merhaba berk bey sanırım senin doktorun. az önce aradı telefonla beni öylesine fiyar ve bilgi istemiştim maille nerdeyse 25 dk konuştuk. sabırla anlattı. sonra fiyat için muhasebeye aktardı. berk bey bu işi diğerlerine göre daha pahalı yapan yerin doktorumuydu?? sanki öyle kalmış aklımda başka yerler biraz daha ucuzmuydu?? gerçi sabırlı sakin konuşması bilgi vermesi hoşuma gitti. sende memnundun değil mi?? sen kaç yaşında bebek sahibi oldun birde bunu sorabilir miyim?? zira 40 dan sonra kendi yumurtalarınla denemek ve olumlu sonuç almak çok zor bir ihtimal dedi

haaaa birde söylemeyi unuttum...bana berk bey günde 3 estrofem iç demişti.ama ben 4 estrofem içip birde 1 tane cyclo progynovanın içindeki beyaz haplardan içmiştim.bir doktor arkadaşım söylemişti;estrofemleri menapozdaki hanımlar için ürettikleri için etkisi biraz düşük oluyormuş yani yan etkilerinden dolayı zayıflatılmış ilaçlarmış.ama cyclo progynovadaki estojen daha etkilidir demişti.tabiki bunun hiçbir bilimsel tarafı yok.sadece kendi başıma uyguladım.bu arada ilk tedavide hit bana 5 estrofem verdiği için ben rahatlıkla bunu uyguladım.herkesin dozu farklı o yüzden benim yaptığımı yapın demiyorum.bu arada bilmeyenler için söyleyim ben eczacıyım:)

canım evet berk bey benim doktorum çok iyi bir insan..sakince rahatlıkla arayıp konuşulabilir bir insan.en pahalı klinik onlarınki ama benim duyduğum birçok kişi hep ikiz gebelik elde etti.sanırım tesadüf ama gerçektende benimde ikiz olması büyük süprizdi çok zor bir ihtimaldi çünkü sperm morfolojimiz çok kötüydü ve sadece 3 embromuz olmuştu...

bende 38 yaşımdayım.gerçektende sende kendi yumurtalarından artık vazgeçebilirsin, çok zor bir ihtimal...banada doktorum aynen şöyle demişti;olmaz diye birşey yok,paran ve vaktin çoksa dene derim ama yazık emeklerine...

benim bana tıpa tıp benzeyen bir kzım var herkes kardeş olduğumuzu sanıyor yanyana görünce. 21 yaşında kızım. eşim donasyon ile bebeği kesinlikle istemiyor. olmayacaksa olmasın diyor. düşün şimdi sen yoksun ben ve başkası oradayız o yumurtalarını veriyor ben sperm sen yoksun bunun içinde ben istemiyorum ben sevemem bunu aşamam o yabancılığı yıllar geçsede taşırım diyor. ben içimde seveceğimden eminim ama o benimde seveceğimi düşünmüyor. kızımı çok seviyorum ya ondan ayrı tutacağımı düşünüyor sanırım. ben fiyat görüşmesi yapıyorum o istemiyor hala. oysa artık vaktimiz yok deneyecek. tek bir yumurta ile 2 kez denedik olmadı hayal kırıklığı ve para kaybı aynı yoldan gidip gidip düşmek aptallık gibi bence. bizim dezavantajımız da şu. genetik hastalık huyu suyu neyse bunlar aslında bazen kendi çocuğunda bile değişkenlik gösteriyor ama fiziksel olarak çok farklıyız eşimle ben esmer siyah gözlü siyah saçlı biriyim eşim mavi gözlü sarışın:) bana benzer birinin yumurtası kullanılacak sanırım ve esmer olursa tamamen eşimden hiç bişi almamış gibi algılayacak eşim. ki koyu renkler baskın zaten. acaba benim sarışın bir donör seçme sansım varmı ki?? off ne bilim içinden çıkamıyorum. onu kaygıları bana soru olarak çoğalarak geri dönüyor. hakkkımıza hayırlısı inşallah

benim bana tıpa tıp benzeyen bir kzım var herkes kardeş olduğumuzu sanıyor yanyana görünce. 21 yaşında kızım. eşim donasyon ile bebeği kesinlikle istemiyor. olmayacaksa olmasın diyor. düşün şimdi sen yoksun ben ve başkası oradayız o yumurtalarını veriyor ben sperm sen yoksun bunun içinde ben istemiyorum ben sevemem bunu aşamam o yabancılığı yıllar geçsede taşırım diyor. ben içimde seveceğimden eminim ama o benimde seveceğimi düşünmüyor. kızımı çok seviyorum ya ondan ayrı tutacağımı düşünüyor sanırım. ben fiyat görüşmesi yapıyorum o istemiyor hala. oysa artık vaktimiz yok deneyecek. tek bir yumurta ile 2 kez denedik olmadı hayal kırıklığı ve para kaybı aynı yoldan gidip gidip düşmek aptallık gibi bence. bizim dezavantajımız da şu. genetik hastalık huyu suyu neyse bunlar aslında bazen kendi çocuğunda bile değişkenlik gösteriyor ama fiziksel olarak çok farklıyız eşimle ben esmer siyah gözlü siyah saçlı biriyim eşim mavi gözlü sarışın:) bana benzer birinin yumurtası kullanılacak sanırım ve esmer olursa tamamen eşimden hiç bişi almamış gibi algılayacak eşim. ki koyu renkler baskın zaten. acaba benim sarışın bir donör seçme sansım varmı ki?? off ne bilim içinden çıkamıyorum. onu kaygıları bana soru olarak çoğalarak geri dönüyor. hakkkımıza hayırlısı inşallah

bazı doktorlar donör hakkında fiziksel özellikleri ve meslekleri ile ilgili bilgi verebiliyorlar ama ne kadar güvenebilirsinki doğru söylediklerine bence bu şekilde yaklaşma derim hiçbirşeyin garantisi yok bazen kendiliğinden olan bebekler bile anne ve babasına hiç benzemiyor bizim bir tanıdığımızın başına geldi kadın sarışın mavi gözlü adamda sarısın mavi gözlü hatta göçmen ikiside bebekleri dünyaya geldi bebek esmer neredeyse sülalede esmer insan yok ve herkez kadın hakkında başkasındadır falan gibi dedikodular yayıldı bunun üzerine kadın dna testi yaptırdı ve soy ağacı cıkardılar yalan olmasın ama 4 .cü kuşakmı 5.ci kuşammı ne dedeleri araplıymış
ve kadın eşini boşadı bana karşı güvensiz diye o yuzden bu tür konulara fazla takılmamak gerekir pozitif düşünüp akıl ve beden sağlığı yerinde bir evlat nasip etmesi yeterli..tabi bence herkezin düşüncesi farklı

olacağı bile garanti değilken bunlar için kaygılanmak yersiz. iyi düşünelim iyi olacaktır.

senin kızın olduğunu bilmiyordum,ne güzel madem bir tane kızın var allah ona uzun ömürler versin bence eşinde istemiorsa ben olsam donasyon yapmazdım.biz kendi yumurtalarımızdan ümidi kestiğimiz için mecburen bu yola başvurduk.ama eşinde isteseydi o zaman başka tabiki yapın derdim.senin durumunda papatya arkadaşımız var.onunda kendi oğlu var.ikinciyi donasyon yaptı.belki o sana bu konuda çok daha iyi yorumlar yapabilir.yani kendi çocuğundan ayırıp ayıramamak konusunu bilemem...gerçi o kesinlikle böyle hissetmediğini söyledi.bir farkı yok diyor...

merhaba aysevi,
bana doktorum progynova verdi 1mg lık günde 3 defa 2şer tane içiyorum , bu ilaçta türkiyede yokmuş ispanyadan aldık eğer bulamasaydık banada cyclo progynovanın sadece beyaz olanlarını içebilirsin demişti , başkada bişey vermedi . burada herkes bikaç tane ilaç kullanıyor ama bana niye acaba başka bişey vermedi , bu ilacı sanırım endometriumun kalınlaşması için verdi . ben cyclo progynova ile regli olduğum için bekledik bekledik bu ay regli olmadım ilacı kullanmadığım için en sonunda doktorum regli olmamı beklemeden progynovaya başlattı . bütün doktorların tedavi şekli farklı neye göre ayarlıyorlar acaba ? inşallah yanlış bişey yoktur

yanlış bişey yoktur canım rahat ol.dediğin gibi her doktorun tedavisi farklı..eminim ispanyadaki doktorlar bu konuda çok daha tecrübelidir...ilk defa senden cyclo prognovanın beyazlarını duydum bende içtim sanki ondan dolayı rahmim daha kalınlaştı gibi düşünüyordum demekki doğruymuş..banada çok mantıklı gelmişti zaten kendi kendime tedavi şekli uygulamış oldum:) inşallah sende başaracaksın..dualarım sizinle..

Sevgili Bilginisa korkularımız aynı.
Ama hiç kuşkun olmasın eşinin spermlerinin başka bir transferde kullanılıp kullanılmamasını soruyorlarmış en azından o bahsettiğim geç yaşta hamile kalan hanıma sormuşlar ne mi demiş tabii kullanın demiş. Biz ne derdik acaba? :))

Bu arada 3 hadi 4 embriyo transfer ediliyor diyelim. Geri kalan sağlıklı embriyo varsa sence çöpe mi atılıyor? Emek enerji para dr açısından düşünüyorum. Tabi sperm ve yumurta donörleri paralı veya gönüllü sırada bekliyorsa bilemem. Burada önemli olan doktora güven ama çok da kılıfına uydurulup yapılacak şeyler diye düşünüyorum. (

Merak ettiğim embriyo transferini dr yaparken ekranda siz de görebiliyor musunuz? Yoksa sadece dr mu görüyor? yani kaç embriyo içeri verildi

Kıbrısa giden arkadaşlar dr hasta arasında bir sözleşme yapılıyor mu? Tabii bir takım evraklar dolduruluyordur ama bu sadece donasyon rıza belgeleri mi yoksa elinize donasyonda şu kadar yumurta toplantı şu kadarı döllendi şu kadarı transfer edilecek duruma geldi şu sayıda şu tarihte transfer edildi diye bir belge veriliyor mu? Yoksa dr sadece elinde size söylenen embriyoyu taşıyan tüple odaya girip transferi mi yapıyor?

Etrafta ikiz çocuklar gördüğümde ki oldukça fazla görür oldum ben de anne babalarına benziyorlar mı diye bakıyorum. Komşumuz karı koca kahverengi gözlü esmer ama iki çocuğu mavi gözlü sarışın ay dayanamayıp sordum kızın babası sarışın mavi gözlüymüş. Yani doğal yoldan çocuk sahibi olanlarda bile çocuklar kendilerine benzemeyebiliyor. Ama donasyon öykülerini okudukça yine de insan ümitleniyor işte! :))

Sonuç tazelerle dahi iyi olur dondurulmuşlarla sanki şans az diye konuşulmuş ben aynı anda hem donör hem de alıcının farklı yerlerde paralel tedaviye başlayıp donörden elde edilen taze yumurtalarla eşin spermlerş döllendiğini sanıyordum ama donmuş yumurta bir seçim mi oluyor orasını anlayamadım.

Dondurulmuşlarla taze yumurta arasında fiyat farkı var gibi anlatılmış burada ama telefonla Kıbrıs'ı aradığımda bana bundan söz etmediler. Yani donmuş yumurta seçimi neye göre yapılıyor vakit kaybetmemek adına mı yoksa donörden fazla yumurta elde edilemediğinden mi?

Papatya 40 arkadaşım sana soracağım o kadar çok şey var ki yaşadıkların, izlenimlerin, hissettiklerin umarım mesaj sayısını doldururum da sana özelden atabilirim. :))

Annemde 43 yaşında doğurmuş beni ama iyi ki de doğurmuşum der. Ablamla 16 yaş var aramızda.Birinciyi anlamadım ama ikinci de çocuk yetiştirmenin tadına varabildim der. Burdan 40 yaş üstü tüm anneleri motive edeyim. 50 li yaşlarında benimle beraber tahtravalliye biner salıncakla sallanırdı. Resimlerimiz var bana çok güzel bir çocukluk yaşattı. Demekki yaşla ilgili bir tereddüt olmamalı heyecan ve istemek enerji veriyor olmalı insana. Çocuk yetiştirmek her yaşta keyifli olabilir 20 li yaşlarda içi geçmiş bir annenin çocuğu olmaktansa 50 li yaşlarda çocuk ruhuna hitap eden bir annenin çocuğu olduğuma seviniyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…