Yumurta rezervi az olanlar

her jinekolog bunu görebilir ultrasonda. yani senin antral folikülleri sayabilir. ve tabii bu sadece vajinal ultrasonda görebiliyo. yani göbekten ultrason diil. sen ultrason yaparken doktora kaç tane antral follikülüm var diye sorabilirsin.

Teşekkür ederim cevabın için. Aslında bunu sorma sebebim şu: bir kadın doğum uzmanına gidiyorum birkaç aydır. yumurtalıkların ve yumurtlamanın gayet güzel olduğunu söylüyordu, takibini de gerçekleştirdik. adet 3.günde de fsh ım vs her şey normal değerlerde çıkmıştı. 5 aydır korunmadığımız halde bebeğimiz olmayınca başka bir doktora da gitmeye karar verdim. tamamen tesadüfi bir şekilde bir tüp bebek uzmanından randevu aldığımda bana ultrasonda yumurta rezervin az amh testini de yaptır, acilen tedaviye başlamamız gerekli dedi. ben de ama bir önceki doktorum her şeyin normal geliştiğini söylüyordu dediğimde bana her kadın doğum uzmanı bunu anlayamaz, bunun için uzmanlık gerekir dedi. Yaşadığım şoku anlatamam. şimdi bir 3. doktora daha gitmeyi düşünüyorum.

geçmiş olsun cnm aynı şeyler benimde başıma gelmişti.. ve senin gibi başka bir tüp bebek merkezinden randevu aldım gittim o da aynısını söyledi ki amh testim de zaten 0,7 çıkmıştı yapılan ultrason muayenesinde de antral foliküllerim az çıkmıştı...başka doktora gitmek istiyorsan git canım...normal kadın doğum doktorları malesef pek anlamıyor..

Teşekkür ederim sana da geçmiş olsun. sanırım en kesin yol adetliyken test yaptırmak. sonra da hayırlısı artık, Allah ne nasip ettiyse o. tüp bebek tedavileri hakkımda hiçbir bilgim yok. aşamaları nasıldır vs diye. Allah sabır versin hepimize.

yumurtalıkların rezervesi görmek için en uygun adetin 2 ya da 3 günü. belki de o yüzden doktorun göremedi anlamadı. ama her normal kadın doktoru bunu görebiliyor. bi de bizim bu hormon lalan sistemimiz o kadar garip ki...şimdi her şey normal 3 ay sonra herşey anormal olabiliyo. hani şimdi AMH iyiyse 5-6 ay sonra nasıl olacak belli değil. Bence sen kan tahlillerini yaptır ve o sonuçları alıp doktora göster. Fazla beklemeden uzatmadan ama.

amin canım tsh, fsh, triod (t3-t4) lere falan adetin 3.günü falan baktır canım benim ilk tedavim oldu bebeğim tuttu 7 haftalıktı kalp atımını duyduk sonra kalbi durdu ve 8.haftada kürtaj oldum.. ikincisi için yavaştan ilaçlara başladım..eğer ki genetik testin falan yoksa onları da bulunduğun yerde üniversite hastanesinde yaptırabilirsin (benim bulunduğum yerde kadın doğum hastanesi vardı ama biz yapamayız yapılmıyor dediler özel hastaneye gittim hepsi burda yapılmıyor özel lab.gönderiyoruz ücretini ödersiniz dediler bende üniversite hastanesine sordum yapılıyormuş orda yaptırdım ve kan pıhtılaşması çıktı..genetik testi biz kürtajdan sonra yaptırdık ilk gittiğimizde doktorumuz istemişti ama sonra konusu geçmedi vs yaptırmamıştık bebeğimi kaybettikten sonra yapıldı.. kan sulandırıcı iğne vs kullanıldı ama demekki o bebek bize kısmet olmayacakmış hayırlısı rabbim ikinci tedavide yüzümüze güler inşallah) unutmadan doktordan sıranı adetliyken al ki yumuşlara da bakıyor alttan

canım ben adetliyken gitmiştim karnımdan baktı yumurtaların var dedi alttan muayene etmeyince yumurtalar görünmüyor ki benim de kan değerlerim normal çıktı vs 5-6 ay bekledik olmadı tüp bebek merkezinden randevu aldım amh testi istedi adetliydim muayene etti ve amh testi de yumurta taslakları da birbirini destekledi ama normal kadın doğum doktoru benden amh testi falan istememişti ben zaten neyin ne olduğunu bile bilmiyordum ne işe yarıyor neden isteniyor çok yabancı şeylerdi ama yaşayarak hepsini öğrendim..

canım geçmiş olsun. sende dondurmuş bebekler kaldı mı yoksa yeniden mi başladın tedaviyi?

canım geçmiş olsun. sende dondurmuş bebekler kaldı mı yoksa yeniden mi başladın tedaviyi?
yok canım kalmadı 4 yumurta toplandı 3 ü döllendi..1 tane 1.kalite diğerleri 2.kalite keşke bir daha toplatsaydım dedim şimdi sil baştan yeniden başlıyoruz uzun protokol zaten şimdiden saizene gün aşırı başladım malum yumurta az olunca..sizin nasıl?

enteresanmış...aslında herkesi yaptırmıyorlar bu amh. ama şimdi hep gebe kalmayan kadınlardan amh istiyorlar. neyse sen yaptır mutlaka.

enteresanmış...aslında herkesi yaptırmıyorlar bu amh. ama şimdi hep gebe kalmayan kadınlardan amh istiyorlar. neyse sen yaptır mutlaka.
yapıldı canım yapıldı amh sonucu 0,7 çıktı ve yumurta taslakları da çok azdı(ondan sonra zaten ilk denememizi yaptık)hatta ilk toplamada doktorum maşallah dedi seninle nerdeyse taslak sıfırdı yola çıktığımızda çok iyi demişti..

evet önümüzdeki ay ilk işim bu testleri yaptırmak olacak. zaten her gün yeni bir şey öğreniyorum.

benim embriyo hikayesi sizinkilere çok benzer. aynı 3 embriyo vardı. 1 gelişmeye istemedi 2 tane transfere girdiler ama hiiiiç yapışmadılar..tutmadı((((((((( şimdi tüm tahlil sonuçları bekliyorum ve tekrar dediğin gibi sil baştan yeniden başlıyorum. Bu arada AMH doktor benden tekrar istedi 1.10 çıktı. Azmış ama umarım yeter tüpbebek için

Sana hayırlı olsun!!! Allah yardım etsin.

inşallah bu sefer her şey yolunda gider ve sıkıntı olmadan hamile olursun

benimde 3 tane konuldu zaten diğer 2 si gelişimleri az demişti doktor bey biri tuttu o da nasip olmadı tekrar amh falan istemedi benden..aynı yere gidicez değiştirmeyi düşünmüyoruz şimdilik. yeter cnm senin 1,10 benim en son eylül ayında 0,7 ydi şimdi kaç oldu bilmem sıkıntı etme bizler zorlu gruptayız ve stres en büyük düşmanımız..size de geçmiş olsun rabbim şifa versin tez zamanda bizlerde inşallah hayırlısıyla bebişlerimizi sağlıkla kucaklarız

Amin canım. Biz de yeri değiştirmiyoruz aynı yerde tekrarlıyoruz. Haydi İnşallah.

KIZLAR BENIMDE AMH COK DUSUK NELER YAPABILIRIM BIRAZDA DURUMUMDAN BAHSETTIM SIZLERE BENIM GIBI OLANLAR VARSA NE YAPABILIRIM ONEREBILIRMI Ben 2011 evlendim YASIM 33 evlendıgımden beri korunmadık hi. Ve 2012 yılında esım urolojıye gıttı cıft taraflı varıkosel cıktı ve amelıyat oldu sperm sayısı 10 milyon anormal %98 hareketsiz ileri hareketli %32 yerinde hareketli %21hareketsiz %47 normal yapı %2 ve ameliyatı oldu esım 2012 yılında ve 1 yıl sonra 2013 yılında eylul ayında ben hamıle kaldım 5 haftalık düşükle sonuclandı.kendi kendine düştü ve 2013 yılından sonra hıc gebelık yasayamadım sonrasında torc tahlılı bakıldı toxoplasma ıgg - , toxoplasma ıgm - , rubella ıgg + , rubella ıgm – cmv ıgg + , cmv ıgm - , hsv tıp 2 ıgg - , hsv tip 2 ıgm- cıktı.benım adet duzenlerım genelde duzenlıdır 28 günde bır olurken bu dusukten 5 ay sonra adet baslangıcından dıger adet baslangıcına 20 gunde Ya da 21 gunde bır olmaya basladı ve ben bu durumda jınekolaga gıtmeye karar verdım ve gıttıgımde bana progestan ıcmemı onerdı doktor ve sonrasında 28-31 gun arası adet duzenım olmaya basladı ve gene gebelık olusmadı yıl 2015 olmustu ve zeynep kamıl hastanesıne gıttım dedıler once asılama sartı var 3 asılama sonra tup bebek tahlıller ıstendı adetın 3 gunu verdım 09/10/2015 tsh 0,68 prolaktın 13,14 , e2 33 ,fsh 6,26 ve Amh 0,49 cıktı o ay adetın 3 gunu usg bazal sayım yapıldı endlıne duzenlı uterus normal gorunum sag overde 1-2 antral folikül sol over uterusun uzerınde 3-4 antral folikül gördüler obezite nedenıyle suboptiminal degerlendırıldı dendı. Ve bu durum boyle olunca aşılama zaman kaybı dendı ve esımde spermıyogram verdı onun sayısı 16 milyon ,hızlı hareketli 2 , yavas hareketli 44 , yerinde hareketli 17 , hareketsız 37 , normal 10, baş anomalisi 64 boyun anamolısı 16 ,kuyruk anomalisi 10 cıktı esıme denen hızlı hareketlı yavas ılac takvıyesı alması onerıldı urolojı tarafından benım degerlerım amh ve usg takıbı kotu cıkınca dırek acıl tarafından tup bebek dedıler normalde zayıflamanızı beklerız dedıler ama tedavı ederken dıyetısyenede gıdın dedıler zaman kaybetmeyelım dendı . Ve bırınce denemem 04/12/2015 basladı ılac protokolum bunlardı menegon,puregon ,cetrodi menegon bit toz 1 su puregon 300 vuruldum ıgnelerın 7 gunu tek yumurta olustu ve onun gelısmesı ızlendı ve ıgenelerın 15 günü 18/12/2015 de 16 mm oldu dedıler pazartesı toplamaya gelın dedıler cumartesı catlatma ıgnesını 23:45 de vur dedıler pazartesı gelın dedıler ve pazartesı gunu gıttım aneztesı altına alındım ve Maalesef ovele olmus yumurtam catlamıs ve bulamamıslar 1 tedavım bu sekılde sonlandı dedıler 2 ay sonrakı adetınızde gelın gıttım gene hormon tahlılı ıstedıler fsh 4,88 tsh 1,15, prolaktin 13,82 , e2 23 , AMH 0,07 düşmüştü ve bazal sayım yapıldı usg gene bir oncekı sayılar cıktı sagda 2,3 antral folikü ve solda 3,4 folıkul gorduler ve obur ay baslamak uzere cagırdılar ve 29/02/2016 tedavıye basladım 4 adet yumurta gorduler en sonkı sayılar 9,11-14-14 gorduler ve ozaman dedıler 13/03/2016 pazar günü 22:20 de catlatma ıgnenı vur dedıler bu sefer ılac protokolum degısmıstı gonal f pen 300 , menional 150 ve lucrin vermıslerdı dozlarıda bu sekıldeydı menıonal 150+ gonal f 300 =450 vuruldum gunluk lucrınde sabah aksam 1 cızgı en kucuk dozda vuruldum ve bu seferde ıgnelerı 14 gün vuruldum 15/03/2016 da opu ıcın cagırdılar bu arada ve toplamaya gırdım bu sefer toplandı ama 4 yumurta degılde 1 yumurta toplandı ve ertesı gun arayın dendı aradım 24 saat sonrası dollenme olmadı dedıler sız oburgun 48 saat transfer olacak gıbı burda bulunun dendi 17/03/2016 hastaneye gıttım ve olustu dendı transfere aldılar benı dedıler orta kalıte embrıo ınsallah tutar dedıler ve ben 10 gun rapor aldım calıstıgım ıcın hareketlerıme cok abartmadan dıkkat ettım benım adet gunum test gunu gelmedendı 26/03/2016 ve adet gunum gectı ve ben 9 gun kan testı verdım cıkan sonuc kanda 1,26 cıktı ve ben negatıf bakmıstım 12 gun zeynep kamıle gıttım 3,80 cıktı crıone jelı kullansın sayı suphelı bır sayı dedıler ve transferden 10 gun sonra ınanılmaz bır grıp oldum burun akıntım hapsırmam devam ettı ve ben jele devam ettım 14 gun baktırdım 7,4 cıktı 16 gün 9,43 cıktı gebelık testlerınde sılıkte olsa cızgılerı gordum ve adetım gecelı 9 gun olmustu 04/04/2016 yanı trannsferın 18 gunu bende karın agrısı oldu cok fazla ıdrarımda kırmızı ve tortular vardı ıdrarda jelde kanlar vardı ve agrılarım arttı ve dusuk baslamıstı

Benim de rezervim az femera protokolu uygulandi 2 yumurta toplandi. 2 side dollendi. 1 i tuttu. Esimde de sayi hareket ve canlilik oldukca azdi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…