Bu benim ikinci evliliğim ilk evliliğinden 15 yaşında bir kizim var sonra olmadi 7 yıl falan önce hsg çekilmişti bişey çıkmamıştı açıktı yani kanallar bu evliligmde 2 yıl oldu olmuyor deli olucam isin kötü tarafı esimin ilk evliliği benimle yani çocuğu yokHsg çektirmediyseniz tüplerle alakalı sıkıntılar veya polip miyom tarzı bişeyler varsa onlar da engel olabiliyor doğal yoldan hamile kalmaya. İsterseniz adetten sonra kanda b-hcg baktırıp negatifi görüp sonra bi rahim filmi çektirin ona göre karar verirsiniz.
canım benim , yumurta toplanmadan kaliteli olup olmadığı anlaşılamıyormuş bütün doktoların sölediği şey bu .. doktorlar dahi bunu anlayamazken bizim anlayabilmemiz imkansız...yani çok açık ve net... kaliteli yumurta döllenir... kalitesiz yumurta döllenmez..yani içi boşta çıkabilir..Kalitesi yetersiz gelmesi ne demek onu anlayamıyorum usg de görüntü gayet kaliteli oluyor ya biraz kafam karıştı biraz acabilirmisin
Anladım canım bana tup yolu göründü korkuyorum ya kalitesiz olursa tup bebektede naparim diye bu arada ben doktora içi boş oluyor o halde yumurtaların dedim hayır ne alaka olurmu oylesey içi boş olsa adet goremezsin dedi benim adetim düzenli hiç sasmazcanım benim , yumurta toplanmadan kaliteli olup olmadığı anlaşılamıyormuş bütün doktoların sölediği şey bu .. doktorlar dahi bunu anlayamazken bizim anlayabilmemiz imkansız...yani çok açık ve net... kaliteli yumurta döllenir... kalitesiz yumurta döllenmez..yani içi boşta çıkabilir..
Bol bol dinlen, bal karabiber limon yapıp ye boğazın için mide bulandırır gerçi zaten hassassın ama iyi gelir boğaza. Patates falan da mı yiyemiyosun haşla sade ye?moyaalitu evet cnm ilacsz atlatmaya çalışıyorum zorlaniyorum o yüzden yemek yiyemiyorum ictgm suyu dahi gidip lavaboya çıkarıyorum dort gundur sefil ziyan oldum anlican salgın var
Senin de şansın hep mide bulantısı oldu, inşallah bu aydan sonra geçer de rahat edersin.moyaalitu bugün biseyler yemeye basladm.meyve yoğurt falan az az inan hicbisey yiyemiyodum ustune üstelik bogazmda balon gbi sis nane limon ictm dojtorm dedi zencefilli ballı çay
Aynen canım bende pcden giremedim,tlf dan giriyorum şu anKızlar saatlerdir girmiyorum KK ya,yanlış şifre diyordu, kilitlenmiş hesabım
Şimdi eve geciyorum,gibigibiyim şarjı bitmiş yazamamış, kan testi negatifmis ((
Opuyorum hepinizi yazarım yine
İlk tedavimde Haziran ayında taze transferdi evet. Şimdi havuz yapılıyor.@moyalitu sen taze transfer yaptırmıştın değil mi?
Sence taze mi iyi dondurulmuş mu?İlk tedavimde Haziran ayında taze transferdi evet. Şimdi havuz yapılıyor.
Dizi önerilerin sahaneydi cnm tam benlik, hepsini alacagimAynen canım bende pcden giremedim,tlf dan giriyorum şu an
Canım kişiye göre değişiyor bu, rahim kalınlığı, değerler ve psikoloji uygunsa taze transferin daha iyi olduğunu söylüyorlar ama okuduğuma göre Memorial'da doğal ve ilaç kullanmadan rahmin kendi kalınlaşmasını bekleyerek transfer yapmaya başlamış Semra Hanım dondurulmuşlar için. Ama ben dondurulmuş embriyolar çözülürken bozulmalar olabiliyomuş hatta kaybedilebiliyomuş bile bazen diye endişeliyim açıkçası. Bazı araştırmalara göre dondurulmuş embriyonun tutunma oranı biraz daha yüksekmiş. Hem de rahim dinlenmiş oluyomuş opudan sonra. Benim şimdi embriyo biriktirdiğim için transfer aşamasına geldiğimde mecburen dondulmuş transferi olacak. Gerçi daha önce taze denediğimiz ve negatif sonuç aldığımız için bu kez böyle denemek istiyo zaten doktorum.Sence taze mi iyi dondurulmuş mu?
Hangi dizileri onerildi? Ben konulara biraz yabanci kaldim tatlim.Dizi önerilerin sahaneydi cnm tam benlik, hepsini alacagim
Benimde az once dr kontrolum vardi. Iyi gelisen bi yumurtam varmış. Rahim kalın ligin 7. 42. Dr um rahim kalınlığıma çok iyi dedi. Eğer embriyo olusturabilirsek taze transfer yapalım dedi. Ama ben soğuk baktım. Biriktirip dondurulmuş yapsak daha garanti olur diye dusunuyorum. Şimdi taze transfer yapılırsa tuplerimde bi sorun var mi onu bile bilmiyorum. Dondurulmuş transfer oncesi bunların tahlilleri yapılabiliyor en azından. Kafam çok karıştı açıkçası.Canım kişiye göre değişiyor bu, rahim kalınlığı, değerler ve psikoloji uygunsa taze transferin daha iyi olduğunu söylüyorlar. Dondurulmuş embriyolar çözülürken bozulmalar olabiliyomuş hatta kaybedilebiliyomuş bile bazen diye endişeliyim açıkçası. Bazı araştırmalara göre de dondurulmuş embriyonun tutunma oranı biraz daha yüksekmiş. Hem de rahim dinlenmiş oluyomuş opudan sonra. Benim şimdi embriyo biriktirdiğim için transfer aşamasına geldiğimde mecburen dondulmuş transferi olacak. Gerçi daha önce taze denediğimiz ve negatif sonuç aldığımız için bu kez böyle denemek istiyo zaten doktorum.
Olası bir negatiften sonra yedek embriyo yoksa psikolojik toparlanma çok zor oluyor. Benim gibi çok düşük amh lilerde dondurulmuş mecburen uygulanıyor. Şimdi 1 orta kalite donduruldu bazen içimden bi ses transfer et diyor ama negatif üzüntüsünü hatırlayınca yok diyorum yedek embriyolarım olsun. Hatta risk alıp 5.güne embriyo bekletebilmek bile istiyorum 3-4 tane dondurulmuş olsa. Tabi bu bir süreç, olur da adetle ya da rahim kalınlaşması ile ilgili sorun çıkarsa beklemekten vazgeçirebilir de doktorum. Senin daha önce rahim kalınlaşması ile ilgili problemin oldu mu canım kusura bakma hep okuyorum ama hatırlayamadım şimdi? Eğer olduysa rahmin kalınlaşmasını beklemek de psikolojik olarak yıpratıyo insanı o stresi yaşamanın da negatiften farkı yok belki o yüzden doktorun değerlendirmek istiyordur.Benimde az once dr kontrolum vardi. Iyi gelisen bi yumurtam varmış. Rahim kalın ligin 7. 42. Dr um rahim kalınlığıma çok iyi dedi. Eğer embriyo olusturabilirsek taze transfer yapalım dedi. Ama ben soğuk baktım. Biriktirip dondurulmuş yapsak daha garanti olur diye dusunuyorum. Şimdi taze transfer yapılırsa tuplerimde bi sorun var mi onu bile bilmiyorum. Dondurulmuş transfer oncesi bunların tahlilleri yapılabiliyor en azından. Kafam çok karıştı açıkçası.
Ben daha önce hiç tup bebek yaptırmadım. Ama gerek çevremdeki tanidiklarimdan gerek bu sitede tup bebek yaptiripta negatif sonuç alan kişilerin yaşadığı yıkımı az cok tahmin edebiliyorum. benimde amh degerim yok denecek kadar az. En az 3embriyo biriktirmek 1 senemi alir. Ama daha garanti olur diye dusunuyorum. Rahimim onceki kontrollerimde inceydi. Ilk defa bu sekilde kalinlik oldu. Bu defa embriyom olusacak mi o da belli degil. Ne sormuş bu işler.Olası bir negatiften sonra yedek embriyo yoksa psikolojik toparlanma çok zor oluyor. Benim gibi çok düşük amh lilerde dondurulmuş mecburen uygulanıyor. Şimdi 1 orta kalite donduruldu bazen içimden bi ses transfer et diyor ama negatif üzüntüsünü hatırlayınca yok diyorum yedek embriyolarım olsun. Hatta risk alıp 5.güne embriyo bekletebilmek bile istiyorum 3-4 tane dondurulmuş olsa. Tabi bu bir süreç, olur da adetle ya da rahim kalınlaşması ile ilgili sorun çıkarsa beklemekten vazgeçirebilir de doktorum. Senin daha önce rahim kalınlaşması ile ilgili problemin oldu mu canım kusura bakma hep okuyorum ama hatırlayamadım şimdi? Eğer olduysa rahmin kalınlaşmasını beklemek de psikolojik olarak yıpratıyo insanı o stresi yaşamanın da negatiften farkı yok belki o yüzden doktorun değerlendirmek istiyordur.
Evet zor ama biz napıyoduk :) Rahat stressiz sakin çok fazla takmadan yapmamız gerekenleri yapıcaz o kadar. Gerisi Allahın takdiri, hepimiz kısmetimizde ne varsa onu yaşıyoruz. Her şeyin hayırlısı ve önce sağlık :)Ben daha önce hiç tup bebek yaptırmadım. Ama gerek çevremdeki tanidiklarimdan gerek bu sitede tup bebek yaptiripta negatif sonuç alan kişilerin yaşadığı yıkımı az cok tahmin edebiliyorum. benimde amh degerim yok denecek kadar az. En az 3embriyo biriktirmek 1 senemi alir. Ama daha garanti olur diye dusunuyorum. Rahimim onceki kontrollerimde inceydi. Ilk defa bu sekilde kalinlik oldu. Bu defa embriyom olusacak mi o da belli degil. Ne sormuş bu işler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?