Allah onları size bağışlasın MUSMUTLU yaşayın hep birlikte inşallah darısı bizlerinde başınaSelam arkadaslar,
Ikizlerim dogdular! Gectigimiz cumartesi ani suyumun gelmesi ile ikizlerim acil sezeryanla dunyaya geldiler cok sukur. Cok buyuk bir tehlike atlattik ama sukur hersey yolunda gitti. Malesef biraz erken geldiler. Daha henuz 34 haftaliklar ve suan kuvezde kaliyorlar. Hastaneden cikmalari bi kac hafta surecek. Ama hic onemli degil, sagliklari yerinde cok sukur. Oglum babasinin kopyasi, kizimiz her iki taraftanda benzerlikleri var.
Bu forum sayesinde cok sey ogrendik ve bu yola bas vurduk. Bunun icin herkese tesekkur ederim. Duygular cok yogun ve cok guzel. Ciktiginiz bu yolda sakin pes etmeyin arkadaslar. Insallah rabbim sizlerede bu duyguyu yasatir. Sizler daima dualarimdasiniz. Kalin saglicakla..
Sevgimsin allah analı babalı büyütsün,tebrik ederim.Selam arkadaslar,
Ikizlerim dogdular! Gectigimiz cumartesi ani suyumun gelmesi ile ikizlerim acil sezeryanla dunyaya geldiler cok sukur. Cok buyuk bir tehlike atlattik ama sukur hersey yolunda gitti. Malesef biraz erken geldiler. Daha henuz 34 haftaliklar ve suan kuvezde kaliyorlar. Hastaneden cikmalari bi kac hafta surecek. Ama hic onemli degil, sagliklari yerinde cok sukur. Oglum babasinin kopyasi, kizimiz her iki taraftanda benzerlikleri var.
Bu forum sayesinde cok sey ogrendik ve bu yola bas vurduk. Bunun icin herkese tesekkur ederim. Duygular cok yogun ve cok guzel. Ciktiginiz bu yolda sakin pes etmeyin arkadaslar. Insallah rabbim sizlerede bu duyguyu yasatir. Sizler daima dualarimdasiniz. Kalin saglicakla..
canımmm çok sevindim adına:) çok güzel bi duygu inş. Bizde yaşarız bu duyguyu tekrar tebrikler ve mutluluklar...Selam arkadaslar,
Merhaba arkadaşlar ,bir suredir internetim olmadığı için yazamadim. Can atiyordum simdi yazacaklarimi sizlerle paylaşmaya ve sizlere bir umut olmaya... Bugüne kısmetmiş... Bazı arkadaşlarım beni gecen seneden beri paylastiklarimdan tanıyor. Ama tanımayanlar için yasadiklarimdan bahsedeyim öncelikle.
Ben 36 yaşındayım,FSH 30, amh 0,13 ve erken menopoz olduğumu öğreneli tam bir yıl oldu.Bu bir yıllık sürede sadece iki defa tüp bebek tedavisi gördüm.Birinde tek yumurtam büyüdü ve transfer günü erken çatladığını öğrendim, diğerinde ise hiç yumurtam büyümedi ve tedavi yarım kaldı.Transfer heyecanı bile yaşayamadım aslında. Bunun bile eksiliğini hissediyordum. 2014/Ekim ayindan beri ozel muayenehanesi olan bir doktora gitmeye basladim,allahima binlerce şükürler olsun ki doktorumuz karşıma çıkardı,yüreği temiz, iyiniyetli ve gerçekten çok iyi bir doktor. Bana o zaman senin tup bebek tedavisinde hamile kalma sansin %5-10,dogal yoldan ise %1 bile degil ama biz sansimizi sonuna kadar zorlayacagiz demisti. Ben ekimden itibaren yumurta kalitesini arttirma ihtimali var diye vitaminler ve ayrica fsh yuksek oldugu icin de hayit,aslanpencesi,civan percemi icmeye basladim. İki ay sonra kontrole gittigimde hiç yumurtam yoktu maalesef. İlaçlara devam ettim ve iki ay sonra tekrar kontrole gittim yine hic yumurta yok. Artik 2015/şubat ayı geldiğinde ben sıkıldıgım ve psikolojik olarak yiprandigim için tüm ilaçları bıraktım,hic kendime dikkat etmedim ve daha fazla yipranmak istemedigim için ve aylardır tüp bebek tedavisine baslayamadigim için, esime artik yapacak birşey olmadığını bildiğimi ve donasyonu kabullendigimi söyledim. Doktorum ilk muayeneye gittiğimde bana rahim seklinde bir problem var,histeroskopi yapalım tüp bebekten önce demişti,ben o zamanlar çok onemsemedim ama gecen ay artik yapacak hicbirseyim kalmadığı için histeroskopi yaptırmaya karar verdim. Histeroskopim bittiginde, doktorum yanıma gelip rahmin üstünün çökük olduğunu, bunu duzelttigini ve işlem sırasında, rahim filminde tupumun teki tıkalı görünmesine rağmen,ikisinin de kapalı olduğunu gördüğünü ve tüplere doğru su gönderdiğini ama ise yarar mi bilemeyecegini söyledi. Aradan bir adet gectikten sonra kontrole gittim, doktor rahimdeki uc cizgiyi gosterdi,hersey gayet guzeldi ve yolunda gitmisti ve bir tane yumurtam vardi , hem de vitaminsiz,ilacsiz ve kendi kendine buyumus olan...Doktorum bu yumurtayi degerlendirin dediginde,gulmus ve hocam aylar gecti ben kabullendim kendi yumurtamla hamile kalamayacagimi demistim. Neyse ben bu arada cylo prognova kullaniyordum adet olmak icin, ilac bitti aradan gunler gecti,adet olamadim. Ben de bu ilaci ilk defa kullaniyorum,herhalde benim vucut kabul etmedi dedim ama adet olamayınca artik testimi almaya karar verdim,yillardir tek cizgi gorup,hayal kirikligi yasadigim idrar testini yaptim ve aninda ikinci cizgi karsimda belirdi. Oyle buyuk bir sok yasadim ki,esimi aglayarak cagirdim. Testte iki tane kirmizi cizgi vardi ama biz hala inanmiyoruz teste,cunku doktorlarin cogu sen kendi yumurtanla hamile kalamazsin demisti. Kosarak kan vermeye gidip de bir saat sonra sonucu gordugumuzde,hala sokta olan biz hamile oldugum kesinlesince daha cok soka girdik. Yillarca doktorlarin sen menopoza girdin,unut hamile kalmayi, git evlat edin,donasyon yaptir sozleri beynimize o kadar islemisti ki biz gercekten hamile oldugumu uzun saatler idrak edip sevinemedik bile. Menopoza girdin denilen ben,senin yumurtan kalitesiz denilen ben, tedavilere fsh yuksek amh dusuk diye kabul edilmeyen ben, cevremdekilerin evlat edin bari dedigi ben ve kendi yumurtasindan umudu kesen ben HAMİLEYİM....
Çok uzattim biliyorum ama her ayrintinin size bir şekilde faydası olursa düşüncesiyle yazmak istedim. Sakın umudunuzu kaybetmeyin. Benim gibi MUCİZENİZİ yasayacaginiza inaniyorum ve herkes için dua ediyorum.
Bu ne guzel hikayedir boyle okudugumda gozyaslarim kendiligiden suzulup gitti cok duygulandim ve senin adina gercektrn cok sevindim.allah saglikla kucagina almaya nasip etsin canim.umarim herkes boyle guzel mucizeleri yasabilsin.allah hepimize anne olmayi nasip eder insallahMerhaba arkadaşlar ,bir suredir internetim olmadığı için yazamadim. Can atiyordum simdi yazacaklarimi sizlerle paylaşmaya ve sizlere bir umut olmaya... Bugüne kısmetmiş... Bazı arkadaşlarım beni gecen seneden beri paylastiklarimdan tanıyor. Ama tanımayanlar için yasadiklarimdan bahsedeyim öncelikle.
Ben 36 yaşındayım,FSH 30, amh 0,13 ve erken menopoz olduğumu öğreneli tam bir yıl oldu.Bu bir yıllık sürede sadece iki defa tüp bebek tedavisi gördüm.Birinde tek yumurtam büyüdü ve transfer günü erken çatladığını öğrendim, diğerinde ise hiç yumurtam büyümedi ve tedavi yarım kaldı.Transfer heyecanı bile yaşayamadım aslında. Bunun bile eksiliğini hissediyordum. 2014/Ekim ayindan beri ozel muayenehanesi olan bir doktora gitmeye basladim,allahima binlerce şükürler olsun ki doktorumuz karşıma çıkardı,yüreği temiz, iyiniyetli ve gerçekten çok iyi bir doktor. Bana o zaman senin tup bebek tedavisinde hamile kalma sansin %5-10,dogal yoldan ise %1 bile degil ama biz sansimizi sonuna kadar zorlayacagiz demisti. Ben ekimden itibaren yumurta kalitesini arttirma ihtimali var diye vitaminler ve ayrica fsh yuksek oldugu icin de hayit,aslanpencesi,civan percemi icmeye basladim. İki ay sonra kontrole gittigimde hiç yumurtam yoktu maalesef. İlaçlara devam ettim ve iki ay sonra tekrar kontrole gittim yine hic yumurta yok. Artik 2015/şubat ayı geldiğinde ben sıkıldıgım ve psikolojik olarak yiprandigim için tüm ilaçları bıraktım,hic kendime dikkat etmedim ve daha fazla yipranmak istemedigim için ve aylardır tüp bebek tedavisine baslayamadigim için, esime artik yapacak birşey olmadığını bildiğimi ve donasyonu kabullendigimi söyledim. Doktorum ilk muayeneye gittiğimde bana rahim seklinde bir problem var,histeroskopi yapalım tüp bebekten önce demişti,ben o zamanlar çok onemsemedim ama gecen ay artik yapacak hicbirseyim kalmadığı için histeroskopi yaptırmaya karar verdim. Histeroskopim bittiginde, doktorum yanıma gelip rahmin üstünün çökük olduğunu, bunu duzelttigini ve işlem sırasında, rahim filminde tupumun teki tıkalı görünmesine rağmen,ikisinin de kapalı olduğunu gördüğünü ve tüplere doğru su gönderdiğini ama ise yarar mi bilemeyecegini söyledi. Aradan bir adet gectikten sonra kontrole gittim, doktor rahimdeki uc cizgiyi gosterdi,hersey gayet guzeldi ve yolunda gitmisti ve bir tane yumurtam vardi , hem de vitaminsiz,ilacsiz ve kendi kendine buyumus olan...Doktorum bu yumurtayi degerlendirin dediginde,gulmus ve hocam aylar gecti ben kabullendim kendi yumurtamla hamile kalamayacagimi demistim. Neyse ben bu arada cylo prognova kullaniyordum adet olmak icin, ilac bitti aradan gunler gecti,adet olamadim. Ben de bu ilaci ilk defa kullaniyorum,herhalde benim vucut kabul etmedi dedim ama adet olamayınca artik testimi almaya karar verdim,yillardir tek cizgi gorup,hayal kirikligi yasadigim idrar testini yaptim ve aninda ikinci cizgi karsimda belirdi. Oyle buyuk bir sok yasadim ki,esimi aglayarak cagirdim. Testte iki tane kirmizi cizgi vardi ama biz hala inanmiyoruz teste,cunku doktorlarin cogu sen kendi yumurtanla hamile kalamazsin demisti. Kosarak kan vermeye gidip de bir saat sonra sonucu gordugumuzde,hala sokta olan biz hamile oldugum kesinlesince daha cok soka girdik. Yillarca doktorlarin sen menopoza girdin,unut hamile kalmayi, git evlat edin,donasyon yaptir sozleri beynimize o kadar islemisti ki biz gercekten hamile oldugumu uzun saatler idrak edip sevinemedik bile. Menopoza girdin denilen ben,senin yumurtan kalitesiz denilen ben, tedavilere fsh yuksek amh dusuk diye kabul edilmeyen ben, cevremdekilerin evlat edin bari dedigi ben ve kendi yumurtasindan umudu kesen ben HAMİLEYİM....
Çok uzattim biliyorum ama her ayrintinin size bir şekilde faydası olursa düşüncesiyle yazmak istedim. Sakın umudunuzu kaybetmeyin. Benim gibi MUCİZENİZİ yasayacaginiza inaniyorum ve herkes için dua ediyorum.
Gozun aydin canim.saglikli hayirli evlatlar olsun.benim yerime kokla onlari canimSelam arkadaslar,
Canım tebrikler hayırlı olsun bu,çok güzel bir haber inşallah allah kucağına sonay oda nasip ederMerhaba arkadaşlar ,bir suredir internetim olmadığı için yazamadim. Can atiyordum simdi yazacaklarimi sizlerle paylaşmaya ve sizlere bir umut olmaya... Bugüne kısmetmiş... Bazı arkadaşlarım beni gecen seneden beri paylastiklarimdan tanıyor. Ama tanımayanlar için yasadiklarimdan bahsedeyim öncelikle.
Sevgimsin çok sevindim,nihayet kavuşmuşsun bebeklerine,Allah bağışlasın,sana ,eşine,bebişlerinle bir ömür boyu sağlıklı,mutlu sıcak yuvanızda uzun bir yaşam nasip etsin.Selam arkadaslar,
Canım teşekkür ederim.İnan bu haberi aldıktan sonra her gün sizlere de dua ediyorum. Sizlerin de haberini buradan okuyacağım ben de:)))Bu ne guzel hikayedir boyle okudugumda gozyaslarim kendiligiden suzulup gitti cok duygulandim ve senin adina gercektrn cok sevindim.allah saglikla kucagina almaya nasip etsin canim.umarim herkes boyle guzel mucizeleri yasabilsin.allah hepimize anne olmayi nasip eder insallah
Teşekkür ederim canım, amin. Darısı inşallah senin de başına canım.Canım tebrikler hayırlı olsun bu,çok güzel bir haber inşallah allah kucağına sonay oda nasip eder
Guzel dileklerin icin cok tesekkur ederim canim. Hamileligim 6. aya kadar gayet normal ilerledi ve ben o zamana kadar calismaya devam ettim. Ondan sonra karnimda kasilmalar cogaldi ve doktor tavsiyesi uzere ise ara verdim. Bol bol istirat ettim. 7 aylik iken bir hafta hastanede yattim. Sanci kesici ilac verdiler serumla ve cocuklarin ciger gelisimini hizlandiran igneler vurdular. Hastaneden ciktiktan 3 hafta sonra dogum yaptim. Oglum 1980 gram kizim 1780 gram olarak dunyaya geldiler. Suan kuvezden ciktilar fakat daha serumla besleniyorlar. Sezeryandan bir gun sonra zorla kaldirdilar. Tabiki ilk 2/3 gun cok agrim oldu. Sonra yavas yavas kalkiyorsun ayaga ama fazla yorulmaya gelemiyorsun, hemen ameliyat yerin sanciyor. Benimki bugun tam bir hafta oldu ve halen agrilarim oluyor. Aynen hamileliktede yaptigim gibi saglikli beslenmeye ozen gosteriyorum sutum bol olsun diye. Sonucta iki cocuk besliyorsun. Birde suyu bol icmem gerektigini soylediler. Ikiz hamilelik cok zorlu bir surec canim. Kendine cok dikkat etmelisin. En onemlisi kasilmalar. Bunlar erken dogum habercisi. Bende cok oldugundan erken bekliyorlardi zaten. Yine 34 haftayi doldurduguma sukrediyorum. Kendine cok cok iyi bak canim. Rabbim kolayliklar versin ve dilerim kolay ve zamaninda dogsunlar minik yavrularin!Sevgimsin çok sevindim,nihayet kavuşmuşsun bebeklerine,Allah bağışlasın,sana ,eşine,bebişlerinle bir ömür boyu sağlıklı,mutlu sıcak yuvanızda uzun bir yaşam nasip etsin.
Bu arada geçmiş olsun,ama sonu iyi olmuş ya Mühim olan o tabii ki.
Benim de bir kız,bir erkek ikiz 3,5 aylık olduk,çok zorlu geçiyor,en büyük korkum benim de erken gelmeleri.
Zamanında doğmaları için ne yapmalıyız?
Bebişlerinin kiloları nasıl?
Sezeryandan sonra çok ağrın oldu mu,ne zaman ayağa Kalkıp iyi oldun?
Bebeklerin çıkana kadar neyle beslenecek,bunların cevabını yazarsan çok mutlu olurum.
İnşallah ben de kızımı ve oğlumu 9 ayın sonunda sağlıklı olarak kucağıma alırım,Amin.
Sana ve bebişlerine sevgiler,öpücükler,Allah'a emanet olun.
Bu arada bebeklerim anne sutu ile besleniyor. Ben makine ile sagiyorum ve hastanede burundan serumla veriyorlar canim.Sevgimsin çok sevindim,nihayet kavuşmuşsun bebeklerine,Allah bağışlasın,sana ,eşine,bebişlerinle bir ömür boyu sağlıklı,mutlu sıcak yuvanızda uzun bir yaşam nasip etsin.
Bu arada geçmiş olsun,ama sonu iyi olmuş ya Mühim olan o tabii ki.
Benim de bir kız,bir erkek ikiz 3,5 aylık olduk,çok zorlu geçiyor,en büyük korkum benim de erken gelmeleri.
Zamanında doğmaları için ne yapmalıyız?
Bebişlerinin kiloları nasıl?
Sezeryandan sonra çok ağrın oldu mu,ne zaman ayağa Kalkıp iyi oldun?
Bebeklerin çıkana kadar neyle beslenecek,bunların cevabını yazarsan çok mutlu olurum.
İnşallah ben de kızımı ve oğlumu 9 ayın sonunda sağlıklı olarak kucağıma alırım,Amin.
Sana ve bebişlerine sevgiler,öpücükler,Allah'a emanet olun.
Slm kızlar bende bu ay yumurta donasyonu ıcın Kıbrıs'a gıtcektım ama adetın 2 günü e2 testı ıstedıler degerım yüksek Çıktığı ıcın dogum kontrol hapına başlattılar onumuzdekı aya kaldı Hayırlısı Allah hepımızın yardımcısı olsun bebeklerle dolsun evlerımız
Selam arkadaslar,
Yanlış yazmışım pardon 50 nın altı dıcektım166 çıktı canım 50 bın Altın'da olması gerekmiyormuş dendiğin gıbı çatlamamış yumurta vardır dedıler
Yanlış yazmışım pardon 50 nın altı dıcektım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?