Efsune arkadaşım sana cevabını aslında çok güzel bir şekilde vermiş. bence de keşke yazmasaydın , sen hiç kimseden sorumlu olmadığın gibi bize de akıl verme safhasında değilsin . burada bizler çok şeyleri aşmış durumdayız , sadece kendini mi inançlı zannediyorsun bizim inançlarımız yok mu zannediyorsun , inan bizim senden çok inancımız ve vicdanımız var . Bizim yaşadıklarımızı yaşamadan bunu anlayamazsın . Ben inanıyorum ki anne olmanın kutsallığı o kadar büyük ki , bizim gibi güçlü kadınlar senden ve senin gibi çok kadından daha çok anne , daha çok kadın ve sizin olamayacağınız kadar çok inançlıyız . Burada yaşadığımız senin anlayamayacağın kadar zor ve belki senin kaldıramayacağın kadar ağır o yüzden bizi bu sözlerinle ne yıkabilirsin ne üzebilirsin , bundan dolayıdır ki arkadaşım sen işine bak ..... Kusura bakma ama asıl ben senin için üzüldüm ...

Efsune arkadaşım sana cevabını aslında çok güzel bir şekilde vermiş. bence de keşke yazmasaydın , sen hiç kimseden sorumlu olmadığın gibi bize de akıl verme safhasında değilsin . burada bizler çok şeyleri aşmış durumdayız , sadece kendini mi inançlı zannediyorsun bizim inançlarımız yok mu zannediyorsun , inan bizim senden çok inancımız ve vicdanımız var . Bizim yaşadıklarımızı yaşamadan bunu anlayamazsın . Ben inanıyorum ki anne olmanın kutsallığı o kadar büyük ki , bizim gibi güçlü kadınlar senden ve senin gibi çok kadından daha çok anne , daha çok kadın ve sizin olamayacağınız kadar çok inançlıyız . Burada yaşadığımız senin anlayamayacağın kadar zor ve belki senin kaldıramayacağın kadar ağır o yüzden bizi bu sözlerinle ne yıkabilirsin ne üzebilirsin , bundan dolayıdır ki arkadaşım sen işine bak ..... Kusura bakma ama asıl ben senin için üzüldüm ...

Son düzenleme:
Pbsc arkadaşım

bu yaptığın benim senin tarikat sitene girip Allah yok diye bağırmam gibi birşey. Nasıl böyle empatisiz olabiliyorsun anlamadım. Şimdi dindarlık nedir diye bir tartışmaya girsek bende sana sadece dini vecibeleri ruhsuz olarak yapmanın ilkeleri yasakları haramları ezberleyip sırf onlar tu kaka diye işin felsefesini ruhunu özümsemeden uymaya çalışmak Maslow un en alttakileri gibi davranmak kurallara polis zoruyla uyanlar kategorisinde olmak dindarlık mıdır ? Keşke daha evrensel bakabilseydiniz dünyaya topluma insanlara hayvanlara varlığa evrene .İnanın çok daha mutlu huzurlu barışçıl dingin olurdunuz. Size tavsiyem ruhunuzu dinlendirecek bir uğraşa gönül vermeniz sağa sola sataşmamanız Belli ki namaz size çok yaramamış ruhunuzun iyiliği açısından başka bir kanal deneyin yoga resim musiki kitap olabilir arkadaşım.

Allah şifa versin

canım bizim eşlerimiz adam değil o yüzden her şeyi kabul ediyorlar..ayrıca bizde çok ahlaksız kadınlarız kimin olduğunu bilmediğimiz yumurtalarla hamile kalıp ne idüğü belirsiz çocuklar doğuruyoruz..allah bizi islah etsin...amin...

empati kurabilmek
hoşgörebilmek
kabul edebilmek
başkalarını anlayabilmek
insanı insan yapan erdemlerdir.

kim ne derse desin ARKASINDA DURABİLDİĞİN HERŞEY HERYERDE MEŞRU OLUR hemen olmasada bir süre sonra inanın olur.
o da bir süre dinlese biraz düşünse biraz da anlasa hemen kabul eder

Arkadaşım tok açın halinden anlamaz mış sen de buraya yazdıklarınla kendi fikrini anlatmak istemiş olsan da kullanmış olduğun uslup zaten kendini hiçbir şekilde bizim gibi düşünen kadınların yerine koymadığını ayan beyan ortaya koyarken, senin dünyaya nasıl bir gözlükle baktığını da gösteriyor. Burada acılarını sevinçlerini endişelerini paylaşan, birlikte ağlayıp gülen çok güçlü kadınlar var. Ve emin ol senin kafanı yorduğundan çok daha fazla bu konuyu araştırıp karar vermişler yani hiç kimse konuya balıklama atlamamış. Kendi özgür düşüncelerimizle verdiğimiz kararı istersen sorgulamak yerine, anlamaya çalış istemezsen de en azından bizlere saygı gösterip o değerli görüşlerini kendine sakla!

Aysevi arkakadasim berk bey size embriyo kalitesi hakkinda bir resim yada gorsel bir belge vermismiydi. yoksa sadece kendimi bilgilendirmisti.Ben cok heycanlanmistim ve sormak aklima gelmemisti.miniklerden firsat bulup cevaplarsan sevinirim

bana embiryoların resmini göstermişlerdi ama vermemişlerdi...

Gösterdi derken bir kağıtta mı gösterdi. Bir lamda mı? Yazılı olarak gösterilen şeyi isteyemez miyiz. Aslında kafamız karışmasın diye mi vermiyorlar acaba?

Resmi derken ultrason resmi gibiydi herhalde. Bana da kendim tek tük yumurtalarımla tüp bebek denemesinde hemşire embriyonuzun kaç hücreli olduğu vb gösteriliyor demişti ama ne yazıkki tek yumurta çıkarabildiler 3 görüp. o zavallı yumurtamın da(eşimin spermleriyle döllenen) daha ertesi gün vıcık olduğunu söyledilerolayısıyla transfer edilecek bir embriyo bile elde edilememişti. Ama hayal kırıklığımı anlayabilirsiniz herhalde. Madem 1 tane toplandı neden 3 tane görüldü çok üzülmüştüm. yumurta toplandıktan sonra hastane odası o kadar soğuk gelmişti ki dişlerim birbirine vuruyor çenem titriyordu. yazın üstelik. Aslında beni üşüten toplama sonrası yada başarısız bir toplama sonrası ilgisizlikti. Paylaşmak istedim sadece :)

arkadaşlar boşverin şu peribiyotikmi herneyse ya:) bekara karı boşamak kolay ne de olsa.. biz ne yaptığımızın farkındayız..

arkadaşlar perşembe günü transferimiz olacak ya. bana donorun fiziksel bilgisi ve nereli olduğuna dair bilgi verildi.
peki başka embriyo ve ya başka neyle ilgili ne sormalıyım.?
aklıma gelmeyen şeyleri hatırlatırsanız sevinirim

hiç bişey sorma.
benin senin dediğine bayıldım. oraya gidicem bi ilaç verecekler ve hamile kalacağım dedin ya. inan bu düşünce harika.
bundan başka hiçbişey düşünme ve kimseyle paylaşma. gördüğün gibi toplumun çoğu at gözlüklü sadece kendi gördüğü kadar sanıyor herşeyi.
sen çok pozitifsin böyle kal. tatildesin ve muhteşem tatilde hamile kalacaksın.
hiç bişeyle uğraşma sorupta alacağın bir cevap belki canını sıkacak. orada teslim olmaktan başka çeremiz yok ne derlerse ona inanmak kaçınılmaz.
bu yüzden bırak sezenin dediği gibi hayat bildiği gibi gelsin....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…