Bende aynı senin gibi düsünüyordum 26 yasindayken isin icine girince öyle olmuyor hic birsey garanti degil ALLAH nasip ederse oluyor yoksa olmuyor
Ben anlayamadım ne demek istediğinizi?? Isin icine girince ne oluyor. Ne demek istiyorsunuz yani? Olumsuz virseyler yazmissiniz sanirim.belli de. Neyse

Ben anlayamadım ne demek istediğinizi?? Isin icine girince ne oluyor. Ne demek istiyorsunuz yani? Olumsuz virseyler yazmissiniz sanirim.belli de. Neyse
Kendiyle ilgili olumsuz yazmş canm sen üstüne alınma arkadaşta sanrm 26 yaşında ilk tüp bebek, donasyon tedavilerine başlamş ama şuan için olumlu olmamş tedavileri.. bu iş birazda şans işi demek istyo ki öylede nasip olucaksa ilk denemende de olabilir ya da hiç olmayadabilr ama belki senin ilk denemende bebeğini kucağına alıcaksın ki burda ilk denemsnde bebeğini kucağına alan çok o yüzden şimdiden kafana bu kadar takma

Arkadaslar kasım bası transfer yapılırsa bana sizce 8-9 gün sonra 8 saat surevek durmalı kalkmalı bır araba seyahatı yapmamım sakıncası olur mu? Bıraz mecburıyetten gıtmemız gereken bır yer var da? ucakta stres olurum dıye ıstemıyorum pek.

Hem transferden 9 gün sonra hemde kendi özel araçınzla olcagı için bence hiç bir sakınca olmaz

bütün mesajları baştan sona okumak istiyoru aslında da zamn bulamıyorum.. bulunca da kafamı takmak istemiyorum..başka şeylerle uğraşıyorum unutmak için. inşAllah geçer bugünler yoksa hayatım boyunca bunu düşünürsem hayatttan zevk alamam herkese de zehir ederimm..

paylasırsanız ben cok mutlu olurum
Ben Cek cumhuriyetinde asagidaki yerlerle gorustum.asagi yukari gikirlerimi de yazacagim ama neden cek'e daha sicak baktigimi yazayım . Hic bir merkezi veya hic bir ulkeyi kotuleme niyetinde degilim. Sonucta herkes kendi icine sindigi yerde yapıyor tedavisini. Merkez veya ulke kotulemeye de karsiyim. Keza sizin kotulediginiz merkezde o anda tedavi gören biri olabilir ve o kisinin tedavisini moralini etkileyebilir. O yuzden merkez kotulememeye calisarak yorum yazmaya calisiyorum umarim becerebiloyotumdur. Keza hit le ilgili olumsuz bir tecrubemi paylasmistim ama doktorluguna bir lagim yok.fakat merkez secerken tecrubelerimizin de onemli oldugunu dusunerek paylaşıyorum. Neyse benim Cek 'i de arastirma sebebim fiyatlar kibris ile asagi yukari aynı,avrupa birliginin sıkı denetlemelerine tabi oldukları icin donor seciminde daha ozenli olabilecekleri gibi şahsi bir fikrim var. Ve belki daha durustturler diye bir baska umudum var.bu sebeple Cek cumhuriyetini arastiriyorum.Onvelikle Cek de donasyonu gönüllülerden aliyorlar.Yani kibrisdaki gibi para ile alinmiyor yumurtalar. Bu donorlerden fazla yumurta alabilmek için cokca ilac tedavisi uygulamadiklari ,ilav yuklemesini abartmadiklari yönünde düşündürdü beni. Dunyadaki her yerde bu is için ayni testleri yapiyorlar gördüğüm kadarıyla. Cekdeki bazi merkezlerde birsey dikkatimi cekti. Donorlerin hobileri,sportif durumlari,sevdigi kitaplar vb gibi bazi bilgilerini sizinlen paylaşıyorlar. Onsan donor kendine mumkun oldugu kadar yakin olsun istiyor ya o yuzden bu paylasim benim hosuma gitti. Ama her merkezde bu yok.haberiniz olsun.
Gelelim yorumlarima.
Reprofit diye bir merkez var.favorim orasi.Donorun egitim durumu,hobileri vb paylasiyor. Sigara icicilerinden donor secmiyorlar (bundan bir tek bu merkezin bahsettigini duydum) Ukraynadaki merkezler gibi yumurta garantisi degil embriyo gatantisi veriyor. 2 tane gradr 1 ve grade 2 embriyo garantisi veriyor ve embriyolar tutmaz ise ikincisinde indiriim yapiyor.tek saglikli embriyo cikarsa ucreti %40 indiriyor.Bu arada bu embriyo garantisi ve indirim isini Çek de pek cok merkez yapiyor. Benimle jemen iletisime gectiler ve cok bilgili ve ilgiliydiler.
Ikinci en iyi merkezler (bana gore tabi) Repromeda ve Unica.Bu iki merkezinde embriyo garantisi ve belli oranlarda ucret indirimi politikasi var. Hobiler vb burada da paylasiliyor. Repromeda compatibility test diye birseyden bahsetti. Donor ile esminin uyumuna bakiloyormus bu testte. Bu test uyumlu cikarsa tedaviyi drvam ettiriyorlarmis yoksa baska donore geciyorlarmis.belki siz biliyorsunuzdur.ben ilk kez duydum bu testi.Bir de IVFZlin diye bir merkez var.bu da benim 3.numaram.

teşekkür ederiz ayrıntılı bilgilendirme için..peki maliyeti ne oluyor aşağı yukarı..merkeze ödenen,uçak,konaklama v.s.

Mantha cııııımmm çok şükür kuzum
darısı bize

Evet canm hem kendini hemde sevdiklerini üzersin herşeye iyi tarafından bakmaya çalış çok şükür ki çaresiz bi dert değil hayırlısı güzeli olsun hakkında

canım arkadaşım sağ salim bebişleri kucağına al inşallah
doğum sonrası bir tek iyi olduğunuzu yaz bize yeter

Evet canm hem kendini hemde sevdiklerini üzersin herşeye iyi tarafından bakmaya çalış çok şükür ki çaresiz bi dert değil hayırlısı güzeli olsun hakkında
Biraz baktim da gurup 2010 - 11 gibi acilmis ve o zamandan grupta olanlarin cogu gitmis. 8 sene cok uzun zateb. Ama bebekleri olmus. Bir cogunun da ikizleri. Hayirlis olsun demekten baska care yok. Zaten suan yumurtam varsa onu toplatmaya calisiyorm. Suan da da bir tedavi icindeyim aslinda. Daha bilmiyorm bile yumurtluyor muyum

Merhaba kızlar 2 kere aşılama oldum demiştim sonuç pozitif ama kimyasal oldu maalesef sperm donasyonu tüp bebek deneyeceğim şimdi adetin 21. Günü iğnelerime başladım 25. Gundeyim sizlerden dua istiyorum

teşekkür ederiz ayrıntılı bilgilendirme için..peki maliyeti ne oluyor aşağı yukarı..merkeze ödenen,uçak,konaklama v.s.
Merkez tedavi ucreti 4500-5000 €arası. Ucak bileti ve konaklama bakmadım. Keza alinan tarihe gore degisiklik gosterecektir.konaklama da oek luks birsey düşünmüyoruz.hostel ,airbnb gibi birseyler olur. Benim siralamamdaki merkezlerin ucretleri sirasiyla şöyle ;
Reprofit 4700 € ,Repromeda 4760 €, Unica 5200 €,Ivf Zlin 4500 €.

Bir de kızlar eggdonationfriends.com ben bu siteden cok faydalandim.her ulkedeki merkezleri incelemis.oraya da bakin isterseniz :))
Evet, bundan bir kac hafta once o sayfayi bende tesadufen gördüm tüm ülkelerin ne kadar basari orani hepsi yaziyor Fakat fiyatlara dikkat edelim, hata var!

Anladım teşekkür ederim Kıbrıs gibi yani fiyatlar..ucuz değil Gürcistan ya da Azebeycan gibi..ama tespitlerinize katılıyorum..denetimin olduğunu düşünüyorum..en azından donör seçimleri daha kurumsal oluyordur..kararınızı ve süreci de paylaşırsanız çok sevinirim bol şans sevgiler

Bir de kızlar eggdonationfriends.com ben bu siteden cok faydalandim.her ulkedeki merkezleri incelemis.oraya da bakin isterseniz :))

bende arnavutlukta dusunuyorum ama hic bir bilgi bulamadim
gocmenim oyuzden enazindan kendi ulkemize uygun donorlar olsun dusuncesindeyim cekte cok mantikli geldi verdiginiz siteyide arastiracagim internette direk kibris cikiyor orda artik bizi cocuk sahibi yapmak degilde ticarete cok donusmus beni sogutuyor bu düşünce tesekkurler bilgiler icinn

Zaman herşeyi gösterir canm şansında varsa tek bir yumurtan olsa bile yeterli olabilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…