Peki bende negatifse bebek cmv pozitif olarak mı doguyo? Ya da bana bi zararı var mı embriyodan bana geciyo mu? Hepatit a yok bende cmv yi bılmıyorum toksoplazma olabılır hayatım boyunca hep kedilerle aşır neşir oldum hala kedim var. Bu da hamilelikte alınırsa problem galiba di mi?
Hayır pozitif olmak demek hastalığı önceden geçirdiğin anlamına geliyor. Yani iyilessende pozitif oluyorsun. Bebeğe ya da sana transferle geçmesi söz konusu değil. Sadece şöyle bir durum var eğer donörün yumurtaları toplandığı sırada hastalığı aktif olarak geçiriyorsa belki ozaman geçiş söz konusudur tam olarak bilmiyorum ama bu da çok çok düşük bir ihtimal. Bu hastalıkların hepsi için eğer mikrobu daha önce aldıysan ve gebelikte tekrar alırsan önemli değil ama daha önce hiç almadıysanyani negatifsen ve gebelikte ilk defa alıyorsan çok tehlikeli. Bülent tıraşın bununla ilgili yazısı var oku istersen. Hastalığı o anda aktif olarak geçirip geçirmediğini belirleyen ayrıca avidite diye bir test daha var gerekli durumlarda onu yapıyorlar. Mesela bende gebelikten sonra cmv pozitif çıktı.haliyle çok korktum kaşın doğumcum korkma önceden gecirmissindir avidite bakalım dedi. O testi yaptığımızda hastalığı önceden geçirdiğim ortaya çıktı. Yani 2 ay önce geçirip iyileşip pozitif çıkabiliyorsun.

Arkadaşlr merhaba bu topikte baya faydalı şeyler ögrendim bende size durumumu kısaca bahsedeyim...İlk tüp bebek denemem dün 11 tane yumurtam toplandı bugün aradılar 5 tanesi döllenmiş Cumartesi günü transfer edecegiz dediler yani üçüncü gün embriyosu ve sayı bana sz geldi bu Cumartesiye kadar azalır mı sizce üçüncü gün olmasıda bi moralimi bozdu 5. Günü beklemelerini isterdim ama belli böylesi hayırldır var mı benim ki gi olan bizim sorunumuz sperm hareketliliği bende bir sıkıntı yok çok şükür
İnşallah hamile kalırsın

Cmv pozitif yazıyor donör de ne demek oldugunu bılen var mı?
ya ne guzel herseyi soyluyorlar bizim hicbisiden haberimiz yok. cmv bir tur virus toplumun cogunda var hamilelikten once varsa korkulacak bir sey yok ama hamilelik esnasinda anne positif olursa o zmn bebekte ileriki yaslarda vs isitme ve gorme bozukluklari vs cikabilir

zaza fresh transferde hamile birakmayan embryolar, donmus olunca sans var midir? sifirdan mi baslamak daha akillica...

Hayır pozitif olmak demek hastalığı önceden geçirdiğin anlamına geliyor. Yani iyilessende pozitif oluyorsun. Bebeğe ya da sana transferle geçmesi söz konusu değil. Sadece şöyle bir durum var eğer donörün yumurtaları toplandığı sırada hastalığı aktif olarak geçiriyorsa belki ozaman geçiş söz konusudur tam olarak bilmiyorum ama bu da çok çok düşük bir ihtimal. Bu hastalıkların hepsi için eğer mikrobu daha önce aldıysan ve gebelikte tekrar alırsan önemli değil ama daha önce hiç almadıysanyani negatifsen ve gebelikte ilk defa alıyorsan çok tehlikeli. Bülent tıraşın bununla ilgili yazısı var oku istersen. Hastalığı o anda aktif olarak geçirip geçirmediğini belirleyen ayrıca avidite diye bir test daha var gerekli durumlarda onu yapıyorlar. Mesela bende gebelikten sonra cmv pozitif çıktı.haliyle çok korktum kaşın doğumcum korkma önceden gecirmissindir avidite bakalım dedi. O testi yaptığımızda hastalığı önceden geçirdiğim ortaya çıktı. Yani 2 ay önce geçirip iyileşip pozitif çıkabiliyorsun.
Benım sperm donasyonu olacak incelediğim donorde cmv pozitif (igg+\igm-) olarak gözüküyor araştırdıgım kadarıyla donorun bu hastalığı daha önce kaptıgını anlıyorum parantez içindeki igg faktorunden. Bülent tırasın okudum evet ama ben normal yolla hamile kalmadıgım için o yazı bana uymadı sonucta ortada cinsel bir olay yok benım hamileyken pozitif olacagım bi durumum yok yani.. cmv testi bende yaptırıcam fakat ben negatifsem donor pozitifse bir problem olur mu? Sonuçta vucudum bu virusu bilmiyor

zaza fresh transferde hamile birakmayan embryolar, donmus olunca sans var midir? sifirdan mi baslamak daha akillica...
Mentayı hatırla freş tedavide negativ aldı
Aynı donörden dondurulmuşlarını şimdi kucağında uyutuyor
Ayyy darısı bize
O kadar tatlılarki

Benım sperm donasyonu olacak incelediğim donorde cmv pozitif (igg+\igm-) olarak gözüküyor araştırdıgım kadarıyla donorun bu hastalığı daha önce kaptıgını anlıyorum parantez içindeki igg faktorunden. Bülent tırasın okudum evet ama ben normal yolla hamile kalmadıgım için o yazı bana uymadı sonucta ortada cinsel bir olay yok benım hamileyken pozitif olacagım bi durumum yok yani.. cmv testi bende yaptırıcam fakat ben negatifsem donor pozitifse bir problem olur mu? Sonuçta vucudum bu virusu bilmiyor
Bende yanlış yönlendirmek istemem sanırım en iyisi bunu bir doktora sormak ama büyük ihtimalle pozitif çıkarsın diye düşünüyorum. Toplumun büyük yüzdesi cmv pozitif çünkü. Yinede merkeze sor istersen çünkü önemsiz olsa istemezlerdi donörden bu testi. Belki aktif olup olmaması ya da senin negatif olup olmaman etkiliyordur.

Back
X