Fotoğraf önemli mi merkeze güvenmekten başka çare yok malesef diyelim ki gördün fotoğrafı opuya girip görmüyoruz ki kendisini kimden aldın yumurtayı ya da transfer yaparken elinde hazır embriyo vardı onu mu kullandı ya da senin 10 embriyon vardı sana dediler ki 8 kaldı mesela ikisini başka birine mi kullandı bunlar hep muaamma çok düşünmemeye çalış akışına bırak umarım alırsın pozitif sonucuöncelikle herşey gönlünce olsun güzelce transferin hamileliğin geçsin kucağın dolsun bebişinle, muradına hemen bu transferde er. benim sormak istediğim birşey var. donor kriterler olarak neler soruluyor yada istiyorsunuz foto gösteriyorlar mı siz secebiliyormusunuz nasıl emin oluyorsunuz yani çekik gözlü esmer üniversite mezunu diyorsunuz da onlar tamam he he diyip sarışın birinin yumurtasını almadıklarından nasıl emin oluyoruz.
Bunu bilemeyiz tabi ki. Gözümün önünde böyle bir seçim yapmadilar ya da yumurtalari alirlarken yanlarında olmayacagim. Tabi ki bilemem. Ama güveniyorum. Bu kadar merkez var. Aralarında rekabet ediyorlar. Donorler iyi olmasa yumurtalar iyi olmaz. Rekabette geride kalırlar. Ben yalan söylediklerini zannetmiyorum. Kibrista fotoğraf göstermiyorlar. Bunu pek çok defa buradan yazdık. Fotograf sadece ukraynadaki bazi merkezlerde gösteriyorlar.öncelikle herşey gönlünce olsun güzelce transferin hamileliğin geçsin kucağın dolsun bebişinle, muradına hemen bu transferde er. benim sormak istediğim birşey var. donor kriterler olarak neler soruluyor yada istiyorsunuz foto gösteriyorlar mı siz secebiliyormusunuz nasıl emin oluyorsunuz yani çekik gözlü esmer üniversite mezunu diyorsunuz da onlar tamam he he diyip sarışın birinin yumurtasını almadıklarından nasıl emin oluyoruz.
Esimden spermiyogram, hiv, hepatit vb bulasici hastalik testlerini istediler. Spermiyogram da dna hasarina isaret edebilecek birsey varsa sperm fish dna baktirabilirsiniz. Ben esime sigara,alkol biraktirdim hazirlik döneminde. Bildigim kadariyla transfere gitmeden 2 ay önce en az bırakmış olmasi lazım. Ekstra keciboynuzu özütü iciyor her gün. Başka da birşey yok :)Mutlu haberlerinizi alalim insallah..
Donasyon isleminde esinizden standart istenilen kan tahlillerinden baska istem oluyor mu ve onlar istemeseler bile hamgi testleri yaptirmayi onerirsiniz?
İşte dedigim gibi burada hazirlananlari gereksiz gerebilecek sorular bunlar.Fotoğraf önemli mi merkeze güvenmekten başka çare yok malesef diyelim ki gördün fotoğrafı opuya girip görmüyoruz ki kendisini kimden aldın yumurtayı ya da transfer yaparken elinde hazır embriyo vardı onu mu kullandı ya da senin 10 embriyon vardı sana dediler ki 8 kaldı mesela ikisini başka birine mi kullandı bunlar hep muaamma çok düşünmemeye çalış akışına bırak umarım alırsın pozitif sonucu
Benim ikinci transfere gittigim zamanlar senin bunlari yazdigun zamanlar Cewlikcim. O yüzden okuyamamisim. Simdi ortadan okumadigim yerleri okurken gördüm ,Merhaba Ben almanyada yasiyorum. Öncelikle söylemek isterimki Maddi manevi bu yollarda bittik allah hepimize yardim etsin. Ben özeldende zazayla görüsüyorum hicbir zaman herhangi bi klinige yönlendirmedi beni sadece ve sadece yasadiklarini paylasti ve bende onunla paylastim. Burda okudugum her pozitifte cok sevinip negatiflerde cok üzüldüm cünkü derdimiz ortak ayni seyleri uzun zamandir yasiyoruzbende halil beyin hastasiydim rahim filmi olmadan muayene bile etmeyen adam filmin yüzüne bile bakmadi ultrasonla muayeneye 1 dak bile bakmadan cok kötü yok cok kötü dedi ben sok oldum kaldiki yillardir menapozdayim meme kanseri tedavisi gördügüm icin. Normal bi dr verdigi tepkiler degildi esimin yaninda beni hüngür hüngür aglatti aglamayin tasiyici annelik diye bisey var dedi ve ben o gece sabaha kadar agladim adam benim piskolojimi yerle bir etti ve kizkardesine para kazandirmak icin rahmin cok ince bahanesiyke defalarca sacma sapan bi makinayla karnima masaj yapildi ama 3 kez negatif aldim hemsiresiyle yasadigim sorunlar cabasi. Ben yasadigim yerde ultrason yaptirdim ve ona yollamistim siz bizim tedavimizi takip etmiyosunuz diye neler demedi ve düsünün klinigin hemsiresi beni cep tel engelledi. Nasil bi mantik siz düsünün ve hicbir zaman estrofeme basladiktan sonra bende endometrium ince kalmadi ama halil o eski milattan kalma ultrasonuyla bakip burda 10 mm olan kalinliga 7 mm deyip kizkardesine 3 seansi 200 euro olan masaja yolluyodu. Cookkk stresler yasattilar bana ardindanda moralinizi yüksek tutun sizi anne yapcaz dediler halil ibrahimden sonra benim piskolojim alt üst oldu hakkimi helal etmiyorum.detaylarina girmedim cünkü yazarken bile basima agrilar giriyo. Peki ben yasadiklarimi paylasmasam vijdan sahibi olmus oluyomuyum? Lütfen herkes yasadigini paylassin isteyen istedigi yere gitsin
Karyotip var bir de. Ona da baktırın.Esimden spermiyogram, hiv, hepatit vb bulasici hastalik testlerini istediler. Spermiyogram da dna hasarina isaret edebilecek birsey varsa sperm fish dna baktirabilirsiniz. Ben esime sigara,alkol biraktirdim hazirlik döneminde. Bildigim kadariyla transfere gitmeden 2 ay önce en az bırakmış olmasi lazım. Ekstra keciboynuzu özütü iciyor her gün. Başka da birşey yok :)
Sperm dna testi disindakilerin aslinda hepsi yapildi ama tabi tekrar etmemiz gerekecek, uzerinde zaman gecti..Karyotip var bir de. Ona da baktırın.
Cnm biz kadınlar yumurta rezervlerimizle dogdugumuz için 35 den sonra yumurtalarda sıkıntılar başlıyor,40 larda iyice artıyor. Ama erkeklerde öyle değil. İçin rahat olsun. Erkekler icin 50 dan sonra kritik yaşlar diye biliyorum. Karyotip i tekrar yaptirmana gerek yok. Digerlerini tekrar isterler. Karyotipi biz bir kere yaptırdık. Kendi yumurtanla 6 haftaya kadar gebelik yasadiysan bence donasyonla sansiniz çok yüksek. İnşallah gönlüne göre olurSperm dna testi disindakilerin aslinda hepsi yapildi ama tabi tekrar etmemiz gerekecek, uzerinde zaman gecti..
Vitamin takviyesi de aklina geldikce aliyor:))
46 yas spermini 20li yaslardaki saglikli bir yumurta onarir heralde:) benim 40li yas yumurtalariyla 6.haftadan oteye gecemedik
Maalesef benim yumurtam ve sevgili kocamin spermiyle voltrani olusturamadik:))Cnm biz kadınlar yumurta rezervlerimizle dogdugumuz için 35 den sonra yumurtalarda sıkıntılar başlıyor,40 larda iyice artıyor. Ama erkeklerde öyle değil. İçin rahat olsun. Erkekler icin 50 dan sonra kritik yaşlar diye biliyorum. Karyotip i tekrar yaptirmana gerek yok. Digerlerini tekrar isterler. Karyotipi biz bir kere yaptırdık. Kendi yumurtanla 6 haftaya kadar gebelik yasadiysan bence donasyonla sansiniz çok yüksek. İnşallah gönlüne göre olur
Bence olur cnm. Hsg cektirdin mi?Maalesef benim yumurtam ve sevgili kocamin spermiyle voltrani olusturamadik:))
Donasyonda umarim gebelik elde edilip saglikla ilerler..
Allah ol derse oluyor zaten, ben totomu yirtsam da nasip degilse olmaz
Benim planlama buyuk ihtimal anca ocak ayinda olur. Aralik da testleri yeniletsem uygun olur mu?
Bence olur cnm. Hsg cektirdin mi?
Ultrasonda her yapışıklık görsenmiyor,eğer sulu ultrason yapılsa tahmin ede bilirler yapışıklığıAa öyle mi. Ben ultrasonda gozukebildigini bilmiyordum. Aslında hakikaten burası ve Kıbrıs iyi koordine olmalı. Doktorlar karşılıklı konuşsa mesela keşke. Daha önceki hazirliklarimda öyle bir koordinasyon olmamıştı.
Hekimler her şeye parmak arası baktığı için öyle derlerKan sonucu gebelik kesesi ile ilgili bilgi vermez bazen tek ve güçlü bebekler de hızlı artış yaparlar hekimler öyle yorumlamayı doğru bulmuyor. Kan sonuçlarımı paylaşmamayı tercih ediyorum teşekkür ederim:)
Hikayelerimiz benziyorTestleri o sekilde yeniletirim o zaman.
Kismette varsa olur insallah...
Benim hikayemde spontan gebelik, kendi kendine dusmesi icin 4 ay ilac kullanimi, parca kaldigi icin mecburi kuretaj, sonrasinda yapisiklik uzerine histereskopi , arkasindan endo. Inceligi..
Arada prp , opular, transferler. Transfer sonrasi yine ayni hikaye sil bastan yasaniyor . Ayni film 2 sene arayla tekrar vizyonda
Var olan ufak yapisiklikla ve 6.5mm endometrium ile Rabbim tutmasina izin veriyorsa umarim ‘O’ saglikli embriyo beni bulacaktir..
Vallah ben vaka sayısına göre hayatımı çizememZazacım benimde reglim dün başlar gibi oldu ama tam da başlamadı acaba ben de eylülde gitsem mi? çok karasızım şimdilerde. vakalar yeniden artıyor bir yandan korkuyorum bir yandan da bir an önce transferim olsun istiyorum.
Çok güzel yazmışın embriyoların genetik testi bende gereksiz olduğunu düşünüyorumBen embriyoya genetik test yaptırmadım embroyodan hücre koparmak strese neden oluyor ve gelişimini kötü etkiliyor ayrıca bazen embriyo çok iyi kopardığıniź hücre kötü ise yanlış yönlendirme yapabiliyor veya tam tersi durum da olabilir. Yani kliniğin laboratuvar ı iyiyse embriyoya tüpünde kontrol yapar ki bu rutin işlemleridir hatta türkiye de bu yönteme daha yeni bahçecide başlandı. Bana iki embriyo kondu ikisi de iyiydi hangisi sağlıklı kese oluşturacak önümüzdeki haftalarda göreceğiz daha 16. Gün bugün çok erken :) ben size herhangi bir konuda şunu öneririm diyemem çünkü çok hassas bir konu ben bu foruma ilk girdiğimde burda 6 bin küsür sayfa vardı arkadaşlar bu konuda hiç bilgim yok bana biraz anlatır mısınız diye yazdığımda o kadar sayfayı oku denildi bana kimse bir bilgi vermedi tavrı çok yanlış bulduğum için ben sürecimi sabırla ve her sorana detaylı bir şekilde anlattım bırak binlerce sayfayı okumak bir önceki mesajı okumadan bana soru soran öyle çok oldu ki ama hiç sorun değil elimden geldiğince cevaplarım lakin gerek klinik için gerek yöntemler için tavsiyedir diyemem sadece kendi adıma memnun kaldım ama benim vesilem ile gidip kötü bişey yaşarsanız da üzülürüm umarım her şey sizin için iyi olur:)
canım kuru incir ful kuru incir yedir allahın mucizesi işte sadece oranın çalışmasında o kadar büyük faydası varki bilmezsin. yaz internete görürsün. her markette aktada bakkallarda al en fazla kilosu 20 30 lira bir aydan fazla gider benden tavsiye yediği zaman eşindeki farklılığıda göreceksin inşallah. ama google amcaya sor bak neler neler yazıyor canım allah hayırlısyla nasip etsin yavrunu inşşlah.Esimden spermiyogram, hiv, hepatit vb bulasici hastalik testlerini istediler. Spermiyogram da dna hasarina isaret edebilecek birsey varsa sperm fish dna baktirabilirsiniz. Ben esime sigara,alkol biraktirdim hazirlik döneminde. Bildigim kadariyla transfere gitmeden 2 ay önce en az bırakmış olmasi lazım. Ekstra keciboynuzu özütü iciyor her gün. Başka da birşey yok :)
Korkutmak amaclı yazmıyorum,ama benimde donasyonla 5-6 haftadan öteye gitmedi ve dört gebeliğin dördüde.her kes yumurtaya vurguluyor,ama spermde çok önemliSperm dna testi disindakilerin aslinda hepsi yapildi ama tabi tekrar etmemiz gerekecek, uzerinde zaman gecti..
Vitamin takviyesi de aklina geldikce aliyor:))
46 yas spermini 20li yaslardaki saglikli bir yumurta onarir heralde:) benim 40li yas yumurtalariyla 6.haftadan oteye gecemedik
kız inşllah son senen olmasın yavrunla yaşadıklarınıda anlatacan daha kızlar uyuyamıyom dicennnn... kızlar sütüm mü azaldı ne yiyim hedikmi kaynatım dicen :) .... bez pahalandı yandımm anam dicen.... allahım bu tatlı telaşları hepimize yaşatsınÇok güzel yazmışın embriyoların genetik testi bende gereksiz olduğunu düşünüyorum
Tabii bunu yapmak zorunda olanlarda var (40 yaş üstü kendi yumurtasını kullanan ve ya eşlerde translokasyon olması kromozomda)
Ama hugul 4 seneden fazladır bu sayfadayım (inşallah son senem olsun),ve aynı sorulara defalarca cevap yazmakta insanı yoruyor.
İnşallah canım arkadaşımkız inşllah son senen olmasın yavrunla yaşadıklarınıda anlatacan daha kızlar uyuyamıyom dicennnn... kızlar sütüm mü azaldı ne yiyim hedikmi kaynatım dicen :) .... bez pahalandı yandımm anam dicen.... allahım bu tatlı telaşları hepimize yaşatsınhayırlısyla inşlahh ... :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?