Ben de ona takıldım. Dün bir tanesiyle konustum bu konuyu o belli olmaz dediler. Israr edecegim. Tekrar konusayim bakalim ne diyecekler.
Murakami merkezi değiştir eğer tedaviye başlamadıysan
Kısacası 3 günlük istemiyorum de
Merkez yumurtaya güvenmiyor blast olmasına burda merkezin bir sıkıntısı var(laboratuvar)
Ha tutmayanda 5 günde tutmuyor
Ama en azından 5 günün tutma garantisi 3 günden fazla

Kızlar kıbrıs doğuş tüp bebek merkezine giden varmı yada memnun kalan çok kararsızım

benim türkiyede malum ama tedavim ngs li embriyo ile olduğundan tedavide hep söylenen benim de yaşadığım gerçek merkez doktor özellikle laboratuvar embriyolog çok önemli.bunun için ankaradan istanbula gidip geldim bilmiyordum ne ağlayıp üzülüyordum ama şans da benden yanaymış.haa benim de olmazdı ama 40 yaşından beri Quenzum @10, melatonin ve biesterona dünya para gömdüm.onlar bile eh işte asıl arı sütü ile ve bütün vitaminler hepsi birleşince ngs den sağlıklı sonucum gelmişti. :))
ayrıca; benim bir kız arkadaşım 40 yaşında Kıbrısta ilk tedavisinde bebeği pıt diye oldu. martta 1 yaşına girdi kız bebeği. anneye de babaya da gayet benziyor ...arkadaşım giderken de çok umutluydu.merkez ismi yazmak istemesekte bahçeci kıbrıs ve doktoru murat beydi. türkiyede arkadaşıma, bir sağlık çalışanı tarafından moral amaçlı açıklamada " bir donör olduğu, yumurtası çok kaliteli tedavi gören herkes hamile kalıyor.ama şu an tedavide, onu bekle acele etme" denilmiş.kısa süre sonra tedavinin iptal olduğu donörün hazır olduğu söylendiğinden arkadaşımın en azından embriyolar o ay oluşturulmuştu. sağlık çalışanı herkesin hamile kaldığını inşallah arkadaşımın da olacağını söylemişti, bildi. ben tedavi olurken de embriyomun tutunma düzeyinin çok iyi olduğunu söylemişti ikimizi de bildi sağolsun :))
donörün yumurta kalitesi önemli hatta sevgili Z Zaza74 de bu konuya dikkat çekiyor zaman zaman .bizlerde ne yapsak merkezlerden bir sağlık çalışanı bize iyi olanı söylese en önemli kıstas bu gibi geldi bana :))
çekya ya veya kıbrısa gidecekseniz embriyoya ngs yaptırmanızı düşünebilirsiniz. biliyorsunuz 5aa kaliteli embriyo ngs ye gidiyor sağlıksız geliyor. 32 yaşındaki arkadaşımın ngs den 1 sağlıklı geldi durumu da gayet iyi 32 yaş özelliklerinde geçmişi..
benim de 5 bc kaliteydi küçük bir oğlum var ben bir çocuk istiyordum dünyalar güzeli oldu haa annesi ne çekti neler yaşadı bu süreçte Allah gördü herhalde çektiklerimi
ngs de sağlıklı gelenlerden orta kalite embriyonun tutmadığı arkadaşlar oldu biraz embriyonun kalitesi ve sağlıklı embriyo olması önemli.sizde de sorun yoksa
Çek cumhuriyeti ne açıklamada bulunuyor acaba inşallah bu tedavinizde olacağına inanıyorum sağlıkla mutlulukla bebeğinizin haberini alırsınız tüm isteyenlerle birlikte

Son düzenleme:
Zazam ayni şeyi düşündüm 🖒 Güvenmiyor yumurtasina demek ki. Dün uzun uzun beni ikna etmeye çalıştılar. Hiç kimse bunun garantisini veremez dediler. Çekdeki merkezlerin hepsi veriyor dedim. Bir daha konuşacağım kibristaki merkezlerle. Daha karar vermedim merkeze Zazam. Acaba biraz daha bekleyip Cek'e mi gitsem diye de düşünmuyor degilim bu arada. Bir de Cekdeki merkezin maddi uygunlugu da kafami karistiriyor çünkü.

M Murakami çok özür dileyerek kıbrısa giden arkadaşıma 5. gün embriyosu konuldu direk 5. güne bekletmiş doktor ve 6 tane donmuşu var 5. gün embriyosu.bu açıdan da kendi yumurtası ile türkiyede iyi bir merkezde uygulana tedavi ile aynı tedavi uygulanmış

Cok tesekkurler insallah olur. Cekya da yapmak istiyorum ama hala seyahat yasagi kalkmadi Cek'e. Bilemedim o yüzden. Acikcasi ilk transferi hidrosalpenksli yaptigimiz icin 1 deneme yapmisiz gibi bakiyorum. O ilk denemede aa kalite koymuslardi gitti guzelim embryo ☹ Acikcasi bilemiyoruz neden tutmadi ikincide. Bunu zaten bilebilmenim de mumkunati yok bence. Keza ikinci embryo transferinden 2 ay once histeroskopi,rahim icine çizik falan da yaotik
Rahim içini hep iyi buluyorlar. Kalinlasmada da problem yok. Spermiyogramimiz da iyi. Bu sefer donör degistirecegiz diye konustuk Cekle. Fakat dedigim gibi hersey mükemmel olsa da tutmayabiliyor. O kısma o yüzden cok takılmadım. Keza merkezlerin %70 %80 vb basari oranlari olusurken o %20 de yer alan insanlar da oluyor. Sans bana da o denk gelmiştir. Olabilir :) Bu arada Cek'de benim gittigim Repromeda ngs,pgt gibi genetik testler konusunda uzman. Basindan beri bize onu pazarliyorlar ama biz yaptirmadik hiç ☹ Bir de Era yapalim diyorlar. Ama ben era ya da inanmıyorum.

E
Estafurullah ne özürü ❤ Yanlış anlaşilmasin benim de dedigim. Anladigim 5.gune gidiyorsa 5 gün embryosu herkes koyuyor zaten. Ama ben simdi merkezlerle tekrar konusuyorum. Adlarini vermeyeyim hangi merkezler oldugunun. 2 tanesine yogunlastim. 2 si de 3.gun embryosu da koyabiliriz 5.gun de dedi. Duruma bagli dediler. Zazanin dedigi gibi yumurtaya guvenmiyorlar diye bir intiba olusuyor onlar boyle konusunca. Çünkü spermiyogramimiz belli. Zaten benim mantigima yatmayan yumurta garantisi vermeleri ama embryo veya blasto garantisi vermemeleri.

Murakami cim era yı da küçümsemiyorum, aslında bu sorunu olan kadınlar için önemli bir test. benim de sizden ne eksiğim var era testi ve cd56 testi 2017 senesinde oldum 5.000 tl gitti sonuç temiz geldi. paralarda gitti :)) .bende sana katılıyorum era testi falan gereksiz çok az kadın için geçerli onu da doktor kendisi ayarlıyormuş test olmadan.
yazdıkların çok doğru o % 20 ye girmişsin malesef kimler kimler benim ne çocuğu olmayan arkadaşım hamile. o arkadaşım,bana diyor doktorların devam edin demesi doğruymuş .vakit saati gelince çok kolaylıkla olacak inş.

Burda umut14 isimli arkadaşım halilde sayısı bitmeyen tedavisi oldu hepsi negativ
Sonra pragda premeture merkezinde ikinci denenesinde oğlunu kucağına aldı

Hangi merkez sakıncası yoksa yazar mısın?

Ozelden yazdım. Bilemedim ki boyle aciktan yazmak hos olmayabilir dedim. O merkezde tedavi olan biri vardir belki. Belki okiyunca cani sıkılır. Gerci kötü birsey demiyorum ama
Gidip tedavi görmediğimiz merkez hakkında kötü ne yazabiliriz ki. Burdakileri okuyarak ortak Bi fikir olusuyor işte.

Burda yeşilada,trafios arkadaşlarımız üç günlüklerle negativ almasını unutmayın
Hata yeşiladamın 3 günlük asker ordusu dondurdular ve hepsi negativ oldu
Ama son yeni donörle beşgünlük iki embriyodan dünya tatlısı evlatları oldu

Ben kendi düşüncemi yazım
Eğer bir donörün tüm yumurtalarını bize verseler 1-2 sağlıklı embriyo ola bilir
Almanyadakı arkadaşım pragda en pahalı merkezde 6 blastan sadece ikisinde gebe kaldı
1- kimyasal
2- sağlıklı gebelik(oda malesef 17 haftada erken doğumla kayb etti)
Geride kalan 4 embriyo hepsi negativ

Evet ya okumuştum. Bu merkez hep 3 fünlğk koyuyor. Bide yanlış hatırlamıyorsam burda Donörden az yumurta cıkıyor burda. Bende böyle Bi düşünce oluşturdu burası

Bende anlamadım salı günü oldum hala kanamam var otururken kalkarken cok canm yanıyo gecer bıan once bende echomarda cektırecegım ınsallah

İnşallah canım, çok geçmiş olsun. Ama bi kontrole mi gitsen acaba?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…