Hepinize kocaman selamlar sevgiler. Arada girip okuyorum ama yazamadım sizlere. Bu sayfadan vazgeçmek imkansız. çoğu arkadaş yeni geldi katıldı. Hamilelere hayırlı olsun. Yeni gideceklere allah kolaylık versin. Olumsuz sonuç alanlara tez zamanda toparlanıp tekrar denemek nasip etsin.
öncelikler bebek ve tres sizlere merhaba. Okuyorum yazılarınızı. Sizde vefalısınız burada kalmakla. Kardelennur cnm sürecin hayırlı olsun şimdiden senin anne olduğun günü görcem burdan işallah. Dualarımız hepimize. Eskiden tanıdığım adını hatırlayamadığım tüm arkadaşlarıma kocaman selamlar.
Benim ufaklıklar 6 aylık oldu. Kendim bakıyorum gece ve hafta sonları eşimle beraber bakıyoruz. çok zor bakımları ama bi o kadarda zevkliki. Allahım isteyen herkesin evinde bebek sesleri yükselsin. Kaka kokuları duyulsun. Uykusuz geceler nasip etsin. 6. Ayımızın içindeyiz. Kararsız olanlarada ilham olmak isterim her zaaman. Ben eski arkadaşlardan esinlenip bu zamanlara kadar geldik. Keşke tüple bosa zamana geçireceğime daha önceden gitseymişim diyorum. Ekonomiyi toparlarsak belki kız kardeş almayada gidebiliriz. Herşey nasip.
özllikle tres ve bebek sizlere sorum. Yoğurt sevmediler. Meyve suyu ilede karıştryorum yemiyorlar birtürlü. çorbada sevmyolar. Sadece mama, muhalebi ve kaşık mama birazda meyve püresi yiyolar. Siz naptınız bu dönemde ne yapıyorsunuz. Kahvaltılıklarada başlamak lazım ama başlamadık henüz. Kocaman sevgiler hepinize.
selam canim benim..demek 6 aylik oldular bebislerin. cok sevindim...evet bakim zahmetli oluyo ama insan basariyo. bende yanliz bakiyorum aksamlari esim yardim ediyor isden gelince. dedigin gibi keske daha önce bu yola basvursaydik. ama olsun. allah diger arkadaslarada bu duygulari insallah en yakin zamanda tattirsin.
yeme konusuna gelince: 6 aylik iken bizimkiler günde 1 ögün le süt harici sebze püreyle basladik canim. yani mesela 1 hafta havuc püresi verdim, diger hafta havuc ile patates püresi, sonra ara sira baska sebze, kereviz mesela cok sevdiler bizimkiler, veya rezena diye sebze var, onuda cok seviyorlar, veya yabani havuc diyorlar rengi sarimsi oluyor, neyse 2-3 hafta sebze ve patates den sonra cooook ince mixer den gecirilmis tavuk eti katiyorsun, bir portiona 20 veya en fazla 30gr et canim. yavas yavas öyle tavuk etine, süt danasina da alistirdim. ama eti cok iyi cekmen ezilmesi lazim, püre seklinde tabi, icine bol su katarak püre yap.
bir ay 1 ögün bunlari verdim, diger ögünler zaten süt.
sonra diger ayda, ikinci ögünlerinde yulaf ezmeler var bebekler icin, toz halinde, onun icine suyla birlikte 90gr meyve püresi ekliyorsun, onlari verdim canim. tekrar bir aydan sonrada 3. ögünü süt yerine aksamlari "milchbrei" - yani türkcesine baktim simdi lapa süt veriyosun. yani kati sekilde sütlü brei. böylelikle 3 ögün zamanla degistirmis oluyosun. ilk basta sebzeyle baslamak daha iyi oluyor, en cok vitaminleri onlardan aliyolar
baska ben mesela peksimet diye su sert ekmekler varya, onlari suda eziyorum icine biraz sütlerinden ekliyorum (normal inek sütü degil!! onu sakin 1 yasdan önce verme. ben hatta 2 yasa kadar inek sütü vermiycem!!!). veya icine bir kactane bebelac dan bisküviler varya onlari ezebilirsin. ama cok ekleme, onlar cok tatli oluyor biliyosun.
ama seninkiler daha biraz kücük canim, yani hemen sevmezlerse bile her gün bir kac kasik dene. zamanla alisiyorlar inan. ilk basta benimkilerde zorlandilar, simdi yasina girdiler mesela, sadece sabah aksam sütlerinden iciyorlar diger zamanlar sabahlari dilim ekmek üzerine birazcik kahvaltilik tereyagi sürüyorum sonra üzerine krem peynirler var, onlardan ufak ufak ekmegi koparip veriyorum. bunu kahvaltiya cok iyi yiyorlar. domates i emiyorlar mesela cok seviyorlar. haftada 1-2 defa da 1 yumurtayi tavada omlet gibi hic bisey icine eklemeden veriyorum ekmekle birlikte.
öglen yemekleri desen meyve+pirinc veya patates+ az bisey et le ezip veriyorum. artik püre halinde vermiyorum. ama tabi sen daha söyle bi 9 aylik olana kadar püre seklinde verirsin.
böylelikle yavas yavas bizim yediklerimize alisiyorlar. gecenlerde patates yemegi yaptim, baharatsiz, cok az tuzla onu verdim cok iyi yediler.
neyse canim cok uzun oldu :) ama istedigin soruyu sorabilirsin bana. bu yemek konusunda ben cok fazla arastirdim okudum. önemlisi bol vitaminli olsun. 6 aydan sonra bebeklerin demir depolari azaliyor, yani bol demir iceren, vitamin b lerden iceren yemek verirsen iyi olur.