Fotoğraf önemli mi merkeze güvenmekten başka çare yok malesef diyelim ki gördün fotoğrafı opuya girip görmüyoruz ki kendisini kimden aldın yumurtayı ya da transfer yaparken elinde hazır embriyo vardı onu mu kullandı ya da senin 10 embriyon vardı sana dediler ki 8 kaldı mesela ikisini başka birine mi kullandı bunlar hep muaamma çok düşünmemeye çalış akışına bırak umarım alırsın pozitif sonucu

Bunu bilemeyiz tabi ki. Gözümün önünde böyle bir seçim yapmadilar ya da yumurtalari alirlarken yanlarında olmayacagim. Tabi ki bilemem. Ama güveniyorum. Bu kadar merkez var. Aralarında rekabet ediyorlar. Donorler iyi olmasa yumurtalar iyi olmaz. Rekabette geride kalırlar. Ben yalan söylediklerini zannetmiyorum. Kibrista fotoğraf göstermiyorlar. Bunu pek çok defa buradan yazdık. Fotograf sadece ukraynadaki bazi merkezlerde gösteriyorlar.
Bir de şöyle birşey rica edebilir miyim? Ben bir karar vermişim ve merkezlere güvenmişim. İstediğiniz donoru seçip seçmedigini nereden biliyirsunuz sorusunun cevabi elbetteki bilmiyorum olacağını tahmin etmenize ragmen sizden ricam lütfen bu yola çıkmış kişilerin aklını karıştırmayın. Bu soru sadece karşı tarafın içine kurt düşürmekten başka işe yaramaz. Allahtan donorun tipinden çok yumurtalarının kalitesi benim için önemli. Kalitesiz veya donmuş yumurta kullanmak gibi bir risk alacaklarını da sanmıyorum. Hiç bir merkez kendi reputasyonuyla oynamak istemez. Bu arada lütfen yanlış anlamayın beni. Kötü niyetle sormadiginizi biliyorum. Bu soruyu donasyona giden birinde sebep olabilecegi soru işaretlerini farketmeden sordugunuzun farkındayım. Ben de farketmeniz için yazdım zaten. Sevgiler...

Mutlu haberlerinizi alalim insallah..
Donasyon isleminde esinizden standart istenilen kan tahlillerinden baska istem oluyor mu ve onlar istemeseler bile hamgi testleri yaptirmayi onerirsiniz?
Esimden spermiyogram, hiv, hepatit vb bulasici hastalik testlerini istediler. Spermiyogram da dna hasarina isaret edebilecek birsey varsa sperm fish dna baktirabilirsiniz. Ben esime sigara,alkol biraktirdim hazirlik döneminde. Bildigim kadariyla transfere gitmeden 2 ay önce en az bırakmış olmasi lazım. Ekstra keciboynuzu özütü iciyor her gün. Başka da birşey yok :)

İşte dedigim gibi burada hazirlananlari gereksiz gerebilecek sorular bunlar.

Benim ikinci transfere gittigim zamanlar senin bunlari yazdigun zamanlar Cewlikcim. O yüzden okuyamamisim. Simdi ortadan okumadigim yerleri okurken gördüm ,

Karyotip var bir de. Ona da baktırın.

Karyotip var bir de. Ona da baktırın.
Sperm dna testi disindakilerin aslinda hepsi yapildi ama tabi tekrar etmemiz gerekecek, uzerinde zaman gecti..
Vitamin takviyesi de aklina geldikce aliyor:))
46 yas spermini 20li yaslardaki saglikli bir yumurta onarir heralde:) benim 40li yas yumurtalariyla 6.haftadan oteye gecemedik

Cnm biz kadınlar yumurta rezervlerimizle dogdugumuz için 35 den sonra yumurtalarda sıkıntılar başlıyor,40 larda iyice artıyor. Ama erkeklerde öyle değil. İçin rahat olsun. Erkekler icin 50 dan sonra kritik yaşlar diye biliyorum. Karyotip i tekrar yaptirmana gerek yok. Digerlerini tekrar isterler. Karyotipi biz bir kere yaptırdık. Kendi yumurtanla 6 haftaya kadar gebelik yasadiysan bence donasyonla sansiniz çok yüksek. İnşallah gönlüne göre olur

Maalesef benim yumurtam ve sevgili kocamin spermiyle voltrani olusturamadik:))
Donasyonda umarim gebelik elde edilip saglikla ilerler..
Allah ol derse oluyor zaten, ben totomu yirtsam da nasip degilse olmaz
Benim planlama buyuk ihtimal anca ocak ayinda olur. Aralik da testleri yeniletsem uygun olur mu?

Bence olur cnm. Hsg cektirdin mi?

Bence olur cnm. Hsg cektirdin mi?

Testleri o sekilde yeniletirim o zaman.

Kismette varsa olur insallah...
Benim hikayemde spontan gebelik, kendi kendine dusmesi icin 4 ay ilac kullanimi, parca kaldigi icin mecburi kuretaj, sonrasinda yapisiklik uzerine histereskopi , arkasindan endo. Inceligi..
Arada prp , opular, transferler. Transfer sonrasi yine ayni hikaye sil bastan yasaniyor . Ayni film 2 sene arayla tekrar vizyonda
Var olan ufak yapisiklikla ve 6.5mm endometrium ile Rabbim tutmasina izin veriyorsa umarim ‘O’ saglikli embriyo beni bulacaktir..

Son düzenleme:
Ultrasonda her yapışıklık görsenmiyor,eğer sulu ultrason yapılsa tahmin ede bilirler yapışıklığı
Ama en net histeroskopidir

Hekimler her şeye parmak arası baktığı için öyle derler
Ama tabiiki paylaşmamak hakkın

Hikayelerimiz benziyor

Vallah ben vaka sayısına göre hayatımı çizemem
Yarın ne olacağını bilemiyoruz
Bir an önce gitmek istiyorum
Tamaracım kararına karışamam
İstersin bu adetini burak bir sonrakine başla

Çok güzel yazmışın embriyoların genetik testi bende gereksiz olduğunu düşünüyorum
Tabii bunu yapmak zorunda olanlarda var (40 yaş üstü kendi yumurtasını kullanan ve ya eşlerde translokasyon olması kromozomda)
Ama hugul 4 seneden fazladır bu sayfadayım (inşallah son senem olsun),ve aynı sorulara defalarca cevap yazmakta insanı yoruyor.

canım kuru incir ful kuru incir yedir allahın mucizesi işte sadece oranın çalışmasında o kadar büyük faydası varki bilmezsin. yaz internete görürsün. her markette aktada bakkallarda al en fazla kilosu 20 30 lira bir aydan fazla gider benden tavsiye yediği zaman eşindeki farklılığıda göreceksin inşallah. ama google amcaya sor bak neler neler yazıyor canım allah hayırlısyla nasip etsin yavrunu inşşlah.

Korkutmak amaclı yazmıyorum,ama benimde donasyonla 5-6 haftadan öteye gitmedi ve dört gebeliğin dördüde.her kes yumurtaya vurguluyor,ama spermde çok önemli

kız inşllah son senen olmasın yavrunla yaşadıklarınıda anlatacan daha kızlar uyuyamıyom dicennnn... kızlar sütüm mü azaldı ne yiyim hedikmi kaynatım dicen :) .... bez pahalandı yandımm anam dicen.... allahım bu tatlı telaşları hepimize yaşatsın hayırlısyla inşlahh ... :)

İnşallah canım arkadaşım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…