Ben de Doğuşla görüşmüştüm şevket alptürk doktorumuz dedi. Telefonda görüştüğüm kadın hiç güven vermemişti gebelik şansınız %90 demişti ikiz mi istersiniz tek mi diye sordu. Nasıl yani elinizde değil ki o tutmayabilir dedim aaa yok dedi istediğiniz gibi olur herşey ikiz yaparız falan. Bilmesem kandıracak yani. Sonra araştırdım biraz internette haberler gördüm dava açılmış birsürü konudan bende bidaha aradıklarında açmadım.

evet olabılır... Allah ıyılerle karsılastırsın. Davaları bılıyorum. Bır de sevket beyı burada uc prof bıze tavsıye ettı ayrıca kıbrıstakı br bakan ahbabımız. Ama gulme geldı sana sordukları soruyu gorunce.. Millet kendını ne zannedıyor tevbe tevbe...

Canım arkadaşım dedim ama sonra pişmanadım
Hedefimize ulaşmayınca her yere ateş püskürüyoruz piskolojımız alt üst olmuş
İnanki nerede yaptırırsan yaptır hatta merdiven altı bir yerde yaptır kısmetinde ne varsa onu yaşıyorsun
Rabbim şansımızı bu yolda bizden yana etsin

İnşallah geç tutunma denilen bir şey olsun ve gebe kal
Ama olmasa bu iş mutlaka onlardan yardım iste belkide yardım ederler

İnşallah geç tutunma denilen bir şey olsun ve gebe kal
Ama olmasa bu iş mutlaka onlardan yardım iste belkide yardım ederler
esim de madem 14 dedı bekleyecegız sonra gereklı konusmayı yaparız dedı. Belki son bir kez yine kendi yumurtamla denerim ne bileyim kafam karısık cok karısık.

amin ama haksız da sayılmayız yuzde 70 basarı oranı cok yuksek bır oran. ustelık gercekten gecen sefer progesteron yaptırdılar yapmayalım transfer tutmaz dedıler ertelıder va yanı ılgılı ıdılerde. Bu aynda o normal su normal hersey normal denılınce ınsan umıtlenıyor halımıle... Beklemeye devam... Allahın dedıgı olacak...

Bana da burda tüp bebek yaptırdığım profesör önermişti.

Selam merak ettim ne oldu sizin süper embriyo transfer isleminiz? Sizden sonuç için ses çıkmadı?

Hic embriyo olmayınca ikinci tedaviyi bedava yaptılar mı? Hangi merkez burası?
Evet ikinci donor bedavaydi kibris bahceci. 2. Donorde de bize olusan embriyo sayisini soylemediler. 1. Transfer tuttu 9.5 haftalikta kanamadan dolayi kalbi dyrdu kurtaj oldum. 2. Transferde tuttu. Ama embriyo kalitesiz oldugundan 7 haftadan sonra gelisim gostermedi va dr. Hatasi yuzunden ikizlerimden oldum. Yani su ki eger bana 4 embriyo oldugunu soyleselerdi ozellikle 2. Transfer icin gittigimde soyleselerdi 2 embriyoya 1500 euro verecegime 3000 euro verir yeni donorle calisilsin isterdim. Acikcasi bizi kandirdiklari dusunduk. Zehra onar sekerci vardi o zamanda. Israrla kac embriyomuz oldugunu soylemediler. Ve bizi sucladilar spermde sorun vardir. Eger tahmin ettigimiz gibi dna hasari varsa embriyo donasyonu yaptirabilirsiniz felan dediler ki esimin 196 milyon sperm %80 hareketlisi vardi. Psikolojimiz bozuldu

evet 10 tane embryo 3 tane 5.ci gune gitti dediler ben de anlamiyorum
Ablam sen napiyon Allah askina embriyon 4. Gun ise sen 5. Gun test yapip neyine guvenerek olumsuz dusunuyorsun. Benim 5. Gun olmasina ragmen 6. Gun 7 cikti. Yapma etme gozunu sevem. Bu kadar umutsuz olma vallahi yaninda olsam seni silkelerdim. 5. Gun embriyosu ile 4. Yada 3. Gun embriyosunun tutunma zamanlari ayni degil ki. 3. Gun embriyosunda 15. Gun kan testi istiyorlar neden demek ki 3 daha sonra tutunuyor daha gec beta hcg salgiliyor. Senin ki 4.gun Mus naptin sen lutfen hemen kendine gel embriyo 3 gunde tutunuyor. 5. Gun kan testinin oyle vikmasi cok normal.

Ablalarim simdi biz tedaviye basliyoruz. Donoru begenmesekte sectik. Bu arada batumda Batumi hastanesinde yaptiracagiz. Benimle birlikte 3 kisi gidiyoruz merkeze.
Simdi sormak istediklerim var bilir kisilerden yardim bekliyorum.
1. Merkez bize dedi ki biz once donoru hazirliyoruz. Embriyolari dolleriz sayiya bakar dondururuz. Bir sonraki ay sizi hazirlariz. Cunki embriyolarda sorun olursa biz yeni donorle calisma yapmamiz lazim size bosuna ilac vermis oluruz dediler.
2. Ise bizim sectigimiz donor daha once de donor olmus ve 3. Gun embriyosu 12 tane olusmus. Sagligi yerinde boyu bize gore kisa boy 160. Sanirim bize de 3. Gun embriyosu koyacaklar. 3. Gun embriyosunun ikiz olma veya ucuz olma ihtimali yuksekmis dogru mu? Yani 3. Gun embriyosunu kabul etmelimiyim 3. Gun embriyosuna gore 12 sayisi nasil?

Canim malesef boyle insanlar varrrr ne yazikki bende Allaha havale ettim ayni merkezdeki dr. Kimine gore iyi kimine gore kotu. Birsey de diyemiyorsun boyle olunca ama fridevs hanim kacinci hastanesini degistirdi Allah bilir. Lutfen su kibrisa gitmeden once bir daha dusunsun herkes burda onemli olan dr. Basarisi degil. Labaratuar basarisi embriyologun basarisi. Kalkip 3 yillik embriloglara guvenmeyin. Allahim da sana sabir versin. Cok zor bir durum inslllah kendini bir an once toparlarsin

Canım öncelikle hayırlı olsun...belki takip etmişsindir benim üst üste iki negatifim oldu...her türlü tetkik yapıldı rahimde sorun yok eşimin de yok ama ona DNA hasarı baktıracağız Bİ o kaldı Çünkü..embriyolar üçüncü gün ve 1.kaliteydi üçü de..ama olmadı..seni negatif etkilemek istemiyorum ama benim tutmama sebeplerinden biri olarak görüyorum üçüncü gün olmasını..bir dahaki sefere 5.gün embriyosu kullanacak doktorum..Blast aşamasına geçmeden bir daha asla yaptırmam..öte yandan üçüncü gün konulup başarılı olan da var ama lütfen çok oku ben ilk transferden önce şimdiki kadar bilgili olsaydım çok başka olurdu herşey

Hayırlı olsun tedavin canım.
Beğenmedigin bi donörü nicin onayladın ?
yumurta donasyonunda 3. embriyosu çogul gebelik getirir diyen bi doktorun bilgisinden şuphe ederim.
Tüm kaynaklarda .makalelerde yazan şudut;
Yumurta ve embriyo don. da 5.gün emb. tervih edilmeli çünki hücre bölünmesi 120 yı aşmıştır ve 3. günden 5. güne daha güclu.dayanıklı embriyolar gelir.
Vucudun bu tanımadığı dna yı kabul edip benimsemesi icin güclü embriyolara ihtiyac vardir
Bu 3. gun tutunmaz demek asla degil ama tercih edilen yum . don icin 5.gündut.
Ama sprem donasyonu icin 3. gün 7_8 hücreli olması yeterlidir.
Donmuş embriyolar laboratuvar kaliteli ise çözülmede sorun olmuyorsa önemli degil.kullanilabilir. Bazi kaynaklar çözülmeye dayanmis emb. nun daha guclu oldugunu yazar.
Ama benim sahsi fikrim taze emb. dan yana.

Saol ablam yok onu dr. Demedi benim arastirmalarima gore 3. Gun embriyo transferi olanlarda cocul gebelik olusmus. Donurun tek begenmedigimiz yani boy kisa aslinda 160 normal ama esim ve bana gore kisa. Uzun bulamiyorlar ki. Bulunanlarda ekstra para istiyor mecbura kaldik yani

Evet benim daha onceki yaptirdigim 5. Embriyosuydu. Benim tutuyor cok sukur ama devami gelmiyor. Bu sefer hastanede yatirmasini isteyecegim dr. Iki hafta yada serum takviye almak istiyorum diycem. Aslinda en azindan 3 embriyonun 5. Gune gitmesini isteycem sanirim. ne zor isler bunlar ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…