Evet canımÇok sevindim zazacım şükürler olsun. bende hep aynı şei düşünüyorum. bazı kadınlar çok şanslı istedikleri zaman anne olabiliyorlar. Amin, İnşallah bizde de nasip olur.
Aramıza hoş geldin
Senin amh ve fsh donasyonda önemli değil,çünkü yumurta senin değil.burda menapoz kadınlar bile anne oldu
Sana tavsiyem doktorun yönlendirmesiyle değil aklınla hareket et
3000 sayfadan başla okumaya ve notlarınıda al
Merkezlerle görüş
İçine hangisi sinerse orayı seç
Unutma donasyonda başta labaratuvar ve embriyolog önemli
Aynen katılıyorum zazacim dediklerineAramıza hoş geldin
Senin amh ve fsh donasyonda önemli değil,çünkü yumurta senin değil.burda menapoz kadınlar bile anne oldu
Merkezlerle görüş
Amin zazam amin ve biz bu sınavı geçeceğiz ınsallahEvet canım
Buda bizim sınavımız
Rabbim sınavımızı hafifletsin
Evlatlarımızı versin
Doktorun nereyi tavsiye ettiMerhaba ☺
35 yaşındayım 4 senelik evliyim.
4 senedir pes etmeden devam eden tüp bebek tedavim var.
Yumurtalarim rezervsi düşük.
Fsh yüksek.
Amh düşük.
Eşimde hiç bir sorun yok.
Yumurtaliklarim bir ay gözüküyor bir ay gözükmüyor. Hiç transfer aşamasına gelmedim büyümediginden dolayı.
Dr. Serdar koç Allah razı olsun ondan 4 aydır hiç bırakmadı beni en son haplarla deneyelim dedi buyucek mi geçen ay büyümedi bu ayda gözükmedi dün tekrar famaraya başladım cuma günü donasyona karar vereceğiz.
Hastanesinde testleri yaparız dedi. Sonra da uygun donasyon bakarız diye konuştuk. Kıbrısa kendisi yönlendirecek bizi.
Donasyonla ile öğrenmem gerekenler ise fshim yüksek amh düşük yani hormonlarım benim bozuk donasyon tutmama durumu olur mu?
Benim eşimde varikıselden amelyat oldu 3 sene önce. Hayır tekrar gıtmenıze gerek yok Aynı gun oluyor yeter ki 3 5 günlük cinsel perhiz olsunbu yollardan geçenlere genel bir sorum var 2.5 senelik evliyim gebelk içn biryerden başlayacağım eşim 10 sene önce varıkosel amlyt oldğu içn önce ona sperm testi yaptıracağım perşembe günü için randevu aldım ürolojiden 5 gün cinsel perhiz yaptıracağım eşime sperm testini muayene için gittiğimiz gün yaparlar mı yoksa daha sonra tekrr gitmemiz gerekiyormu
ben yıllardır tüp bebek tedavisi oluyorum ilk defa bir doktor geçen sene yaptı 17lerde çıktı daha öncede kendiliğimden bri ikiz gebeliğim olmuştu kalp atışları duyulmadığı için aldırdık.bu doktorum kan pıhtılaşmasıyla ilgili bişey demedi ama düşükten sonra üniversitesi hastahanesinde 12 değerden ikisi yüksek çıkmıştı pıhtılaşmada demekki bendede var ve ben bunu daha önce tüp bebek doktoruma söylediğim halde transfer öncesi bununla ilgili herhangi bir ilaç kullanılmadı şimdi donasyon yaptırmayı düşünüyorum öncesinde kullanmam gerekn bir ilaç var mı?Homosistein tahlili çok önemli 6-7 civarında olması gerekiyor sonuçu. Yüksekolduğunda düşüklere sebep oluyor maalesef. Metofolin kullanmanız gerekiyor, folik asit yerine.
Ben doktora gttığımde istanbulda bana gynolife önerdi bi doktor. Coğu türkiye deki doktorlar gynolife ile anlaşmış galiba daha sonra belli bi ücret alıyolarmışDoktorun nereyi tavsiye etti
İnanki dünyanın en kaliteli yumurtasından ve spermindende genetik terslik çıka bilirArkadaşlar benim embriyomun genetik sonucumda x kromozuna ait monozomi tespit edilmiş.Bundan düşmüş olabileceği söylendi.Bu durumda sperm ya da yumurta kaynaklı bir problem var denilebilir mi?Anlayan var mı bu sonuçlardan?Varsa yardımcı olursa çok sevinirim
Tüp Bebek tedavisi öncesinde aslında bana göre en önemli testlerden bir tanesi kan pıhtılaşma testi. Ve eğer varsa zaten sadece Jinekoloğa gitmeyin iyi bir Hematoloji uzmanı bulun ona da gidin.Aslında tüp bebek merkezim söyledi genel prosedür buymuş zaten igne kalp atışı duyulana kadar kullanılıyormuş.Corasprinle devammış.Ama pıhtılaşma testi yaptırmadım.Bundan sonra yaptırıp sorun varsa ona göre aksiyon alacağım inşallah
Dün tüp bebek doktorum kan sulandırıcı iğnelerin tutunmayı artırdığını söylediTüp Bebek tedavisi öncesinde aslında bana göre en önemli testlerden bir tanesi kan pıhtılaşma testi. Ve eğer varsa zaten sadece Jinekoloğa gitmeyin iyi bir Hematoloji uzmanı bulun ona da gidin.
Haklısın ama bence işi şansa bırakmamak lazım donasyonda olsa genetiğe göndermek lazım ben öyle yapmayı düşünüyorum bundan sonraİnanki dünyanın en kaliteli yumurtasından ve spermindende genetik terslik çıka bilir
İyiki yazdın
İnşallah benim düşüklerde buna bağlı
Aramıza hoş geldin
Merkezlerle görüş
Doktorun nereyi tavsiye etti
Rahmin iyiyse,sperm kaliteliyse,şansın yüksrkse %70Mrb. Hoşbuldum çok sağolun
Dediğiniz sayfalardan okumaya başlayacağım.
Dr güvenim sonsuz çünkü çok iyi bir kişiliğe sahip kendisi.
Yine de dediğiniz gibi araştırmami tabi ki yapmaya başladım.
Fsh yüksekken tedirgin oluyorum
Donasyonla başarı olani nasıl olur diye düşünmeye başladım simdiden
Benim eşimde varikıselden amelyat oldu 3 sene önce. Hayır tekrar gıtmenıze gerek yok Aynı gun oluyor yeter ki 3 5 günlük cinsel perhiz olsun
Kaan aydos tu eşimin doktoru bize dediği herşey guzel olcak sperm sayısı 6.5 milyon ama hiç bişey guzel olmadı.. 3 sene boyunca her hafta 3 kere iğne vurdu kendine proxeed kullandı nohutlar yendi pekmezler içildi bizde sonuç degişmedi. Tüp bebek yaptık transferımız oldu fakat tutmadı. 3 sene boyunca yaşadığımız psikolojiyi anlatmıyorum zaten bu süreç bizi cok yıprattı. Ama artık bi caremiz var sperm donasyonu denicez inşallah öyle kavusucaz bebegimizeevet izin alp gitmşken bari testide yapsınlar diye düşündüm tam aradgm kişisiniz o zman şuan değerleri nasl bebek var mı :)
Doktorun nereyi tavsiye etti
Rahmin iyiyse,sperm kaliteliyse,şansın yüksrkse %70
Ben doktora gttığımde istanbulda bana gynolife önerdi bi doktor. Coğu türkiye deki doktorlar gynolife ile anlaşmış galiba daha sonra belli bi ücret alıyolarmış
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?