- 2 Ocak 2018
- 29
- 13
- 3
- 53
Decavit gebelikte kullanilan vitamin.Benimde hasimato troidi.6 aydir her ay gittim
Doktoruma kontrole,ilac aliyorum zaten yillardir,ameliyat gecmisim var cogu alindi troitlerimin.6 aydir bir sorunum yok çok şükür değerlerim iyi.Folik asit kullanıyorum ama şimdi bu diğer bahsettiğiniz decavit ne onu anlayamadım.İşlemden sonra mı verdiler bunu?Öncesindenmi?
Anne olmayı çok istiyorum dediğin için cevap vericem ...Kızlar merhaba,
ben 28 yasında 3 senedır erken menopozum. hıc yumurtam yok , donasyondan baska carem de yok anne olabilmek adına. ama bir türlü içime sindıremıyorum. siz nasıl kabullendınız boyle bır seyı. anne olan cocuklarını kucagına alanlar cocugunuz kıme benzıyor bana lütfen yardımcı olun cok caresizim.
Cnim ne guzel yazmissin okadar duygulandım ki bilemezsin.esin ne kadar yüreği kocaman bi insan ALLAH evliliginizi ikizlerle tamamına erdirsin. İNŞALLAH hep mutlu olursunuz.Anne olmayı çok istiyorum dediğin için cevap vericem ...
Senin geninden olmıcak belki ama kanınla canınla besliceksin.Beyninde bitirmen gerekiyor bu durumu.Benim embriyo donasyonu bak.Eşimde sperm olmadığı için bu yola girdik ancak benimde amh değerim düşük olduğu için embriyo transferine karar verdik.Bak bebek gelirse ne benden ne de eşimden...ama inan bana Allahım nasip ederse canımızdan çok sevicez.Bizim genimizi taşımıcak ama biz severek ,yetiştirerek büyütücez onu.Yetiştirmek bence genlerden çok daha önemli.
Düşünsene minnak minnak gezicek ortalıkta...
Bence herşeye değer.
Nasıl ihtiyacı olan insanlara ilik nakli (ihtiyaç ) ,böbrek nakli ( ihtiyaç) yapılıyorsa bizde ki eksikliğide bizde böyle tamamlıcaz.Bizimde ihtiyacım sperm ya da yumurta...
Bu durum bence bilimsel bakılırsa çok normal ama bizim üllkemizde maalesef ki çok başka baklıyor.O sebeple kimseye söyleme bile.Sen bu bebeği istiyorsan kafanda bu durumu yendiysen yaptır transferini,ama yok ben kabullenemiyorum dersen hiç girme bu işe..Biz eşimle inşallah gelişini bekliyoruz.Haftaya bugün transferim olup bitmiş olucak bile...
İnşallah bize gelir bebeğim hayırlısı ise...
Çünkü biz onu istiyoruz çok :)
Kızlar neden bahsettiğiniz anlamadım bende de tiroid var ve 2 denemem başarısız oldu bana hiçbir doktor farklı birşey önermedi. Tekrar yazabilir misiniz hangi hastalıklardan bahsediyorsunuz ve neler yapılması gerekiyor.Bu kisilerde kan pihtilasma sorunu oluyormus o yuzden gebe kalmalari zor oluyormus olanlarda dusukler goruluyormus. Folik asit degil folate kullanilmasi gerekiyormus. Ne derece dogru bilmiyorum. Bu kisilerde bir gen bozuklugu buna sebep oldugunu soyluyor. Dun bende folate basladim
Arkadasim benim okudugum yabanci kaynaklarda mhtfr geninin bozuklugunun cesitli hastaliklar eslik edebilecegini mesela otoimmun hastaliklar (tirod hastaliginiz mesela hashimato veya graves ise) infertilite ile baglantili olabilecegini ve ya gebe kadinlarda dusuklere sebep oldunu soyluyor.Buda internette olan bilgiler dogrulugu?Kızlar neden bahsettiğiniz anlamadım bende de tiroid var ve 2 denemem başarısız oldu bana hiçbir doktor farklı birşey önermedi. Tekrar yazabilir misiniz hangi hastalıklardan bahsediyorsunuz ve neler yapılması gerekiyor.
Bu gen bozuklugunuz varsa folate tab oneriliyorArkadasim benim okudugum yabanci kaynaklarda mhtfr geninin bozuklugunun cesitli hastaliklar eslik edebilecegini mesela otoimmun hastaliklar (tirod hastaliginiz mesela hashimato veya graves ise) infertilite ile baglantili olabilecegini ve ya gebe kadinlarda dusuklere sebep oldunu soyluyor.Buda internette olan bilgiler dogrulugu?
Bu bilgileri yazan kisiler medical dr degil naturopath olarak geciyor. Yani dogrulugu?Bu gen bozuklugunuz varsa folate tab oneriliyor
canım içimdekileri yazdımCnim ne guzel yazmissin okadar duygulandım ki bilemezsin.esin ne kadar yüreği kocaman bi insan ALLAH evliliginizi ikizlerle tamamına erdirsin. İNŞALLAH hep mutlu olursunuz.
Yasin kaç?
En onemlisi de acaba embiriyo kalitesi nasil olur vs bu strestende kurtuldun.
Cnim embiriyo donasyonu yumurta don.ücreti ayni mi?
Cnim bence yerinde bir karar olmus,çünkü insan bi saten sonra tekrar tekrar hayalkirikliklarini kaldıramıyor.Tabiki sizin bebeginiz olucak inşallah hayirli sonuçlar elde edersiniz ALLAH 'in izniyle:)Cnim kaç embiriyo size verilecek?transfer olacaklardan hariç dondurmak icincanım içimdekileri yazdım
Yaşım 34 benim.Eşimde 35 yaşında.Biz riske atmadan doktorların tavsiyesi ile amh 0.59 iken bu kararı aldık.Çünkü zor ihtimal dediler ve bu yüzden bizde öyle ya da böyle zaten bizim bebeğimiz olucak dedik ve kararımızı verdik.Bakalım hayırlısı diyoruz her zaman umarım nasip olur
Embriyo donasyonu daha yüksek canım.6000 euro civarında.Ama birkaç kez şu durumda boşa denemektense şansımızı 1 kez bu şekilde kullanalım dedik
Amin cnm inşsllah güzel olur herşey hepimiz için :)Cnim bence yerinde bir karar olmus,çünkü insan bi saten sonra tekrar tekrar hayalkirikliklarini kaldıramıyor.Tabiki sizin bebeginiz olucak inşallah hayirli sonuçlar elde edersiniz ALLAH 'in izniyle:)Cnim kaç embiriyo size verilecek?transfer olacaklardan hariç dondurmak icin
Canım önceden alıyorlar o konuda da çok çirkin davranıyorlarKızlar merkezden aradılar ödemeyi embriyo transferinde önceden alıyorlarmış.Ben anlamadım bu işi.Normalde transfer günü vericektik.Yarın ödemenin tamamını yapıcam hesaba.Böyle önceden yatıran oldumu hesaba?Ya da siz gidincemi verdiniz transfer günü?
ciddi medikal sitelerinde ki yayinlar (ki onlarda elle sayilir) bunlarin disindakileri cok ciddiye alma benim nacizane fikrim. ayrica folik asit le gen bozuklugu duzelmez, gen bozukluguna bagli olusmasi muhtemel bazi norolojik rahatsizliklari onleyebilir.Bu bilgileri yazan kisiler medical dr degil naturopath olarak geciyor. Yani dogrulugu?
Öncelikle teşekkür ederim. Allah hepimize yardımcı olsun. Hepimize annelik nasip etsin inşallah. evet corasprin ve clexan iğne kullanıyorum. Transferden önce başladım hala devam. Pıhtılaşma için test yapılmıştı transferden önce. Corasprin günde bir alıyorum. İğneyi ise günde 2 kere yapıyorum. Doğumdan bir süre sonra da devam edeceğim.Bende de var hashimato var o yuzden basladim folate tablet kullanmaya. Sanirim pihtilasma icin aspirin ve derialti yapilan kan sulandirici mi kullaniyorsun? veya ilk baslarda mi kullandin? Pihtilasma icin homosisteinemi bakildi hatirliyor musun arkadsim? 6 aya kadar geldigine gore gebeligin sorunsuz devam eder diye dusunuyorum. Saglicakla bebisini kucagina nasip edsin Allah bize de dualarinda yer verirsen memnun oluruz.
YOk tatlım decavit onun için değil. Vitamin takviyesi o. Daha önceki tedavide de kullanmıştım. Bunda da gebeliğin başında folik asit kullandım bir süre sonra folik asiti bıraktırıp decavit verdi.Benimde hasimato troidi.6 aydir her ay gittim
Doktoruma kontrole,ilac aliyorum zaten yillardir,ameliyat gecmisim var cogu alindi troitlerimin.6 aydir bir sorunum yok çok şükür değerlerim iyi.Folik asit kullanıyorum ama şimdi bu diğer bahsettiğiniz decavit ne onu anlayamadım.İşlemden sonra mı verdiler bunu?Öncesindenmi?
Pıhtılaşma için hangi testlerden yaptırmıştın?Öncelikle teşekkür ederim. Allah hepimize yardımcı olsun. Hepimize annelik nasip etsin inşallah. evet corasprin ve clexan iğne kullanıyorum. Transferden önce başladım hala devam. Pıhtılaşma için test yapılmıştı transferden önce. Corasprin günde bir alıyorum. İğneyi ise günde 2 kere yapıyorum. Doğumdan bir süre sonra da devam edeceğim.
Geraniy canım homosistein hafif yüksek çıkmana ne tedavisi verdi doktorunPıhtılaşma için hangi testlerden yaptırmıştın?
sen nerdfe yaptırmıştınSaçma değilmi bizde eşim gittiğinde bir kısmını verdik kalanınıda transfere gittiğimizde verdik
Benimde e2 200 çıkmıştı tedaviye başlamak için elinin altında olması gerekiyormuş. donörüm hazıroldugu için başlattık bende doğumkontrol hapı kullandımMerhaba arkadaşlar. Esimin morfolojisi yüzde 50 cikti. Bu iyi mi sizce. Doktor aradi embriyo donduralim sonra sizi hazirlayalim diye öneriyorum dedi. Avantaji ne olacak dedim. Sizin rahminiz belki hazir olmaz daha rahat hazirlanma sureci olur dedi. Peki rahmim hazir olmazsa gene donduruluyor degil mi dedim. Evet dedi. Ben de taze embriyo istedim. Acaba hata mi ettim. Siz ne dersiniz. O bir kurum ve kendisi icin daha rahat olani tercoh ediyor donorle senkronize etmek zor oluyor diye düşündüm. Ucu acik bir yola giriyoruz ve acaba diye hep korkularimiz var. Ne kadar basarili bir kurum olsa da insan şüpheyle yaklasmali diye düşünüyorum. Yanlış mı yaptim ki ne etsem
Gynolife dasen nerdfe yaptırmıştın
Donduruldu embriyo lar sonra benim hazırlığım yapıldı dahadiyi bence dondurulmuşMerhaba arkadaşlar. Esimin morfolojisi yüzde 50 cikti. Bu iyi mi sizce. Doktor aradi embriyo donduralim sonra sizi hazirlayalim diye öneriyorum dedi. Avantaji ne olacak dedim. Sizin rahminiz belki hazir olmaz daha rahat hazirlanma sureci olur dedi. Peki rahmim hazir olmazsa gene donduruluyor degil mi dedim. Evet dedi. Ben de taze embriyo istedim. Acaba hata mi ettim. Siz ne dersiniz. O bir kurum ve kendisi icin daha rahat olani tercoh ediyor donorle senkronize etmek zor oluyor diye düşündüm. Ucu acik bir yola giriyoruz ve acaba diye hep korkularimiz var. Ne kadar basarili bir kurum olsa da insan şüpheyle yaklasmali diye düşünüyorum. Yanlış mı yaptim ki ne etsem
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?