Ben degil ama bir arkadasim istanbulda ikimizde tedavideyken negatif aldi.onun bir arkadasi donasyon diye akil vermis.o kadar anne olmayı istiyorduk ki bana kızdi.niye böyle bir yol varda söylemiyorsun diye ☺
Arkadaşım kayinvalidesinin görümcesinin yaninda bebek sevmesinden kendisine laf soktuklarını falanda düşünüyordu.
Bahceci kıbrista ilk seferde hamile kalip bu martta dogurdu kızı oldu.hic sizin gibi bir tepkisi olmadi.bir de esi ile o dönemde baska sebepten kavgalari oldu.ama arkadasim o bebegi coook istiyordu.bunu da görmezden geldi.arkadaşimin bir iki kisi ve dr.u biliyor.
Esiyle anlasarak karar verdikleri icin cok kolaydi hersey.esi de çocuk cok istiyormuş.muratlarına erdiler çok şükür.
İcten isteme ve tüm zorlukları yenmek o kadar zor degil sanki
benimde yumurtam olmazsa esimde pek yumurta donasyonu istemiyordu.özellikle dr.lara tekrar tekrar gidip para kazandirilmasina karsiydi. çocuk falan ben istemiyorum diyordu tedavi isleri uzamasin diye.E benimde tedaviyle kismet oldu türkiyede bebegim oldu.
annelik nasıl nasip olacaksa o dogrudur icinize hangisi siniyorsa.
Kafanizda bu olayi cok abartip buyütüyorsunuz.esinizle bu konuda anlasamadiğinız için mesele buyüyor.
Ben olsam onunla veya onsuz anne olma hakkimi secerdim.cünkü beni 7 yil oyalayan sevgilimi 40 yasinda terk ederek direk çocuğum olsun diye elimden geleni yapmis biriyim.herkes kendi seciminin sonucuna baktiğında mutlu olmali aslında

Kızlar bana akıl verin lütfen. Bir merkezde embriyolarım var.transfer için beni bekliyor ama ben bir türlü hazır olamıyorum. Tedavilerim progesteron yükseldiği için sürekli yarıda kalıyor. Doğum kontrol hapı folikül oluşumunu engellemiyor. Lucrin gibi ilaçlar da rahim duvarının kalınlaşmasını önlüyor. Ben ne yapacağım çok yoruldum

Dondurulmusta baskilanmayan yumurta olması progesteron u arttırır mi ? Progesteron arttığı için mi rahim duvarı kalınlaşması durur? Herkes farklı birşey söylüyor. Bilgisi olan varsa lütfen yazsın

İnanın sizde haklısınız bunu da söyledim defalarca kendime ama bazı şeylerin önüne geçemiyorum ...Aynı muamele ben kalsam üzülürdüm dedim bu ona karşı haksızlık dedim ..Ama donasyondan emin değiliz evlatlık olmuyor , çocuksuzluk çok zor böyle devam edemiyoruz , ben de anne olmayı çok merak ediyorum tabi oda kısmet olursa ama İnan’ın onu seviyorum zaten sevmesem baştan boşanırdım ama belki bir umut olur dedim denedim tedavi ile bir yere varma imkanımız olmadı ama sizinde dediklerinizi kendime defalarca dedim

Evet ne yazık ki kesin doktor ya evlatlık yada donasyonu önerdi ..ameliyatlar tedavi hepsini denedik olmadı ..İnanın maddi tarafını hiç düşünemedim bile

Keşke sizin gibi net olabilsem ve evet bu diyebilsem Böyle insanları hep takdir ettim .. Benim gibi o bu derken zaman kaybetmediniz ya

Evet ne yazık ki kesin doktor ya evlatlık yada donasyonu önerdi ..ameliyatlar tedavi hepsini denedik olmadı ..İnanın maddi tarafını hiç düşünemedim bile
O zaman deneyin donasyon hoş olamayınca hayal kırıklığı çok kötü kahroluyorum ama önemli olan eşim eşimde seninle olursa olsun yoksa neyleyim evladı dedi sırf çocuk olmuyor diye boşanmak doğru değil üstelik bunu kusurlu taraf isterse makbul diğer türlü onca yılda kayıp olan sadece bebek değildir başka şeyler var düşüncem hala baki

Keşke sizin gibi net olabilsem ve evet bu diyebilsem Böyle insanları hep takdir ettim .. Benim gibi o bu derken zaman kaybetmediniz ya
Zaman kaybetmezmiyim evlilik vaadi ile saf saf beklemisim zaman kaybettimm az kalsın benimde çocugum olamayacaktı.
Erkekler sperm donasyonunu kabul edemiyor sanirım.kabul etmemesi onun tercihi.
Ama bu noktada sizde kendinizi düşünebilirsiniz.çünkü o bu kararı verirken sizi düşünmemiş oldu.
Cocuk icinde bir sperm gerekiyor.es aile sevgili bu kavramlar çok önemli ama karsi tarafta bencillik yapmayacak

Kaç yaşındasınız ? 40 yaşına geldiginizde cidden bebek olayinin süresinin biteceğini hayat cok güzel ögretiyor.üstelik annelik duygusuda 40 da tavan yapiyor.halen gencseniz benim ruh halimi anlamaniz zor.hayat siz istemeden bu duyguyu cocuk olmasi ihtimalini elinizden alıyor.gecen yıllara çok yaniyor insan.

38 yaşındayım ve son zamanlarım diye düşünüyorum bende ..haklısınız eskiden bu kadar yoğun değildi bu duygum nasılsa daha cok var diyordum ama bir baktım ki 38 yaşıma geldim o bu derken ve şimdi de korkmaya başladım ne yapıcam diye ya anne olamasam diye..Gençken herşey olabilir gibi geliyor Elimde büyüyenlerin bile çocukları oldu ve herkes ne müthiş bir duygu diyor annelik için ..ne yapar ki insan

Elimden geldiğince size yardımcı olmak için yazdim.umarim faydam olmustur.gençsiniz ne guzel.umarım gönlünüzce olur hersey.esinizi ikna etmek mümkün olur

İnşallah anne olursun. Ruh eşi başka bi şey... Eşin ruh eşinse vazgeçme derim. Benimki de asla olmaz dıyodu. Bi gün babasına kızdı böyle mi baba olur dedi. ben olsam böyle yapmazdım donasyon mu denesek dedi. Şok oldum hemen atladım ki ben vazgeçmiştim çoktan. Murphy yasasıydı sanırım adı emin değilim en çok istediğin şey en çok vazgeçtiğin anda sana gelir diyordu. Düşüncelerini başka bi alana kanalize et. Bu yaz doyasıya gez toz ye iç ve sonra kendini dinle. 38 yıl anne olmadan yasadın daha kaç yas yasayacagız kim bilir. Ben anne oldum bana demesi kolay gibi görünebilir sana. Ama evlat bir bilinmezlik seninse yanında seviyorum dediğin eşin var. Allah sana da esine de yardım etsin. Ama madem yorum istedin ben oyumu eşinden yana kullanıyorum.

Beni ağlattın arkadaşım şu an okuyan ve seninle aynı şeyleri yaşayan bizler ne kadar da benziyoruz birbirimize yaşadıklarımız o kadar aynı ki gerçekten çok zor çooook zorrrrr

Bugun esımın yuzune bakmadan ayrılılık kararımı acıkladım cunku yuzune bakanıyorum babalar gunu ve bası one egık ve cok uzgun ben de 46 yasındayım ınsallah kendını cok seven bırını bulur ve cocuk sahıbı olur

Benim eşim çocuk isteklisi degildi.sen daha önemlisin dedi.acaba babalar günü diye cok mu duygusal davraniyorsunuz.aslında çocugu olmak bu kadar önemli mi ona bende kararsız kaldım.olacaksa hayırlisiyla mutlulukla olsun bebek.

siz böyle karar veriyorsunuz eşinizin sizden sonra mutlu olabileceğine garantisi var mı yapmayın böyle düsünmeyin çaresine bakın.bizde 14 yıldır çocuk hasreti ile yanıp tutuşuyoruz. mutluysanız ayrılmayın lütfen

Eş çocuk için mi vardır ? eşim beni çocuk için sevseydi ben onun gözünde hiçbir şey olduğum için çok üzülürdüm. Sperm sorunu var diye bıraktığınız eşleriniz bu sayfadaki yumurtası olmayan bin tane kadın ile aynı ve en az biz kadar madurlar şu an. Eşlerinizi çocuk için bir araç olarak gördünüz için hem kendinizden hem de onlardan özür dilemelisiniz. Hayatta her zorluğa göğüs gerdik diyen kadınlar demek ki yeterince gerememiş. Eğer bir gün bebeğiniz olursa dürüst olun ve babalarından ayrılın çünkü görev tamam sizin için.

arkadaşım sakın yapma derim! yuva yıkmak kolay ama yuva yapmak zordur. klasik bir cümle ama doğru. bilinmeyen bir gelecek için eşinden ayrılman bence hiç doğru değil. kaldı ki tekrar evlenip çocuğun olacağı kesin olsa bile eşini ne kadar üzeceğinin farkında mısın acaba? o zaten sorun kendisinde olduğu için kimbilir kendi içinde ne travmalar yaşıyordur, kimbilir ne fırtınalar esiyordur. aynen bizim gibi... biz nasıl ki anne olma hasretiyle yanıp tutuşuyoruz ve her yolu maddi manevi göğüs germeye çalışıyoruz ama evladı olanlar asla bizi anlamıyor. anlıyor gibi görünseler de bu mümkün değil. sen de benim çocuğum olabilir, ben de sıkıntı yok diyerek eşini anlamıyor gibi görünüyorsun. yani bu bir bencillik olmaz mı sence de? açıkcası eşim bana senin çocuğun olmuyor o yüzden ayrılıp başkasıyla çocuk sahibi olmak istiyorum dese kahrolurdum. ne kadar çok üzülürdüm anlatamam. donasyon istediği için bile ok üzülüyorum aslında, en az benim de onun kadar çocuk istememe rağmen. bencil buluyorum onu da. kendi çocuğu olsun diye benim duygularımı es geçiyor diyorum bazen. evlatlık alalım diyorum benim parçam olsun istiyorum evlatlık istemiyorum diyor. yani senin durumun tersini yaşıyorum. gerçi diyor sen istemedikten sonra olmaz senin düşüncelerin de önemli diye ama bu sefer de ben istemiyorum desem ömrüm boyunca beni suçlayacak diye düşünüyorum. beni çok sevseydi senin çocuğun olmasa da benim için sen daha önemlisin demesini bekliyorum. dünyalar benim olurdu. gene üzülürdüm ama şimdiki gibi içimde fırtınalar kopmazdı. içim eriyor bu eziklik içerisinde. mutlu bir evliliğin varsa yuvana sahip çık derim. bu devirde evlenecek adam gibi adam bulmak bile zor artık. herkesin bir derdi var. Allah sana mutlu bir evlilik nasip etmiş kıymetini bil derim sonra çok pişman olabilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…