arkadaşlar kontrolden geldim. Endometrum kalınlığı 10 milim olmuş çok şükür. bu geceden yola çıkıyoruz, yarın yumilere uçuyorum.:) daha bir kaç gün var transfere.
eller benim için duaya kalksın lütfen. bende ordaki her aşamada forumdaki tüm arkadaşlar için dua ediyor olacağım.. Yüce Allahım gidişatımızı rast getirsin inşallah..

haa bu arada tüm fallarda gebelik yaşayacağım çıkıyor :)))

bol şanslar diliyorum dilerim mutlu biter sonu dualarımız seninle...

Sagol canim cavabin icin..haklisin elbette..bende kendimi iste hazirlamaya calisiyorum..cocuksuz hayat düsünemiyorum..esim de ayni..onun yine ilk esinden cocugu var..
bazen iste kafama her türlü senaryolar geliyor..misal o cocuk büyüycek, bana benzemiycek, bir gün süphe duyup bana derse diyorum "anne ben sana hic mi hic benzemiyorum" diye..nasil insan cevap verir diye...cünkü biz karar verdik bu olayi ileride cocugumuzda demiycegiz...elbette yine öyle bir sükür ediyorumki öyle bir imkan var diye...ayni zamanda birde iste dini bakimdan günah denildigi icin, o olay da biraz kafama takiliyor....diger yandan, sabirsizliktan bekleyemiyorum, bahar olsunda bizde kibrisa gidelim diye......iste anliycagin bir hayli kafam karisik :)

Durugen arkadasim 10milim super Rabin kalinligi icin neler yaptin doktorun hangi haplari Verdi rahim kalinligin tedavi oncesi kacti biraz fazla soru sorsdum galiba AMA benim icin Cok onemli bilgilendirirsen Cok sevinirim benim rahim en son 7,5mm oluyor rahim kalinligida basariyi etkliyor biliyosun senin icon bol bol dua edicem sende bizleri unutma

Hiç merak etme bugün öyle bakan, başına geldiğinde hayyam ın dizelerindeki gibi başına vura vura hayat öğretmesi sonucu bu gerçeği sindirmenin bir yolunu bulacaktır..

glutensiz gıdalar hangisi heryerde bulunuyor mu ??

Atessn,
Dışaridaki Unlu mamülleri unut, pasta börek, tatli yani dişardaki her sey..
Dişarıda kurufasulye pilav döner, et balik salata ve yoğurlu herşeyi yiyebilirsin..sütlü tatlilarda un varsa unut.

Evde ama kendine misir, kestane, nohut ve pirinc unu ile her türlü tatliyi ve ekmeği yapabilirsin.. Biraz uyumu zor sosyal olunca zor ama patates kurtairici..
Meyve sebze tahilarin tümü ama yulaf, çavdar ve buğday yok..
B12 için bol et yemek lazim..

Restorantalr var gulutensiz yemek yapan. Parsifal taksimde örneğin.

Bebekleri emzirildigi ilk yilda gulutensiz beslenen annelerin çocuklari daha sağlıklıymış. Alerjik reaksiyoan girmiyorlarmis. Boyuda uzun oluyormuş.. Hepsi yeni çalismalar..

Sorunu yeni gördüm. Nüfusta anne baba ismi kayıtlı çocuğa kimse itiraz edemez. İçin rahat olsun. Kaldı ki evlilik dışı çocuklar bile aynı miras hakkına sahipler. Zaten donasyon ülkemizde yasal olmadığı için bununla ilgili bir düzenleme de yok.

Aslında 3. bir şahsın günün birinde bu çocuk benim dediğini düşün yumurta veya sperm donörü olsun.(Kendisine tıpatıp benzeyen bir genci yıllar sonra gördü ve peşine düştü diyelim) Kendi isteğiyle donör olduğunun belgesi kliniklerde var. Ama kapanan kliniklerde var ve kayıtların ciddi tutulması lazım. Şu anda böyle sorunlar olmayabilir ama artan donasyonla ülkemizde de bununla ilgili bir yasa getirilebilir.

Donasyon olan kimsenin de çok yakınları hariç kimseye haber verdiklerini düşünmüyorum.( Bizde bu mesele hem dini açıdan hem de hukuksal kabul görmediği için) Önemli olanın başkaları değil kendin olduğunun farkındaysan kalbinin sesini dinle. Çünkü bu sonradan vazgeçilecek bir konu değil. Araştırdım bu kadar donasyon içinde sadece bir kişi hamile olup sonradan istememiş ve maalesef aldırmış. Çok fazla kişiye eşe dosta anaya babaya arkadaşa sordun mu işin içinden çıkamazsın zaten. Unutma ki arkadaşlar da ana baba da yanında olmayacak birgün. Herşeyin çocuk dahil hayırlısı olsun!

Embriyoların sağlık garantisi verilebiliyor mu? Çünkü bu yolla hamile kalan bir ikiz annesinin çocuklarından birinin sağlıklı olmadığını basından okudum.

Kıbrıstaki merkezler pgt için ayrı mı ücret alıyor. Yani genetik sağlıklı embriyoları transfer etmek için. 4500 euro nun içinde mi

Transferden önce mi ölçülmeli yoksa genelde durumumuzu öğrenmek için önceden mi ölçülüyor. Adetten sonra kaçıncı gün ölçülmeli?

bence bu tamamen eşlerin arasında kalmalı anne baba bile bilmemeli. türkiyedeki doktorun bile bilmemeli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…