Canımbenim78 geçmiş olsun üzülme kalp atışını duydunsa bebişlerinin rahat ol demek her şey yolunda sadece dinlen ve progesteron iğnesi doktor takibiyle vurdur
Yurt dışında malesef kanamalara müdahele etmiyorlar kendi başına burakıyorla
Bu düşünçeyle sağlıklı olmayan embriyoyu rahim tükürüyor ama böhld bir şey olduğunda sağlıksız embriyonun kalp atışların ritim bozukluğu oluyor
İnşAllah senin embriyoların sağlıklıdı ve sana sıkıca sarılaraktutunuyorlar

yok canim bakmiyorlar burda adet tende fazla kan geldi ultrason la sadece baktilar bisey yok gulegule dediler bu kan nerden deyince dusukte olabilir yerlesme kanamasida bilmiyoruz dediler hic bir kan tahlili yapmadilar
Cok gecmis olsun arkadasim,malesef yurtdisinda olmak bu anlamda bizim icin dezavantaj oluyor.Umarim bebislerimiz saglikli ve guclu olurlarda bizimle kalirlar.Sizde kan uyusmazligi varmi o da kanamaya neden olabilir.Kan uysmazligi varsa igne yapiyorlar bilgin olsun

Bahar arkadaşım keşke bende ingilis kadını gibi hamile kalıp doğursaydım 9 ay karnında taşıdığın ona can kan verdiyin bebiş senindi onun genetiğini ne inceliyor
Allahına şükr etsin bebişlerine sarılsın
Embriyo anne rahminde ilk 3 aylarda taşıyıcı anneden bir çok şeyler alıyor
bence sen otür şeyleri okuyup içini bulandırma
Bu yolda bir isteğimiz var içimizde bir varlık büyüsün ve onu Allahın izniyle kucağımıza alalım ve layikli evlat olarak büyütelim
Önemli olan bu
Gerisi Allaha tevekkül
Vallah hepimizin genetiyinde bir sorun var bu zamanda yediğimiz içtiyimizden dolayı
Bence dna testi yaparak ne kendini nede bebişini üzme

sagol arkadasim kan uyusmazligi derken ben + im esim - donor um de benim le ayni kanda s'en nerdesin?

Kızlar hamileyken grip cokk korku bogazim aciyor klimalar carpdi
Boğazını 4 saata bir gargara yap bitkisel spreyler vur mesela türkiyede propoli sprey gibi
C vitamini ve ya sambukol suda erit iç
Ateşin çıksa parasetamol 500mg etken madeli ilaç kulan
Ateşinin çok fazla çıkmasına izin verme 38 geçmesin
Bol sıvı tarz şeyler tüket idrarından sök
Geçmiş olsun

Kızlar hamileyken grip cokk korku bogazim aciyor klimalar carpdi
Gecmis olsun..tuzlu su hazirlayip burun deliklerinden burnunuzun icine damlatin yatarak..genzine akip gitsin..cay kasigi ile yapabilirsiniz..cok etkili ve dogal yontemdir..bir de kaynamis suyu cay gibi icebilirsin cay sicakliginda yakmayacal sekilde..o da bogazi rahatlatir

Merhaba arkadaşlar bende bu yola girdim uzun uğraşlar sonucu karar verdim inşallah bende bebeklerime kavuşurum

Çok acil bu ilaçlara ihtiyacım var elinde olan tedavisi bitmiş kullanmayan olan gönderebilirmi bana

2 kutu Estrofem 2mg (yedek)
2 adet Choriomon 5000 iğne
1 kutu Progestan 200mg
1 kutu Monodoks 100mg
1 adet Proluton Depot 500 iğne
1 kutu Clexane 0.4ml iğne
Ve serumlarınız...

Bende iyiyim lucrine başladık bugün üçüncü günüm adeti bekliyorum öyle işte heyecan,korku hepsi var bende hala merkez hakkında tereddütlerim var kafamda deli sorular????

Hanımlar özellikle yaşı genç olanlar. Dr Kutluk Oktay'i takip ediniz derim. Kendisi Amerika'da menopozu geciktirme adina başarılı calişmalar yapiyor. Ilk yumurtalik naklini gerçekleştiren ekipte..
Tabi durumu cok iyi olsn kendisi ile iletişime de geçebilir belki bilemiyorum ama demem o ki tip ilerliyor ve kadınlar aleyhine olan bu yumurtalik yaşlanmasını menopozu cok daha yavaslatir diye düşünüyorum ileride.. sevgiler

sagol arkadasim kan uyusmazligi derken ben + im esim - donor um de benim le ayni kanda s'en nerdesin?
Sen pozitifsen problem yoktur.Kadin negatif erkek de pozitif oldugu zaman problem olabiliyor kanama olunca igne yapiyorlar,kanama olmazsa 26 haftada igne kesin yapiyorlar.Bende asiri koku hassasiyeti ve bulanti basladi umarim cok surmez gercekten kotuymus.

Dünyaca ünlü Türk doktor öyle bir çalışma yapıyor ki...

Amerika'da yaşayan dünyaca ünlü Türk doktor Prof.Dr.Kutluk Oktay, menapoz yaşını geciktirecek mekanizmayı çözme ve insan ömrünün uzamasına yol açacak çalışmalarda son aşamaya geldiklerini söyledi.

27 Nisan 2014 - VATAN

New York Medical College Kısırlık Tedavisi ve Üreme Merkezi Başkanı olan Prof. Dr. Kutluk Oktay, son dönemde yaptığı çalışmaları VATAN'a anlattı.
Dünyadaki ilk yumurtalık naklini 1999’da gerçekleştirme başarısını gösteren Prof.Dr.Oktay, yumurta içindeki yaşlanma mekanizmasını çözme yolunda ön çalışmaları tamamladıklarını yakın zamanda üretilecek ilaçlar sayesinde menapoz ve doğurganlık yaşının uzatılabileceğini belirtti: "Yaptığımız çalışmalar sonucunda menopoz yaşını geciktirme konusunda önemli bir adım attık. Yakın zaman içinde yumurta yaşlanmasının ana mekanizmasını çözdük ve çalışmamız Dünyaca ünlü saygınlığı olan Science Translational Medicine dergisinde yayınlandı."

"3 yıl içinde büyük bir adım atılacak"

"Yumurta yaşlanmasının ana mekanizmasının yumurtanın DNA hasarının onarma yetisinin yaşla birlikte azalmasına bağlı olduğunu tespit ettik. Bu mekanizmaları keşfedince buna göre tedavi yöntemleri araştırmaya başladık. Yumurtaları bozan mekanizmayı geri çeviren mekanizma artık kısmen bulundu. Şu anda üzerinde çalıştığımız önemli bir konu ve önümüzdeki 3 yıl icinde büyük adımlar atılabileceğini düşünüyoruz. Menapoz yaşını yavaşlatma çalışmalarında şuan yumurtanın DNA’yı onarma mekanizmasını güçlendiren ve yaşla azalmasını engelleyen birkaç kimyasal madde üzerinde olumlu sonuçlarımız var. Bunlar ilaç haline çevrilebilirse yalnız menapoz değil, yaşlanma da geciktirilebilecek, kanser riski azalacak, insanlar daha saglıklı yaşlanacak."

"Türk çiftlere iyi haberlerim olacak"

"Ufukta umut veren tedaviler var. Biraz zamana ihtiyacımız var. Yumurta kalitesinin arttırılması, embrioların transfer öncesi detaylı ve güvenilir olarak genetik hastalıklara karşı taranabilmesi için daha hassas, daha ekonomik ve hızlı yöntemler üzerinde çalışıyoruz. Yakında bu teknolojiyi Türkiye’ye de getirebiliriz. Yani yakın bir zamanda Türk çiftlere iyi haberlerim olacak."

"Menapoz yaşı 15 yıl uzayacak"

"Kadınlarda yaşla birlikte döllenme oranı, hamile kalma oranı düşüyor. Kromozomlarda hata riski de artıyor. Bu yüzden hem düşükler hem genetik hatalı bebeklerin doğum oranı artıyor. Bunların nedeni yumurta içinde bir yaşlanma mekanizmasının olması. Bu mekanizmayı çözmek için deneyleri tamamladık. İnsan hayatı son asırda yaklaşık 2 katına çıktı ama yumurtaların hayatı uzamadı. Yumurtaları bozan mekanizmayı geri çevirmek üzereyiz menopoz yaşı 10-15 yıl daha uzayacak."

"Sigara risk yaratıyor"

"Erken yaşta yumurta kalitesi düşmüş, menopoza girme riski olan hastalarda da bu olayı geciktirebileceğiz. Erken yaşta menopoza girmiş bir sürü genç hasta var. Bu sayede bu kişilere de yardımcı olmuş olacağız.

Sigara menopozu 2-3 sene geri alıyor. Herhangi bir şekilde ameliyat olacaklarsa, rahim gibi, yumurtalıklar da alınabiliyor. Gereksiz olsa bile. Bu nedenle hastalarıma yumurtalıklarını doktorlardan korumalarını öneriyorum! Antioksidanların faydası olduğunu düşünüyorum. Dengeli beslenme ve sağlıklı yaşam önemli."

"Ruhum Türkiye'de"

"Ben ruhen Türkiye’den hiç ayrılmadım. Türkiye’den gelen birçok hastam var, ben de fırsat buldukça onları ziyaret ediyorum. Böylelikle Türkiye’den hiç kopmuyorum. Yakında Türkiye’de önemli projelerimiz olabilir. Ancak şuan ABD’den kopmam pratik olarak mümkün değil. Burada Türkiye’ye daha iyi hizmet verebileceğimi düşünüyorum. Hem çok calışıyor, hem de ailem ile mümkün olduğu kadar zaman geçiriyorum. Sağlıklı zihin saglıklı bedende olduğu için egsersiz yapıyorum. En büyük hobim kayak ve tenis."

Prof. Kutluk Oktay kimdir?

"Dünyanın en ünlü kısırlık uzmanlarından olan Prof. Dr. Kutluk Oktay, Hacettepe Üniversitesi’nden mezun oldu. ABD Başkanı’na danışmanlık yapan kurulda kanserin kısırlık üzerindeki etkileri konusunda uzman olarak katıldı. Oktay, 1999 yılında ilk yumurta naklini yaptı. Daha sonra el derisinde yumurta büyüterek kısırlığa karşı dev bir adım attı. Tıp kariyerinin 10 yılını ABD’deki Cornell Üniversitesi’nde geçiren Oktay, 2008 yılında buradan ayrılarak New York Medical

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…