merhaba canım çok yerinde bir karar olmuş...azıcık ara vermek...çoğu zaman ancak yüksek doz iğnelerle 2-3 yumurta toplanıp teki yada 2 si orta kaliteli oluyor.benimde öyle oldu nitekim.2 tüp bebek negatif 3. dede yumurta gelişimi düzensiz kalitesiz oldu ve ne yazık ki iptal oldu.
@moyaalitu arkadaşımız akapunktura gidiyor.
bende doğal siklus yada işte az doz ile daha kaliteli yumurta elde edilebileceğini düşünüyorum işin açığı.arı süütü bal polen sürekli kullan.hiç belli olmaz bu yaptıklarınla doğal yoldanda ebelik olabilir.
Rabbim emeklerini boşa çıkarmasın seninde hiçbirimizinde...stres atmaya gene gelllll :))
aaaaaaaaaaaaa kıyamamamm normalmiymiş peki bu doktoruna danış isterseneşini gelince bi sorgula bakalım, ne yaptın sen gece bana deben de feciyim, sanırım anestezide takılan hortumlar hem nefes borumu hem çenemi feci hırpalamış boğazım ağrıyor,nefes darlığı yaşıyorum, çok kötü hissediyorum bu ara..çenem düşecek sanki ağrıdan...
dr a danışmadım da internette okuyorum,normalmiş canım..çoğu kişi atlatmış aynı şeyleri..zaten önümüzdeki çarşamba kontrol var dr da, daha bebek olmadan şimdiden bıktırmayayım adamı :) gidince sorarım olmazsa :)aaaaaaaaaaaaa kıyamamamm normalmiymiş peki bu doktoruna danış istersen
geçmiş canm.. dikkat et kendine..gunaydın kızlarrr bıraz halsizim bogazlarım şişti
dogru dogru hadı bakalım ınsallah hayırlı haberlerle dönersn nıye koruma verdı doktordr a danışmadım da internette okuyorum,normalmiş canım..çoğu kişi atlatmış aynı şeyleri..zaten önümüzdeki çarşamba kontrol var dr da, daha bebek olmadan şimdiden bıktırmayayım adamı :) gidince sorarım olmazsa :)
saol cnm dıkkat etmeye calısıyorumgeçmiş canm.. dikkat et kendine..
anesteziden sanırım bir de ameliyat atlatıyorsun tabi,rahmin iyileşmesi gerekiyor,ondan sanırımdogru dogru hadı bakalım ınsallah hayırlı haberlerle dönersn nıye koruma verdı doktor
hımm olsun marttaa çalısmalara kaldgnz yerden devam edersınız ben ilkk hsg nın ertesı günü ki ilşkiden tırsmıştım baya o acı gelmşti hep aklıma sende ıns tırsmazsnanesteziden sanırım bir de ameliyat atlatıyorsun tabi,rahmin iyileşmesi gerekiyor,ondan sanırım
ben mayısa kadar süre veriyorum kendime,b ay korunacağım, spor ve beslenmeme dikkat edip nisanda da aynı şekilde kürler,spor beslenme,kampa sokacağım kendimi,nisanda da olmazsa mayısta falan aşılama yaptırırım belki,şu an hiç bilemiyorum..ama an itibariyle bebek falan istemiyorum biraz uzaklaşmak istiyorum mevzudan çok sıkıldım çünküdogru dogru hadı bakalım ınsallah hayırlı haberlerle dönersn nıye koruma verdı doktor
gün gectıkce sıkıcı oluyo maalesef hak verıyorum sana işten ayrıldıgın zaman sinemaya gt eglen gez dolaş bence senın kürlerede ıhtıyacın yokben mayısa kadar süre veriyorum kendime,b ay korunacağım, spor ve beslenmeme dikkat edip nisanda da aynı şekilde kürler,spor beslenme,kampa sokacağım kendimi,nisanda da olmazsa mayısta falan aşılama yaptırırım belki,şu an hiç bilemiyorum..ama an itibariyle bebek falan istemiyorum biraz uzaklaşmak istiyorum mevzudan çok sıkıldım çünkü
cnm hsgden sonra ben de korunmamıştım hatırlarsan, ama bu daha farklı,bıçak kesiği var sonuçta...hımm olsun marttaa çalısmalara kaldgnz yerden devam edersınız ben ilkk hsg nın ertesı günü ki ilşkiden tırsmıştım baya o acı gelmşti hep aklıma sende ıns tırsmazsn
rahimn içindemi o bıcak kesiğicnm hsgden sonra ben de korunmamıştım hatırlarsan, ama bu daha farklı,bıçak kesiği var sonuçta...
Benzer durumlardayız, benim de Mayıs'ta 1 yılım dolacak ve 1 negatifim var. Geçen ay mini tüp bebekle 1 opu oldum ve 1 orta kalite embriyom donduruldu. Akupunkturun çok faydası olduğuna inanıyorum. Eski stresli ağlayıp üzülen halim gitti daha pozitif ve rahatım artık. Akupunkturda toplam 15 seans haftada 3 kez 20şer dk çok minik iğneler batırılıyor ilgili bölgelere düşük akım elektrik veriliyor. Transfer aşamasında da gidiliyor mutlaka. Benim bahsettiğiniz mini tüp bebek veya ilaçsız tüp bebek yöntemiyle havuz yaparak embriyo biriktirme niyetim var Allah kısmet ederse. İğnelerle zaten 2 yumurta gelişmişti şimdi fsh de yükseldi zaten bu yöntemden başka çarem de yok :)
Arısütü bal kullanıyorum her sabah aç karna, akşam da arada polen içiyorum 1 bardak suyla.
Dhea, coq10-omega3, d vitamini, melatonin, folik asit öneriyorlar bizim durumumuzdakilere siz de kullanabilirsiniz değerlerinize baktırdıktan sonra.
Hayıt ve testere dişli aslan pençesi içiyorum sabah akşam. Yalnız bunu yumurtlamadan adet sonuna kadar yapıyorum. Adet olunca bırakıyoruz. Siyah çay kahve türü kafein içeren her şeyi bıraktım, adaçayı içiyorum canım istediğinde. Organik doğal ve mevsiminde sebze meyve yemek çoook önemli buna çok dikkat ediyorum. Zita West in doğurganlık ve gebe kalma rehberi kitabını alıp okumanızı tavsiye ederim.
Bizim gibi az yumurtası ve embriyosu olanlarda genetik inceleme tavsiye edilmiyor.
Tedavinizden önce yapılmadıysa mutlaka rahim filmi, histeroskopi ve rahime çizik atma operasyonu, eşinizin sperm dna hasarı ve kromozom analizi, sizin kromozom analizi ve kan pıhtılaşma testlerinizi (trombofili paneli) yaptırarak tedavinize devam etmenizi öneririm. Doktorlar 3-4 negatiften sonra istiyorlar bunları ancak ben bizim o kadar bekleme zamanımızın olmadığını düşünüyorum, baştan yaptırmak daha mantıklı geliyor.
Hepsinden ötesi stressiz rahat huzurlu mutlu bir hayat sürmeniz, bunları başaran ve benzer değerlerle doğal yoldan hamilelik haberi alınan çoook insan var. Biz de bu başlıktaki arkadaşlar olarak bu yolu izlemeye karar verdik bu nedenle :)
öyle yapacam inşallah canım sporu çok severim zaten biraz kas yapımı güçlendireyim, bol bol gezip farklı ot yemekleri yapayım kendime... yüzeyim biraz... filmler izleyeceğim... 2 ay bana mola..kürlerden de hayıt ,incir ve arı sütüne devam edeceğimgün gectıkce sıkıcı oluyo maalesef hak verıyorum sana işten ayrıldıgın zaman sinemaya gt eglen gez dolaş bence senın kürlerede ıhtıyacın yok
tabiki canım benim rahim içini kesip miyom çıkardı,rahim kanalındaki et parçasını aldı ya...rahimn içindemi o bıcak kesiği
aynenn cnm en ıyısı kendıne vakit ayıröyle yapacam inşallah canım sporu çok severim zaten biraz kas yapımı güçlendireyim, bol bol gezip farklı ot yemekleri yapayım kendime... yüzeyim biraz... filmler izleyeceğim... 2 ay bana mola..kürlerden de hayıt ,incir ve arı sütüne devam edeceğim
biliyorum cnm da kesik falan olarak düşünmedm aklıma getrmeım yanı aslında ben sen amelıyata grcegın sabah yazdım google dan baktım anlayamadm pekte iyi ama cok şükür atlattın bittitabiki canım benim rahim içini kesip miyom çıkardı,rahim kanalındaki et parçasını aldı ya...
öyle canım yaa, sıkıntılıydı oldukça neyseki geçti gitti..miyomumu nasıl beslediysem 2,5 cm mişbiliyorum cnm da kesik falan olarak düşünmedm aklıma getrmeım yanı aslında ben sen amelıyata grcegın sabah yazdım google dan baktım anlayamadm pekte iyi ama cok şükür atlattın bitti
daha önce kaçtı tatlım değerler?kızlar ben geldim yazılarınızın hepsini okuyamadım ama neyse..bekletmeyim yazim kan sonucumu aldım.muayene oldum .. fsh 15 çıktı e2 60 çıktı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?