İspanya ve brükselde donörlere bir sürü genetik test ve psikolojik test yapiyorlar.. Onun icin zaten iki kati fiyat.. Bebeğin sağlığı için bu konu benim önceliğim zaten çok geç anne olunuyor birde genetik bir sağlık sorunu olmasin diye..
Ama hayatta kısmettn başka bir şey değil. Hakkima hayirlisi.. Hepimize..:)))@
efsune benimde olacak haklı sanırım. Ben farklı olarak yengemin aşırı ısrarı ile 40 gun meryem suresi okudum. Ama okurken de tedavi esnasında da çok rahattım. Olursa olur olmazsa olmaz modunda. Sanki umurumda değildi yani o kadar rahattım. Benim için hangisi iyiyse onun olacağına razı olmuştum. Belki de o rahatlıktı bu seferkini farklı kılan. Tevekkül.Bunca denemeden sonra pozitif olan sonucu aldığınız denemedeki fark neydi.....??..
Forumdakilere faydalı olmasi için gerçekten son keredeki olan neydi? Merkezmi, ilaçmi, h emsiremi, kalınlikmi, ne????
Benimdeolacak 5 denemeden sonra bu sefer ne farklıydı? Allah devamina erdirsin..
Rüzgarselin seni tebrik ediyorum.. Cokkkkk sevindim.....
Selam anisha,
Bir ispanyol sitesinde senin klinik değil ama diger barselonadaki 3klinikte denemeler eger basarisiz olursa 3. Den sonra tum jklinik masraflarinin %75ini geri ödüyorlarmis..ilginç geldi..
Bende 18 kasimda gidiyorum ama ön görüşme icin. Bu arada barselona İVF diye bir yer var acayip büyük bir yer nispeten ucuz gözüküyor.. Ben de maillerime cevap bekliyorum..
Tek kafama takilan 2 embryo transfer etmeleri ama diğer yandan donör konusunda dünyada sayili bir ülke. İngilizce ve almanca kaynaklardan okuduğum kadari ile 72 milletten adam bu kliniklere geliyor..
Sevgiyle kal..
bende senin gibi 45 yaşındayım bir defa deneme yaptım.
banada tıpkı senin doktorun gibi rahim çok genç oluşan embriyo 1. kalite diyor doktor ama olmuyor.
eşim donasyona sıcak bakmıyor.
bende şimdilik hiç bişey yapmıyorum araştırmak deneyimleri okumak dışında.
ama her geçen gün de aleyhimize okudukça görüyorum bunu.
yeni birşey öğrenirsen yeni bir tedavi yöntemi bulursan paylaşırsan çok sevinirim. ben ivi tüp bebek merkezinde denedim şu an galiba kapanmış. bundan sonra nereye gitmeliyim onu bile bilmiyorum şu an. kıbrısı da araştırıyorum ama hayal kırıklığı çok büyük bir hüzün yaratıyor. seninki çok sıcak şu an. sabırlar diliyorum. umudunu yitirmemen çok güzel. dilerim allah isteyen herkesi anne yapar.bol şans ve sabırlar dilerim
arkadaşlar mrb herkese yarın sabah kıbrısa gidiyoruz çok çok çok heycanlıyım ne olur benim için dua edin allah herkesin yardımcısı olsun, inş. güzel haberler veririm sizlere...
sevgili efsun arkadaşım bende baktım internetten barcelonadaki ıvf merkezine ewt başarı şansının çok yüksek olduğu yazıyor ve 10 tane hastadan 9 unun hamile kaldığını okumuştum kendilerine okadar güveniyorlar.aynen dediğin gibi canım fiyatta sanırım 7000 dolar olarak okudum ben ama tamda emin değilim sen nekadar olduğunu okudun fiyatın.valla canım benimde aklıma yer edindi bu ispanya çok bakalım hayırlısı tek sorun yabancı dilimin olmaması
Sevgili culii,
Anisha 8500 euro verdi galiba..
Bana daha cevap gelmedi.
Dil konusuna takilma, süreç daha güzel olur bir seyle uğraşırken, bir kursa yazil 1-2 kur yapabilirsin, belediyelerinde kursu oluyor. Yeterki sen iste..
Dil sorunsa kibrisi dene o zaman kendine engeller cikarma derim..
Sevgiyle kal
Sevgili culii,
Anisha 8500 euro verdi galiba..
Bana daha cevap gelmedi.
Dil konusuna takilma, süreç daha güzel olur bir seyle uğraşırken, bir kursa yazil 1-2 kur yapabilirsin, belediyelerinde kursu oluyor. Yeterki sen iste..
Dil sorunsa kibrisi dene o zaman kendine engeller cikarma derim..
Sevgiyle kal
sizin hikayemiz bana umut verdi nedense.Bizde uzun zamandir artik zor da olsa bir karar aldik...Ne pahasina olursa olsun herseye inat bir evlat sahibi olmak istiyoruz.Burda bununla ilgili cok degisik yorumlar okudum.Olumlu veya olumsuz.Herkezin görüsüne saygi duyyorum.Bende bu yolu secmekle mahkum kalmak istemezdim elbette ama o arzu o kadar büyükki birsey yapamiyorsun.Öncelikle sizleri tebrik ediyorum.Allah bagislasin.Burda henüz cok yeniyim ve mesajim size ulasirmi bir gün bilemiyorum ama basta yazdigim gibi ...Bir Umut!!! Ilk olarak Kibris olara duydum bir kac yer ve halil ibrahim Tekin ismi yogun gecti.Bu durumda tabi insanin akli karisiyor.Iyi ellerde olmak cok mu sans gerektirir yoksa bir kac yer mi arastirmak iyidir bilemiyorum.Belki sizin tavsiyeleriniz vardir...Her düsünceye acigim.Hastane hakkindada hic bir fikrim yok.Birde Murat Vural adinda bir doktor duydum...Bizim birde yurt disinda yasiyor olmamiz isi biraz daha zorlastiriyor galiba....her alacagim bilgi icin size simdiden cooooooooook cok tsk ederim....Bir umutla bekliyorum....
dün bir arkadaşımla görüştüm onlarda bebek sahibi olmak istiyorlar korunmayı bıraktılar bu ay doktora gitmiş öyle ballandıra ballandıra anlatıyorduki doktor sen doğurgan bir kadınsın herşeyin süper en kısa zamanda hamile kalırsın demiş kıskanmadım ama canım yandıinsan kendi eksikliklerini başkasında tam görünce üzülüyormuş galiba birde orada onun cocuğu olmuyormuş bunun cocuğu olmuyormuş diye konuştular o kadar canım sıkıldı anlatamam size icimde fırtınalar koptu resmen insanlar başkalarının üzüntülerini bile kendilerine konu edip konuşuyorlar akşam eve geldiğimde hem ağladım hem dua ettim isteyen herkeze nasip etsin allahım aratmasın bu konudaki hassasiyeti kırılganlığı gerçekten başına gelmeyen bilemez hemde hiç
Sevgili nillll,
Bu konuyla ilgili benim çok güzel yazilarim vardi ama denk gelmemişsin galiba...
Dış odaklı sistem kimde ne var ve bende neden yok diye düşünür..kendine acır. Kendini tam ve bütün olmuş hissedemez. Çünki dış odakli sistem kiskançliğı, haseti getirir..
Enerjin bilinç altinda yıkıcı yonde kullanilir...
Mükemmeliyetç yapida bu eksiklik olarak algılanir ve kırılma yaşanır..
Kişilik profilimizdir bizi bu Sorunla baş etmede bazan çelme takici olur..
Kendine odaklan, ne istediğini iyi anla, herkesten sana ne....)))
Sevgiyle kal..
:))))vallahi efsunecim ben bu hissettiklerim durumunda dış odaklımı yoksa mükemmeliyetcimi olduğumu bilemiyorum ama kesinlikle kıskançlık değildi.... ama içinde bulunduğum durumu yeni öğrenmemin verdiği bir kaabullenmeye calışma durumu olabilir... eminim herkez iilk başta benim gibi bocalamıştır kadının yapısında var hassaslık kırılganlık pat diye duydum kabullendim kimsede umrumda değil diye düşünen kaç insan vardırki varsada helal olsunn
ama tavsiyeleri uyacağım yazılarınada bakıcam teşekkürler...
dün bir arkadaşımla görüştüm onlarda bebek sahibi olmak istiyorlar korunmayı bıraktılar bu ay doktora gitmiş öyle ballandıra ballandıra anlatıyorduki doktor sen doğurgan bir kadınsın herşeyin süper en kısa zamanda hamile kalırsın demiş kıskanmadım ama canım yandıinsan kendi eksikliklerini başkasında tam görünce üzülüyormuş galiba birde orada onun cocuğu olmuyormuş bunun cocuğu olmuyormuş diye konuştular o kadar canım sıkıldı anlatamam size icimde fırtınalar koptu resmen insanlar başkalarının üzüntülerini bile kendilerine konu edip konuşuyorlar akşam eve geldiğimde hem ağladım hem dua ettim isteyen herkeze nasip etsin allahım aratmasın bu konudaki hassasiyeti kırılganlığı gerçekten başına gelmeyen bilemez hemde hiç
sevgili nillll ,
bu yazdıklarını inan hepimiz yaşıyoruz . Ben 2,5 yıllık evliyim ve evliliğimin ilk 3 ayından sonraki günlerim hep o doktor bu doktor gezmekle geçti . başlanan tedaviler , hayal kırıklığı ile sonuçlanan iptaller . ilk doktora durumumun ciddiyetini algılamamış bir şekilde gittiğimde ve doktorun karşımda allahtan ümit kesilmez esirgeme yuvalarında bir sürü kimsesiz çocuk var laflarıyla ilk yıkılışım , sözlerin beynimi uyuşturması yankılanmasını hala unutamam ki şuanda bunları yazarken bile gözlerim doluyor .İnan ilk öğrendiğimde eşim bana her nekadar çok destek olsada onunda aşırı baba olmak istediğini bildiğim için ona haksızlık yaptığımı benle beraber onuda evlatsız bıraktığımı düşünerek çok ağladığım zamanlar oldu . hayatım boyunca hep birgün benim gibi gamzeleri olan , uzun uzun kirpikleri olan bir kızım olmasını hayal ettim ama şimdi kısmet olurda hamile kalırsam doğuracağım çocuğun ne eli ne kaşı ne gözü hiç bişeyinin bana benzemiyor olacağı düşüncesi kalbimin bir köşesinde hayat boyu buruk bir şekilde kalacak . Anne olma duygusu o kadar ağır basıyor ki herşeye katlanabilirim gibi düşünüyorum . İnşallahta öyle olur , bunu tabi şuanda bebeğini kucağına almış olan arkadaşlar daha iyi ifade edebilirler . Bazen acaba kaderimi zorluyor muyum diyede düşünmeden edemiyorum ? Ama anne olmayı çok istiyorum tek bildiğim bu ....
evet bana bu fiyat verildi ama doktorum indirim yapacağını söyledi son fiyat henüz gelmedi . Bizden tedavi öncesi hiç bir şekilde ücret istenmedi transfer için gittiğimizde ödememizi yapacağız , donör bulundu bütün testleri yapıldı yumurta toplandı döllendi ve donduruldu bizden 1 kuruş bile istenmedi henüz . Merkez bu anlamda da çok içime sindi çünkü bunu gerçekten ticari amaçla yapmıyorlar , yoksa şimdiye kadar en azından yarısını alırlardı diye düşünüyorum . başarı oranlarıda gayet iyi doktorum sonucun olumlu olacağı konusunda oldukça umutlu tabi allah bilir ama başarı oranı oldukça yüksek . Bence ispanya konusunda şartlar zorlanmalı diye düşünüyorum arkadaşlar ben merkezide gidip görmüş , doktorumla karşılıklı görüşmüş biri olarak tavsiye ederim . Dr. Ramon Aurell Ballesteros internettende araştırabilirsiniz . Her trülü sorunuzu sabırla cevaplandırıyor , ben hergün maillerimle kendisini oldukça soru yağmuruna tuttuğum halde bizzat kendisi sabırla her sorumu cevaplandırıyor .
sevgili nillll ,
bu yazdıklarını inan hepimiz yaşıyoruz . Ben 2,5 yıllık evliyim ve evliliğimin ilk 3 ayından sonraki günlerim hep o doktor bu doktor gezmekle geçti . başlanan tedaviler , hayal kırıklığı ile sonuçlanan iptaller . ilk doktora durumumun ciddiyetini algılamamış bir şekilde gittiğimde ve doktorun karşımda allahtan ümit kesilmez esirgeme yuvalarında bir sürü kimsesiz çocuk var laflarıyla ilk yıkılışım , sözlerin beynimi uyuşturması yankılanmasını hala unutamam ki şuanda bunları yazarken bile gözlerim doluyor .İnan ilk öğrendiğimde eşim bana her nekadar çok destek olsada onunda aşırı baba olmak istediğini bildiğim için ona haksızlık yaptığımı benle beraber onuda evlatsız bıraktığımı düşünerek çok ağladığım zamanlar oldu . hayatım boyunca hep birgün benim gibi gamzeleri olan , uzun uzun kirpikleri olan bir kızım olmasını hayal ettim ama şimdi kısmet olurda hamile kalırsam doğuracağım çocuğun ne eli ne kaşı ne gözü hiç bişeyinin bana benzemiyor olacağı düşüncesi kalbimin bir köşesinde hayat boyu buruk bir şekilde kalacak . Anne olma duygusu o kadar ağır basıyor ki herşeye katlanabilirim gibi düşünüyorum . İnşallahta öyle olur , bunu tabi şuanda bebeğini kucağına almış olan arkadaşlar daha iyi ifade edebilirler . Bazen acaba kaderimi zorluyor muyum diyede düşünmeden edemiyorum ? Ama anne olmayı çok istiyorum tek bildiğim bu ....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?