Usg muayenede yumurta gayet iyi kaliteli diyor şimdide kapasitesi zayıf olduğundan dolleuemeye bilir diyo içi boş diye bişey yokmuş içi boş olsa böyle olmaz ayrıca adet goremezsin diyorcanım kalite ile ilgili bir sorun olabilir, yani yumurta oluşuyor ama boş olabilir.bu amh ile ilgili olabilir.benimkide 0,74 mesela.normal yollada olabilir elbette...bir çok var böyle mucizemiz ama dr kontrolündesiniz.eşte sorun yoksa belki bir sonraki aşama aşılama deneyebilir dr unuz.öncelikle yumurta takibi iyidir.amh 1 den düşük olduğu için böyle yapmıştır.fsh zaten başına birşey ifade etmez. fsh amh ve usg önemlidir.
Annem de üşütmüş biraz önce hastaneden geldik. Doktor 4 tane ilaç yazdı şaşırdım. Bakteriyel enfeksiyonlar çok arttı bulaşıcı hep dedi. Bu sıcak soğuk dengesi bozuldu havaların bağışıklıklar düştü herkes hasta oldu. Sen napıyosun ilaçsız mı atlatıyosun dinlenip yoksa bişi verdi mi doktor? Geçmiş olsunkızlar hala yatiyorum ben napiosunuz
ilk doktora gittiğimde benimde kist vardı o zaman daha menapozumu anlamamışlardı doğum kontrol hapı kullandım 1 ay geçti sonra tüp bebek doktoru da hemen doğum kontrol hapı verdi hap bitip adet başlayınca ilaca başladık bi taraftan 1 yumurta çıktı öteki taraftan 4, 2 sini koydular 1 i tuttu bu arada ben ilaçlarla beraber incir ve soğan kürü yapmıştım doktor dediki ben senden bu kadar çok yumurta çıkacağını sanmazdım şaşırdımcanım benim allah bağışlasın evlatlarını ohhhh istediğin oldu ya sefan olsun ... darısı bizlere olsun .. canım benim östrojen hormonun için dr. bişey vermesi gerekli ama ilaç almak istemiyorsan eğer burada bazı arkadaşlar bitkilerle sonuç elde ettiler... umarım durumun düzelir canım benim seni çok iyi anlıyorum.. ..buarada benim fsh bu ay 15 çıktı dr. uzun protokol dedi, kist var diye doğum kontrol ilacı verdi.. ben ilk yaptırcam tüpü ama seninki kısa protokolmü bilemedim... bide kaç yumurta olmuştu canım sende ...kusura bakma canım çok soru sordum ama moral oluyor inan :)
Esimde bir sıkıntı yok benim rezervim zayıf biraz 6 ay deneme yapicaz dedi bu ay adet olursam hsg cekilcek sonra bikac ay daha uygularız yumurta takibini dedi 2 bazen 3 bu ayda 3 yumos var ama biri sağlıklı dedi 085 rezervle yumurtalık takibinden sonuç alinabilirmi bu arada yaş bu şubat 15 de 31 oldumEşiniz sperm değerlerine baktırdı mı hiç? Yumurta takibinde doğal yoldan gebelik için eşin değerlerinin normal olması önemlidir sanırım. Yaşınız da 35ten küçükse değerleriniz yumurta takibi için normal bence. Eşinizin sperm sayısı, hızı ve morfolojisi normalse 12 ay deneme tavsiye ederler zaten. Değerler normalse sizin de değerleriniz fena sayılmaz ama en fazla 6 ay bekleyip aşılama denemek mantıklı sanırım.
Yumurta kalitesi ultrasonla anlaşılmıyor pek, folikülün ölçüsü şekli sınırları düzgün olup içi boş veya kalitesiz yumurta olabilir bunu yumurta toplama yapmadan bilemeyiz demişti benim doktorum. Adet de görülür de içi boş olunca genelde folikül kistine dönüşüyor işte o foliküller.Usg muayenede yumurta gayet iyi kaliteli diyor şimdide kapasitesi zayıf olduğundan dolleuemeye bilir diyo içi boş diye bişey yokmuş içi boş olsa böyle olmaz ayrıca adet goremezsin diyor
anladım canım .. ne mutlu sana allah evlatlarına ve size uzun sağlıklı ömürler versin inşallah....bende biraz tedirgin oluyorum nedenine gelince hastanede bitane kadın vardı, yumurtası varmış iğne kullanmış ama erken çatlamış..ilk doktora gittiğimde benimde kist vardı o zaman daha menapozumu anlamamışlardı doğum kontrol hapı kullandım 1 ay geçti sonra tüp bebek doktoru da hemen doğum kontrol hapı verdi hap bitip adet başlayınca ilaca başladık bi taraftan 1 yumurta çıktı öteki taraftan 4, 2 sini koydular 1 i tuttu bu arada ben ilaçlarla beraber incir ve soğan kürü yapmıştım doktor dediki ben senden bu kadar çok yumurta çıkacağını sanmazdım şaşırdım
Ama usg muayenesinde 20 21 mm yumurtalar oluşuyor gayet kaliteli ve güzel diyo e şimdi niye dolleme için kapasitesi yeterli gelmiyor olabilir dedi benim kafam birazda bundan karışıkcanım yumurta kalitesiz olduğu için rezerv azlığında bu durum ortaya çıkabiliyor ama dert etme düzenli ve sağlıklı beslenmeyle yumurtalar kaliteli hale getirmek bizim elimizde ama stres yapma sakın en büyük etken stresss.....
Bu konuda doktoruna güveneceksin zaten 2 günde bir muayene eder ve yumurtanın durumuna göre çatlama iğnesi verir içini ferah tut sen Allah verecekse erken çatlamaz gününde çatlaranladım canım .. ne mutlu sana allah evlatlarına ve size uzun sağlıklı ömürler versin inşallah....bende biraz tedirgin oluyorum nedenine gelince hastanede bitane kadın vardı, yumurtası varmış iğne kullanmış ama erken çatlamış..
aminnn canımmm.. bugün bi arkadaşım beni rüyasında görmüş hayırlara çıksın inşallah,, ben 4 yada 5 aylık hamileymişim ama kucağımda da bebek varmış.. arkadaşımda rüyasında allah allah niye karnında değilde kucağında diye düşünüyormuş.. karnında olması gerekli diye düşünüyomuş yani...Bu arada sizi çok iyi anlıyorum doktor işk söylediği gün zeynep kamilden altunizedeye ağlaya hıçkıra gelmiştim sabahlara kadar ağlamıştım çok şükür Allah bana verdi inşallah size ve tüm isteyenlerede verir darısı başınıza
Yaşınız gayet iyi ama ne desek boş, her değeri normal olup yıllarca hamile kalamayanlar da var. Değeri çok kötü diye hamile kalamazsın denilip doğal yolla hamile kalanlar da. Sabırsızsanız imkanınız da varsa yaptırın aşılama veya en azından klomen femara gibi destekleyici ilaçlar veriyorlar onları sorun doktorunuza.Esimde bir sıkıntı yok benim rezervim zayıf biraz 6 ay deneme yapicaz dedi bu ay adet olursam hsg cekilcek sonra bikac ay daha uygularız yumurta takibini dedi 2 bazen 3 bu ayda 3 yumos var ama biri sağlıklı dedi 085 rezervle yumurtalık takibinden sonuç alinabilirmi bu arada yaş bu şubat 15 de 31 oldum
İNŞALLAHH CANIM BENİM İNŞALLAHHH...Bu konuda doktoruna güveneceksin zaten 2 günde bir muayene eder ve yumurtanın durumuna göre çatlama iğnesi verir içini ferah tut sen Allah verecekse erken çatlamaz gününde çatlar
aynen canım doğru sölüyorsun bende böle biliyorum dr.lar sölemişti...Yumurta kalitesi ultrasonla anlaşılmıyor pek, folikülün ölçüsü şekli sınırları düzgün olup içi boş veya kalitesiz yumurta olabilir bunu yumurta toplama yapmadan bilemeyiz demişti benim doktorum. Adet de görülür de içi boş olunca genelde folikül kistine dönüşüyor işte o foliküller.
Canım hayırlara gitsin hatırlısıyla seninde olur inşallah bir evladınaminnn canımmm.. bugün bi arkadaşım beni rüyasında görmüş hayırlara çıksın inşallah,, ben 4 yada 5 aylık hamileymişim ama kucağımda da bebek varmış.. arkadaşımda rüyasında allah allah niye karnında değilde kucağında diye düşünüyormuş.. karnında olması gerekli diye düşünüyomuş yani...
Klomen kullanıyorum zaten aşılama içinde benim doktorum erkekte problem yoksa gerek duymuyorum aşılamaya diyorYaşınız gayet iyi ama ne desek boş, her değeri normal olup yıllarca hamile kalamayanlar da var. Değeri çok kötü diye hamile kalamazsın denilip doğal yolla hamile kalanlar da. Sabırsızsanız imkanınız da varsa yaptırın aşılama veya en azından klomen femara gibi destekleyici ilaçlar veriyorlar onları sorun doktorunuza.
anladım canım ama sadece sorun buysa eğer , başka sorun yoksa şayet aynen döllenme kapasitesi yeterli gelmiyordur... benim çok güzel yumurtalarım oldu başka sorun da yoktu ama kaliteli olmayınca döllenemedi maalesef...Ama usg muayenesinde 20 21 mm yumurtalar oluşuyor gayet kaliteli ve güzel diyo e şimdi niye dolleme için kapasitesi yeterli gelmiyor olabilir dedi benim kafam birazda bundan karışık
Hsg çektirmediyseniz tüplerle alakalı sıkıntılar veya polip miyom tarzı bişeyler varsa onlar da engel olabiliyor doğal yoldan hamile kalmaya. İsterseniz adetten sonra kanda b-hcg baktırıp negatifi görüp sonra bi rahim filmi çektirin ona göre karar verirsiniz.Klomen kullanıyorum zaten aşılama içinde benim doktorum erkekte problem yoksa gerek duymuyorum aşılamaya diyor
Kalitesi yetersiz gelmesi ne demek onu anlayamıyorum usg de görüntü gayet kaliteli oluyor ya biraz kafam karıştı biraz acabilirmisinanladım canım ama sadece sorun buysa eğer , başka sorun yoksa şayet aynen döllenme kapasitesi yeterli gelmiyordur... benim çok güzel yumurtalarım oldu başka sorun da yoktu ama kaliteli olmayınca döllenemedi maalesef...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?