günaydın kızlar..
mucize..
başlamak bitirmenin yarısı derler ya. sen yarısını da geçmişsin yolun :) inşallah planın tıkır tıkır işler.. Alah kolaylık versin.. bu arada bir ayda 8 kilo vermek için ayrı bir programın varsa onuda bir ara ekle derim:))
birde rahim filmi demişsin ya.. senin demek istediğin işlem aslında normal jinekolojik muayene sırasında endometrium (rahim duvar) kalınlığının ölçülmesi işlemi.. rahim filmi (hsg) ise.. rahime sıvı bir ilaç verilerek o anda tüplerden geçişin olup olmadığının film çekilerek görüntülenmesi işlemi.
ve eğer daha önce çekilmedi ise onuda bu listeye mutlaka ekle derim..
canım...
valla ben çabucak kilo alıp cabucak verenlerdenim....özellikle yüzerek çok veriyorum...ben şeker hastasıyım şekeri ilacımı düzgün kulladığımda hiç birşey yapmasanda kilo veriyorum zaten canım...
ben rahim filmi dedim çünkü ayrıntılı ve raporlu film çektiriyorum...daha önce geçirdiğim kanser hastalığı yüzünden...hormonlar benim hastalığımı tetikliyebiliyor...oyüzden tekrar tümör varmı miyom varmı diyede ayriyetten baktırıyorum....radyolojide...senin bahsettiğin histerosalpingografi filmi ondan bahsetmiyorum.Benim ameliyatımda tüpler ve yumurtalıklar alındı zaten öyle birşeye benim için gerek yok canım..
çok şükür kanama değil zaten bi kere atlattım inşallah bi daha yaşatmaz rabbim dediğin gibi sadece mide bulantısı halsizlik baş ağrısı vs.vs.bu hafta kontrolüm var görmeye gidecem bakalım fasulyeler nasıl...
arkadaşlar günaydın ,
forumda yeniyim sayfa sayfa okudum . bende 32 yaşındayım 3 senedir erken menepoz ve sonucunda 3 tüp bebek denemesi , gelişmeyen yumurtalar ve 3 iptalle sonuçlanan tedaviler, sayısız doktor kontrolleri ve senin çocugun olmaz sözleriyle gözyaşlarıyla çıkılan doktorlar . Bizde yumurta donasyonuna karar verdik , benim için bu kararı vermek her ne kadar zor olsa da anne olma isteği herşeyin üstünde . Bizim gittiğimiz doktorların çoğu donasyon için İspanyayı tavsiye etti . En son Kök hücre çalışmalarını yürüten Kutluk Oktay ile internet üzerinden görüşme yaptım , kendiside bana İspanyayı ve orada bir klinik tavsiye etti hatta hemen oradaki doktora maille benim iletişim adresimi verdi , benden ve eşimden bir dünya test ve resim istediler onları yaptırıp dün itibariyle gönderdik . Şimdi bana en yakın donör arayışındalar , en geç temmuz veya ağustos başı gibi çağırırız dediler , bekliyoruz bakalım . Allah herşeyin hayırlısını versin , hem sabırsızlanıyorum , hem heyecanlanıyorum , hem de korkuyorum ...
canım,
e2 ve progesteron internette araştırmalarıma göre vucuddaki hormonlar ve düşük riski varmı diye bakılıyor baştan önlem almak için gerekirse progestron artırıyorlarmış..
Bana yapılmamıştı...bende dün araştırmalarıma göre okudum..
Gebelik aşısı daha yeni çıktı..Şuan hangi merkezlerde uygulanıyor bilmiyorum ama kıbrısta uygulanmadığını biliyorum...transferden bir gün önce yada aynı gün kendinden alınan bir kanla laboratuar ortamında birşeyler ayıklanıyormuş ve tekrar kendisinin rahmine enjekte ediliyormuş..emriyonun rahim duvarına gömülmesini sağlıyor..
Arkadaşlar size tavsiyem ne olursa olsun yatın dinlenin...ve kesinlikle fitil kullanıyorsanız fitili verdikten sonra ayaklarınızı havaya kaldırarak fitilin iyicene rahme akmasını sağlayın...ben işe başlamak zorunda kalmıştım...ve fitili koyup tekrar masamın başına gidiyordum hiç fırsat olmuyordu içiriye doğru akmasına...bu çok önemli arkadaşlar...heleki bu sıcak havalarda eriyip dışarı bile akıyor...
Allah sanada kucağına almayı nasip etsin arkadaşım...
merhaba arkadaşlar benim eşimdede hiç sperm olmadığı ortaya çıktı bizde kıbrısa gitmeye karar verdik doğuş tüp bebek merkezi ile konuştuk ama ben emin olamadım daha önce aranızda orya giden oldumu hiç? nasıl davranışları alakaları kararsızımda biraz...
Aramıza hoşgeldin Anisha. Bu forumdaki herkes sanırım benzer şeyler yaşamış, benzer acıları tatmış durumdayız. Bende 45 yaşındayım ve 4 defa tüp bebek denemesinde bulunduk. Ama maalesef emriyolar tutunmadı başarısız olduk. Yumurta donasyunu yaptırmaya karar verdık epeydir de araştırıyoruz. Senin bahsettiğin sanırım İspanyada'ki IVI adlı tüp bebek merkezi. Doktorlarım banada tavsiye ettiler. Ama biz çok pahalı olduğu için gidemedik. Şu an Kıbrısta, Doğuşta yaptırmaya karar verdik. Siz fiat olarak kaça anlaştınız merak ediyorum. Hissettiğimiz duygulara gelince; aynı şeyleri bende hissediyorum. Daha önceki olumsuzluklardan kaynaklı korku ve kaygı, ama yeni planlar içinde müthiş bir umut ve heyecan karışımı duygular yaşıyorum. Sanırım yaşadıklarımız çok normal duygular. Umarım bütün bebek bekleyenler hayallerimizi gerçekleştiririz. Sana bol şanş... Umarım olumlu haberlerini duyarız...
selam kızlar,
yenice kıbrıstan döndüm.
dondurulmuşlarım vardı 5 tane onlar transfer olacaktı. beklerken doktor bizi odasına çağırdı ve çözünürken hiçbiri kullanılamaz durumda olduğunu söyledi.
madem buraya kadar geldiniz 3 gün daha bekleyin. size yeni ebriyo yapalım dedi. dondurulmuş fiyatına. eşim sperm verdi ve dün transferim yapıldı. dün akşamda geri döndük.
benim isteğim üzerine 4 tane transfer edildi. artık geri sayım başladı. inşallah bu sefer tutar kızlar..
yanlız sunu anladım insanın bilinç altı cok önemli. ilk donörümüz bana hic benzemiyordu. eşime benziyordu. benim istediğm donörden iyi sonuc alamamıslar onalrda son anda donör değiştirmişlerdi. ilki zaten tutmamıstı ikinciside donrulmusla olacaktı ama içime bir türlü sinmiyordu.
çok ilginç süper denilen blastosist olan ebriyoların hic biri kullanılamaz halde. ve simdiki donörümüzün ten rengi saç rengi bana cok benziyormus.
inşallah bu tutar diyorum artık..
Aramıza hoşgeldin Anisha. Bu forumdaki herkes sanırım benzer şeyler yaşamış, benzer acıları tatmış durumdayız. Bende 45 yaşındayım ve 4 defa tüp bebek denemesinde bulunduk. Ama maalesef emriyolar tutunmadı başarısız olduk. Yumurta donasyunu yaptırmaya karar verdık epeydir de araştırıyoruz. Senin bahsettiğin sanırım İspanyada'ki IVI adlı tüp bebek merkezi. Doktorlarım banada tavsiye ettiler. Ama biz çok pahalı olduğu için gidemedik. Şu an Kıbrısta, Doğuşta yaptırmaya karar verdik. Siz fiat olarak kaça anlaştınız merak ediyorum. Hissettiğimiz duygulara gelince; aynı şeyleri bende hissediyorum. Daha önceki olumsuzluklardan kaynaklı korku ve kaygı, ama yeni planlar içinde müthiş bir umut ve heyecan karışımı duygular yaşıyorum. Sanırım yaşadıklarımız çok normal duygular. Umarım bütün bebek bekleyenler hayallerimizi gerçekleştiririz. Sana bol şanş... Umarım olumlu haberlerini duyarız...
ben varım yeni gittim geldim doguş tüp bebege benim eşimdede sperm yok aynıyız yani yeni hamileyim mayıs 24 de trasverim oldu geçen hafta salı gündü kan testtim ve çok şükür hamile çıktım darısı sana ben dogoş tüp bebekten firdevs hanımın hastasıyım galiba orda en iyi olan doktorda o hiç terettüt etmedim giderken davranışları güzeldi ilgililerdi allah var hava alanında karşılandık aldı bizi kalacagımız otele götürdü şöför ertesiğünü yumurtalarım toplandı toplandıgının 4.gündü 4 tane kaliteli emriyo trasver ettiler çok şükürki tuttu ilgiliydi firdevs hanım doktorumuz yumurtam toplancagında geldi odaya hoşgeldiniz dedi kendini tanıttı birazdan alıcaz korkacak bişey yok filan dedi güler yüzlü sıcak kanlı birisiydi yumurta toplanıp aşşagıya indikten sonra kendi özel odasındada girdik konuştuk umtluyum senden tutacagına filan dedi siz merak etmeyin filan diye bizi teselli etti sordugumuz şeyllere trasver sırasındada ilgiliydi merkez olarakta fena degil personelde hepsi güler yüzlüydü ilgilendiler hep valla bana sorarsan git derim tabi sen bilirsin bu işler kısmet işi olcagı varsa heryerde olur kalbini bozmadan biyerde başla inşallah sende pozitif sonuç alırsın..
Bebeklerim gelin; çok sevindim umarım sağlıklı bir şekilde ilerler hamileliğin ve hep mutlu haberlerini alırız.
Bende doğuşta yumurta donasyonu yaptırıcam. Ben embriyolog Tonguz beyle görüşüyorum.İrtibatım onunla. Forumu geriye doğru incelediğimde bu isme raslamadım. Acaba doktorlamı görüşmeliyim. Bu konuda bilgin varmı. Sen hiç embriyploğlarla görüştün mu? Acaba ayrı ayrı mı hasta alıyorlar. Merak ettim.
cnm çok teşekkür ederim bana bu testler transferin 4. ve 8. gunu yapıldı
8.gun degerleri duşuk çıkınca dibe vurdum ...doktorum gebelik konusunda fikir vermez desede ikna olamadım...
bu testi yaptırmak insanın psikolojisini bozuyor anlıcan...
şuan transferimin 9.gunu ama çok umutsuzummm
cvbın için tekrar teşekkürler bol şnas dilerim
canım umutsuzluğa kapılma sakınn...hep olumlu düşün olumlu olsun....
ben olacağına eminim...ama önemli olan sonrası çok dikkatli ol....ben gebelik testine kadar çok dikkatliydim olumlu cevap alınca ohh oldu dedim kendimi saldım..
hatta yıllardır özenle giymek için beklediğim o bebek var gibi espirili tişortlar varya onlardan almıştım bir kaçtane giyip sürekli gezdim hemde otobüslerle şimdi başımı duvarlara vursam nafile...
canım umutsuzluğa kapılma sakınn...hep olumlu düşün olumlu olsun....
ben olacağına eminim...ama önemli olan sonrası çok dikkatli ol....ben gebelik testine kadar çok dikkatliydim olumlu cevap alınca ohh oldu dedim kendimi saldım..
hatta yıllardır özenle giymek için beklediğim o bebek var gibi espirili tişortlar varya onlardan almıştım bir kaçtane giyip sürekli gezdim hemde otobüslerle şimdi başımı duvarlara vursam nafile...
canım aynen sana katılıyorum dikkatten zarar gelmez en azından bişey olsada içinde pişmanlık olmaz insanın elimden geleni yaptım gerisi allahın taktiri denir ikigündür biraz bulaşık filan yıkıyorum daha pek bi iş yapmadım biraz dolandımmı kasıklarım filan agrıyor nedense korkup hemen uzanıyorum sadece o gün annemgile gittik arabayla gittik ama yollar bozuk hop hop ettikce yüregim agzıma geldi eve geldikten sonra eşime kızdım bana gerek yok çok gezmenin 2-3 aylık olasıya nolur nolmaz dedim genede öyle kaçmıyor ya gezme herzaman olur ama bu fırsat insana herzaman olmaz allahım hepimiz yavrusunu kendimize bagışlasın evden inerken zaten bütün süreleri okuyup sen esirge sen koru yarebbim sensin sahibi diyorum insan korkuyor valla hele senin başına gelenden sonra dahada korktum sanada sabır versin allah çok zor allahım kimsenin hevesini yarım bırakmasın arkadaşım.
ben varım yeni gittim geldim doguş tüp bebege benim eşimdede sperm yok aynıyız yani yeni hamileyim mayıs 24 de trasverim oldu geçen hafta salı gündü kan testtim ve çok şükür hamile çıktım darısı sana ben dogoş tüp bebekten firdevs hanımın hastasıyım galiba orda en iyi olan doktorda o hiç terettüt etmedim giderken davranışları güzeldi ilgililerdi allah var hava alanında karşılandık aldı bizi kalacagımız otele götürdü şöför ertesiğünü yumurtalarım toplandı toplandıgının 4.gündü 4 tane kaliteli emriyo trasver ettiler çok şükürki tuttu ilgiliydi firdevs hanım doktorumuz yumurtam toplancagında geldi odaya hoşgeldiniz dedi kendini tanıttı birazdan alıcaz korkacak bişey yok filan dedi güler yüzlü sıcak kanlı birisiydi yumurta toplanıp aşşagıya indikten sonra kendi özel odasındada girdik konuştuk umtluyum senden tutacagına filan dedi siz merak etmeyin filan diye bizi teselli etti sordugumuz şeyllere trasver sırasındada ilgiliydi merkez olarakta fena degil personelde hepsi güler yüzlüydü ilgilendiler hep valla bana sorarsan git derim tabi sen bilirsin bu işler kısmet işi olcagı varsa heryerde olur kalbini bozmadan biyerde başla inşallah sende pozitif sonuç alırsın..[/QUOTE
çok sağol canım içimi rahatlattın inş. bende senin gibi pozitif sonuçla sonuçlanır, bizde bayramdan sonra gidelim diyoruz herşeyin hayırlısı artık...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?