merhaba
donasyon yöntemi ile mi hamile kaldınız bu sitedeki hamileler bu yöntemle mi hamile kaldı bilginiz var mı??
ben 45 yaşındayım ilk evliliğimden bir kızım var 21 yaşında yıllar sonra tekrar evlendim 2 yıllık evliyim ve eşimin çocuğu yok son 1 yıldır bebek yapmaya karar verdik aptal gibi 5 yıldır tanışıyoruz ama korunduk. hemen olacak zannettik. ve bir yıldır olmadı 2 ay önce tüp bebek denedik ve olmadı sebep yok rahim iyi durumda olabilir demişti doktorlar ama tedaviye başlamaya karar verince birden fsh 9 dan 23 e çıktı. bu nedenle şimdi daha da endişeliyim eşim başka birinin çocuğu gibi, ben istemiyorum diyor yumurta donasyonuna sıcak bakmıyor birde 1. kalite embriyo idi transfer edilen bu tutunamadıysa o da tutunamayabilir diye düşünüyoruz.arkadaşım sayfamıza hoş geldin,
sayfamızın başlığındanda anlaşılacağı gibi buradaki arkadaşların sorunu ya yumurta yada sperm.
yani yumurta bağışı veya sperm bağışı ile hamile kalan/kalmaya çalışan arkadaşlar bilgi ve tecrübelerini paylaşıyorlar burada.
sendeki sorun ne..?
ben 45 yaşındayım ilk evliliğimden bir kızım var 21 yaşında yıllar sonra tekrar evlendim 2 yıllık evliyim ve eşimin çocuğu yok son 1 yıldır bebek yapmaya karar verdik aptal gibi 5 yıldır tanışıyoruz ama korunduk. hemen olacak zannettik. ve bir yıldır olmadı 2 ay önce tüp bebek denedik ve olmadı sebep yok rahim iyi durumda olabilir demişti doktorlar ama tedaviye başlamaya karar verince birden fsh 9 dan 23 e çıktı. bu nedenle şimdi daha da endişeliyim eşim başka birinin çocuğu gibi, ben istemiyorum diyor yumurta donasyonuna sıcak bakmıyor birde 1. kalite embriyo idi transfer edilen bu tutunamadıysa o da tutunamayabilir diye düşünüyoruz.
şu an hiç bişi yapmıyoruz ama zaman da geçiyor yaşım yüzünden endişeliyim .
deneyimlerinizi okuyunca neden olmasın diyorum ama onunda garantisi yok yine negatif olursa diye korku içindeyim
fresh dediğiniz başkasının yumurtasımı oluyor??arkadaşım sen bize göre daha şanslısın. en azından bir cocuğun var.
ben mesela 31 yaşımda erken menopoz teşhisi konuldu. benimde kendi yumurtamla birinci kalite ebriyo yakaladık tutumadı.
nedenide yine yumurta dendi. çünkü bizlerin yumurtasının kalitesi artık düşük. ilk zaman iyi görünen embriyolar transferden sonra bölünmeyi durduruyor imiş.
gerçi benim 2defa fresh yumurta 1 defa dondurulmuşlar ilede
tutmadı. ama en azından bu sefer kimyasal gebelik yaşadım. oda bir adımdı. biz pes etmiyoruz. olana kadar devam edeceğiz.
hayırlısı artık...
ayrıca bizde sıcak bakmıyorduk ama insan zamanla alışıyor bu durumada
Gnydn,
Papatya 44ünde yaptirdi, ben 1 ay sonra43 olacagim, ve shanti 47sinde yaptirdi ,,
Anlayacagin dnsyn da yaş skalasi bayagi geniş..
Bence en büyük geç kalma insanin kendisine geç kalmasi.. Hiçbirseyi dert etme.. Eger insanin bilinçalti gerçekten isterse çocuğun önünde hiç engel yok...
Ben derimki biraz çocukluğunu düşün ve bilinçaltindaki cocuk çağrişımının ne olduğunu anlamaya çaliş.
Sevgiyle kal
bu konuyu biraz açar mısınız bilinçaltıma nasıl ulaşır ne olduğunu nasıl anlarım ve nasıl çözerim?*
Bilgi ve tecrübelerinizle yardımcı olabilir misiniz arkadaşlar?
çok teşekkür ederim size.Sevgili atessn,
Bu çok geniş bir konu ve bir yildir yazdığım maillerde parça parça söz edildi..teoriyi oradan oku derim.
Ama kendimi örnek vereyim. Ama bu herkes için geçerli değil salt bana ait gerçeklik..
Çocuğun yük, sorun ve bağ olduğunun düşünüldüğü ve her firsatta tüm mutsuzlukların çocuklara yüklendiği bir ailede yetiştim..
Ve ben tam 3,5 yaşındayken kardeş geldi. Bu da ilkel bölme mekanizmasının birleşecegi birleşmesi gereken döneme denk geldiği için bu birleşmedi.. Birde kardeş yani bebek sokağa çıkamamayi ve annenin hastalığı geldi kaldimi oyuncak bebek yerine elime gerçek bebek.. Bu bir travma çocuk olamadim.
Bilinçdışı olarak kendi iyiliğime hizmet etmeyen Çocuksuzluğu seçiyorum. Döngümü kirmaya çalışiyorum..
Bu bilinç dışı senaryo hepimizde var.. Ama kimse bilmiyor brn profesyonel yardımla çözebildim.
Bunu yazıyorum çünkü gerçek kendilik isterse hiçbir sşey karşısinda duramaz kendine en uygun doktoru tedaviyi bulur.. Denemelern biri mutlaka tutar. Ama bilinçaltı hazır değilse fsh, yumurta rahim uğraşır durursun..
Sevgiyle kal
Erguuvan11,
Ben enson filmimi 2006 da çektimişim. Eylülde yapacağim denemed istemedi doktor. Bence geçmiş profil ultrasondaki bilgiler ve doktorun ndeneyimi etkili oluyor.
Doktoruna güven derim. Taa en baştan birşeyleri eksik yapiyor diye düşünüyorsan sonrasi zor olur..
Neden istemediğini soran bir mail at derim. İletişim hep vesveseden daha yapıcıdır)))
Doktorum aradi tsh 0,63 çıkmış .Normal değer 0,3 ile 4.00 arasi ama düşük değere çok yakin onun için lthyroxin 25 lik başla dedi ve selenyum 100 mikrogra,lik günde 1 tane verdi..
Ve günde 2 dhea sabah akşam..
merhaba
ben ilk kez bugün okudum paylaşımları
size şöyle bişey tavsiye etsem
bazı sitelerde gördüm bunu.
ilk sayfaya bir liste yapsanız oraya şu an bu başlığı takip edenlerin yaşı, kaçıncı tedavi,tadavi şekli, tedavi olduğu merkezi yazsanız böylece tercih edilen klinikler başarı oranları ve yaşa göre başarı gibi genel sonuçlar herkese ışık tutacaktır
sadece bir öneri
tüm paylaşımlar ışık tutuyor ve umut oluyor çok teşekkürler
benim tsh 1.43Kizlar bugün alman siteleri okudum kesin hepsinin dediği TSHnin mutlaka 1 den büyük olmasi gerektiği bunu bunca denemede sadece hakan şatıroğlu uyardi ve tedavi verdi..
Nedeyeyim ben artık
egunal diye bir kişi bunu çok iyi yapıyor sanırım o listeyi kendisi hergün aldığı bilgiler doğrultusunda güncelliyor isterseniz inceleyin 2012 tup bebek günlüğümüz galiba başlık ilk sayfasına linkler koymuş tedavide olanlar hamile olanlar bir başka denemeye bırakanlar gibi listeleri var çok güzel hangi sorunla hangi klinikte kaçıncı defa ne olmuş yada oluyor hergün yazıyor güncelliyor o. herkes ona benide ekle bilgilerim şu diyor bildiğim kadarıylaSenle ayni fikirdeyim ama bir türlü ben bu sitedeki tablo yapma işini çözemedim. Millstone diye bir arkadaşa özelden mail attim o biliyordu ama ger dönüş yapmadi..
Tablo işini söken olsa başlariz sonra herkes kendi değerlerini girer ama
Yardım diyorum..
benim tsh 1.43
ancak fsh 23
bende bir yerde okumuştum 25 den yüksekse tüp bebek yapılmıyormuş
ama 30 fsh olan 28 yaşında bir kişiye 4 defa tüp bebek yapıldığınıda okudum türkiyede.
dedeğiniz gibi bu işin matemateği yok sanırım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?