bu dondurulmuş konusunu sorduğumda medicana da bana doktor şöyle demişti eğer klinik laboratuarına güveniyorsa dondurur kalitesinde hiç bir değişiklik olmaz. ama yine de çok bilgim yok

bu dondurulmuş konusunu sorduğumda medicana da bana doktor şöyle demişti eğer klinik laboratuarına güveniyorsa dondurur kalitesinde hiç bir değişiklik olmaz. ama yine de çok bilgim yok

TEŞEKKÜRLER
Doğrudur belkidee ama bu işin sonunda sadece bu konuya takıldım...Ne hitin fizyoterapi işine nede 6. gün testinde biz size döneriz diyip
akşama kadar dönmemelerine takılmadım...Ordaki herhangi bir hemşirede bu konuya cevap verebilirdi...ama yine akşam eşim aradı hani dönecektiniz bize....Bunlara takılmadım ben ilgisizliğe de takılmadım...Ama benim zaten 10 yumim oluyordu kaliteli değildi ...
Ben 1 TON para veriyorsam bana düzgün embriyo koyacaklar düzgün değilse koymayacaklar....
Neyse olan oldu artık gerçi başka tüp bebek merkezleri embriyo kalitelerini vermezlermiş kişilere birde böyleleri var:((
Ben biliyorum bu forumlarıda okuyorlar...

offffff benim ayın 29. da transferim var ama doktor ayın 16 sında hastalanacağımı söylemişti ama bugün 17 si ve akşam oldu hala hastalanmadım , belim karnım hastalanacak gibi ağrıyor ama yok yok , transfer tarihimi kesin öteliycek çünkü ilaç kullanmam lazım 12 gün filan . Niye hastalanmıyorum ben kesin hergün hastalanmam lazım diye düşündüğüm için psikolojik olarak engelliyorum kendimi . OOOOFFFFF

Bu bölümdeki tüm cesur yürek anneleri ve anne adaylarını tebrik ediyorum. Ne istediğini bilerek yola çıkan herkesin yolu açık olsun! Sizlere özel mesaj göndermek istedim ama buraya 100 mesaj yazmam gerekirmiş. Ben de güven arayışıyla yola çıktım. Güvenilir ellere bırakmak istiyorum kendimi tıpkı sizin gibi. Deneyimlerinizden yola çıkarak başarı oranı yüksek olan yerler hakkında tavsiyelerinizi bekliyorum. Sevgiyle ve sevdiklerinizle kalın.

Arkadaşlar yumurta donasyonuyla donörden ne kadar yumurta elde ediliyor da kaçı embriyo olabiliyor. Yani alıcı verici arasında denge sağlanırken emriyo gelişmedi transferinizi yapamayacağız denilebiliyor mu?veya embriyo gelişti en çok kaç tanesi transfer ediliyor. Kıbrısta kaç gün kalmak yeterli? sorduğumda 5 gün denildi. Bir de dondurulmuş değil taze yumurta ile donasyon yapılacak sanıyordum. Bilgilerinizi bekliyorum sevgiler

Arkadaşım hayal kırıklığını anlıyorum. Umutlar var içimizde geçerken tüp bebek koridorlarından ama doktorlar ve klinikler parayı ödeme faslına kadar nazik davranıp yumurta elde edilmediğinde veya transfer sonrası başarıyı takip etmede aynı nezaketi gösterseler keşke. Biliyor musun bana da yumurta toplama aşamasında narkoz için damar yolu açtıktan sonra hemşire bir kağıt imzalattı yumurtalarımın toplanmasına izin veriyorum diye. Bacaklarımın havada ve damar yolumun da açık olduğu durumda. Gülsem mi ağlasam mı o masadan kalkmak vardı ya neyse. sonrası 3 güzel yumurtan var derken bir tanesini ancak alabilmişler o da cıvıkmış. 40 yaş üstü kaliteli olmayabilir kabul ama buna rağmen davranışları eşimin de gözünden kaçmadı. O sırada 20 dakkada bir odaya başka hastalar girip çıkıyordu. Yani senin yumurtanı veya tumurtalarını alıyorlar ardından 20 dak sonra bir başkası için aynı süreç başlıyor. Eminim ki aramızdan bazıları benim gibi düşünmüşsünüzdür hop yoksa yumurtalarım iyiydi de bir başkasına mı gitti. :) Veya eşimin spermleriyle başka bir yumurta mı döllendi. Böyle düşünmeme sebep doktorun ve hastanenin para toplama süreci sonrası ilgisizliği. Aslında embriyolog la beraber bir psikolog da bize dönmeli veya en azından hastanede 1 seans ücretsiz psikolojik danışmanlık verilmeli veya ücretli olsun canım paketin içinde hani. Ama nerde sanayi gibi çalışıyorlar maşallah! Vakit nakittir misali.vaz mı geçtim hayır ama bunun için 2. denemede daha dikkatli davranmak istiyorum canım yanmasın diye. Tavsiyelerinizi bekliyorum özellikle senin papatya 40 hepinize gönül dolusu sevgilerimle...

MERHABA
Tabiki bu konularda en iyi bilgileri AYSEVİ ve PAPATYA 40 tan alabilirsin tam 1 yıldır inceliyorum bu forumu...
şimdi sil baştan tekrar okuyorum kaçırdığım şeyler varmış:(
Tabiki çok fazla yumurta toplanmasıda iyi değilmiş önemli olan sayısı değil kalitesi...
Dedimki:: 4 tane transfer etseniz sevgili hemşirem NEVİN HANIM dedim yorumsuz kaldı...
Dedimbir bildikleri vardır herhalde ,embriyolar herhaldeçok kaliteli
4 üde tutarsa...Yani en çok 3 tane trasfer ediyorlar..torpil yok ::))
Evet 5 gün kalmak yeterli diye duydum bende...gidicez sperm verip 3 gün bekleyip
embriyo transferi arkasında 2 gün daha kal...böyle biliyordum....
Ama FİZYOTERAPİ dedi 7 gün kalacaksın...1 günde ekstradan kaldık 8 gün oldu...
Ben 2 gündür inceliyorum genelde HİT e gidenler ilkinde tutmamış...tutanlarda öngörüşmeye gitmemişler bence...
veya bize göre şanslılar...
Bence dondurulmuşlarla denemek iyi değil???Başarıyı azaltıyor...Evet HİT in hastası çok fazla...
Kişiye özel donörü geçtim genelde bu işi donmuşlarla yapıyorlar....Yoksa nasıl yetişecekler bu işe...
Transferim olacağı gün tam 4 saat bekledim sıram gelsin diye...Kaç defa idrar boşaltıp su içtim ::)))
Emriyolarımda sorun var beni bekletiyorlar diye düşündüm eşimde aynı şeyi düşünmüş....
Diyorumya bunları sorun yapmıyorum...
Konulan embriyolar kaliteli olsun :((
Yani benim sana önerim eğer HİTE öngörüşmeye gidersen sperm vermeyin...
ALLAH hepimize kolaylık ve sabır versin...Ben inanıyorum hepimizin çocuğu olacak...
Evet bu paranın içinde birde psikolojik destek olmalıydı ::)))

arkadaşlar bişey sormak istiyorum,
özellikle hamile kalan arkadaşlar ilk hamile kaldığınız dönemde sanki sürekli idrarınız var gibi kendinizi sıkışık hissedip ama gidince sadece bikaç damla yaptığınız oldu mu ? Böyle bir belirti var mı hamilelikte ama ilk hamile kalındığı hatta test gününü beklerken ki süreçte ?

arkadaşlar dünya tüp bbebk berk bey hakkında bilgisi olan yok mu veh firdevs hanım ve hit ile ilgili düşünceler ve yorumlar paylaşılmış sadece ayvesi var berk bey ile bu işi yapan onunda pozitif olmuş sonucu neden berk bey cok fazla tercih edilmiyor.birde doktorum söyle bir teklifte bulundu isterseniz transferi ben gerçekleştire bilirim sizinle birlikte oraya gidip dedi sizce ne yapmalıyım bu hafta doktora gidicem ve bunun kararını vericez doktorum tüp bebek konusunda son derece başarılı bir şekilde isim yapmış bir doktor ama ben cok kararsızım berk bey mi kendi doktorum mu siz olsanız ne yapardınız lütfen bana biraz yardım olunuz düşüncelerinizi paylaşınız doktor oraya gitmek için 500 euro fark alacak bizden ama onu tercih etmezsem buradaki tedavimi o yapacağı için eksik birşeyler yaparmı diyede düşünmeden alamıyorum kendimi düşüncelerinizi paylaşın benimle lütfen siz olsanız ne yapardınızzzz

merhaba,
Donörden kaç yumurta elde edileceği tedavi öncesi bilinemez. Bazen genç donörden de fazla yumurta çıkmayabilir... Aslında merkezler bu nedenle öncelikle daha önce doğurmuş olan 23-30 yaş arası bayanları tercih ediyor. Ama merkezlerde bu yaş aralığında doğurmuş donör sayısının çok kısıtlı olduğunu düşünüyorum ben... Çoğu öğrenci....aslında kapalı kutu... Kiminden 15 çıkıyorsa kiminden 10 yumurta çıkıyor mesela. Tamamiyle o kişinin yapısıyla alakalı.. Eğer iyi bir merkez ise embriyo kalitesizse transfer yapmıyor.Fakat genellikle 2-3 tane de olsa kaliteli embriyo çıkıyor donasyonda... Benim bildiğim 3 embrio transfer ediliyor... Yaş 40 ve üzeri ise 4 embrio veriliyor. .. Donmuş mu taze mi o sizin seçiminiz olacak... Tabi ki taze tercih edin..... Sevgilerimle....

Sevgili nilllll,
Öncelikle sakin ol!!!! Berk bey de gayet başarılı bir doktor aslında....Yorumlar kafanı çok karıştırmasın..... Doktorunun Kıbrısa gelip transferini yapmak istemesi şahsi kanaatime göre ekonomik amaçlı gibi duruyor.... Berk bey i önerdiğine göre onun doktorluğunu da biliyor olmalı değil mi? O zaman ne gerek var? Ayrıca Kıbrıstaki doktorlar sadece Türk hasta kabul etmiyor ki, dünyanın har yanından hasta geliyor... yani sizin doktorunuzdan daha fazla tranfer yapıyorlar - nacizane fikrim - Transfer sonrası hamile kalırsanız da başka doktor mu yok allahaşkına ?Tabii ki tercih senin. Eğer bu doktoru tanıyoruz, ben doktorumla daha iyi hissederim diyorsanız da ona yaptırın..... Kişisel fikir almak istemişsin o nedenle yazdım ama aklını da karıştırmayalım..... Ben olsaydım eğer o doktor tanıdığımsa büsbütün gıcık olurdum :)
Sevgilerimle....

Ek olarak şunu söylemek isterim, Berk Bey transfer yapmayacaksa 500 euro daha mı az ödeyeceksiniz? Ha tamam o zaman. Yok değilse bu ekstra neden?

Evet hamilelikte çok idrara çıkılır. Bilhassa da son aylarda. Test gününü beklediğin süreç te de fazla olabiliyor, sebebi progesteron yüksekliği.... Sevgilerimle......

Ek olarak şunu söylemek isterim, Berk Bey transfer yapmayacaksa 500 euro daha mı az ödeyeceksiniz? Ha tamam o zaman. Yok değilse bu ekstra neden?

teşekkür ederim ederim fbli yorumların için sanmam ekstadan alacak bence kendisine o parayı bizim doktor gidiş geliş ucak bileti falan muhabbeti yaptı işte bu şekilde oluncada insan kaygılanıyor yani bu adama yok hayır ben berk beyin yapmasını istiyorum dersem acaba yaklaşımı farklı olabilirmi diye düşünüyor insan evet eşimde aslında bu iştende para kazanmak için böyle bir teklifte bulunduğunu söyledi aslında birazda paracı bir doktor kendisi ama bile bile gittim cünkü başarı oranı tüp bebekte cok yüksekti başta cünkü hiçbirşey olmazsa tüp bebek ile olur diye düşünüyorduk eşimde bende donasyon hakkında hiçbir fikrimiz yoktu bilmiyorduk bile böyle bişey olduğunu erken menepoz teşisi konulduğunda öğrendik bunu insanın aklına gelmeyen şeyler başına geliyormuş..sonrada onunla devam ettik şimdi diyorum doktor değiştirsem mi ki diye hazırlık aşamasında düşünmüyor değilim yada acıkca kendisine bu parayı anca denkleyebildik ekonomik acıdan tercih edemiyeceğiz o yüzden berk beye yaptırmak istiyorum mu desem bilemedim gıcıkta olmadım değil aslında beni ikilemde bıraktı

ben olsam buradan doktor götürmezdim. empati kuruyorum misafirim bana deseki aşçımı getirip senin mutfağında yiyeceğimi ona yaptıracağım çok bozulurdum o benim mutfağın düzenini bilmez aletimin edevatımın kullanılışını bilmez deneme yapacak öğrenecek oradaki embriyologla diolag kuracak hemşireyi tanımaz narkozcuyu bilmez bence bu bir ekip işi. oradaki düzene o insanlara güvenmelisin. klinik belki buna izin vermez zaten. ben olsam sokmam şahsen kendi mutfağıma. ama olabiliyorsa için ne istiyorsa onu yap ama benim kişisel fikrim oradaki kişiler buna antipati duyacaktır sanki biz yapamıyor muyuz bu ne şimdi hissi uyandıracaktır.

ama rahat olmanın güven duymanın önemi büyük bu işte ve inanmak bunları sağla iç sesinle ve sezgilerinle bence.

Evet hamilelikte çok idrara çıkılır. Bilhassa da son aylarda. Test gününü beklediğin süreç te de fazla olabiliyor, sebebi progesteron yüksekliği.... Sevgilerimle......

Bende bu hafta bu durum çok var üşüttüm diye düşünüyorum ama 16sında regli olmam gerekiyordu hala olmadım . 29. unda transferim olacak hastalanmazsam daha ileri tarihe ötelenecek .

NİLLLL 35
AYSEVİ çok memnundu Berkten...dr. olarak hitte kötü değil.Berkde kötü değil...Bence alanlarında bu drler en iyileri....
Çünkü çok hasta görüyorlar....Bence sen Berke kendini teslim et.Yannda dr götürüp biraz daha kendini germe bence...
yok olcakmı,yok bileti alındımıydı çünkü bu işler çok iyi organizasyon gerektiriyor....Bir anda çok şey düşünüyorsun...
Allah kolaylık versin....İçini rahat tuut...İyi düşün iyi olsun....

Nillll cigim Türkiye'den doktor götürmek ne kadar gereksiz bir durum..transfer ısı bu tedavinin en kolay bölümü..sanki Berk yada hitin hicbir hastası hamile kalmiyor gibi bu güvensizlik neden?? Bence doktorun bir Kıbrıs tatili yapmak istiyor ve bedavaya getirmeye çalışıyor :)) uçak bileti vsvs doktora vereceğin 500 Euro ile maliyeti cok artırıyorsun.o parayı esinle sen tatil icin kullansan be güzelim:) ayrica gördüğüm o ki ne kadar pimpiriklenirsen bu is o kadar olmuyor.rahat ol yaaa baska doktor mü yok.o doktorunda transferi kendi yapmayacak ve sana bakmayacaksa bakmasın cok ayıp bu sekilde seni zorlaması..ben olsam boyle düşünen bir doktoru bastan silip atardim..

kızlar sağolun yorumlar için zaten düşüncem benimde sizin gibiydi ama kaygılarım vardı ama şuanda netlik kazandı bu hafta sonu görüşücez tavrına göre bakıcam başımın caresine bende herşeyin hayırlısı hakkımızda hepimizin aslında hep hayırlısını istiyoruz olmayıncada kızıyoruz insanoğlu işte:)))
gelişmeleri yazarım buraya eğerki tavrı tutumu farklı yönde olursa bende doktor değiştireceğim en sağlıklısı bu gibi duruyor...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…