Bu günlere çok şükürİnşallah inşallah eşim sonunda kabul etti zaza!! Tamam nasibimiz neyse yaşayalım dedi. Şimdi Rabbimin yazdığını görme yaşama vakti. 10. Haftaya gelirse cvs yapılacak. İnşallah herşey sorunsuz geçer bende sağlıklı bir şekilde yavruma kavuşturum. Buradaki tüm arkadaşlarıma da moral olurum inşallah. Donasyon yöntemi 1 oğlum var şimdi 7+3 doğal yolla gebeyim. 13. 17 kromozom translokasyonum, eşimde %85 anormal morfoloji, kan pıhtılaşma problemim, haşhimato troidim var üstelik eklemsi riskim var, birde sol yumurtalığım yok, hiçbir tüp bebek tedavimde genetik taramalardan 1 tane bile sağlıklı embriyom gelmedi, birkaç spondan gebeliğim var ama hiç kese bebek görmeden düşük yaşadım. Ben bu çocuğu sağlıklı doğurursam, Rabbimin mucizelerine, nasiplerine inanın dedim. O kadar kötü günler yaşadım ki. Allah affetsin Rabbime bile küstüm, darıldım... Tüp bebek yöntemine bile asla mucize olarak bakmadım, doğal yolla bir şekilde olmayan tüple olur tüp bebek mucizeler yaratmaz dedim hep. Benim doğal yolla hamile kalma ve bu çocuğun 7. Haftaya gelme ihtimali %0 ın altında. Ama oldu işte oldu. İnşallah sağlıklıdır inşallah alacak nefesi yiyecek ekmeği vardır ve sağlıkla doğar, inşallah benimde canım tehlikeye girmez ve Allahım evlatlarıma bağışlar. Dualarımdasınız, dualarınıza talibim
Çok şükürBenim merkezim ve hemşiremde aynı kişiler. Bende çok ama cok memnun kaldım. Allah razı olsun onlardan. Dün transferimin 5. Günü olmasına rağmen idrar Erken gebelik testi yaptım. Pozitif cıktı çok şükür. Galiba bende hamileyim. Yani giden çoğu insan hamile kalıyor. Cok iyi takip ediyorlar hiç bir şeyi riske atmak istemiyorlar bence ondan.
Sizlerin tecrübelerine cok ihtiyacimiz var bizleri burda unutmayin lutfen oncesinde neler yaptiniz nasil hazirlandiniz ilk gittiginde yapmadigin ikincisinde ozellikle yaptigin birsey varmi ablacim paylasirsan cok sevinirimBen 2.denememi gynolife Murat hocada yaptırdım ikizlerim benim mucizelerim şuan 22 aylık oldular kızım ve oğlum var.Tabiki merkez çok önemli herseyi hakkıyla yapmalılar ve işlem öncesi bizlerde iyi hazırlanmalıyız sonrası nasip kısmet Kaderinde varsa oluyor.Yolun ve şansın açık olsun. Gynolife da da negatife alan var pozitif.Hit de pozitif/negatif alan var. Eski adıyla Bahçecide de negatif/pozitif var.Bence kalbimin sesini dinle hangi merkezle konuşurken daha huzurlu hissedersen orayı seç.
Çok teşekkür ederimAyyy hayırlı uğurlu olsun bebişleriniz sağlıkla kucağınıza alın darısı buradaki herkesin başına
Destek olabilmek adına bu formu takip etmeyi bırakmadım.Sizlerin tecrübelerine cok ihtiyacimiz var bizleri burda unutmayin lutfen oncesinde neler yaptiniz nasil hazirlandiniz ilk gittiginde yapmadigin ikincisinde ozellikle yaptigin birsey varmi ablacim paylasirsan cok sevinirim
Sağol zazam. Sana hep dua edicemm okdr cok istiyorumki anne olmanıı anlatamamÇok şükür
Gözün aydın canım
Kesin ikiz
amin bacım allah isteyen herkese nasip etsin gerçi varlığından bi haberim ama olsun içimde olduğunu bilmek bile güzel şükürCok şükür rabbime allah nazarlardan korusun canim benim cok sevindim rabbim korusun seni ve bebeğini
Sen harika bir annesin.rabbim evlatlarını ve seni korusun ayağınıza Taş değdirmesin hep mutlu ol mucizelerinle birlikte insallah❤❤❤❤❤Destek olabilmek adına bu formu takip etmeyi bırakmadım.
Benimki sprem donasyonuydu yani genç yaşta bol kaliteli folikulü olan bir kadında sprem donasyonun da başarı şansı yüksek bir tedavi türüdür.Folikul kendine ait olunca rahmin onu kabullenmesi daha kolay oluyor.Bende detaylara olamaz tam hakim olmadığım için hiç bir hazırlık yapmadan tedavi oldum ve negatif.2.tedavimde 39 yaşında olduğum ve amh im cok düşük olduğu (0.35) yoğun bir araştırma süreci ile 3 ay cok cok sıkı spor yaptım.Hergun en az 1 saat yürüyüş yapmak rahime iyi geliyor ben 2 saat yürüdüm ve aletli çalışıp vücut kitle indeksimi düzenledim.3 ay boyunca vitaminler kullandım.(sevgili Zaza mın ve Defne ciğimin desteğini asla unutmam,canlarım benim ) ve iyi bir doktorda hazırlık surecini yaşadım edilen dozlar foliküllerin gelişimi için cok önemlidir.Tabiki yumurtalarını laboratuvar aşamasında embriyalog mesut beyinde kontrollü kuzularımı büyümesini yok sayamam.:) 3.embriyosu yavrularım.Sizinde şansınız açık olsun
Sayfadaki tüm arkadaşlar mucizelerine kavuşsun .
Haftaya çarşamba randevum.. Bakalım umarım güzel haberler veririm canımBu günlere çok şükür
Nolursun bizi merakta burakma
Bu evladının sağlıklı gidişatını bizimlede paylaş
Canım güzel yürekli arkadaşım.♡ çok teşekkür ederimSen harika bir annesin.rabbim evlatlarını ve seni korusun ayağınıza Taş değdirmesin hep mutlu ol mucizelerinle birlikte insallah❤❤❤❤❤
Canım arkadaşım evlatlarını koklayarak öp benimçinDestek olabilmek adına bu formu takip etmeyi bırakmadım.
Benimki sprem donasyonuydu yani genç yaşta bol kaliteli folikulü olan bir kadında sprem donasyonun da başarı şansı yüksek bir tedavi türüdür.Folikul kendine ait olunca rahmin onu kabullenmesi daha kolay oluyor.Bende detaylara olamaz tam hakim olmadığım için hiç bir hazırlık yapmadan tedavi oldum ve negatif.2.tedavimde 39 yaşında olduğum ve amh im cok düşük olduğu (0.35) yoğun bir araştırma süreci ile 3 ay cok cok sıkı spor yaptım.Hergun en az 1 saat yürüyüş yapmak rahime iyi geliyor ben 2 saat yürüdüm ve aletli çalışıp vücut kitle indeksimi düzenledim.3 ay boyunca vitaminler kullandım.(sevgili Zaza mın ve Defne ciğimin desteğini asla unutmam,canlarım benim ) ve iyi bir doktorda hazırlık surecini yaşadım edilen dozlar foliküllerin gelişimi için cok önemlidir.Tabiki yumurtalarını laboratuvar aşamasında embriyalog mesut beyinde kontrollü kuzularımı büyümesini yok sayamam.:) 3.embriyosu yavrularım.Sizinde şansınız açık olsun
Sayfadaki tüm arkadaşlar mucizelerine kavuşsun .
Allah dualarını kabul etsinSağol zazam. Sana hep dua edicemm okdr cok istiyorumki anne olmanıı anlatamam
. Sulu Ultrason: Histerosonografi (salin infüzyon sonografi (SİS), sonohisterogram (SHG) olarak adlandırılmaktadır. Serviksten geçerek rahim içine ulaşan bir tüpten salin denilen tuzlu su verilir, rahim içi genişler ve ultrasonda rahim içi kısmı daha iyi bir görüntü elde edilir.Arkadaşlar size bir soru sormak istiyorum
Rahim filmi ile sulu ultrason aynı mı yani rahimde yapışıklık varmı sulu ultrasonda da çıkarmı? Yoksa rahim filmi mi çektireyim.
Şimdiden teşekkür ederim
Çok teşekkür ederim. Sulu Ultrason: Histerosonografi (salin infüzyon sonografi (SİS), sonohisterogram (SHG) olarak adlandırılmaktadır. Serviksten geçerek rahim içine ulaşan bir tüpten salin denilen tuzlu su verilir, rahim içi genişler ve ultrasonda rahim içi kısmı daha iyi bir görüntü elde edilir.
. Histerosalpingografi (HSG): Rahim ağzından rahime ince bir tüp yoluyla kontrast madde verilerek rahim filmi çekilir, rahim içi ve tüpler değerlendirilir.
Yazılanlar ve duyduklarımdan sonra HSG rahim filmi çektirmekten çok korkmuştum. Acı eşiği kişiden kişiye de değiştiğinden, rahim ve tüplerde bir sorun olup olmamasına göre de hislerde farklı olabiliyormuş... o yüzden acısız ağrısız olsun diye, C kollu olmayan cihazlarda çektirmeyi de tercih etmedim. C kollu cihazda, özelde, HSG çektirdikten sonra boşuna ertelediğimi anladım!!! Muayeneden hiç farkı yok, anestezi, uyuşturma yok. Çekim esnasında bir şeyler olacağını, ağrı, acı hissedeceğimi beklerken, çok çok az tokluk hissi dışında hiçbir şey hissedemeden çekim bitmişti bile :) Sonrasında da ağrım olmadığından ağrı kesici de içmedim. Özelde birkaç merkezde bu C kollu cihaz ile çekim yapılmakta ve fiyatı da 600 TL altında değil, çeken yerleri arayarak cihaz ve fiyat bilgisi aldıktan sonra kararınızı verebilirsiniz.
HSG'den önce SİS de çekilmişti bana ve buna göre HSG yi hiç mi hiç hissetmemiştim ama SİS'i hissetmiştim, veee hiç sevmemiştimSİS'e güvenerek Histeroskopi ve HSG çekilmeyi de ertelemiştim ne yazık ki... Daha sonra histeroskopi esnasında meğerse uzun zamandan beri benimle olan ve çok küçük sanılan rahim içi polip tespit edilerek alınmış ve operasyon bitişi yapışıklık olmasın diye jel uygulaması yapılmıştı.
Arkadaşımda 3 kollu cihazla çekilende HSG'de, hafif yapışıklık var diye çıkmıştı, sonrasında net tespit ve açılması için histeroskopi yapılıyor diye biliyorum. Yapışıklık olunca da daha az kanama olabiliyormuş.
Şimdi, ilk önce HSG çekilseymişim diyorum... Takdir sizin...
ne güzel yazmışın bacım keşke bende krediyi haziranda çekip temmuzda gideydim yoruln yarısından fzlsaı gitmiş olurdum en azındanAyrıca çocuk için karar verdiğimizde, her birimiz için zaman çok çok kıymetli, kaybedecek bence 1 günümüz yok diye düşünüyorum. Çünkü bizim hesapladığımız ya da istediğimiz zaman transfer (genelde) olmayabiliyor!!! Dolayısıyla zaman bizden gidiyor!!!
Tedavilere başladığımızda hiç hesapta olmayan sorunlar, zorluklar, ailevi, maddi, manevi engeller, ek tedavilerden ertelediğimiz transfer zamanları, miyomlar, polipler, tüp sorunları, hormon sıkıntıları, rahim sorunları vs. transfer gününü paralel olarak erteliyor!!!
Herkesin kararını verdiğinde, elini çabuk tutup, sorunları, korkuları, zorlukları zaman kaybetmeden oyalanmadan, bundan sonraki yaşamındaki ilk gün göze alıp, sonuca bir an önce ulaşması dileğimdir...
Tabiri öperek Canım Arkadaşım Dostluğunu , desteğini hiç unutmam.Dualarım seninle ♡Canım arkadaşım evlatlarını koklayarak öp benimçin
O kadar doğru yazmışsınki benim iki ay rahim de kist sıvı kalınlaşmadı derken tedavim iptal oldu. şimdi sil baştan rahim filmi tabii sizinde önerileriniz ile tekrar teşekkür ederim çok doğru rahim filminden sonra histereskopi düşünüyorum. bu yolda öyle mücadeleler veriyoruz ki Allah herkesin yar ve yardımcısı olsun isteyen herkesin en kısa zamanda kucağını doldursunAyrıca çocuk için karar verdiğimizde, her birimiz için zaman çok çok kıymetli, kaybedecek bence 1 günümüz yok diye düşünüyorum. Çünkü bizim hesapladığımız ya da istediğimiz zaman transfer (genelde) olmayabiliyor!!! Dolayısıyla zaman bizden gidiyor!!!
Tedavilere başladığımızda hiç hesapta olmayan sorunlar, zorluklar, ailevi, maddi, manevi engeller, ek tedavilerden ertelediğimiz transfer zamanları, miyomlar, polipler, tüp sorunları, hormon sıkıntıları, rahim sorunları vs. transfer gününü paralel olarak erteliyor!!!
Herkesin kararını verdiğinde, elini çabuk tutup, sorunları, korkuları, zorlukları zaman kaybetmeden oyalanmadan, bundan sonraki yaşamındaki ilk gün göze alıp, sonuca bir an önce ulaşması dileğimdir...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?