Sevgili efsune,
Söylediklerine aynen katılıyorum....Benim de tiroidim 8 yıl önce alındı her gün ilaç alıyorum. Doktorum tsh ımı hep düşük tutuyor. 3 tüp bebek tedavimde de endokronoloğuma transferden bahsettiğim zaman 1 ile 1,5 arası olmalı aksi halde tutunmayabilir demişti. Ancak tüp doktoruma ilk tedavimde bahsettim tiroid hastası olduğumu,tsh normalin biraz altında (1 in altında) olabilir tutunmada sorun olmaz demişti. Ve diğer transferlerimde tiroidin ne alemde kontrol ettirdin mi diye bile sormadı hiç bir test istemedi. Ben hep kendim düşünüp gidip tiroid,tam kan v.s tahlillerimi yaptırdım. Sanki onlar değil de biz doktoruz ( Ama benim hiç bir transferimde 1 den yukarı olmadı. 1 in altındaydı, 1e yakın sorun olmaz dendi. 2.transferim öncesinde 0.72 gibiydi ama pozitif sonuç aldım. Fakat 5 haftalık kaybettim. Zaten tutunmadan itibaren tsh hızlı bir şekilde artıyor. Bunu ben kendimde de test ettim. Düşükten bir gün sonra
tsh ım 3.89 du. Yani 1 e yakın değerde de tutunabiliyor ama başka faktörler de devreye giriyor sanırım.
Senin eşinin de morfolojisi düşüktü sanırım. Benim eşimin de %3. Bana da doktorum dhea kullandırdı. Eşime de dhea ve melatonin kullanmasını söyledi. Ayrıca harnup pekmezi de ekledik biz. Ve ilaçlardan sonra sayıda epey artış oldu.
Şimdi yorgun ve de yumurtalarımın yaşlı olmasından- ki hep yumiler kaliteli embriyo oluşturdu - korkan ben donasyona karar verdim. Çünkü yaşlı yumilerden biliyoruz ki hasta ya da sakat çocuk olma riski de var. Embriyonun kaliteli olması yetmiyor, çünkü özürlü doğan bir çocukta embriyo aşamasında kaliteli blast oluşturarak anne rahmine tutunuyor mantıken. Bunu doktoruma söylediğimde de aynen öyle dedi. Bazen pgt yi geçen embriyo da tutunamıyor,bilimin ve bizim göremediğimiz nedenlerle maalesef.... Okadar çok araştırma yaptım o kadar kafa yordum ki anlatamam, doktor kadar olduk... Yaradan bizi daha fazla yormadan dileğimize kavuştursun diyorum bir noktadan sonra...
Sevgiyle kal...

Ben daha önce yazmıştım efsune12ye FRESH nedemek bide doğuş tüp bebek merkezi kötü demişsin acaba doğuş hastanesiyle aynımı,ben doğuş hastanesinden Dr Verda Tunçbilekle görüştüm yumurta donasyonu düşünüyorum sen doğuş hastanesini nasıl biyer biliyomusun yada hakkında bişey duydunmu tavsiye edeceğin biyer varmı?bilgilendirirsen sevinirim.bide sakıncası yoksa yaşını söylermisin Allah isteyen emek veren herkeze evlat nasip eder inşallah.

Sevgili lalita,
Mailin banami anlayamadım ama bir kaç şeyin altını çizeyim.
Ben hiç donasyon denemedim. Onun için herhangi bir klinik hakkında yorum yapmamışımdır.
Zaten burada herkes deneyimini paylaşıyor ve aynı doktordavyada klinikten çok farklı sonuçlar deneyimler çıkabiliyor..
Fresh demek yumurta ile sperm embryoyu oluşturuyor ve transfer ediliyor. Elde fazla embryo oluşmuşsa yumurta fazlalığı nedeniyle ozaman donduruluyor .. Ama olasılık daha düşük..
Sevgiyle kal

Canım çok çok saol.çok guzel havai fisekler . bgun betahcg 1967 çıktı hersey yolunda.
Isı com stres yaptım bugünlerde zaten degerim yükselecekmiş beklentisi var keyifsizlik halı var aku

Günaydın kizlarrrr

Ses arkadasım süper bir sonuc neredeyse çoğul oldugu kesin...gözün Aydın Allah tamamına erdirsin...guzel haberlerin devamını dilerim:))

Bir sürü yeni arkadas gelmis hepsi hosgelmisler de biraz bos gelmişler.gecmis sayfalarda cok yazdık cok anlattık.hala gelip burada seninkiler donasyonmu diye soran var..burası zaten konu başlığında yazdığı gibi yumurta ve sperm donasyonu yapanlar yeri..ne olur eskileri okumadan yazmayın.burada her klinikle ilgili bilgi var.armut piş ağzıma düş yapmayın.bu konu cok hassas bir konu.ben boyle yazanların ciddiyetine inanmıyorum.insan boyle onemli bir konuda karar verirken bin tane şey araştırır.o yüzden bu arkadaslara cevap vermek içimden gelmiyor.ayrica bir kere girip yazıp çıkıp alacağını alıp ortadan yok oluyorlar...ne olur bizim değerli zamanimizi almayın araştırın bulun diyorum

O kadar cok kisi yazmis ki isimleri aklımda tutamıyorum.ama ikinci evliliğini yapan ve kızının tepkisinden çekilip donasyonda karar vermeyen arkadasa birşeylerde yazmak istiyorum.oncelikle papatyanın yazdıklarına sonuna kadar katılıyorum.benimde her denemede 1.kalite denen embriyoların hep tuttu ama düştü.pgt yapıldığı halde kromozom bozukluğu konusu anlaşılması.sonralari analizden sonra öğrendik.yani cok kaliteli denen embriyolar sadece gözle değerlendiriliyor.ama transfer sonrası bölünmenin devam edip etmediğini anlamaları imkansız.sizinde yasınız 45 ve bende bu yasta ihtimalin cok cok dusuk olduğunu biliyorum.ama paraniz ve vaktiniz çok şa tabiki devam edin derim.ama yazık bunca emek,beklenti,stres.ilac hic kolay değil....ayrica bir konu daha var ki cok dikkatimi çekti.maalesef cocuklarınızın sizi yönetmesine izin vermenin cok yanlis bir şey olduğunu düşünüyorum.cocuk bencildir..sizin gibi düşünmesini bekleyemezsiniz.tabiki annesini kimselerle paylaşmak istemeyecektir.ama bakın kızınız istemese de ikinci evliliğinizi yapmış ve ne guzel ki cok mutlu olmussunuz.demekki kızınızı dinleseniz bu mutluluğu yasayamayacaktiniz.benim bir cocuğum yok simdi diyeceksiniz ki bilmeden atıp tutuyor...ama ben yıllardır boyle düşünürüm ve etrafımda hayatını cocuğuna gore yaşayan cok insan var ve ne kadar mutsuz olduklarını görüyorum.kizinizi siz sekillendireceksiniz onun düşüncelerini değiştirmek imkansız değil.kizinizin,sizin ve eşinizin hayatını cok derinden etkileyecek konularda karar vermesine bence izin vermeyin...siz annesiniz o ise daha bir cocuk ve ondan bu kadar onemli konularda karar vermesini bekleyemezsiniz.otorite her zaman ebeveyn olmalı diyorum haddim olmayarak:))

Mucize istiyorum bende hiçbir belirti olmamıştı azıcık göğüs hassasiyeti o kadar.

Helun arkadaşım

Ben doğuşta yaptırdım Olumlu sonuç aldım Firdevs Hanımı tavsiye ederim oraya gidecekse ama genelde baa fikrimi sorarsan Berk Bey diyeceğim. Çünkü Doğuşta çok teknik sorun oluyor Diğer dr dan da memnuın değil arkadaşlar Verda yı bilemiyorum .

Sevgili ateşsin

Kesinlikle ayseviye katılıyorum. Arkadaşım sen önemlisin Yarın birgün aşık olacak seni değil tüm dünyayı unutacak. Hadi ilk aşkıyla evlenmedi en sonunda aşklarından biriyle evlenecek :) kendi yuvasını kuracak Ardına da bir daha bakmayacak. Ben bile o kadar hayatımda olmaya çalışan anneme ki çoğunlukla tek ebeveyn durumundayım yani evde ilgimin bölüneceği eş de yok buna rağmen offff diyorum.Çok aradığı günler babam evde yok mu diye kırıcı bile oluyorum ki evde olmuyor .Bir de çok onu düşünürse kedinden çok düşünürse beklentin de çok oluyor abartmamak lazım bence de Sen ne kadar mutlu isen çocuğu eşin de o kadar mutlu unutma. O yüzden suçluluk duyma Ben de kızımı almada önce hatta hamişlik döneminde suçluluk duydum ama şimdi hiç pişman değilim Ev daha renklendi çok zorlanıyorum ama bu dönem geçecek Herkese nasip olsun.

Ateşsin için :

Ben de katılıyorum Benim de 3 denememin ikisinde yumurta kalitesi iyi idi hatta son denememde 8 hücreye bile ulaştık. Acak o kalite o kalite değil. Bizim yaşlı yumilerin A kalite olması ile gençlerin A kalitesi farklı bir şekilde. Ben derim ki yumilerinden vazgeç Donasyoma gel. Sorduğun için : Benim hem embriyo transferi yani hem yumi hem sperm.

size çok teşekkür ederim.
iki gündür farklı bakış açılarım oldu.
ben hep küçük kentlerde yaşadım oralara göre büyük ve sıradışı işler yaptım .ama insanın ufku okudukça gezdikçe gördükçe başka hayatlara baktıkça gelişiyor ve değişiyor ilk eşimle sen değiştin sen değiştin dediği için ayrıldık oysa ben gelişmiştim. o ise hep babasının kafasında hala öyle.şimdi çok mutluyum ikinci eşimle iyiki kızımı dinlemeden evlendim çok ama çok mutluyum. şimdi o da çok mutlu eşimlede çok iyi ilişkileri ya zamanla anladı beni yada büyüdü anladı. şimdi ona sormuyorum bebek meselesini ama benim bilinçaltımda sakladığım bir gerçeklikmi diye düşündüm bu konuyu. çünkü o, zaman zaman çocuklardan nefret ediyorum falan diyor zaten küçükkende kardeş istemezdi. yani istemiyorum mesajı veriyor bana ara ara.birde şu var bizim jenerasyona ben anne olduğum yıllarda çocuğunuzla arkadaş olun öğretisi verildi hep öyle derdi psikologlar uzmanlar. ama bu şimdi değişti. şimdi uzmanlar hayır siz onun annesisiniz arkadaşı gibi davranmamalı size. anne gibi davranın sizde çocuğunuza diyorlar. demekki arkadaş olmak çok çok istediklerini yapmak işe yaramadı bunun farkındayım.
ama ben şu bilinçaltımda bulunan kızımı üzeceğim kaygısından nasıl kurtulurum diye bu konuya değindim sevgili efsune nin anlattığı bazı şeyler düşündürdü bunu bana.
dün tüm gün tüm sayfaları okudum. daha çok bilgi sanırım başka bi yerde kalmış sizler buraya geçince.ama inanın sizin doğumunuz bebeğiniz beni çok etkiledi. ve ben hemen tamam diyebilirim donasyona. ama eşim istemiyor şimdide olacaksa senin çocuğun olmalı bana başka birinin çocuğu gibi gelecek diyor şu an başka da bişey demiyor. (sanki çok çok zamanımız varmış gibi. ) bu arada önceleri bende böyle düşünüyordum.belki zamanla sıcak bakar bilmiyorumtekrar size çok teşekkür ederim bunları paylaşabileceğim hiç kimsem yok tüm bunları ailem dahil hiç ama hiç kimse bilmiyor. sizleri arkadaşım hissediyorum ve aslında çok tanımak istiyorum keşke böyle bir organızasyon yapsanız ben çok isterim

Merhabalar, benim transferimi Halil Ibrahim Bey yapti. Testim yarin, insallah pozitif cikar. 8. gününde dayanamadim erken idrar testi yaptim negatif cikti.

Merhabalar, benim transferimi Halil Ibrahim Bey yapti. Testim yarin, insallah pozitif cikar. 8. gününde dayanamadim erken idrar testi yaptim negatif cikti.

Selam, transferden sonra test istedimi örneğin e2 ve fsh gibi?
Birde sürecini paylaşırsan çok seviniriz. Kaçınci deneme kaç embryo gibi,
Hakkına hayırlısı...
Aramıza hoş geldin))

Herkese merhaba,

Forumu takip ediyorum hatta efsune'nin önerdiği ktapları da aldım okudum.paylaşımlarınız çok güzel...benim de sorunum erken menapoz...yaşım 28...2 kez tüp bebek denedim ve 1. kalite embriyolarım olmasına rağmen birinde kimyasal gebelikle birinde de negatifle sonuçlandı....yaşın genç 1-2 adet embriyo da olsa yeter kaliteli olur denildi.ama yaptığım araştırmalar sonucu bazı kaynakalarda yaş genç de olsa sona kalan yumurtalar olduğu için biçimsel olarak kaliteli göürünse dahi genetik olarak kusurlu olduğunu ve tutunamadığını okudum...şimdi 3. denemeye başlayacaım ama kafam çok karışık....yaşım genç de olsa acaba gelişimleri devam etmiyor mu diye düşünüyorum... çünkü eğer öyleyse daha fazla uğraşıp yıpranmanın bir anlamı yok....28 yaş gibi bir yaş için erken menapoz ve yumruta kalitesi hakkında görüşlerinizi öğrene biliri miyim??? umarım hepimizin sağlıklı bebekleri olur...

Merhaba, 28 yaşında erken menapoz teşhisi konulmuştu.Şu an 35 yaşındayım.
ilaçla adet görebiliyorum.2011 yılında tüp bebek tedavim başarısızlıkla sonuçlanmıştı.
Yumurta donasyonu için çok zor karar verebildiğim Lefkoşa'ya geçen ay gittik.
5 gün kaldık.Doktor bayan embriyonun ve rahmimin iyi olduğunu söyledi.
Dün 12.gün Betahcg'ye baktırdım.Sonuç negatif!!!

Çok ağladım,çok üzüldüm.Donörün yaşı ve doğum yapması çok önemliymiş.
Ama doktoru tanımıyoruz ve ne yazıkki işimiz tamamen şansa bağlı.
Bazı doktorlar doğum yapmamış bayanları,kalitesiz yumurtaları alıyorlarmış.
Yani işi ticarete döken çokmuş.Güney kıbrıs bu işi kayıtlı yapıyormuş.
Siz ne düşünüyorsunuz?

sevgili atessn bizde seni tanıdığımıza sevindik...bende hayatımda hep çok radikal kararlar veren toplumda öncü denebilecek işler yapmış biriyim.ailem içinde bu böyle olmuştur.ilk eşimden aşkım bittiği içn ayrıldım ve bu benim ailem için anlamaları çok zor birşeydi.sonra tek başına yaşamaya başladım.ailemle aynı şehirde, yanlız yaşamak ilk önce onlara yine tuhaf gelsede zamanla alıştılar.herkes alıştı.sonra dünyayı gezmeye başladım...çok yerlere gittim...halada en sediğim şey gezmek...sonra farklı dinden biriyle evlendim hatta önceleri evlenmedim birlikte yaşadım.vee şimdide donasyon konusu..ailem herşeyi biliyor.yani bende kromozom bozukluğu sorunu var belki birçok deneme sonucu kendi yumurtalarımla hamile kalabilecektim ama gücüm yoktu 3 deneme yaptık hepsşi düştü.sonra 2 donasyon denedim.maalesef onlardada bu sefer sperm sorunu başgösterdi(çünkü eşimde çok genç değil)ve yine düşük oldu..geçen sene evlatlık için başvurdum hala sıra bekliyorum.bütün bunların hepsinden ailemin haberi var.önceleri bazı şeyleri kabullenmeleri zor olsada zamanla benim ne kadar mutlu olduğumu görüp onlarada herşey normal gelmeye başladı..diyeceğim o ki;kızında zamanla senin mutluluğunu görüp bence olayları kabullenmiştir.yani evlenmen konusunda çok doğru bir karar vermiş ve kızını dinlememişsin.bu çocuk konusundada böyle olmalı.bence eski zamanlarda uzmanların çocuğunuzla arkadaş gibi olun dediği şey;onların dediğini yapın demek değil.onlarla herşeyi konuşun gizli saklı birşey olmasın aranızda demek.yani sen duygularını kıznla açık açık konuşmalısın.donasyon konusu tabiki onun şu anda anlayabilieceği bir şey değil.belki bu konuda ona küçük bir yalan söyleyebilirsin ve bu konuda asla kendini kötü hissetmemelisin.eşinin çok iyi bir insan olduğu,onunda bazı şeyleri hakkettiği,diğer türlü ona haksızlık etmiş olacağınızı ona uygun bir dille anlatmalısın.ayrıca kardeş çok güzel bişeydir.kendisi şu anda bunu anlayamaz.ama yaşaması gerekir.ileride sizden sonra hayatta yanlız kalmaması için bu kararı aldığınızı bilmeli.eminimki kardeşi olunca sizden çok o deli olacaktır:)))

siz yumurta donasyonu mu yapılarak hamile kaldınız biraz bilgi verir misiniz?

Evet, 18 yaşında menopoza giren biri olarak evlendikten sonra çocuk özlemi ağır bastı ve çok şükür hamileyim.
Kıbrıs tüp bebek merkezi Dr. Savaş Özyiğit e gitmiştim.
Hizmetten ilgi ve alakadan gayet memnundum. Tavsiye ederim.

Merhaba, benim de firdevste bir denemem oldu.sonuç negatif.Embriyogu ararsak 5100.Doktoru ararsak 4500.Embriyog komisyon alıyormuş.
Yani doktoru aramak daha iyi.Bir kaç deneme yapan arkadaşlarım bu işi ticaret dökmüşler diyor.
Güney Kıbrıs Gazimağusa daha ciddiymiş.

Herkesin bünyesi farklı herkeste farklı belirtiler olabilir. Bendekiler şöyleydi... Rahimde adet sancısına benzer kasılmalar, iğne batması gibi anlık acılar vardı. göğüsler evet hassasdı hala da öyle :) seninkilere benziyor 11 haftalık hamileyim :)) allah sana da yaşatsın:)

Beklenen test tarihleri beni çok heyecanlandırıyor. sanki kendi test sonucumu beklediğim günkü gibi oluyorum.. Mübarek kandil günü mübarek bir sonuç alırsın inşallah

Ne kadar güzel.Allah (c.c) sağlıkla doğar,büyür inşaallah.
Yüce Rabbim bize de o günleri nasip edecek mi acaba?

Ben ilk adetimi 11 yaşında gördüm. 18 yaşıma kadar da düzensizdi sonra kesildi.. yani benim menopoz yaşım 18..
32 yaşımda evlendim şuan 34 yaşındayım ve yumurta donasyonuyla hamile kaldım. Normal tüp bebek hiç denemedim çünkü yumi yoktu...
20 yaşında olan bir donörden yumurta aldık..Allaha şükür eşimde de sorun yoktu...Yumurta ve sperm kaliteli olunca embiryo da kaliteli oluyor. ilk denememde tuttu. Ancak 4 embiryo dan 1 tanesi tuttu...diğerleri neden tutmadı bilmiyorum. allahıma şükürler olsun. yüce rabbim şu mübarek günlerde isteyen herkese nasip etsin...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…