Celalettin hocaBakude hangi klinik ve dr yaptirdiniz,fiyat ve surec nasil acaba
Canim transfer gunu sayarsak 4 gun dinlendim 5 gun ise 6 gunse isden sonra dugune gitdim halau basiudim nerdeyse koyvermisliyin bukadariÇalışan arkadaşlar transferden sonra ya da pozitif sonucunu aldıktan sonra çalışmaya devam ettiniz mi bu süreçleri raporlu mu geçirdiniz? Acaba ne yapmak lazım? Merkez 3.günden sonra hayatına dön diyor. Ama bazı kliniklerin de ilk 2-3 ayı rapor vererek geçirttiğini duyuyorum. Pozitif alıp da foruma girenler sayınız az ama cevaplarınızı alalım
Cok sevindim canimmm aralikda bende ordayim insallah hayirli olur benimde, ilkiyke ikinci arasinda ne fark yapildi?Süper bir haber
100 bin kere maşallah❤❤❤
Kuzum çok sevindimmmsenden haber bekliyodum dualarım seninle ınsallah sağlıkla kucağına alcaksın rabbim seni bebeğini korusun
Çok sağol canım benim rabbim duysun sesiniKuzum çok sevindimmmsenden haber bekliyodum dualarım seninle ınsallah sağlıkla kucağına alcaksın rabbim seni bebeğini korusun
Ben 6. Gün işe başladım ama pişman oldum lekelenmem oldu tekrar 4 gün izin yaptım bence enaz 10 gün dinlenmek şart, şimdi de işe taksiyle gidiyorum işten gelince en az 2 saat hiç kalkmadan yatıyorum sonra iyiysem ufak tefek işleri yapıyorum yemek sadece hafta sonu yapıyorum temizlik hafta 1 eşim yapıyor, hayırlısı ile sağlıkla devam ederse gebeliğim gerekirse işi bırakıcam yıllarca uğraşıp ilk defa sonuca yaklaşınca hiçbirşey için riske atamam artık borçları da sıpa mız bereketiyle gelir inşş diyip çaresine bakıcazÇalışan arkadaşlar transferden sonra ya da pozitif sonucunu aldıktan sonra çalışmaya devam ettiniz mi bu süreçleri raporlu mu geçirdiniz? Acaba ne yapmak lazım? Merkez 3.günden sonra hayatına dön diyor. Ama bazı kliniklerin de ilk 2-3 ayı rapor vererek geçirttiğini duyuyorum. Pozitif alıp da foruma girenler sayınız az ama cevaplarınızı alalım
Canim kesinlikle gebelik asisi iste ise yariyormus gercektenCok sevindim canimmm aralikda bende ordayim insallah hayirli olur benimde, ilkiyke ikinci arasinda ne fark yapildi?
Canim ablam hesapladi bende de dogum gunume denk geliyor kadina hele bi dur hamile kalayim sonra konusuriz diyorum ablam kaldin kiz hamilesin kabullen diyorBu arada kızlar dr hesaplama yaptı temmuz ortası dedi Doğum benim ameliyatlardan fln dolayı sezeryan olursa 3 hafta önce alınabilir dedi öyle olursa Doğum günüme denk gelebilir ayy allahım çok mutlu oluyorum ama hala bir yanım korkuyor ne karışık duygular
Valla ben de aynıyımCanim ablam hesapladi bende de dogum gunume denk geliyor kadina hele bi dur hamile kalayim sonra konusuriz diyorum ablam kaldin kiz hamilesin kabullen diyor
Maşşallah hadi ınsallah gelsin bebisler canim rabbim yardımcı oluyor merak etme sen benim yeğenlerde tek yumurta ikizi hatta üçüz lerdı tatlim ama maalesef biri dogumda öldü o başka mesele anlatmak istediğim kardeşim duyduğunda bayılmıştı nasi bakarım diye ama rabbim dayanma gücü verdi şimdi 3 yaşındalar demem şu inan rabbim güç veriyorIkinci kan verdim hemsire kan degerin cok yuksek muhtemelen ikisi ve ya ucude tutdu diyo allah yardimcin olsun dedi baska hemsireden ne kadar yukselmesi gerek sordugumda 70,100% soyledi ilk sonuc 508 hesaplamama gore en az 860 falan olmali simdiki kan alan hemsire 1000 gecerse kesin cogul gebelik diyo allah yardimcim olsun umarim sorunuz saglikla gelir bebisler
Merhaba burada birçok yerde yaptıran arkadaş var ben doğuş ta denedim ikinci kez henüz cevabı bilmiyorum ama diğer yerlerde daha açıklayıcı olduklarını biliyorum bu konuda sanırım brtish ve hit iyi bir de yakın zamanda farklı yerlerde muvaffak olan arkadaşlar var bence onlara da bakmalısınız 8 kez denediğinize göre birçok tahlil yapılmıştır sanıyorum inşallah muvaffak olursunuzMerhaba arkadaslar araniza yeni katildim , Yardiminiza ihtiyacim var Turkiye'de cok iyi merkezlerde 8 defa tup bebek denedikten sonra artik son caremiz olan Kibris'a gitmeye karar verdik , bizim sorunumuz spermle ilgiliydi dna hasari morfoloji , sayi azligi mevcut , sadece sperm donasyonundan ziyade benim de yasim 40 olmasi dolayisiyla embryo donasyonuna daha sicak bakiyoruz. hem esit mesafe hemde bu surecte daha fazla yipranmamak adina,
onereceginiz doktor kimdir merkez hangisidir. Ben DR Mehmet Emin Kaptan ile gorusme sagladim fiyatta da anlastik , ama kendisi hakkinda hic yorum yok Lefkose Tup Bebek nasil bir yerdir giden varmi memnunmusunuz? Doktor iyimidir basari oranlari nasildir bilemedim ? Yardimci olacak varsa cok sevinirim acil cevaplarinizi bekliyorum ,
bu arada hamis olanlari gordum Allah saglikla kucaginiza almayi nasip etsin bekleyenlere de en yakin sure de Anne olmayi nasip etsin ,
cok saolun simdiden
sevgiler
Merhaba Arkadaşlar,
Yaklaşık 9 ay kadar sonra ben de aranıza güzel haberlerle döndüm çok şükür. Hatırlar mısınız bilmem ben de pek çok arkadaşım gibi Kıbrıs'taki ilk donasyon denememizden sonra üzülerek gelip size durumu anlatmıştım. Bundan 8 ay kadar sonra aynı merkezde 2. denememizi yaptık ve bu gün artık çok şükür 7+8 hamileyim ben de; hem de iki küçük kalbe:) İnşallah sağlıkla kucağımıza almayı nasip eder Allah.
Bu yolda yürüyen, emek veren arkadaşlarıma yol gösterebilir ümidiyle kendi sürecimden kısacık bahsetmek isterim.
Öncelikle ben de bu yolda ilerleyen diğer arkadaşlarım gibi burada yazılanları sıkılmadan okumanızı tavsiye ediyorum, gerçekten çok kıymetli ve hiç bir doktorun sormadan kolay kolay vermeyeceği bilgiler var içerisinde. Ben çok pay aldım kendi adıma. Bir de aslında daha çok sebepsiz içimden geldiği ve tabi ki kendinden emin adımlarla ve hep sevgi dolu olduğu için Sevgili Yeşilada'yı kendime rol model olarak belirledim. Ne yaptıysa, ne dediyse yapmaya çalıştım, ne öğrendi ve paylaştı ise dikkat kesildim... Tavsiye ederim sizlere de sevgi duyduğunuz, inandığını birini model olarak belirleyin, evren bir şekilde cevap veriyor sanırım, belki de ben çok inandığım için öyle oldu bilmiyorum... Kendisine ve güzel kuzularına milyonlarca teşekkürler ve yürek dolusu sevgiler.
Miracle'da yaptırdık bir işlemimizi, yıllardır konuşurum ben İrem hanımla. Sağolsun bıkıp usanmadan dinledi beni. Ne sorduysam bazen geç de olsa cevabımı hep aldım. Taa en başlarda bu ekip hakkında çok güzel yorumlar yapılırken ve başarılarından söz edilirken sonra bir sürü olumsuz şey de yazıldı biliyorsunuz. Ne yalan söyleyeyim kafamızın çok karıştığı zamanlar da oldu, hatta karar verinceye değin uzun yıllardır konuşmama rağmen ilk denemeden sonra acaba merkez değiştirmeli miyiz diye çok da düşündük, hatta onlarla da aklımızdaki soru işaretlerini açıkça paylaştık. Sonra düşündük ki aslında bizim elektriğimiz hep tutmuştu, hiç bir olumsuzluk yaşamamıştık kendi adımıza. Bildiğimiz her testi yaptırdıktan ve bizi yönlendirmelerinden sonra, yapılacak her şeyi onlar da yapmışlardı, başarısız olma ihtimali başka merkezde de olsa vardı, dolayısıyla biz yola yine aynı ekiple devam kararı aldık.
Siz de lütfen ne beni ne de başkasını dinleyin… herkesin hikayesi ayrı, araştırın, okuyun, gidin, konuşun, yüreğiniz aklınız ne diyorsa onu yapın, boşverin başkalarını.
Yine tüm testlerimizi en baştan yaptırdık, detaylı rutin kan testlerinden karyotip analizlerinden, hsg yenilemelerine, eşimin spermiyagram ve karyotip analizlerine kadar, her şey yolunda gözüküyordu. Vira bismallah deyip çıktık yola. Ne mi yaptım? Bir kere hemen hepinizin önerdiği üzere eşimin elleriyle soyduğu her akşam bir dolu kase taze narı ve 2 havucu yemeyi hiç ihmal etmedim. Adetimin ikinci günü 2 estrofem, 1 folbiol+1 coraspin başlandı, 3. günü estrofem 3e çıkarıldı, adetin 6. günü rahim kalınlığım 7,5 idi. Bunu merkeze bildirdiğimde bu defa estrofemi yine 3 adet ama ilave bir adette vajinal olarak almamı söylediler. Bu arada kan tahlillerimi yeniledim, Tsh’im ilk test yaptırdığımda 2,90 idi, bunu 2,5’un altına düşürmem gerektiğini söylediler, ben de elimden geldiğince dikkat ederek (mesela her öğün öncesi birer avuç dereotu yiyerek, bol yürüyüş, bol su vs.) 2.30’a düşürdüm. Adetimin 12. Günü Kıbrıs’a gittiğimizde eşimden sperm toplandı, aynı gün donörden de 12 yumurta toplandı. Eşimden spermleri alındıktan sonra en kalitelilerini(ileri hareketi en iyi olanları) seçerek dölleme yaptıklarını söylediler bu kez. Transfer günü Kıbrıs’a gittiğimizde 5. Günde 10 tanesinin sağlıklı embriyolar haline geldiğini gördük. Çok şükür ki 10u da aaa blast idi. 3ünün transferi aynı gün sağlandı, diğerlerini de 2 viyol halinde ne olur ne olmaz diye dondurduk. Transferden sonra 2 saat kadar hiç kalkmadan yattım. Ha bu arada geçen defadan farklı olarak transferden hemen sonra beyaz-süt kıvamında(ismini hatırlayamıyorum ilacın) embriyoların rahme daha kolay tutunmasını sağlayacak bir serum bağladılar bana(Bunun için ekstra 100 Euro ödedik). 2 saat kadar sonra kalktım, tuvalete gittim, giyindim ve doğru havaalanına gittim. Son derecede rahattım, hiç sorun etmedim, sadece ani ve yoğun hareketlerden kaçındım. Eve geldikten sonra 3 gün de işe gitmedim, yine dinlendim ama sürekli yatarak değil, sakin, dingin… Bu arada her gün yine 2 havuz yedik ve birer kase kabak çekirdeği…. İlaçlarım da değişti tabi 3 estrofem+1 vajinal+4 progeston (vajinal)+1 prednol+1 proluteks(karından iğne)+1 enox -0,4 (karından iğne)+1 folbiol+1 coraspin… yani bir dünya ilaç. Olsun sıkıntı yapmadım hiç…
Doğal olarak ben de her ne kadar uyarsalar da 12. Güne kadar dayanamadım, 7. Gün erken hamilelik testi yaptım ve o meşhur silik çizgiyi gördüm, çılgına döndüm. 9. Gün kan testi yaptırdık Betahcg, 260 idi. 13. gün 455, 14. Gün 1400… bu sevinci herhalde en iyi sizler anlarsınız. Bütün kalbimle dua ettim, ediyorum da… bu yolda emek sarfeden tüm arkadaşlarıma da en kısa zamanda bu sevinci yaşatsın Allahım.
20. günde doktorumuza gittik nihayet, 2 minik kese selamladı bizi, dünyalar bizim olmuştu, tıpkı rol modelim Yeşilada gibi 2 minik dünya yerleşivermişti içime, iki koca dünya, iki sevgi pıtırcığı…o iki keseyi gördüğünde eşimin yüzünün, mimiklerinin ise sanırım hiçbir dilde karşılığı yoktur…
30. günde tekrar çağırdı doktorumuz, heyecandan öldüm ama aklımda deli sorular. Eşim bana bakıyor, ya yolunda gitmeyen bir şey varsa beni nasıl teselli edeceğini falan düşünüyormuş, oysa ben de onu… Her şey yolunda olsun lütfen lütfen diye doktor gelene kadar dualar dualar… Sonra ansızın iki minik kesede kıpırdayan iki nokta gösterdi doktor, dünyam aydınlandı, her şey ışıl ışıl oldu, beyaz bir boşluğa düştüm sanki, o karanlık oda koca dünya oldu, o koca dünyada sadece iki küçük nokta ve fonda çok kısa süre dinlediğim dünyanın en güzel senfonisi… Anlatamam bu hissi. Dilerim en kısa zamanda buradaki tüm arkadaşlarım duyar en güzel sesi. Ve dilerim ben de sonuna kadar sağlıkla duymaya devam ederim.
İşte böyle… 3. ayın sonuna kadar en tehlikeli zamanlar biliyorsunuz, umarım bir ayı daha ve sonraki 6 ayı da sağlıkla geçirip kucağımıza alırız kuzularımızı… Eşim kız diye delirse de ben cinsiyetleri hiç takılmıyorum, hele hele yumurta konusu bizi zerre kadar enterese etmiyor. Onlar bizim kuzularımız, kanımızdan, canımızdan ama hepsinden önemlisi sevgimizden, kocaman yüreğimizden…
Gaybı hiç birimiz bilemiyoruz, yarının garantisi yok, hiçbir gün bize verilmiş değil, ne koparırsak şanslıyız diye düşünürüm hep. Ama şu sıralar bu histen gayrısı yalan, içimde 2 koca dünya büyütüyorum, bir sohbetler bir sohbetler anlatamam size… Onlar daha çok sabah bulantıları ve karnımdaki gerginlik hissi ile eşlik ediyorlar sohbetlerimize, buradayız ve sağlıklıyız diyorlar şimdilik…
Dediğim gibi önümüzde upuzun bir yol var biliyorum ve sağlıkla ilerlemek için hepinizin duasını istiyorum. Ve ben de ufak bir ayrıcalıkla önce sevgili Zaza’ya sonrada dileyen isteyen ve bu yolda emek veren diğer tüm arkadaşlarıma dualar ediyorum. Sormak istediğiniz bir şey olursa elimden geldiğince cevaplamaktan memnuniyet duyarım.
Sevgiler
Canım öyle bir kesinlik yok. benim ilk sonuç 682 ikincisi 2370 neredeyse dört kat arttı ve tek kese göründü.Ikinci kan verdim hemsire kan degerin cok yuksek muhtemelen ikisi ve ya ucude tutdu diyo allah yardimcin olsun dedi baska hemsireden ne kadar yukselmesi gerek sordugumda 70,100% soyledi ilk sonuc 508 hesaplamama gore en az 860 falan olmali simdiki kan alan hemsire 1000 gecerse kesin cogul gebelik diyo allah yardimcim olsun umarim sorunuz saglikla gelir bebisler
Evet simdi aradilar cok sukur iyi artmis 1950 olmus allahim bu kadar sevineceyimi dusunmemistim daha keseyi beklerim falan diyodum ama calstigm yerde hamiley diye bagirmamak icin kendimi zor tutuyorumCanım öyle bir kesinlik yok. benim ilk sonuç 682 ikincisi 2370 neredeyse dört kat arttı ve tek kese göründü.
Bundan önce ki hamileliğimde ise ilk yine 682 di ikinci 1760 o da yaklaşık üç kat artmıştı üçüzdü.
Ben bu değerlerin artışını pek anlayamadım bu sonuçlardan sonra
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?