Selam canim sagol seninde bayramin mübarek olsun. Bende bi gelisme yok. Iki hafta sonra ilaclara baslayacagim insallah. Tabiki herseyin hayirlisi arkadasim. Gec olsun güc olmasin...

Tabi ki öyle arkadaşım bakalım teker teker çıkacağız yola bol bol pozitifleri görücez inşallah :emir_bebek::49: :))

Günaydın hanımlar bayramınız kutlu olsun. Topik epey gerilere düşmüş bulmakta zorlandım. Donasyona niyetlenenler son durumunuz nedir? Ben hala adet olamadım dolayısıyla protokole de başlayamadık henüz... culli, kivfa, Mmucizem, chinerose, Sevgimsin. Başlayanlar varsa durumlarınızı paylaşır mısınız süreci merak ettim? Benim adetim 12 gün geciktiği için dnr de bekliyor biz başlayamadık bir türlü ama hayırlısı olsun da geç olsun diyorum artık :)):nazar:

Hayırlı bayramlar mia arkadaşım düşünmen yeter:)) öncelikle şöyle anlatayım cnm bizim bi merkezde zar zorda olsa bir yılda üç yumuş çıktı çogu döllenmedi zaten çıkanları dölleyip dondurmuştuk eyer sağlıklı bi şekilde çözülürse drumuz pek umutlu deyil pcg gidicek saglıklı olursa transfer olucak okumuşundur bi kızım var genetik hastalıklı...olursa bizim için bi mucize olur olmassada zaten bilecezki bir yumişte olsa saglıklı deyil..hiç ara vermeden kıbrıs yolcusu olucaz inşallah yinede bi umut arkasım en azından rahat bi şekilde kafamızda soru işareti olmadan başlıcaz burayı bi ekart edelim başlıcaz inşallah burayıda takip ediyorum gelişmelerden mutlaka haberdar ederim sizleri ayy çok uzun oldu:) allah herkezin yardımcısı olsun...

Hayırlı bayramlar mia arkadaşım düşünmen yeter:)) öncelikle şöyle anlatayım cnm bizim bi merkezde zar zorda olsa bir yılda üç yumuş çıktı çogu döllenmedi zaten çıkanları dölleyip dondurmuştuk eyer sağlıklı bi şekilde çözülürse drumuz pek umutlu deyil pcg gidicek saglıklı olursa transfer olucak okumuşundur bi kızım var genetik hastalıklı...olursa bizim için bi mucize olur olmassada zaten bilecezki bir yumişte olsa saglıklı deyil..hiç ara vermeden kıbrıs yolcusu olucaz inşallah yinede bi umut arkasım en azından rahat bi şekilde kafamızda soru işareti olmadan başlıcaz burayı bi ekart edelim başlıcaz inşallah burayıda takip ediyorum gelişmelerden mutlaka haberdar ederim sizleri ayy çok uzun oldu:) allah herkezin yardımcısı olsun...

Allah güzel kızına sağlık versin canım. Sizin için hangisi hayırlıysa o olsun inşallah. Bak ne güzel seçeneklerin var hala. Hiç belli olmaz bu işler, tüm yolları değerlendirmekle en doğrusunu yapıyorsunuz. Kendimle birlikte buradaki herkes için dua ediyorum ben. Gelişmelerini merakla ve ümitle bekliyor olacağız. Sevgiler :))

Allah güzel kızına sağlık versin canım. Sizin için hangisi hayırlıysa o olsun inşallah. Bak ne güzel seçeneklerin var hala. Hiç belli olmaz bu işler, tüm yolları değerlendirmekle en doğrusunu yapıyorsunuz. Kendimle birlikte buradaki herkes için dua ediyorum ben. Gelişmelerini merakla ve ümitle bekliyor olacağız. Sevgiler :))

Sğl cnm arkadaşım güzel temennilerin için,yüce allahım hepimize bir mucize yaşatsın inşallah bende sizlerin güzel haberlerinizi bekliyor olacagım...

4500(donasyon) +1500( konaklama)+500(ilaç ve tetkikler)
5000 Euro olan donasyonda hit 500 Euro indirim yaptığını söyledi .Bizde indirim bile yaptılar diye sevinmiştik.:((
Sanırım konaklamada da epey kazıklandık:((
Paket istedik onlar ayarlarsa ucuz olur diye düşünmüştük
Neyse zaten elde var sıfır.

selam canim
üzüldüm, evet konaklama icin cok fazla vermisiniz...her zaman kendiniz ayarlamaniz daha uygun olur diye düsünüyorum. internet fiyatlari daha uygun oluyor sanki. napcaksin artik gecti bitti. birdahakine insallah daha iyi sonuclarla gelirsin canim.

Hepinize kocaman selamlar sevgiler. Arada girip okuyorum ama yazamadım sizlere. Bu sayfadan vazgeçmek imkansız. çoğu arkadaş yeni geldi katıldı. Hamilelere hayırlı olsun. Yeni gideceklere allah kolaylık versin. Olumsuz sonuç alanlara tez zamanda toparlanıp tekrar denemek nasip etsin.

öncelikler bebek ve tres sizlere merhaba. Okuyorum yazılarınızı. Sizde vefalısınız burada kalmakla. Kardelennur cnm sürecin hayırlı olsun şimdiden senin anne olduğun günü görcem burdan işallah. Dualarımız hepimize. Eskiden tanıdığım adını hatırlayamadığım tüm arkadaşlarıma kocaman selamlar.

Benim ufaklıklar 6 aylık oldu. Kendim bakıyorum gece ve hafta sonları eşimle beraber bakıyoruz. çok zor bakımları ama bi o kadarda zevkliki. Allahım isteyen herkesin evinde bebek sesleri yükselsin. Kaka kokuları duyulsun. Uykusuz geceler nasip etsin. 6. Ayımızın içindeyiz. Kararsız olanlarada ilham olmak isterim her zaaman. Ben eski arkadaşlardan esinlenip bu zamanlara kadar geldik. Keşke tüple bosa zamana geçireceğime daha önceden gitseymişim diyorum. Ekonomiyi toparlarsak belki kız kardeş almayada gidebiliriz. Herşey nasip.

özllikle tres ve bebek sizlere sorum. Yoğurt sevmediler. Meyve suyu ilede karıştryorum yemiyorlar birtürlü. çorbada sevmyolar. Sadece mama, muhalebi ve kaşık mama birazda meyve püresi yiyolar. Siz naptınız bu dönemde ne yapıyorsunuz. Kahvaltılıklarada başlamak lazım ama başlamadık henüz. Kocaman sevgiler hepinize.

selam canim benim..demek 6 aylik oldular bebislerin. cok sevindim...evet bakim zahmetli oluyo ama insan basariyo. bende yanliz bakiyorum aksamlari esim yardim ediyor isden gelince. dedigin gibi keske daha önce bu yola basvursaydik. ama olsun. allah diger arkadaslarada bu duygulari insallah en yakin zamanda tattirsin.

yeme konusuna gelince: 6 aylik iken bizimkiler günde 1 ögün le süt harici sebze püreyle basladik canim. yani mesela 1 hafta havuc püresi verdim, diger hafta havuc ile patates püresi, sonra ara sira baska sebze, kereviz mesela cok sevdiler bizimkiler, veya rezena diye sebze var, onuda cok seviyorlar, veya yabani havuc diyorlar rengi sarimsi oluyor, neyse 2-3 hafta sebze ve patates den sonra cooook ince mixer den gecirilmis tavuk eti katiyorsun, bir portiona 20 veya en fazla 30gr et canim. yavas yavas öyle tavuk etine, süt danasina da alistirdim. ama eti cok iyi cekmen ezilmesi lazim, püre seklinde tabi, icine bol su katarak püre yap.

bir ay 1 ögün bunlari verdim, diger ögünler zaten süt.
sonra diger ayda, ikinci ögünlerinde yulaf ezmeler var bebekler icin, toz halinde, onun icine suyla birlikte 90gr meyve püresi ekliyorsun, onlari verdim canim. tekrar bir aydan sonrada 3. ögünü süt yerine aksamlari "milchbrei" - yani türkcesine baktim simdi lapa süt veriyosun. yani kati sekilde sütlü brei. böylelikle 3 ögün zamanla degistirmis oluyosun. ilk basta sebzeyle baslamak daha iyi oluyor, en cok vitaminleri onlardan aliyolar
baska ben mesela peksimet diye su sert ekmekler varya, onlari suda eziyorum icine biraz sütlerinden ekliyorum (normal inek sütü degil!! onu sakin 1 yasdan önce verme. ben hatta 2 yasa kadar inek sütü vermiycem!!!). veya icine bir kactane bebelac dan bisküviler varya onlari ezebilirsin. ama cok ekleme, onlar cok tatli oluyor biliyosun.

ama seninkiler daha biraz kücük canim, yani hemen sevmezlerse bile her gün bir kac kasik dene. zamanla alisiyorlar inan. ilk basta benimkilerde zorlandilar, simdi yasina girdiler mesela, sadece sabah aksam sütlerinden iciyorlar diger zamanlar sabahlari dilim ekmek üzerine birazcik kahvaltilik tereyagi sürüyorum sonra üzerine krem peynirler var, onlardan ufak ufak ekmegi koparip veriyorum. bunu kahvaltiya cok iyi yiyorlar. domates i emiyorlar mesela cok seviyorlar. haftada 1-2 defa da 1 yumurtayi tavada omlet gibi hic bisey icine eklemeden veriyorum ekmekle birlikte.
öglen yemekleri desen meyve+pirinc veya patates+ az bisey et le ezip veriyorum. artik püre halinde vermiyorum. ama tabi sen daha söyle bi 9 aylik olana kadar püre seklinde verirsin.
böylelikle yavas yavas bizim yediklerimize alisiyorlar. gecenlerde patates yemegi yaptim, baharatsiz, cok az tuzla onu verdim cok iyi yediler.
neyse canim cok uzun oldu :) ama istedigin soruyu sorabilirsin bana. bu yemek konusunda ben cok fazla arastirdim okudum. önemlisi bol vitaminli olsun. 6 aydan sonra bebeklerin demir depolari azaliyor, yani bol demir iceren, vitamin b lerden iceren yemek verirsen iyi olur.

Minasere masallah seninkiler buyumus dogduklarindan beri tek basinami bakiyorsun nasil basediyorsun ikisi birden aglayinca napiyorsun benimkilerbayramda 3ayi doldurcak annem yanimda ikimizede yetiyor ustelik aksamlari ve haftasonu yardim ediyor gecede ikisi aglayinca kalkiyor birine mamasini o veriyor sen ikisi birden gece agladiklarinda napiyorsun sutun varmi verebildinmi ben pek veremedim mama agirlikli ek gidalara gecmeyi dusunuyorum 4.ayda simdi ufak ufak meyvelerin suyundan tattiriyorum deneyimlerini yazarsan sevinirim canim..

selam canim benim, bana asil yazdigin soruyu göremedim canim. bir kac sayfa geri gittim ama yoktu. sanirim minasareye yazdigin sorularla ilgili. birdahakine direk yazdigim yaziyla alinti alip yazarsan daha kolay bulunuyor canim

ikisi agladigi zaman ikisini bir her zaman kucagina alamiyosun biliyosun. sirayla sakinlestiriyodum canim ben. bazen birini kucagima alip digerini de kollarima aliyordum. ama öyle yapmak yanliz zor. Allah korusun düsürebilirsinde. biri olucakda sana kucagina vericek ikinci bebegi yoksa olmuyor. meme ile cabuk sakinlesiyorlardi bizimkiler canim.

ek gida konusunda demiin minasareye cok uzun yazdim canim. yukarida görebilirsin onlari bi oku. yine bana sorularini yazarsin bakarim önümüzdeki günler foruma.
ek gida olarak ben senin yerinde olsam sebze püresiyle baslarim canim. meyve biraz onlarin popolarinida kizarik yapiyor. bizimkilerde en azindan öyleydi. burda doktorlar daha cok sebzeyle baslatiyorlar. ama cook iyi püre yapman lazim, veya hazir bebek pürelerinden sebzeli falan alman lazim.

bana yaz cani sorularini. Allah kolaylik versin.

Günaydın hanımlar bayramınız kutlu olsun. Topik epey gerilere düşmüş bulmakta zorlandım. Donasyona niyetlenenler son durumunuz nedir? Ben hala adet olamadım dolayısıyla protokole de başlayamadık henüz... culli, kivfa, Mmucizem, chinerose, Sevgimsin. Başlayanlar varsa durumlarınızı paylaşır mısınız süreci merak ettim? Benim adetim 12 gün geciktiği için dnr de bekliyor biz başlayamadık bir türlü ama hayırlısı olsun da geç olsun diyorum artık :)):nazar:

Sevgili mia'cim senin de bayramin kutlu olsun..bende durumlar ilaçlarimi kullanmaya devam ediyorum yarin rahim kalinligimi ölçturucem ve irem hanima bilgi vericem.bakalim kaç?suan sadece estrofem,folbiol ve aspirin kullaniyorum.ilaclardan mi bilmiyorum biraz terleme, halsizlik ve kasik agrilarim var gogüslerimde de biraz sizlama var hayirlisi diyorum insallah artik cok yoruldum umarim allah emeklerimizin karsiligini hayirlisiyla verir..simdilik böyle..

Sevgili mia'cim senin de bayramin kutlu olsun..bende durumlar ilaçlarimi kullanmaya devam ediyorum yarin rahim kalinligimi ölçturucem ve irem hanima bilgi vericem.bakalim kaç?suan sadece estrofem,folbiol ve aspirin kullaniyorum.ilaclardan mi bilmiyorum biraz terleme, halsizlik ve kasik agrilarim var gogüslerimde de biraz sizlama var hayirlisi diyorum insallah artik cok yoruldum umarim allah emeklerimizin karsiligini hayirlisiyla verir..simdilik böyle..

Culli'cim hadi bakalım güzel haberlere inşallah. Belki estrofemin yan etkisidir terlemeler. Sonu güzel olacak inşallah canım. Ben de adet bekliyorum sabırla, gelse de başlasam ben de :)) hep düzenli olan adetim bekleyince gelmez oldu :))) gelişmelerden haberdar et olur mu.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Adetin basladigi gunden itibaren kacinci gunde transfer oluyor?birde okudum bazilariniza irem hanim ovitrella igne yazmis bana bu igneden almami soylemediler herkez mi kullandi ne ise yariyor bu igne?

Adetin basladigi gunden itibaren kacinci gunde transfer oluyor?birde okudum bazilariniza irem hanim ovitrella igne yazmis bana bu igneden almami soylemediler herkez mi kullandi ne ise yariyor bu igne?

Canım ovitrelle yumurta çatlatma iğnesi. Tüp bebek tedavisinde kullanmıştım sana gerek yok zaten.

Canım ovitrelle yumurta çatlatma iğnesi. Tüp bebek tedavisinde kullanmıştım sana gerek yok zaten.

Canim ovitrellayi transfer sonrasi yapiyolar galiba irem hanim kibristan alabilecegimi soyledi soguk durmasi gerekiyormuş.

Kizlar trasfer günü ućağa binip eve dönen var mi? Ben ayni gun dönmek istiyorum bir sakincasi olurmu acaba?bu arada esim 4 agustosta sperm vericek ve muhtemelen transfer de 9 agustosta olacak.kizlar çok endiseliyim duygularim cok karisik bi yandan bebegim sun istiyorum bir yandan da çok korkuyorum ben ne yapiyorum diyorum.sizlerde de oldumu duygu karisikligi???

Merhaba ,
Söz vermistim ondan yaziyorum...

anne olanlari tebrik ederim..olacalara basarilar dilerim..gün sayanlarada sabir dilerim..zor sürec ama meyvasi sabri bir harika..)))
rabbim herkese versin..annelik cook güzel..

iki hafta önce bende miniklerimi kucagima aldim.. 30 temmuzda normal tek bebek dogum tarihiydi benimkiler 13 gün önce geldiler.
sezeryan oldum,hamilleik boyunca hic sorun yasamadim sükür...son haftalar karnim cook büyüdü.. yürüyemiyor hatta yatamiyordum bile... 3 kg ikiside .sükür sagliklari cok iyi ,küveze girmediler 5 gün sonra tüm kontroller yapildiktan sonra eve geldik.
toplam 7 kg almistim yaklasik kisa sürede 14 kg kadar geri verdim...yilalrca mikrodan kalan tüm kilolarda gitmis oldu..
Miniklerime kendim tek bakiyorum..simdilik gayet iyi ilerde nasil olur bilemem..
diger annelerimizide kutlarim ..
yeni baslayanlara kolaylaiklar dilerim..
her sey gönlünüzce olsun ..
sevgiler.

Merhaba ,

anne olanlari tebrik ederim..olacalara basarilar dilerim..gün sayanlarada sabir dilerim..zor sürec ama meyvasi sabri bir harika..)))

iki hafta önce bende miniklerimi kucagima aldim.. 30 temmuzda normal tek bebek dogum tarihiydi benimkiler 13 gün önce geldiler.
sezeryan oldum,hamilleik boyunca hic sorun yasamadim sükür...son haftalar karnim cook büyüdü.. yürüyemiyor hatta yatamiyordum bile... 3 kg ikiside .sükür sagliklari cok iyi ,küveze girmediler 5 gün sonra tüm kontroller yapildiktan sonra eve geldik.
toplam 7 kg almistim yaklasik kisa sürede 14 kg kadar geri verdim...yilalrca mikrodan kalan tüm kilolarda gitmis oldu..
Miniklerime kendim tek bakiyorum..simdilik gayet iyi ilerde nasil olur bilemem..
sevgiler.

Larax tebrik ederim. Ne mutlu kavuştun miniklerine, Allah sağlıkla mutlulukla büyütmeyi nasip etsin. Darısı bizim başımıza, bizlere de umut oluyor bu paylaşımlar çok teşekkürler :nazar:

Merhaba ,

sevgiler.

Merhabalar Larax'cigim,

Herseyden once tekrikler, Rabbim Anali babali eylesin...bahtlari acik ve guzel olsun!:nazar::emir_bebek:

Sukurler olsun sagliklilar sende oylesin..biraz yorgun olursun ama bunlar tatli telaslar...:)

Seninkiler sana surpriz yapipda 2 tanemi geldiler? ben tek bebis diye hatirliyorum belkide yanlis hatirliyorum....ne guzel zor olur biraz ama sen ustesinden gelirsin...Allahim gucunu kuvettini artirsin...amin.

Canim fazla kilo'da almamisin, ne guzel...neler yaptin?

Kendine ve bebislerine iyi bak, kokla onlari benim icin.

Tedaviye gitmek uzere olan arkadaslara bol sanslar, sakin olmaya calisin, Culii icini ferah tut canim, zaten hamile oldugunu ogrendiginde Dns. felan unutuyorsun, o bebege sahipleniyorsun....

Hamis olan arkadaslar ( umudumwaar, Anatolya, ve isimlerini hatirlamadigim arkadaslar...) insallah bizlerimizde sag selim bebeislerimiz aliriz kucaklarimiza, koklariz onlari....AMIN!!

Hepiniz sevgiyle kalin!

Merhaba ,

sevgiler.

Hayırlı olsun canım tebrik ediyorum. Çok güzel bir haber. Zor bir süreci başarıyla sonuçlandırdın. Umarım bebeklerin ve sen daima sağlıklı olursunuz. Yuvanızdan huzur ve sağlık eksik olmasın. Hep mutlu kalın. Darısı bizim başımıza.

Kizlar trasfer günü ućağa binip eve dönen var mi? Ben ayni gun dönmek istiyorum bir sakincasi olurmu acaba?bu arada esim 4 agustosta sperm vericek ve muhtemelen transfer de 9 agustosta olacak.kizlar çok endiseliyim duygularim cok karisik bi yandan bebegim sun istiyorum bir yandan da çok korkuyorum ben ne yapiyorum diyorum.sizlerde de oldumu duygu karisikligi???

Canım, bende transfer günü sabah uçağıyla gittim. 11.30 da transfer yapıldı ve akşam 8 uçağıyla geri döndüm. Şu anda da 12 haftadayım. Transfer yapıldıktan sonra, benden sonra hasta olmadığı için masada yarım saatten fazla yattım. Sonrada odamda uçak saatine kadar yattım. İçini rahat tut canım herhangi bir şey olmaz.

Endişeli olman çok normal. Bende yakın duygular yaşamıştım. Zaman zaman da üstesinden gelemeyecekmişim hissine kapılmıştım. Ama şu anda hamileyim, onu ben besliyorum. Ben büyütüyorum içimde. Ultrasonda kalp atışını duyduğumda, kollarını kafasını hareketlerini gördüğümde bütün dünyalar benim oldu. O benim bebeğim diye düşündüm. Her gün elimi karnıma koyup ona güzel şeyler söylemeye çalışıyorum. Varsın genetiği benden olmasın, çok mu önemli sanki. O nun annesi ben olacağım.
Canım inşallah hamile kalırsın, duyguların durulduğunu hissedeceksin ve bebeğine sahip çıkacaksın.
Güzel haberlerini bekliyoruz. Şimdiden hayırlı olsun canım...

Arkadaslar hepinize merhaba...
Ben de uzun zaman sonra sonunda kocami ikna ettim
4 basarisiz tup bebek denemesi yaptik
Yumurtalar gelismiyor sadece bir kere embriyo transferi oldu onda da negatif sonuc
Forumu ara ara takip ediyordum artik surekli edecegim
Ekim gibi planliyoruz yumurta donasyonunu
Sizce simdiden gorusmelere baslamali miyiz?

Sent from my iPhone using Kadınlar Kulübü

Canım, bende transfer günü sabah uçağıyla gittim. 11.30 da transfer yapıldı ve akşam 8 uçağıyla geri döndüm. Şu anda da 12 haftadayım. Transfer yapıldıktan sonra, benden sonra hasta olmadığı için masada yarım saatten fazla yattım. Sonrada odamda uçak saatine kadar yattım. İçini rahat tut canım herhangi bir şey olmaz.

Endişeli olman çok normal. Bende yakın duygular yaşamıştım. Zaman zaman da üstesinden gelemeyecekmişim hissine kapılmıştım. Ama şu anda hamileyim, onu ben besliyorum. Ben büyütüyorum içimde. Ultrasonda kalp atışını duyduğumda, kollarını kafasını hareketlerini gördüğümde bütün dünyalar benim oldu. O benim bebeğim diye düşündüm. Her gün elimi karnıma koyup ona güzel şeyler söylemeye çalışıyorum. Varsın genetiği benden olmasın, çok mu önemli sanki. O nun annesi ben olacağım.
Canım inşallah hamile kalırsın, duyguların durulduğunu hissedeceksin ve bebeğine sahip çıkacaksın.
Güzel haberlerini bekliyoruz. Şimdiden hayırlı olsun canım...

Heluncum bende senin gibi yapmayi düsünüyorum, o sekilde olacak benimde bende ucak biletimi aksam 7 ye aldim olacagi varsa herturlu olur canim..ne guzel yakinda cinsiyetide belli olur..sende firdevs hanimdami oldun tedavini?

Back
X