her jinekolog bunu görebilir ultrasonda. yani senin antral folikülleri sayabilir. ve tabii bu sadece vajinal ultrasonda görebiliyo. yani göbekten ultrason diil. sen ultrason yaparken doktora kaç tane antral follikülüm var diye sorabilirsin.Allah kimsenin kucağını boş bırakmasın inşallah. Kızlar bir sorum olacaktı amh ve fsh değerleri dışında ultrasonda yumurta rezervi azlığını her kadın doğum uzmanı görebilir mi? yoksa bunu görebilmek için tüp bebek ve interfilite uzmanı mı olmak gerekir?
Teşekkür ederim cevabın için. Aslında bunu sorma sebebim şu: bir kadın doğum uzmanına gidiyorum birkaç aydır. yumurtalıkların ve yumurtlamanın gayet güzel olduğunu söylüyordu, takibini de gerçekleştirdik. adet 3.günde de fsh ım vs her şey normal değerlerde çıkmıştı. 5 aydır korunmadığımız halde bebeğimiz olmayınca başka bir doktora da gitmeye karar verdim. tamamen tesadüfi bir şekilde bir tüp bebek uzmanından randevu aldığımda bana ultrasonda yumurta rezervin az amh testini de yaptır, acilen tedaviye başlamamız gerekli dedi. ben de ama bir önceki doktorum her şeyin normal geliştiğini söylüyordu dediğimde bana her kadın doğum uzmanı bunu anlayamaz, bunun için uzmanlık gerekir dedi. Yaşadığım şoku anlatamam. şimdi bir 3. doktora daha gitmeyi düşünüyorum.her jinekolog bunu görebilir ultrasonda. yani senin antral folikülleri sayabilir. ve tabii bu sadece vajinal ultrasonda görebiliyo. yani göbekten ultrason diil. sen ultrason yaparken doktora kaç tane antral follikülüm var diye sorabilirsin.
geçmiş olsun cnm aynı şeyler benimde başıma gelmişti.. ve senin gibi başka bir tüp bebek merkezinden randevu aldım gittim o da aynısını söyledi ki amh testim de zaten 0,7 çıkmıştı yapılan ultrason muayenesinde de antral foliküllerim az çıkmıştı...başka doktora gitmek istiyorsan git canım...normal kadın doğum doktorları malesef pek anlamıyor..Teşekkür ederim cevabın için. Aslında bunu sorma sebebim şu: bir kadın doğum uzmanına gidiyorum birkaç aydır. yumurtalıkların ve yumurtlamanın gayet güzel olduğunu söylüyordu, takibini de gerçekleştirdik. adet 3.günde de fsh ım vs her şey normal değerlerde çıkmıştı. 5 aydır korunmadığımız halde bebeğimiz olmayınca başka bir doktora da gitmeye karar verdim. tamamen tesadüfi bir şekilde bir tüp bebek uzmanından randevu aldığımda bana ultrasonda yumurta rezervin az amh testini de yaptır, acilen tedaviye başlamamız gerekli dedi. ben de ama bir önceki doktorum her şeyin normal geliştiğini söylüyordu dediğimde bana her kadın doğum uzmanı bunu anlayamaz, bunun için uzmanlık gerekir dedi. Yaşadığım şoku anlatamam. şimdi bir 3. doktora daha gitmeyi düşünüyorum.
Teşekkür ederim sana da geçmiş olsun. sanırım en kesin yol adetliyken test yaptırmak. sonra da hayırlısı artık, Allah ne nasip ettiyse o. tüp bebek tedavileri hakkımda hiçbir bilgim yok. aşamaları nasıldır vs diye. Allah sabır versin hepimize.geçmiş olsun cnm aynı şeyler benimde başıma gelmişti.. ve senin gibi başka bir tüp bebek merkezinden randevu aldım gittim o da aynısını söyledi ki amh testim de zaten 0,7 çıkmıştı yapılan ultrason muayenesinde de antral foliküllerim az çıkmıştı...başka doktora gitmek istiyorsan git canım...normal kadın doğum doktorları malesef pek anlamıyor..
Teşekkür ederim sana da geçmiş olsun. sanırım en kesin yol adetliyken test yaptırmak. sonra da hayırlısı artık, Allah ne nasip ettiyse o. tüp bebek tedavileri hakkımda hiçbir bilgim yok. aşamaları nasıldır vs diye. Allah sabır versin hepimize.
yumurtalıkların rezervesi görmek için en uygun adetin 2 ya da 3 günü. belki de o yüzden doktorun göremedi anlamadı. ama her normal kadın doktoru bunu görebiliyor. bi de bizim bu hormon sistemimiz o kadar garip ki...şimdi her şey normal 3 ay sonra herşey anormal olabiliyo. hani şimdi AMH iyiyse 5-6 ay sonra nasıl olacak belli değil. Bence sen kan tahlillerini yaptır ve o sonuçları alıp doktora göster. Fazla beklemeden uzatmadan ama.
amin canım tsh, fsh, triod (t3-t4) lere falan adetin 3.günü falan baktır canım benim ilk tedavim oldu bebeğim tuttu 7 haftalıktı kalp atımını duyduk sonra kalbi durdu ve 8.haftada kürtaj oldum.. ikincisi için yavaştan ilaçlara başladım..eğer ki genetik testin falan yoksa onları da bulunduğun yerde üniversite hastanesinde yaptırabilirsin (benim bulunduğum yerde kadın doğum hastanesi vardı ama biz yapamayız yapılmıyor dediler özel hastaneye gittim hepsi burda yapılmıyor özel lab.gönderiyoruz ücretini ödersiniz dediler bende üniversite hastanesine sordum yapılıyormuş orda yaptırdım ve kan pıhtılaşması çıktı..genetik testi biz kürtajdan sonra yaptırdık ilk gittiğimizde doktorumuz istemişti ama sonra konusu geçmedi vs yaptırmamıştık bebeğimi kaybettikten sonra yapıldı.. kan sulandırıcı iğne vs kullanıldı ama demekki o bebek bize kısmet olmayacakmış hayırlısı rabbim ikinci tedavide yüzümüze güler inşallah) unutmadan doktordan sıranı adetliyken al ki yumuşlara da bakıyor alttanTeşekkür ederim sana da geçmiş olsun. sanırım en kesin yol adetliyken test yaptırmak. sonra da hayırlısı artık, Allah ne nasip ettiyse o. tüp bebek tedavileri hakkımda hiçbir bilgim yok. aşamaları nasıldır vs diye. Allah sabır versin hepimize.
canım ben adetliyken gitmiştim karnımdan baktı yumurtaların var dedi alttan muayene etmeyince yumurtalar görünmüyor ki benim de kan değerlerim normal çıktı vs 5-6 ay bekledik olmadı tüp bebek merkezinden randevu aldım amh testi istedi adetliydim muayene etti ve amh testi de yumurta taslakları da birbirini destekledi ama normal kadın doğum doktoru benden amh testi falan istememişti ben zaten neyin ne olduğunu bile bilmiyordum ne işe yarıyor neden isteniyor çok yabancı şeylerdi ama yaşayarak hepsini öğrendim..yumurtalıkların rezervesi görmek için en uygun adetin 2 ya da 3 günü. belki de o yüzden doktorun göremedi anlamadı. ama her normal kadın doktoru bunu görebiliyor. bi de bizim bu hormon lalan sistemimiz o kadar garip ki...şimdi her şey normal 3 ay sonra herşey anormal olabiliyo. hani şimdi AMH iyiyse 5-6 ay sonra nasıl olacak belli değil. Bence sen kan tahlillerini yaptır ve o sonuçları alıp doktora göster. Fazla beklemeden uzatmadan ama.
.. kan sulandırıcı iğne vs kullanıldı ama demekki o bebek bize kısmet olmayacakmış hayırlısı rabbim ikinci tedavide yüzümüze güler inşallah) unutmadan doktordan sıranı adetliyken al ki yumuşlara da bakıyor alttan
yok canım kalmadı 4 yumurta toplandı 3 ü döllendi..1 tane 1.kalite diğerleri 2.kalite keşke bir daha toplatsaydım dedim şimdi sil baştan yeniden başlıyoruz uzun protokol zaten şimdiden saizene gün aşırı başladım malum yumurta az olunca..sizin nasıl?canım geçmiş olsun. sende dondurmuş bebekler kaldı mı yoksa yeniden mi başladın tedaviyi?
tüp bebek merkezinden randevu aldım amh testi istedi adetliydim muayene etti ve amh testi de yumurta taslakları da birbirini destekledi ama normal kadın doğum doktoru benden amh testi falan istememişti ben zaten neyin ne olduğunu bile bilmiyordum ne işe yarıyor neden isteniyor çok yabancı şeylerdi ama yaşayarak hepsini öğrendim..
yapıldı canım yapıldı amh sonucu 0,7 çıktı ve yumurta taslakları da çok azdı(ondan sonra zaten ilk denememizi yaptık)hatta ilk toplamada doktorum maşallah dedi seninle nerdeyse taslak sıfırdı yola çıktığımızda çok iyi demişti..enteresanmış...aslında herkesi yaptırmıyorlar bu amh. ama şimdi hep gebe kalmayan kadınlardan amh istiyorlar. neyse sen yaptır mutlaka.
evet önümüzdeki ay ilk işim bu testleri yaptırmak olacak. zaten her gün yeni bir şey öğreniyorum.yumurtalıkların rezervesi görmek için en uygun adetin 2 ya da 3 günü. belki de o yüzden doktorun göremedi anlamadı. ama her normal kadın doktoru bunu görebiliyor. bi de bizim bu hormon lalan sistemimiz o kadar garip ki...şimdi her şey normal 3 ay sonra herşey anormal olabiliyo. hani şimdi AMH iyiyse 5-6 ay sonra nasıl olacak belli değil. Bence sen kan tahlillerini yaptır ve o sonuçları alıp doktora göster. Fazla beklemeden uzatmadan ama.
yok canım kalmadı 4 yumurta toplandı 3 ü döllendi..1 tane 1.kalite diğerleri 2.kalite keşke bir daha toplatsaydım dedim şimdi sil baştan yeniden başlıyoruz uzun protokol zaten şimdiden saizene gün aşırı başladım malum yumurta az olunca..sizin nasıl?
inşallah bu sefer her şey yolunda gider ve sıkıntı olmadan hamile olursunyok canım kalmadı 4 yumurta toplandı 3 ü döllendi..1 tane 1.kalite diğerleri 2.kalite keşke bir daha toplatsaydım dedim şimdi sil baştan yeniden başlıyoruz uzun protokol zaten şimdiden saizene gün aşırı başladım malum yumurta az olunca..sizin nasıl?
benimde 3 tane konuldu zaten diğer 2 si gelişimleri az demişti doktor bey biri tuttu o da nasip olmadı tekrar amh falan istemedi benden..aynı yere gidicez değiştirmeyi düşünmüyoruz şimdilik. yeter cnm senin 1,10 benim en son eylül ayında 0,7 ydi şimdi kaç oldu bilmem sıkıntı etme bizler zorlu gruptayız ve stres en büyük düşmanımız..size de geçmiş olsun rabbim şifa versin tez zamanda bizlerde inşallah hayırlısıyla bebişlerimizi sağlıkla kucaklarızbenim embriyo hikayesi sizinkilere çok benzer. aynı 3 embriyo vardı. 1 gelişmeye istemedi 2 tane transfere girdiler ama hiiiiç yapışmadılar..tutmadı((((((((( şimdi tüm tahlil sonuçları bekliyorum ve tekrar dediğin gibi sil baştan yeniden başlıyorum. Bu arada AMH doktor benden tekrar istedi 1.10 çıktı. Azmış ama umarım yeter tüpbebek için
amin canım inşallah..inşallah bu sefer her şey yolunda gider ve sıkıntı olmadan hamile olursun
Amin canım. Biz de yeri değiştirmiyoruz aynı yerde tekrarlıyoruz. Haydi İnşallah...aynı yere gidicez değiştirmeyi düşünmüyoruz şimdilik. yeter cnm senin 1,10 benim en son eylül ayında 0,7 ydi şimdi kaç oldu bilmem sıkıntı etme bizler zorlu gruptayız ve stres en büyük düşmanımız..size de geçmiş olsun rabbim şifa versin tez zamanda bizlerde inşallah hayırlısıyla bebişlerimizi sağlıkla kucaklarız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?