- 11 Şubat 2017
- 299
- 772
- 53
Hayır pozitif olmak demek hastalığı önceden geçirdiğin anlamına geliyor. Yani iyilessende pozitif oluyorsun. Bebeğe ya da sana transferle geçmesi söz konusu değil. Sadece şöyle bir durum var eğer donörün yumurtaları toplandığı sırada hastalığı aktif olarak geçiriyorsa belki ozaman geçiş söz konusudur tam olarak bilmiyorum ama bu da çok çok düşük bir ihtimal. Bu hastalıkların hepsi için eğer mikrobu daha önce aldıysan ve gebelikte tekrar alırsan önemli değil ama daha önce hiç almadıysanyani negatifsen ve gebelikte ilk defa alıyorsan çok tehlikeli. Bülent tıraşın bununla ilgili yazısı var oku istersen. Hastalığı o anda aktif olarak geçirip geçirmediğini belirleyen ayrıca avidite diye bir test daha var gerekli durumlarda onu yapıyorlar. Mesela bende gebelikten sonra cmv pozitif çıktı.haliyle çok korktum kaşın doğumcum korkma önceden gecirmissindir avidite bakalım dedi. O testi yaptığımızda hastalığı önceden geçirdiğim ortaya çıktı. Yani 2 ay önce geçirip iyileşip pozitif çıkabiliyorsun.Peki bende negatifse bebek cmv pozitif olarak mı doguyo? Ya da bana bi zararı var mı embriyodan bana geciyo mu? Hepatit a yok bende cmv yi bılmıyorum toksoplazma olabılır hayatım boyunca hep kedilerle aşır neşir oldum hala kedim var. Bu da hamilelikte alınırsa problem galiba di mi?