• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yüksek lisans mı çalışmak mı

glpak

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Eylül 2013
140
5
48
35
kızlar merhaba yurtdışında yüksek yapıyorum ispanyadayım ve eşim burda. yüksek biterse 30 yaşında tecrübesiz olacağım. acaba ülkeme dönüp iş hayatına mı atılmak mantıklı burda iş arıyorum ama malesef bulamıyorummm:(( kararsızlıklar abidesi olmaktayım

kızlar merhaba yurtdışında yüksek yapıyorum ispanyadayım ve eşim burda. yüksek biterse 30 yaşında tecrübesiz olacağım. acaba ülkeme dönüp iş hayatına mı atılmak mantıklı burda iş arıyorum ama malesef bulamıyorummm:KK43:( kararsızlıklar abidesi olmaktayım

Bu konuyu takibe aldim.
Benim de üzerinde düsündügüm konu

Ben 26 yaşındayım. Okulu uzatarak bu sene bitirdim ve tercihim yüksek lisanstan yana oldu. Pişman mıyım? Pişmanım. Yarım sene gitti diye bırakmak da istemiyorum. Özel olarak kariyer yapayım gibi bir hedefiniz yoksa çalışın derim.

Yüksek lisansın bitmesine ne kadar kaldı ki?
Önce onu bitirin, sonra çalışmaya başlayın.

Yükseğinizi bitirip dönünce iş bakarsınız, bulursunuz da. Takdığınız kadar yürümüyor iş hayatı. İçinizden ne geliyorsa, nasıl mutluysanız öyle yapın.

Burada is bulabilecek misiniz? Malum bizim ülke universiteli issizlik konusunda rekor kiriyor. Bence esinizde ordaymis donmeyin, orada bir yol bulmaya calisin. Yoksa es durumunda da rahatsiz olursunuz. Buradaki isin de garantisi yok zaten. Yuksege devam edin bence.

Yüksek lisansimi tez asamasinda bırakıp is guc evlilik çocuk sonrası şimdi 32 yaşımda geri dönüp bitiriyorum haziranda inşallah.. bence bitirin sonra faydasını muhakkak görürsünüz.. dil eğitiminin de..

Yükseğinizi bitirip dönünce iş bakarsınız, bulursunuz da. Takdığınız kadar yürümüyor iş hayatı. İçinizden ne geliyorsa, nasıl mutluysanız öyle yapın.
30 yaşında tecrübesiz olarak iş bulur muyum o düşündürücü

3 senem var yabancı dil hem dil öğrenip hem okula adapte olmak :KK43:

Okul bitince ne yaptınız siz bu yaşa kadar Allah aşkına?
Yüksek bitince 30 olacağım dediğinize göre şimdi 27'siniz. Hiç mi çalışmadınız?
Yani iş hayatına başlamak için 50 yaşında da olabilir insan, bir sınırı yok tabi ama kendinize de pek güvenmiyorsunuz gibi.

Bölümünüz ve iş bulma şansınız, ilerleme olanaklarınız nasıl peki? Türkiye'ye dönerseniz yaptığınız yüksek lisansın size ne kadar faydası olacak? OOOO beni havada kaparlar mı dersiniz yoksa kim bilir mi?

Yukardaki soruyu sorma sebebim ben de Almanya'dayım burda çalışıyorum. Bildiğim bir alansa çalışma izni iş bulma vb konularda öneride bulunmaya çalışırım.

ara verdiğinize pişmansınız ki döndünüz sanırım inan kararsızım çok yaş düşündürüyo
Yüksek lisansimi tez asamasinda bırakıp is guc evlilik çocuk sonrası şimdi 32 yaşımda geri dönüp bitiriyorum haziranda inşallah.. bence bitirin sonra faydasını muhakkak görürsünüz.. dil eğitiminin de..

30 yaşında tecrübesiz olarak iş bulur muyum o düşündürücü
Ben de yurtdışında yüksek yaptım 29 yaşındayım ve yeni döndüm, iş de buldum 2 ay içinde. Çalışmak eninde sonunda olur hatta bumuymuş ya dersiniz ama böyle bir fırsatı bırakırsanız pişmanlığını çok yaşarsınız. Siz bu üç yılı mümkün olduğunca donanım kazanarak geçirmeye çalışın.

ara verdiğinize pişmansınız ki döndünüz sanırım inan kararsızım çok yaş düşündürüyo

Baştan biraksam farklı hissederdim ama 20 ders alıp 90 ortalama yapıp tez kısmında ayrıldığım için yarım kalmasin emeklerime yazık dedim:)
Yasa takılma bence kalifiye olmak genç olmaktan önemli ise girerken..
Tabi hangi bölüm o da onemli ne katar size is hayatiniza vs

Okul bitince ne yaptınız siz bu yaşa kadar Allah aşkına?
Yüksek bitince 30 olacağım dediğinize göre şimdi 27'siniz. Hiç mi çalışmadınız?
Yani iş hayatına başlamak için 50 yaşında da olabilir insan, bir sınırı yok tabi ama kendinize de pek güvenmiyorsunuz gibi.

Bölümünüz ve iş bulma şansınız, ilerleme olanaklarınız nasıl peki? Türkiye'ye dönerseniz yaptığınız yüksek lisansın size ne kadar faydası olacak? OOOO beni havada kaparlar mı dersiniz yoksa kim bilir mi?

şu an 26 yaşındayım 24 yaşında mezun oldum okul bitince ispanyaya geleceğim için tam zamanlı bi çalışmam olmadı 1 sene kaybım öyle oldu 1 sene de burda iş aradım ve okul kayıtlarını bekledim.avrupada ve türkiyede stajlarım ve part time çalışma fırsatım oldu. ama tam anlamıyla bir tecrübem olmadı. mühendisim ve şu an mba yapıyorum okul bitince ne yaptınız demişsiniz avrupa deneyimim olması için uğraştım.

Şöyle söyleyeyim Türrkiye berbat. Eşiniz dönmek istemiyorsa dönmeyin ama kesinlikle dil öğrenmelisiniz ikiniz de. Y. lisans bittiğinde iş arama vizeniz olacak, bitirmeden çalışma izni almanız imkansız.(en azından Almanya'da) Ben Türkiye'den master mezunuyum, burdaki masterım Almanya lisans diplomasına denk. İspanya'da denklik nasıl bilmem ama blue card denen AB çalışma iznini şu an başvursanız lisans diplomanızla muhtemelen alamazsınız. İş kontratı yanında diploma denkliği de gerekiyor.

Tezden çok dile odaklanın derim. Çok ahım şahım bir bölüm değilse siz de çok nitelikli değilseniz iş bulmanın yolu dil bilmekten geçiyor.

Valla tr de sartlar malum. Yukseklisansli bir dunya issiz var. Doktora yapsaniz bi nebze. Bence doktora yapip oyle donun. Zira burada hocalara yagcilik etmeden yukseklisansi bitirip doktora yapmak cok cok zor.

Back
X