialda denedim işte, iğnelere yanıt verince foliküller taze transfer yaptılar hemen. Transferden sonra çok asabiydim herkesle kavga ettim durduk yere, belki iğneler yüzündendi belki psikolojim bozuktu. Tutmayacağı çok belliydi sürekli ağladım gezdim. O zaman değerlerim amh dışında gayet normal olmasına rağmen şimdiki gibi rahat değildim. Şimdi değerler kötü benim kafam daha rahat. Bu çok iyi geliyor tüm tedaviye eminim. Akupunktur doktoruma dün anlattım, önceki hafta sürpriz foliküller çıktı bir anda opuda buldum kendimi şimdi embriyom var diye. Eee dedim sana yıllardır bu işi yapıyorum beni daha çok dinle yap dediklerimi dedi. İlk randevumuzda bahsetmişti bu tür hikayelerden inanmamıştım pek ama haklıymış. Hepinize ısrarla tavsiye ediyorum akupunkturu.

bak yaa tırstım şimdi beni de kesmesin sakın..ama kendi yapacak, hsg mi bile kendi çekti benim dr... ama alttan gireceğim dedi, hay Allah...
şimdiki doktorum tedavi ile birlikte alttan miyom alma 8 bin diyince ben işlem görmek istemedim direk tüp bebeğe başlayacak o merkeze (adı SORANUS) gittiim... lanet bi yer.... aklıma şaşıyorum şimdi ama tam dumur olmuştum napiyim, yaşanacakmış demekki.... ilk tedavi de negatif aldık, 1 donmuşum vardı o da çözüldü ama gelişemedi. sonra 2. tedaviye başladılar hemen ertesi ay, hala uyanmadım ben ne deseler yapıyorum. sonra bi gün kontrolde tedavi iptal hsg çekelim dediler... pazartesiydi, yanında hemşire de var. çarşamba miyom ameliyatı yaz dedi... bana sormadı bile. ben şaşkaloz, "izin almam gerekir miiii" dedim saf duygularla.... "sivilce sıkmıycaz hanfendi ameliyat yapıcaz..."dedi. buna rağmen kaçmadım gittim ameliyatımı oldum

tam salaklık benim ki....

ne zaman ki ameliyat oldum, o narkozdan uyanma anı benim de uyanmam oldu galiba.... ne geceydi yaaaa.... sabaha kadar ağladım, canım çok yandı. ki canım pek tatlı değildir, dayanıklıyımdır. sen sağlamken bişeyin yokken kendini ne diye kestirdin amayaaaaa diye diye sabahı ettim. işte kontrole de serbülent bey değil de ayşe hanım gelince tam olarak koptum. serbülent beyi sordum hastasına gitmiş evine, işte başka rahatsızlıkları da varmış da bilmem ne. biz nesiyiz o hastası da dedim, ücretini alırken "benim adım var" demeyi biliyo, ben size değil ona ve onun adına geldim dedim. ücretini de ödedik seve seve; bi daha da gitmedim

o kötü olmuş kuzum çok geçmiş olsun... eşim bana bir kaç dr daha gösterelim belki gerek yoktur dedi, ama ben kabul etmedim doktoruma çok güveniyorum boğazımı kesse gıkım çıkmaz dedim, vardır bunda da bi hayır deyip gideceğim.. rahim kanalındakiyapışıklık bariz zaten, dr, bakarız miyomunu da çıkarmayı planlıyorum ama girip bakmak gerekiyor durumu nedir dedi ve ben sadece 600 tl gibi bi ücret ödeyeceğim tüm bu işlemler için,hiç paragöz değil,çok şükür doymuş benimki fazlasıyla, zaten hast.nin sahiplerinden... pek bir şey okumamaya ve operasyon öncesi canımı sıkmamaya çalışıyorum,kararımı verdim ve olacak bu işlem,hayırlısı hakkımda ne diyeyim ki canım, güvenilir dr bulmak zor,bulmuşken de kaybetmeyi göze alamıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…